ייעוץ מתלבט בין ss ל-AB

דובון

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
אהלן לכולם,

אני עוד מעט בן 31, התחלתי לפני חודש "חיטוב" עם תכנית FBW 3-4 פעמים בשבוע (עם ריצת 5 ק"מ בסוף כל אימון) + תפריט לפי המדריך באתר, במטרה לרדת באחוזי שומן, לפני שאתחיל מסה (לראשונה בחיי).
לפחות כרגע התכנון הוא להמשיך בחיטוב עוד חודש, ואז לעבור למסה (יכול להיות שעם החגים + נסיעה קצרה לחו"ל הוא יימשך קצת יותר זמן 😃 ) חשוב לציין שאני לא מחפש לפתח מסה אימתנית, אלא פשוט לצבור מסת שריר נאה וממוצעת ולהיראות חטוב (התכנית היא לחזור לחיטוב אחרי כמה חודשי מסה).

קראתי הרבה, ונראה לי הכי מתאים (וכנראה גם נכון) לעבור ל-ss כשאעבור למסה (מחכה בינתיים לספר שיגיע). אני הולך להיות מאד עסוק בשנה הקרובה כך שאוכל להגיע לחד"כ 3 פעמים בשבוע לכל היותר, וזה גם מסתדר לי עם התכנית.

ההתלבטות היא כזו - כל התרגילים דורשים טכניקה גבוהה, ומאד מאד חשוב לי לשלוט בה לפני שאני מתחיל להעלות משקלים. אז דיברתי היום עם כל המאמנים בחדר הכושר שלי כדי לראות אם אחד מהם יוכל ללוות אותי בתהליך ולעזור לי עם הטכניקה, וכמה מפתיע - אף אחד מהם מעולם לא שמע על התכנית הזו. הם כמובן מכירים את כל התרגילים והיו סה"כ מאד נחמדים ואמרו שישמחו לעזור לי עם כל תרגיל, אבל ת'כלס - אני לא הכי סומך עליהם שלא יגידו לי כל מיני שטויות (נתקלתי לא מעט במדריכים שאומרים לא מעט דברים לא מבוססים בעליל למתאמנים), במיוחד כשהם לא מכירים את התכנית.
אז כרגע אני קצת חושש מלהתחיל עם התכנית הזו לגמרי בכוחות עצמי. אני יודע שאני אוכל להעלות סרטונים ותוכלו לתת לי הערות על הטכניקה, אבל זה לא אותו דבר כמו מאמן מנוסה שנמצא איתך ב-real time, וזה חשוב לי.
אז כרגע אני לא יודע אם אולי בכל זאת כדאי לי ללכת על תכנית AB, פשוט כי שם יש הרבה שימוש במכשירים וסיכויים קטנים יותר לפצוע את עצמי בגלל טכניקה לקויה.

אשמח לייעוץ 😃

אני עוד מעט בן 31, התחלתי לפני חודש "חיטוב" עם תכנית FBW 3-4 פעמים בשבוע (עם ריצת 5 ק"מ בסוף כל אימון) + תפריט לפי המדריך באתר, במטרה לרדת באחוזי שומן, לפני שאתחיל מסה (לראשונה בחיי).
לפחות כרגע התכנון הוא להמשיך בחיטוב עוד חודש, ואז לעבור למסה (יכול להיות שעם החגים + נסיעה קצרה לחו"ל הוא יימשך קצת יותר זמן 😃 ) חשוב לציין שאני לא מחפש לפתח מסה אימתנית, אלא פשוט לצבור מסת שריר נאה וממוצעת ולהיראות חטוב (התכנית היא לחזור לחיטוב אחרי כמה חודשי מסה)
קח בחשבון שהתהליכים האלה לוקחים זמן, בחודש חיטוב לא תשיג הרבה. גם מסה צריכה לקחת הרבה זמן

קראתי הרבה, ונראה לי הכי מתאים (וכנראה גם נכון) לעבור ל-ss כשאעבור למסה (מחכה בינתיים לספר שיגיע). אני הולך להיות מאד עסוק בשנה הקרובה כך שאוכל להגיע לחד"כ 3 פעמים בשבוע לכל היותר, וזה גם מסתדר לי עם התכנית.
לא הייתי ממליץ על זה במצב כזה, ss היא תוכנית שדורשת הקדשה של 100% לתכנית ומתבססת כל כמות אוכל עצומה

ההתלבטות היא כזו - כל התרגילים דורשים טכניקה גבוהה, ומאד מאד חשוב לי לשלוט בה לפני שאני מתחיל להעלות משקלים. אז דיברתי היום עם כל המאמנים בחדר הכושר שלי כדי לראות אם אחד מהם יוכל ללוות אותי בתהליך ולעזור לי עם הטכניקה, וכמה מפתיע - אף אחד מהם מעולם לא שמע על התכנית הזו. הם כמובן מכירים את כל התרגילים והיו סה"כ מאד נחמדים ואמרו שישמחו לעזור לי עם כל תרגיל, אבל ת'כלס - אני לא הכי סומך עליהם שלא יגידו לי כל מיני שטויות (נתקלתי לא מעט במדריכים שאומרים לא מעט דברים לא מבוססים בעליל למתאמנים), במיוחד כשהם לא מכירים את התכנית.
לא מפתיע, נדירים המאמנים שמכירים, אלה שמכירים זה כלה שנמצאים כאן בפורום

אז כרגע אני קצת חושש מלהתחיל עם התכנית הזו לגמרי בכוחות עצמי. אני יודע שאני אוכל להעלות סרטונים ותוכלו לתת לי הערות על הטכניקה, אבל זה לא אותו דבר כמו מאמן מנוסה שנמצא איתך ב-real time, וזה חשוב לי.
רני יכול להבין את החשש אבל דרך סרטונים אתה יכול ללמוד מצויין. אל תשכח שאתה לא תוך יומיים על 200 סקוואט, זה יקח הרבה זמן ועד שתגיע אתה תלמד תוך כדי

אז כרגע אני לא יודע אם אולי בכל זאת כדאי לי ללכת על תכנית AB, פשוט כי שם יש הרבה שימוש במכשירים וסיכויים קטנים יותר לפצוע את עצמי בגלל טכניקה לקויה.
לעבור למכשירים זה לא הפתרון.
בכל תוכנית בסיסית אתה צריך לשלב סקוואט בנץ דדליפט ופרס ככה שהשם של התוכנית לכ משנה הרבה

למה וויתרת על fbw?

• פותח/ת השרשור
היי, קודם כל תודה על התגובה העניינית.

קח בחשבון שהתהליכים האלה לוקחים זמן, בחודש חיטוב לא תשיג הרבה. גם מסה צריכה לקחת הרבה זמן

אני כרגע אחרי קצת יותר מחודש חיטוב ורוצה להמשיך עוד חודש, ככה שבערך ייצא חודשיים וחצי חיטוב (ואם אני ארגיש שאצטרך עוד, אז התקופה תימשך כמובן)

לא הייתי ממליץ על זה במצב כזה, ss היא תוכנית שדורשת הקדשה של 100% לתכנית ומתבססת כל כמות אוכל עצומה

אני מבין שהתכנית דורשת השקעה, אבל למה לא להמליץ? אם אני בונה תפריט מסה לפי הכללים באתר, ומגיע לחד"כ 3 פעמים בשבוע לאימונים, מקפיד על מספיק שינה, מה המניעה?

למה וויתרת על fbw?

אני לא מוותר בינתיים, ממשיך איתו עד שאחליט שהגיע הזמן להפסיק עם החיטוב. אני מעוניין כאמור ב-ss בשביל שלב המסה, מכל המידע שקראתי, האם ss לא עדיפה על fbw בשביל מי שמגיע 3 פעמים בשבוע לחד"כ ומנסה להעלות מסה?

תודה שוב 😃

אני חושב שקצת הגזמת עם התיאור של 100% הקדשה. כמובן שצריך לעשות מעבר ללבוא 3 פעמים בשבוע לחדר כושר לעשות את התרגילים, אבל ה "מעבר" זה לאכול ולישון. אם יש לו אפשרות לאכול כמה שצריך (כמות אוכל עצומה זה גם הגזמה לדעתי אלא אם אתה בא בגישה של IDMDBFAM שזה לא מומלץ לדעתי) ורצון לעבוד קשה במכון אז אין בעיה.

אני מבין שהתכנית דורשת השקעה, אבל למה לא להמליץ? אם אני בונה תפריט מסה לפי הכללים באתר, ומגיע לחד"כ 3 פעמים בשבוע לאימונים, מקפיד על מספיק שינה, מה המניעה?
אם אתה יכול להקפיד על הכול יכול להיות בסדר, אני אישית לא ממליץעל התוכנית הזאת.

קח בחשבון שהרעיון של התוכניות הוא עלייה במשקל כמה שיותר מהר

אני לא מוותר בינתיים, ממשיך איתו עד שאחליט שהגיע הזמן להפסיק עם החיטוב. אני מעוניין כאמור ב-ss בשביל שלב המסה, מכל המידע שקראתי, האם ss לא עדיפה על fbw בשביל מי שמגיע 3 פעמים בשבוע לחד"כ ומנסה להעלות מסה?
לא, אין צורך להחליף תוכנית כל כך מהר, את יכןל להמשיך עם fbw גם במסה
אני חושב שקצת הגזמת עם התיאור של 100% הקדשה. כמובן שצריך לעשות מעבר ללבוא 3 פעמים בשבוע לחדר כושר לעשות את התרגילים, אבל ה "מעבר" זה לאכול ולישון. אם יש לו אפשרות לאכול כמה שצריך (כמות אוכל עצומה זה גם הגזמה לדעתי אלא אם אתה בא בגישה של IDMDBFAM שזה לא מומלץ לדעתי) ורצון לעבוד קשה במכון אז אין בעיה.
אם אתה לא אוכל המון אתה לא תתקדם בתוכנית כמו שצריך כי רתה צריך שם התקדמות מהירה מאוד במשקלי עבודה, לא תאכל לא תתקדם, או שתתקדם ותפצע.. לא משתלם בשום מצב.

התוכנית מתאימה לדעתי בעקר לשחיפים שרוצים שינוי מהיר

• פותח/ת השרשור
מעניין,
הרושם שאני קיבלתי הוא שהיא מתאימה לכל מתאמן מתחיל.

מעניין,
כן ברור, אני לא אלך לתוכנית הזאת כי עם הכמויות אוכל שאני צריך לאכול שם אני אעלה מהר מדי במשקל (משמע שומן)
אם אתה מרגיש צורך בחיטוב לפני מסה אולי זה לא הכי חכם

התוכנית עצמה היא טובה, דורשת התקדמות מהירה

תיקח 2/3 אימונים אישיים ללמוד את הטכניקה.
אם תכתוב מאיזה אזור אתה, תוכל לקבל המלצה למאמן טוב באזור שלך.
לגבי הבחירה ב ss, תתחיל איתה חודש ותחליט האם היא מתאימה לך או לא.
אני הייתי בוחר תוכנית פחות עצימה

מעניין,
היא מתאימה לכל מתאמן מתחיל שמוכן להשקיע את מה שצריך, שזה לאכול מספיק (לא מסכים שצריך לאכול "כמויות עצומות בשביל לצבור כמויות עצומות של שומן" אבל צריך להיות בפלוס קלורי לא קטן) ולתת הכל במכון, גם אם היה לך אימון קודם קשה בטירוף להשלים את הסטים והחזרות אתה בא אימון הבא, מעלה משקל ושוב עושה את כל הסטים והחזרות, וזה לא משהו שכל אחד מוכן לעשות. אבל גם התוצאות באות..

• פותח/ת השרשור
תודה על ה-input של כולם!

1) אני גר בנהריה, מכירים מאמן מהאזור שאתם יכולים להמליץ לי עליו?

2) אז אם אני מחליט בסוף שss לא מתאים, על מה אתם ממליצים? להמשיך FBW שלוש פעמים בשבוע, עם פלוס קלורי של 300? להתחיל AB?

Back
למעלה תחתית