ייעוץ כמה קלוריות נשרוף אם נבצע את הדבר הבא ...

Mathi Tik

משתמש מתחיל
138
9
נק' מוניטין:
25
138
9
שלום,

במשרד שלנו עורכים תחרות חודשית לשריפת קלוריות. כל מתמודד ומתמודדת מעלה תמונות של פעילות ספורטיבית שהוא עשה ומי ששרף הכי הרבה קלוריות בסוף החודש, זוכה בפרס ובהרבה כבוד.

בדרך כלל אנשים מעלים תמונות של לוח המכוונים של ההליכון או הסטפר כשהם מסיימים את העבודה או צילום מסך של הנייד אם הם יצאו לריצה בשטח ואפשר מיד להבין כמה קלוריות הם שרפו.

אני זקוק לעזרתכם בשערוך של כמה קלוריות נשרפו במידה ומישהי ביצעה באופן מלא את הסרטון הבא - .

כל הערכה (גם כללית) תתקבל בברכה.

תודה מראש על העזרה !

גם דופק זה לא מדד לשריפת קלוריות.
אתה חושב שבבחינת פסיכומטרי אתה שורף קלוריות?
נכון, רק מדידה של צריכת חמצן תוכל לתת לנו תוצאה אמינה.. אבל בגלל שאין לנו אפשרות למדוד את זה ללא המיכשור המתאים , איך בעצם ניתן להעריך שריפת קלוריות בפעילויות שונות (כשלא מדובר בריצה/הליכה, שבמקרים אלה החישוב פשוט)?

"שוב אנשים מדהימים אותי שהם מקשרים בין שריפת קלוריות לזיעה"

בכל מקרה, האמת שאני סתם הייתי קשה מידי בתגובה שלי, הגזמתי קצת איתו בכל מקרה.
יכול להיות רשמתי קצת בקצוניות שאין קשר,וזה לא מדד שאפשר להשתמש בו רק כדי להעביר את הנקודה שזה שגוי לחשוב שאם אתה מזיע יותר=שרפת יותר קלוריות/שומן

שריפת קלוריות = ביצוע עבודה. עבודה משמעותה להרים משהו, להזיז משהו וכד'
אין משמעות מבחינת כמות הקלוריות עם הרמת שק של 20 קילו לגובה מטר והזעת מאוד או היית בדופק גבוה.
דופק משמש כאינדיקציה לרמת מאמץ תחת ההנחה שאם התאמצת יותר שרפת יותר קלוריות, אבל בפועל אם שני אנשים במשקל זהה ירוצו 10 ק"מ זה שיהיה בדופק גבוה יותר ישרוף כמעט אותה כמות קלוריות כמו זה שיהיה בדופק נמוך.

הזעה היא מדד עוד פחות טוב לשריפת קלוריות ושוב אותם 10 ק"מ על הליכון בחדר ממוזג או בחוץ ישרפו אותה כמות קלוריות.

נקודה חשובה היא היכולת להתמיד בפעילות, ככל שהדופק גבוה יותר היכולת להתמיד במשך הפעילות קטנה, לדוגמא, בדופק מקסימלי אפשר לבצע מאמץ של כמה שניות, בדופק 95% אפשר להיות כמה דקות, בדופק 80% מהמקסימום אפשר להיות כ-3 שעות.
לכן דווקא פעילויות מאוד עצימות פחות טובות לשריפת קלוריות כי משך הזמן המצטבר עם מאמץ גבוה קטן יחסית בהשוואה לפעילות בעצימות בינונית-גבוהה ששורפת פחות קלוריות לדקה אבל נמשכת הרבה יותר זמן

נכון, רק מדידה של צריכת חמצן תוכל לתת לנו תוצאה אמינה.. אבל בגלל שאין לנו אפשרות למדוד את זה ללא המיכשור המתאים , איך בעצם ניתן להעריך שריפת קלוריות בפעילויות שונות (כשלא מדובר בריצה/הליכה, שבמקרים אלה החישוב פשוט)?
נושא קצת בעייתי.
ריצה זה משהו שיחסית קל למדוד בצורה מדויקת, אז אפשר לגזור מזה לפי מידת המאמץ. (אני מתייחס לריצה כאל ה-100% ומזה מוריד אחוזים).

הזעה היא מדד עוד פחות טוב לשריפת קלוריות ושוב אותם 10 ק"מ על הליכון בחדר ממוזג או בחוץ ישרפו אותה כמות קלוריות.
בטמפרטורות קיצוניות של קור או חום הגוף כן ישתמש באנרגיה על מנת לשמור על טמפרטורת גוף תקינה.. אבל כנראה שההבדל לא משמעותי ולא שווה להתייחס אליו.
שריפת קלוריות = ביצוע עבודה. עבודה משמעותה להרים משהו, להזיז משהו וכד'
אין משמעות מבחינת כמות הקלוריות עם הרמת שק של 20 קילו לגובה מטר והזעת מאוד או היית בדופק גבוה.
דופק משמש כאינדיקציה לרמת מאמץ תחת ההנחה שאם התאמצת יותר שרפת יותר קלוריות, אבל בפועל אם שני אנשים במשקל זהה ירוצו 10 ק"מ זה שיהיה בדופק גבוה יותר ישרוף כמעט אותה כמות קלוריות כמו זה שיהיה בדופק נמוך.
אם כך, מדד הדופק יכול לתת אינדיקציה מספיק טובה באם מדובר באותו מתאמן שרוצה לבחון שריפת קלוריות בפעילויות שונות, לא?
נושא קצת בעייתי.
ריצה זה משהו שיחסית קל למדוד בצורה מדויקת, אז אפשר לגזור מזה לפי מידת המאמץ. (אני מתייחס לריצה כאל ה-100% ומזה מוריד אחוזים).
שיעור קיקבוקס של שעה למשל...
אז שימוש במד דופק זה לא הרע במיעוטו?

שיעור קיקבוקס של שעה למשל...
אז שימוש במד דופק זה לא הרע במיעוטו?
מה הדופק הממוצע שלך בקיקבוקס?
העבודה היא במשך שעה רצופה או שיש מדי פעם עצירות? (הבעיה עם עצירות, שהדופק עדיין גבוה למרות שאנחנו לא מבצעים שום מאמץ, כמו אימוני משקולות)..

סבבה אז מה אתה רוצה... האינסניטי הזה כל כך אינטנסיבי שאתה מאמץ את כל הגוף כוללי תרגילי כוח במשך 40 דקות עם הפסקת שתייה של 15 שניות בין כמה סטים
אתה שורף פה כמות מטורפת של קלוריות.

מה הדופק הממוצע שלך בקיקבוקס?
העבודה היא במשך שעה רצופה או שיש מדי פעם עצירות? (הבעיה עם עצירות, שהדופק עדיין גבוה למרות שאנחנו לא מבצעים שום מאמץ, כמו אימוני משקולות)..
אני לא זוכרת מה היה הדופק שנמדד. זה היה מזמן.. בתקופה שלאירובי עוד היה מקום בחיי

כרגע אני שואלת באופן תיאורטי.
אם מדובר למשל בפעילות רציפה ללא הפסקות..
ללא מדד הדופק לא ברור איך ניתן להעריך שריפת קלוריות. הרי רמת המאמץ משתנה משיעור לשיעור..

אני לא זוכרת מה היה הדופק שנמדד. זה היה מזמן.. בתקופה שלאירובי עוד היה מקום בחיי

כרגע אני שואלת באופן תיאורטי.
אם מדובר למשל בפעילות רציפה ללא הפסקות..
ללא מדד הדופק לא ברור איך ניתן להעריך שריפת קלוריות. הרי רמת המאמץ משתנה משיעור לשיעור..
אי אפשר להעריך בצורה מדויקת. הדרך היחידה זה מדידת חמצן וזה בדיקה די יקרה ממה שידוע לי.
אם הפעילות רציפה ואין השפעות חיצוניות על הדופק כמו לחץ, חום קור וכו', אפשר להעריך לפי הדופק הממוצע ולהשוות לדופק שאת עושה באותו זמן בריצה (כשאת הריצה קל לנו לחשב)... זה יהיה הערכה די גסה אבל הגיונית

חום וזיעה לא מגבירים שריפה קלורית. קור כן כי הגוף צריך להוציא עוד קלוריות כדי לשמור על חום גוף תקין

חום וזיעה לא מגבירים שריפה קלורית.
אם אתה משווה פעילות גופנית בעומס חום לעומת אותה פעילות בטמפרטורה מאוזנת - כן תהיה שריפה קלורית גדולה יותר, אבל ההפרש יהיה קטן יותר מאשר בין השריפה הקלורית בקור מול טמפ' מאוזנות.

על פי מה
אם אתה משווה פעילות גופנית בעומס חום לעומת אותה פעילות בטמפרטורה מאוזנת - כן תהיה שריפה קלורית גדולה יותר, אבל ההפרש יהיה קטן יותר מאשר בין השריפה הקלורית בקור מול טמפ' מאוזנות.
לפי מה שאני קראתי את לא צודקת. הפעילות קשה לך יותר לבצע את הפעילות בתנאי חום לעומת תנאים אופטימליים אבל את לא שורפת יותר קלוריות. נחפש לך רפרנס בסופש. כרגע הולך לישון לפני ריצה בחום מחר:victory:

על פי מה

לפי מה שאני קראתי את לא צודקת. הפעילות קשה לך יותר לבצע את הפעילות בתנאי חום לעומת תנאים אופטימליים אבל את לא שורפת יותר קלוריות. נחפש לך רפרנס בסופש. כרגע הולך לישון לפני ריצה בחום מחר:victory:
אני גם קראתי על כך.. כנראה שאחד מהמקורות שאנחנו מסתמכים עליהם מטעים.
אם תמצא רפרנס זה יהיה מצויין.
טוב אז זו התשובה שקיבלתי מניר פינק (שאני בהחלט סומכת עליו כאיש מקצוע):

אכן, על מנת להתמודד עם עומס החום הגוף יפעיל יותר מנגנוני קירור, דבר שיוביל ליותר שריפת אנרגיה. זה נכון גם להפך - כשקר הגוף מפעיל יותר מנגנוני חימום וזה גם מעלה את שריפת האנרגיה.
כל זה עד גבול מסוים בו היכולת לקרר את הגוף לא תספיק ואז עלולה להיווצר צבירת חום, מה שעלול להוביל בסופו של דבר למכת חום.

אתה חושב שבבחינת פסיכומטרי אתה שורף קלוריות?
אתה חושב שלא? מעניין.

לפחות על פניו אפשר היה לשער שמאמץ אינטלקטואלי ישרוף יותר קלוריות במוח מאשר במצב מנוחה (כמו שה-PC שלי מתנהג, וכמו שהאיברים האחרים בגוף מתנהגים) אבל מסתבר שכרגיל החיים לא כל-כך פשוטים עם מחקרים לכאן ולכאן.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית