הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צורת האימונים הפופולרית בארה"ב

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
יצא לי לגלוש הרבה בזמן האחרון ולראות שקיימים הרבה מאוד ממים בנושא LEG DAY שמקבלים הרבה מאוד לייקים כמעט בכל מקום באינטרנט, מה שיכול להעיד על כך שהרבה אנשים מתאמנים בצורה שבה קיים אצלהם אימון נפרד רק לרגליים. עכשיו זה דיי לא נשמע הגיוני כי בעקרון הסיבה היחידה שיהיה לך LEG DAY באימון נפרד היא אם אתה מבצע תוכנית בפיצול ABCD או פיצול גבוה יותר.
האם זה אומר שמתאמנים רבים מפצלים את התוכנית בצורה שבה יש להם יום נפרד לרגליים? האם חסרה מודעות בנוגע לפיצולים נמוכים וכולם שם, בדיוק כמו פה, חיים בסרט שכמה שיותר יותר טוב?
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

לדעתי זו פרשנות לא מדוייקת. כל הנושא מגיע כתשובה לכל המתאמנים שמזניחים רגליים ולכן אולי הדגש הוא על leg day כל הזמן אבל אני חושב זה פיצול בו מתאמנים גם (ובעיקר) על רגליים אבל גם על חלקים אחרים. ההתמקדות ברגליים היא שוב, ה'קונטרה' לכל הצ'יקן לגס

אני חושב שאומרים שהם שעושים לג די הם מתכוונים שיש להם באימון רגליים.
כן יש גם כאלה שמתלהבים יותר מדי,לדוגמה אחותי
היא הולכת כל יום לעשות כוח והיא אומרת שככה זה ספורטאים...והיא עושה לג די אמיתי(מה שהיא לא אמורה אבל לא מקשיבה)

לא מתכוונים לזה, מתכוונים שיש להם אימון שיש בו רגליים.
כמו שאימון שיש בו חזה זה CHEST DAY.

כאחד שאימן המון עולים חדשים, אני חייב להגיד ששיטת הפיצולים הרבה יותר נפוצה בחו"ל מאשר בארץ, גם אם תכנס קצת לאתרים בחו"ל שמתעסקים בפיתוח גוף כמו bb אתה תראה שבערך 95% שם עובדים על שריר פעם בשבוע.
Leg day לפחות אצל מפתחי גוף מקצועיים זה הדבר הראשון שמפצלים, הכי חשוב לפצל את הרגליים מהסיבה שצריך ל"השקיע" עליהם הכי הרבה, הם נראה לי תופסים חצי מהניקוד בתחרויות. (או יותר)
אני לא מכיר שום תכנית פיצולים "איכותית" שהרגליים עובדות עם עוד שריר, לרוב זה תמיד נראה ככה:

1. חזה כתפיים יד אחורית
2. גב יד קדמית
3. רגליים

או

1. חזה וגב
2. כתפיים ידיים
3. רגליים

או

1. חזה
2. גב ואמות
3. רגליים
4. כתפיים וידיים

ועוד אינסוף פיצולים כאלו שאני יכול לרשום.

כן. הרבה אנשים מפצלים את הרגליים. וגם זה לא בהכרח קשור לפיצול זה יכול להיות סתם יום שבו עושים סקוואט ואז הרגליים שלך כואבות ברמות.

ראיתי תוכנית בערוץ דיסקברי ''שריר אמריקאי''
מין מכון רצחני כזה מגניב רצח הביאו לשם כמה שחקני פוטבול מהNFL והשבוע הראשון היה שבוע ''היפרטרופיה'' והיה ממש אפילו שולדר דיי שזה רק כתפיים, הם מוזרקים אז הם יכולים להרשות לעצמם, אבל אני לא מבין איך שחקן פוטבול יכול להרוויח מצורה כזאת של אימון (אפילו שזה רק שבוע וכן מסת שריר תהיה יעילה להם, תוכנית כח תהיה הרבה יותר {עם הרבה נפח})
לדעתי לפחות

האם זה אומר שמתאמנים רבים מפצלים את התוכנית בצורה שבה יש להם יום נפרד לרגליים? האם חסרה מודעות בנוגע לפיצולים נמוכים וכולם שם, בדיוק כמו פה, חיים בסרט שכמה שיותר יותר טוב?
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
Leg Day זה בסך הכל קונטרה לצ'יקן לגס, אבל ברור שאין שם מודעות וגם שם חיים בסרט. מה מיוחד בהם שזה לא יהיה כך?

AB - upper/lower חלוקה נחדה מאוד...

ובכללי אני בטוח במאה אחוז שאנשים דופקים שם פיצולים של ABCDEFG

אתה מתבלבל.
כולם כאן כמו שם, לא להיפך. הכל מגיע משם.
והרעיון של לפצל את הגוף ל-4 כשרגליים זה רק אחד: 🤦‍♂️
אני פשוט לא מצליח להבין איך אנשים עובדים על פלג הגוף העליון 2-3 פעמים בשבוע, ופלג הגוף התחתון פעם אחת, וחושבים שזה מאוזן 🙁

אתה מתבלבל.
אני פשוט לא מצליח להבין איך אנשים עובדים על פלג הגוף העליון 2-3 פעמים בשבוע, ופלג הגוף התחתון פעם אחת, וחושבים שזה מאוזן 🙁

כי רוב האנשים שעובדים על רגליים עובדים עליהם רק בשביל להגיד שהם עובדים גם על רגליים.

למטרות בילדינג יותר טוב פיצולים עד כמה שאתה נגד זה . ברגליים יש לך 3 שרירים ככה שאם אתה באמת רוצה לאמן אותם כמו שצריך תצתרך לפצל את האימון ליום רגליים .
בפוואר ליפטינג המטרה היא להרים את המשקל מי X ל Y . בילדינג זה אחרת המטרה היא פרופורציה בגוף בין הפלג התחתון-לעליון .. מותן - ורוחב גב וכתפיים .
בכל מקרה כמובן ששיטת אימון זאת לא מתאימה לבן אדם שניכנס הרגע לחדש כושר / מתאמן כמה חודשים .

אתה מתבלבל.
אז צריך לפצל בין העבודה על הווסטוס לטראליס לווסטוס מידאליס?

(אם לא תבין שאני צוחק אני אקפוץ מהחלון)

פיצולים לא יותר טובים להיפרטרופיה, מי שאומר את זה לא ניסה מעולם להתאמן עם תוכנית FBW טובה עם פריודיזציה וסביר אגב שדווקא למתאמנים מתקדמים השיטות הללו יותר טובות מלמתחילים. גם חלק מהויראציות של הHIT טובות מאוד למסה אבל לדעתי פחות מעבודה לא לינארית.

נערך לאחרונה:
למי שיש זמן אפשר לתכנן abc שיהיה כמו ab
אותו נפח ואותו תדירות, רק שיש יום נפרד לרגליים - abcabcx (חכם)
חזה יד אחורית a
גב יד קדמית b
רגליים c

מה שגם מי שעושה ab יכול להחשיב b כleg day
Upper lower או החלוקה הקלאסית גם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית