הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שימוש בוולסבה לטווח חזרות גבוה

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
היי,
יצא לי לפגוש מתאמן במכון שלי שטוען שהוא קרע רצועה באזור החזה וטוען שזה קרה כתוצאה מוולסלבה. לאחר כמה תשאולים ובירורים הבנתי שהוא היה מבצע וולסלבה בתרגילים שבהם הוא היה עובד לטווח חזרות גבוה (12 חזרות). האם יכולה להיות לדעתכם השפעה שלילית לשימוש בוולסלבה בתרגילים מסוימים תוך ביצוע טווח חזרות גבוה? או שמדובר במקרה שלא קשור לתהליך של הנשימה?
מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
הוא שמר את האוויר בפנים לכל החזרות? 🙄
למען האמת לא שאלתי אותו את זה, לצערי הרב, אבל מבחינה תיאורטית, אם הוא היה משאיר את האוויר בפנים כל החזרות או לפחות מחליף נשימה רק 1-2 פעמים במהלך הסט, האם זה היה יכול לגרום למה שקרה לו?

לפי דעתי (הלא מלומדת), אני לא חושב שוולסלבה גרם לזה.. כי בעזרת הוולסלבה, אתה מגביר את הלחץ התוך ביוני ומייצב את הגוף, לא חושב שזה יגרום לקריעת רצועה.

שוב, זאת דעתי הלא מלומדת, משהו שפשוט הגיוני לי ואני אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה.

• פותח/ת השרשור
קשה לי להאמין שאפשר לקרוע רצועה בחזה כתוצאה מווסלבה. בכלל, איך הוא ידע מה היתה הסיבה לאותו קרע?
גם בי עלתה השאלה הזאת, זה למה הסתקרנתי וזה למה פתחתי את הפוסט הזה לדיון. בעקרון לפי איך שאני הבנתי עקרון הפעולה של הוולסלבה יש בה כמה השפעות על הגוף כגון:
  1. On application of expiratory force, pressure rises inside the chest forcing blood out of thepulmonary circulation into the left atrium. This causes a mild rise in stroke volume.

מה שגרם לי לחשוב שאולי יש קשר כלשהו, אבל שוב אין לי מושג ובגלל זה פתחתי דיון

אתה סתם תתעלף לעשות וולסלבה בחזרות גבוהות . לא רואה איך אפשר לקרוע את הרצועות בחזה ,אבל וואלה לא יודע.
חוץ מזה , תגיד לו שמצב כזה ניצול יותר יעיל של האנרגיה יהיה הוצאת אוויר חדה החוצה (מקווץ את השרירים רגעית , מה שעוזר לך השלמת תנועה כשאתה קרוב לכשל) .
בכללי בטכניון כולם זה ברוסיינס אחד גדול (אני זוכר את השותף הראשון שלי לאימונים ,בנאדם עם תואר שני מהטכניון במדעי המחשב , ותואר נוסף במדעי ברוסיינס מצטיין) .

היי,
יצא לי לפגוש מתאמן במכון שלי שטוען שהוא קרע רצועה באזור החזה וטוען שזה קרה כתוצאה מוולסלבה. לאחר כמה תשאולים ובירורים הבנתי שהוא היה מבצע וולסלבה בתרגילים שבהם הוא היה עובד לטווח חזרות גבוה (12 חזרות). האם יכולה להיות לדעתכם השפעה שלילית לשימוש בוולסלבה בתרגילים מסוימים תוך ביצוע טווח חזרות גבוה? או שמדובר במקרה שלא קשור לתהליך של הנשימה?
מה דעתכם?
למי שיש לחץ דם גבוה יכולות להיות בעיות. מעבר לזה סיכוי אפסי

• פותח/ת השרשור
אתה סתם תתעלף לעשות וולסלבה בחזרות גבוהות . לא רואה איך אפשר לקרוע את הרצועות בחזה ,אבל וואלה לא יודע.
חוץ מזה , תגיד לו שמצב כזה ניצול יותר יעיל של האנרגיה יהיה הוצאת אוויר חדה החוצה (מקווץ את השרירים רגעית , מה שעוזר לך השלמת תנועה כשאתה קרוב לכשל) .
בכללי בטכניון כולם זה ברוסיינס אחד גדול (אני זוכר את השותף הראשון שלי לאימונים ,בנאדם עם תואר שני מהטכניון במדעי המחשב , ותואר נוסף במדעי ברוסיינס מצטיין) .
אולי אתה יודע על מי אני מדבר, קוראים לו אופיר והוא בד"כ מתאמן בבוקר, לפי מה שהוא אמר הוא מאמן כושר וסגן אלוף אירופה באיגרוף תאילנדי או משהו בסגנון
תודה!

לא נשמע לי סביר בכלל.
איזה רצועה בחזה הוא יכול לומר?

יכול להיות שזה גרם לזה באופן עקיף.

וסגן אלוף אירופה באיגרוף תאילנדי
הלו רגע הייתי מתאגרף 5 שנים והתאמנתי גם בנבחרת ישראל, לא זכור לי אופיר שלקח סגן אלוף אירופה, בכל אופן זה די ענה לי על השאלה שלך - מתאגרפים נפצעים כל כך הרבה שהם כבר לא זוכרים ממה ואיך 😃

לגבי הדיון, הסיכוי שוולסבה תעשה נזק גופני כלשהו נמוך יותר מאשר מתדרוס אותנו משאית, לכן אני מניח שאי אפשר באמת לפחד מזה.
וכמו ששחר כתב:
רק אדם עם לחץ דם גבוה נמצא באיזשהו סיכון גבוה יותר בזמן אימון כבד.

• פותח/ת השרשור
חשבתי שזה מושג של פיתוח גוף אז לא טרחתי לחפש בגוגל, אבל בסוף כן חיפשתי והבנתי. מה היינו עושים בלי גוגל 😃

שלא תצא צעיר, זה vala salva
כי אני אמרתי ואלה ואז סלאבה (כמו שם של רוסי) עד שצחקו עלי...

מישהו התענין בפסקאות הבאות מויקיפדיה?

The Valsalva maneuver is commonly believed to be the optimal breathing pattern for producing maximal force and is frequently used in powerlifting to stabilize the trunk during exercises such as the Squat, Deadlift, and Bench Press, and in both lifts of Olympic weightlifting.[9] However, this view was not supported by a recent study, in which Hagins et al. found that, although intra-abdominal pressure increased significantly with the Valsalva maneuver over other breathing conditions during a simulated maximum lifting task, this breathing pattern was not associated with increased trunk extension force production.[10] The VM, unfortunately, imposes negative hemodynamic effects on the cardiovascular system, e.g., increased blood pressure, increased heart rate, and risk of cerebral hemorrhage.[11][12][13] Therefore, the VM is not recommended for strength training purposes,[14] particularly in people with high systemic blood pressure.[15]

It is highly recommended that forced exhalation, rather than the Valsalva maneuver, should be used during maximal force production, whenever possible.[16]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית