הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירופה פותחת שעריה לקליטת פליטים

• פותח/ת השרשור Tom
  • פורסם בתאריך
לכל מדינה סוציאליסטית יש בעיה לקלוט פליטים. הם צריכים לקבל ״זכויות״, והילדים שלהם יקבלו גם זכות להצביע לעצמם עוד ״זכויות״.

• פותח/ת השרשור
ישראל עוד לא יודעת מה לעשות עם האתיופים שהיא העלתה לארץ... אתה רוצה שהיא תקלוט עוד פליטים?
חחחח.....🤣

זה קל מאוד להגיד שהמדינה צריכה לעזור עם הפליטים , אבל מה לעשות איתם בפועל? להעביר אותם למתקן "חולות"?
צודק. נשלים עם המצפן המוסרי הלקוי.
אני רוצה מדינה של אנשים שלכל הפחות מבינים את הקושי המוסרי שבסגירת השערים בפני פליטי שואה ומוכנה להקריב מעט מרווחתה נתוך הבנה שאחרת אין לה זכות קיום.

• פותח/ת השרשור
ועם איזה משאבים ישראל תקלוט את הפליטים הסורים, מה היא גרמניה? וספק שאותם פליטים מכיר בך כמדינה יהודית.
אחרי השואה לדוגמא, מדינות ערב רק חיכו שנבוא.
כבר בגילך אתה כזה חזיר?... ניקח ממך קצת ונעביר להם... פשוט לא?

תום ידידי... אני מזמן חושב שאין לישראל זכות קיום... בלי שום קשר למצב הפליטים.

• פותח/ת השרשור
תום ידידי... אני מזמן חושב שאין לישראל זכות קיום... בלי שום קשר למצב הפליטים.
אנחנו באמת מצליחים להוכיח לעצמנו עד כמה אנחנו פגומים מוסרית מדי יום...

ברור שלא. אנחנו עם לבאנטיני, מן הראוי שנתנהל בדיוק כמו שכנינו. נטולי מצפון וחסרי מוסר.

היא מתרחשת כעת. 200k הרוגים בטיהור אתני-שבטי אסלאמי.
בסדר, אני אהיה חסר מצפון אבל עם ביטחון ופחות אזרחים עניים.
יש מספיק מדינות שהפליטים לא עוינים אותן עם יותר אמצעים שיקבלו פליטים.

וזה יפה שאתה ממשיך להתבכיין במקום להתייחס לעובדות, אבל אלה ברובם לא פליטים מכיוון שהם לא מחפשים לברוח על המדינה הבטוחה הקרובה ביותר, אלא להגר למדינות עם הרווחה הנוחה ביותר להתעלק עליה.

כבר בגילך אתה כזה חזיר?... ניקח ממך קצת ונעביר להם... פשוט לא?
ומאיפה ידוע לך גילי? ומה הקשר חזיר? מבחינה מוסרית כן. מבחינה הגיוניות לא.
ישראל לא מצליחה לקלוט לגמרי את יהודי אתיופיה. השכבות החלשות עדיין לוקות בחסר. המסתננים רק ממשיכים לזרום ואפילו ניצולי שואה רעבים לפיסת לחם. לכל זה ישראל לא מצליחה לדאוג. אז תחשוב בהיגיון, איך ישראל תקלוט כמות גבוהה של מהגרים? וX מהגרים שיבואו לכאן יסתכם בX+Y. זה פשוט זרם מתמשך..

• פותח/ת השרשור
בסדר, אני אהיה חסר מצפון אבל עם ביטחון ופחות אזרחים עניים.
יש מספיק מדינות שהפליטים לא עוינים אותן עם יותר אמצעים שיקבלו פליטים.

וזה יפה שאתה ממשיך להתבכיין במקום להתייחס לעובדות, אבל אלה ברובם לא פליטים מכיוון שהם לא מחפשים לברוח על המדינה הבטוחה הקרובה ביותר, אלא להגר למדינות עם הרווחה הנוחה ביותר להתעלק עליה.
לא נעים לרשום אבל אתה מתנסח כמו פאשיסט ממוצע... 😃

• פותח/ת השרשור
ומאיפה ידוע לך גילי? ומה הקשר חזיר? מבחינה מוסרית כן. מבחינה הגיוניות לא.
ישראל לא מצליחה לקלוט לגמרי את יהודי אתיופיה. השכבות החלשות עדיין לוקות בחסר. המסתננים רק ממשיכים לזרום ואפילו ניצולי שואה רעבים לפיסת לחם. לכל זה ישראל לא מצליחה לדאוג. אז תחשוב בהיגיון, איך ישראל תקלוט כמות גבוהה של מהגרים? וX מהגרים שיבואו לכאן יסתכם בX+Y. זה פשוט זרם מתמשך..
לא יהיה זרם מתמשך משום שרועה צאן לא עובר את הגבול המזרחי. העול לטווח הקצר הוא על המדינה אך נסה להעריך את התרומה הביטחונית הפוטנציאלית של קליטת עשרות אלפי פליטים דרוזים למשל (אם כבר חייבים "להרוויח" מהיותך פשוט מוסרי)...
ישראל לא טיפלה כראוי באף עלייה בגלל האופי והתרבות של הישראלי...

לא יהיה זרם מתמשך משום שרועה צאן לא עובר את הגבול המזרחי. העול לטווח הקצר הוא על המדינה אך נסה להעריך את התרומה הביטחונית הפוטנציאלית של קליטת עשרות אלפי פליטים דרוזים למשל (אם כבר חייבים "להרוויח" מהיותך פשוט מוסרי)...
ישראל לא טיפלה כראוי באף עלייה בגלל האופי והתרבות של הישראלי...
אתה יודע שאותם דרוזים תומכי משטר אסד, כן?

• פותח/ת השרשור
אתה יודע שאותם דרוזים תומכי משטר אסד, כן?
אני יודע שהתמיכה נזילה. ביחוד בימים אלה. משטר אסד כבר מזמן הפנה עורף לדרוזים (הפיגוע בסווידא הוא רק קש ששבר את גב הגמל).
כך או אחרת, מדובר באחיהם של אלה שאיתם כרתת ברית דמים. העזרה מישראל תגיע בכל מקרה כשהם יועמדו בסכנת קיום...
כנראה שאני יודע מספיק...

אני יודע שהתמיכה נזילה. ביחוד בימים אלה. משטר אסד כבר מזמן הפנה עורף לדרוזים (הפיגוע בסווידא הוא רק קש ששבר את גב הגמל).
כך או אחרת, מדובר באחיהם של אלה שאיתם כרתת ברית דמים. העזרה מישראל תגיע בכל מקרה כשהם יועמדו בסכנת קיום...
כנראה שאני יודע מספיק...
אין לי בעיה עם דרוזים וקליטתם. להפך, אפילו עבד איתי דרוזי בעבר הלא רחוק..
יש לי בעיה עם קליטה של פליטים סורים שרוצים ברובם להגר למדינות רווחה ולחיות על חשבון השלטון(ראה מקרה פליטים שמגיעים להונגריה ורוצים להגיע למערב - איפה שגרמניה ושוודיה העשירות). זה לא משהו שישראל יכולה להרשות לעצמה.

ברגע שמרקל אמרה שהיא לוקחת את כולם...
ביבי נרגע... שרה מחלקת פיצה לפליטים בגבול עם סוריה....
העיקר שאנחנו תקועים עם הפליטים הסודנים... והאתיופים שעדיין לא הבנו מה לעשות איתם...

זאת מדינה שיודעת רק לקחת , ממיסים , מצבא.. מכל דבר אפשרי..
אבל מבחינת נתינה בחזרה , אתה מקבל כלום ושום דבר..

זאת מדינה שיודעת רק לקחת , ממיסים , מצבא.. מכל דבר אפשרי..
אבל מבחינת נתינה בחזרה , אתה מקבל כלום ושום דבר..
אתה צריך להגיד שלממשלה אין זכות קיום, לא לישראל. אבל זה מה שקורה כשמצביעים זיבי 😃
רק בילבי!!!

יש משהו שאני לא מצליח להבין.. היכולת של עם לשכוח מה הוא באמת רוצה.

כשיש מלחמה כולם צועקים - "למה הילד שלי נכנס לעזה עם נגמש קקמיקה תתנו לו נגמש נורמלי"

כשאין מלחמה כולם צועקים - "למה אני לא יכול לקנות דירה בת"א שהמדינה תספסד לי את זה ואת הקוטג' שלי"

ועכשיו פתאום - "אפשר לקבל גם 100 אלף פליטים מבחינה כלכלית.. אנחנו חזקים"

בתלות בכותרות בתשקורת כולם מחליטים שהם יודעים לאן צריך לנווט את הכלכלה.

לא יודע מי פה חושב שההבנה הכלכלית / פוליטית / ביטחונית שלו מספיק גבוהה בשביל באמת לתת חוות דעת אמיתית מעבר לדעה שתכלס תתחיל ותגמר בדעה פוליטית של ימין או שמאל ללא שום הבנה עמוקה דל איך דברים גדולים כאלו עובדים.

העיקר אל תשכחו את הקוטג'.. אהה והנגמש.. אהה ו..

בחיים לא הצבעתי ביבי!!
@yogevnn רק שתדע שתקציב הביטחון הוא מנופח בצורה מטורפת... ובכל מקרה את רוב הציוד ישראל תמיד מקבלת מתנה רוסיה/גרמניה/ארה"ב
כיפת ברזל זה מימון של ארצות הברית!!
תקציב הביטחון המנופח ברובו הולך לתשלום משכורות שמנות לאנשי קבע... מישהו הרי צריך לרכוש דירות באקירוב...

אני מאמין שעם וגישה שלו גוררת אסונות או הצלחות, שמנהיגים של העם הם מה שלעם מגיע,
אם יש דיקטטור בשלטון, זה כי העם לא הצליח לייצר חלופה טובה יותר, ואם יש מוסלמים משוגעים שרוצחים את כולם, זה בגלל שהעם לא הצליח
לשלוט בדתיים המשוגעים שלו.
אני חושב שהם פשוט יביאו את הזבל שלהם איתם, לא רואה סיבה להכניס את הראש שלנו למיטה חולה, הגיע הזמן שתרבות האיסלם תדעך, ועדיף להפנות להם את הראש ולתת להם לסבול מהדייסה שהם בישלו לעצמם.
אני יודע אני אכזרי אני לא מוסרי, ציוויליזציות צריכות למות כמו כל דבר, זה לא מוסרי לפי ערכי המוסר המודרניים (ידו נצורי) אבל זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו.

האם אני חושב שעמים אחרים היו צריכים לקלוט את היהודים אז? ממש לא, אני מבין את ההחלטה הזאת לגמרי,
כמו שאם אני אהיה קבצן אני אבין אנשים שלא נותנים לי כסף.

אתם תראו איך לאט לאט השריעה תהפך לחוק באירופה,
מוסלמים לא לומדים... הם ימשיכו לקיים את תרבות המוות שלהם.

בחיים לא הצבעתי ביבי!!
@yogevnn רק שתדע שתקציב הביטחון הוא מנופח בצורה מטורפת... ובכל מקרה את רוב הציוד ישראל תמיד מקבלת מתנה רוסיה/גרמניה/ארה"ב
כיפת ברזל זה מימון של ארצות הברית!!
תקציב הביטחון המנופח ברובו הולך לתשלום משכורות שמנות לאנשי קבע... מישהו הרי צריך לרכוש דירות באקירוב...
חחחחח ברור לי שלא הצבעת ביבי! אבל רק תיקנתי אותך במה שהיה צריך(לממשלה אין זכות קיום, לא לישראל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית