הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נתפס לי הגב בחד"כ בגלל המזגן

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי..

בקיצור בזמן האחרון המדריכים התחילו להקפיא את החדר כושר שלנו.
כל מי שבא מבחוץ (או מהשירותים) בא מזיע וחם ונכנס למכון וקופא מקור.
בהליכונים כל המאווררים פתוחים (תקרה), וזה כאילו סוגר מעגל, ובנוסף מלא פתחים של המזגן למעלה.
חצי מהפתחים נמצאים מעל ההליכונים ומי שנמצא על ההליכון מקבל משב רוח מקפיא ממאוורר אחד ופתח מזגן אחד לפחות, אלה שלא הם הליכונים גרועים שמקרטעים וגם כנראה הבולמים שלהם גמורים.

בקיצור אתמול רצתי חצי שעה עם מגבת עליי כדי שלא יגיע לי הקור (אחרי שכיביתי 2 מאווררים שהיו לכיווני) ועדיין פתח מזגן אחד הרג אותי. קשה לרוץ, הגב מתחיל להתפס ואני נושם אוויר קר שכנראה עושה אותי חולה.
תוסיפו זיעה קרה ובכלל זה מכפיל את עצמו.

סיימתי את הריצה, התנגבתי במגבת שהייתה דיי רטובה ואפילו החלפתי חולצה, שמתי בנוסף חולצה ארוכה ועשיתי פאום רולר לגב ועדיין הרגשתי קצת תפוס.

תוך כדי האימון שעשיתי זה אפילו החמיר כי הזיעה הפכה לקרה ועם 2 שכבות עדיין הרגשתי תפוס ולא מחומם בכל הגוף (דגש על הגב), כל גיחה לשירותים קיבלתי מכת חום לכמה דקות וכשחזרתי שוב פעם קור מקפיא.
לא ציינתי קודם, אבל גם באיזור המשקולות יש מאווררים ופתחי מזגן בשפע.

כתוצאה מזה כואב לי הגב עד עכשיו, שבוע שעבר הוא נתפס לי לשבוע בדיוק, ואמרתי לעצמי שאני אלמד ואביא חולצה להחלפה וסווטצ׳רט ארוך ועדיין התוצאה זהה.

מה כבר נשאר לי לעשות?

אגב דיברתי עם כל המדריכים והם מפחדים מהמתאמנים שצועקים עליהם אם מכבים את המזגן.
או שרק לי קר (אני לא כזה רגיש) או שזה כתוצאה מזה שהזעתי בריצה וזה נהיה יותר גרוע.
נ.ב כשאני לא רץ עדיין קר לי ועדיין אני סובל, אבל פחות.

חוץ מלהפסיק לרוץ, יש עוד דרך לרוץ ולהתאמן מבלי לסבול שבוע מגב תפוס וכואב?

@hanan

אכן בעיה,
תנסה למרוח בן גיי או משחה מחממת אחרת לפני הריצה.
אפשר לנסות גם שתי חולצות

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא שאני מזיעה יותר עם חולצה ארוכה ואז אני ממש רטוב ולמרות זאת המזגן מקרר ממש.
ובן גיי מסריח, לא כזה בריא לגוף ואחרי שההשפעה מפסיקה אני אחטוף מכת קור רצינית (יש לו השפעה לשעה נניח, ומחום מטורף לקור מקפיא)
חולצה ארוכה בריצה ?

אכן בעיה,
תנסה למרוח בן גיי או משחה מחממת אחרת לפני הריצה.
אפשר לנסות גם שתי חולצות

תזמין מאיביי את המשחה או השמן של הטייגר.
לאבא שלי נתפס הגב ברמה שהוא לא קם מהמיטה שלושה ימים, מרחתי לו את זה בגב ועשיתי לו מסאז עם השמן וזה עזר יחסית הרבה.
יש לי אחד כזה בכל מקום אפשרי.
בתיק, בעבודה, וכמובן בבית

קבצים מצורפים

• 20150902_101920.jpg
    20150902_101920.jpg
    KB 48 · צפיות: 248
עוד רעיון אם המצב באמת חמור, תעצור תתנגב מהזיעה תחליף חולצה ותמשיך בריצה.

אם אתה בדל פחמימה/קטוזיס, זה יכול להסביר למה קר לך.

• פותח/ת השרשור
תזמין מאיביי את המשחה או השמן של הטייגר.
לאבא שלי נתפס הגב ברמה שהוא לא קם מהמיטה שלושה ימים, מרחתי לו את זה בגב ועשיתי לו מסאז עם השמן וזה עזר יחסית הרבה.
יש לי אחד כזה בכל מקום אפשרי.
בתיק, בעבודה, וכמובן בבית
זה טוב לאחרי, אני מכיר את זה. מאוד דומה לבנגיי.
הרעיון פה זה שאני מחפש את המניעה של זה.
תודה בכל מקרה 😃
עוד רעיון אם המצב באמת חמור, תעצור תתנגב מהזיעה תחליף חולצה ותמשיך בריצה.
זה אפשרי, אבל לא כזה אפקטיבי, איך שהחלפתי חולצה עדיין הגב היה רטוב ולח למרות שהתנגבתי..
אני צריך לעשות ממש הפסקה, לנוח, להוריד דופק ולהתייבש ורק אז אוכל להתאמן נורמלי יחסית.
הבעיה היא שזה לא אפקטיבי וסתם שורף זמן

אם אתה בדל פחמימה/קטוזיס, זה יכול להסביר למה קר לך.
אני אוכל רק פירות בבוקר ו4 פרוסות לחם קל/מלא בערב אחרי האימון רוב הזמן.
ככה שלרוב אני כנראה במצב הזה.

ובנוסף אני מרוקן את הגליקוגן עם אירובי 3 פעמים בשבוע

יש לך המלצה לפיתרון?

אני לא חושב שיש לך פתרון יעיל חוץ מריצה עם חולצה ארוכה. מה שמוזר לי הוא הרגישות שלך, בצבא היינו רצים בחורף באזור הצפון בשעות הבוקר המוקדמות, ואני לא זוכר שברגע שהגוף חם הקור החיצוני השפיע איכשהו.

לגבי המדריכים - קח בחשבון שיש הרבה מתאמנים בתוך המכון, כל אחד והטמפ' שנעימה לו. אם המדריך יקשיב לך וינמיך את עוצמת הקירור, תוך מספר דקות יגידו מתאמנים אחרים להתלונן שחם להם, בגלל זה מנסים למצוא טמפרטורה מאוזנת שתתאים פחות או יותר לכולם.

אפ יש לך גלקסיות 4 או דור מתקדם יותר יש שם פונקציה לכבות\להדליק מזגנים

תנסה כמוסות ג'ינסינג קוראני... או להימרח במשחת וולטרן או בן גיי...
ולא מומלץ לישון עם מזגן... אפילו שחם.. עדיף מאוורר

תנסה כמוסות ג'ינסינג קוראני... או להימרח במשחת וולטרן או בן גיי...
ולא מומלץ לישון עם מזגן... אפילו שחם.. עדיף מאוורר
למה לא? לי יש בעיות חום ואני כבר חצי שנה ישן כל לילה עם מזגן(22-25 מעלות, תלוי) ולא קרה לי כלום..

תביעה?
יש לי כמה חולות נפש שהמכון הרכיב מאוורר במיוחד בשבילן, וזה מקפיא לי את התחת. המעלות כל כך נמוכות וכל כך קפוא במכון וזה עדיין לא מספיק להן. מפונקות!!!
מת לעשות משהוא בנוגע לזה, נתפס לי הצוואר כבר פעמיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית