הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בניית תוכנית אימונים למתאמן שלא יכול ללחוץ

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אהלן. יש לי כבר כחודשיים פציעת כתף שלא מאפשרת לי לבצע שום תרגילי לחיצה באף שיפוע והכאבים נוצרים כבר במשקלים נמוכים. אני כרגע עובר טיפולי פיזיוטרפיה אז כנראה בסופו של דבר היא תעבור אבל זה יכול לקחת עוד כמה חודשים טובים.

אני רוצה לבנות תוכנית אימונים לחיטוב שתאפשר לי לתת דגש לסקוואטים ולדד ליפטים ללא עירוב של לחיצות בכלל.

אשמח לשמוע הצעות
תודה.

אז כן, אתה צריך לשלם דמי לימוד.
תתחיל מלדעת על מה מדובר.
לא מסכים איתך פה,
לפי התיאור של טנק לא מדובר באימפינצמנט, הכאב באימפינצמנט קורה בין עצם האקרומיון לעצם הכליביקולה, אני חי עם התופעה הזו ומכיר אותה מכל כיוון, במשך השנים למדתי להתאמן עם האימפינצמנט בדיוק עם אותם הנחיות שהבאת.

אבל זה לא זה, שים לב למיקום שטנק הציג:
נקודה שממש נמצאת לקראת החיבור של הכתפיים עם הצוואר
לפי איך שזה נשמע מדובר בשריר הטרפז, מה שהגיוני שגורם לכאבים בפרס לעומת אימפינצמנט שלא קורה בפרס בשום מצב אלא עם כן האחיזה תהיה רחבה מידי, אבל אני מאמין שטנק יודע לעשות פרס בטכניקה טובה אז בוא לא נדון על זה.

מה שקצת שולל את הטרפז הוא שאין כאבים במתח ובחתירות, לכן אני מבולבל.
צריך רופא ספורט טוב חבל על הזמן.

תודה על הלינק. ממה שקראתי עד עכשיו סביר להניח שיש לי משהו דלקתי באזור. יש לי עוד משהו מוזר שקרה לי עכשיו בפעם הראשונה. ניסיתי לבצע כמה חזרות של שכיבות שמיכה כדי לתפוס את מקום הכאב במדויק בשביל לצייר אותו על התמונה ועכשיו, אחרי שעשיתי אולי 10 חזרות סה"כ עם הפסקות המקום של הפציעה כאילו ממש שורף לי. אין לי מושג מה זה ולא היה לי את זה אף פעם מאז שהפציעה התחילה. יש לך מושג על מה אני מדבר?
זו פציעה שאתה צריך לטפל בה, וכנראה יותר חשוב מכך: ללמוד ללחוץ כדי שלא תחזור. הטיפול מאוד תלוי בחומרה. חבר מאוד טוב שלי היה צריך ניתוח בשתי הכתפיים. זה מקרה חמור. לא סביר להניח שאתה שם, אבל דרך הפורום אני לא יכול לתת לך אבחון רלוונטי. חפש ביוטיוב shoulder impingement test ותוודא שזו אכן הפציעה. אם הניחוש שלי פוגע, אז אין לי אפשרות רצינית לסייע דרך הפורום למעט לסייע לך למנוע את זה בפעם הבאה, ולא להחמיר את זה כבר עכשיו. הטיפול יהיה תלוי בחומרת המצב. איבופרופן לימים הראשונים + מנוחה ולאחר מכן חזרה אטית מאוד ללחיצות בטכניקה מושלמת ומשקלים קלים מאוד בד"כ פותרת את העניין, אבל שוב, אבחון וטיפול רציני אין לי אפשרות לתת דרך הפורום.

אתה צודק במה שאמרת. רק לגבי הציטוט - דלקת בטרפז העליון לא תפריע במתח ובחתירות.

ביסט, גם לי זה לא נראה צביטה. המיקום לא מתאים.

• פותח/ת השרשור
יש כאבים בצ'ין אפס אם אני עולה ממש גבוה. יש גם מין כאב מוזר כשאני מוריד את הראש על כתף שמאל בזמן שאני מותח את כתף ימין יותר ימינה. דווקא אם אני מתאמץ מאוד מתחיל ממש לכאוב.
צריך רופא ספורט טוב חבל על הזמן.
אין לי כאלה בצפון שאני מכיר לצערי. לפחות כאלה שלא עולים 270 שקל לשעה...
זו פציעה שאתה צריך לטפל בה, וכנראה יותר חשוב מכך: ללמוד ללחוץ כדי שלא תחזור. הטיפול מאוד תלוי בחומרה. חבר מאוד טוב שלי היה צריך ניתוח בשתי הכתפיים. זה מקרה חמור. לא סביר להניח שאתה שם, אבל דרך הפורום אני לא יכול לתת לך אבחון רלוונטי. חפש ביוטיוב shoulder impingement test ותוודא שזו אכן הפציעה. אם הניחוש שלי פוגע, אז אין לי אפשרות רצינית לסייע דרך הפורום למעט לסייע לך למנוע את זה בפעם הבאה, ולא להחמיר את זה כבר עכשיו. הטיפול יהיה תלוי בחומרת המצב. איבופרופן לימים הראשונים + מנוחה ולאחר מכן חזרה אטית מאוד ללחיצות בטכניקה מושלמת ומשקלים קלים מאוד בד"כ פותרת את העניין, אבל שוב, אבחון וטיפול רציני אין לי אפשרות לתת דרך הפורום.
אני לא כל כך סומך על עצמי בעניין אבחון פציעה מסרטונים ביוטוב. אני אנסה את זה, אבל מעדיף לפנות לרופא כלשהו בנושא. תודה בכל מקרה 😃
אתה צודק במה שאמרת. רק לגבי הציטוט - דלקת בטרפז העליון לא תפריע במתח ובחתירות.

ביסט, גם לי זה לא נראה צביטה. המיקום לא מתאים.
במתח ובחתירות אין לי כאבים אם לא אמרתי

• פותח/ת השרשור
@Beast and cheat @לוטם @stitch שכחתי להזכיר עוד משהו, למקרה שזה מידע רלוונטי. לפני שנשלחתי לפיזיוטרפיה האורטופד איבחן לי גם הגבלת תנועה בצוואר. אני לא יכול לסובב את הצוואר ב180 מעלות וכשאני מסובב אותו אז לקראת הנגיעה של הסנטר בכתף מתחילים לי כאבים באזור הצוואר. אני לא יודע אם יש קשר בין זה לבין מה שקורה לי או לא, אבל אם זה מעלה לך עוד רעיונות אשמח לשמוע

לא מסכים איתך פה,
לפי התיאור של טנק לא מדובר באימפינצמנט, הכאב באימפינצמנט קורה בין עצם האקרומיון לעצם הכליביקולה, אני חי עם התופעה הזו ומכיר אותה מכל כיוון, במשך השנים למדתי להתאמן עם האימפינצמנט בדיוק עם אותם הנחיות שהבאת.

אבל זה לא זה, שים לב למיקום שטנק הציג:
לפי איך שזה נשמע מדובר בשריר הטרפז
התיאור שלו מתאר בשפה לא-אנטומית את האקרומיון.
וגם התמונה שהוא צירף.

לפי איך שזה נשמע מדובר בשריר הטרפז, מה שהגיוני שגורם לכאבים בפרס לעומת אימפינצמנט שלא קורה בפרס בשום מצב אלא עם כן האחיזה תהיה רחבה מידי, אבל אני מאמין שטנק יודע לעשות פרס בטכניקה טובה אז בוא לא נדון על זה.
אני לא באמת יכול לדעת בוודאות מה הפציעה. אבל אם זה התרחש בבנץ' פרס, chances are שמדובר על אימפינג'מנט ולא על שום דבר שקשור לטרפז.
אימפינג'מנט לא מתרחש בפרס במידה ומשתמשים בטרפזים כמו שצריך. אם לא, בהחלט מתרחשת צביטה, וזו הסיבה שפיזיותרפיסטים יוצאים כנגד התרגיל - הם לא יודעים אותו ולא מודעים לshrug שבtop position. אני לא יוצא מנקודת הנחה שהוא יודע לעשות משהו בטכניקה טובה סתם ככה, במיוחד לא כשהרגע הוא סיפר לי שהוא נפצע בבנץ' פרס בכתף, והמקרה הקלאסי של זה הוא של מישהו שלוחץ עם זרועות ב-90 מעלות לטורסו.

אני לא כל כך סומך על עצמי בעניין אבחון פציעה מסרטונים ביוטוב. אני אנסה את זה, אבל מעדיף לפנות לרופא כלשהו בנושא.
אתה לא צריך לסמוך על עצמך בכלום. תכנס רגע ליוטיוב, תרשום מה שכתבתי ותגיד מה אתה מרגיש בנוגע לזה. אולי זה יסייע לעזור לך, ואולי לא. לא תנסה - לא נדע.

@Beast and cheat @לוטם @stitch שכחתי להזכיר עוד משהו, למקרה שזה מידע רלוונטי. לפני שנשלחתי לפיזיוטרפיה האורטופד איבחן לי גם הגבלת תנועה בצוואר. אני לא יכול לסובב את הצוואר ב180 מעלות וכשאני מסובב אותו אז לקראת הנגיעה של הסנטר בכתף מתחילים לי כאבים באזור הצוואר. אני לא יודע אם יש קשר בין זה לבין מה שקורה לי או לא, אבל אם זה מעלה לך עוד רעיונות אשמח לשמוע
כל דלקת בכתף/טרפז יכולה לגרום לזה.

לא נשמע כמו משהו שקשור לבנץ' או לכתף. אבל יש לי רעיון: בוא תן לנו תמונה טובה של המקום הכואב.

כל דלקת בכתף/טרפז יכולה לגרום לזה.
זה בדרך כלל הפוך: בעייה צווארית תקרין לכתף למשל. אבל בתכלס אנחנו טוחנים מים כי הנתונים שקיבלנו לא מספיקים.

• פותח/ת השרשור
image201509110001.jpg

לא נשמע כמו משהו שקשור לבנץ' או לכתף. אבל יש לי רעיון: בוא תן לנו תמונה טובה של המקום הכואב.
העליתי תמונה של עצמי נוגע בדיוק במקום הכאב

דלקת בטרפז העליון לא תפריע במתח ובחתירות.
לפעמים זה נכון זה תלוי החומרת הדלקת, העומס המכאני על הטרפז העליון גדול בפרס מאשר מתח, אבל עדיין הטרפז כולו עובד במתח ואם הדלקת חמורה זה יורגש, קל וחומר לגבי חתירות בהן העומס המאני אפילו גדול יותר ממתח.

יש גם מין כאב מוזר כשאני מוריד את הראש על כתף שמאל בזמן שאני מותח את כתף ימין יותר ימינה. דווקא אם אני מתאמץ מאוד מתחיל ממש לכאוב
כבר יותר הגיוני, נשמע ממש כמו דלקת בטרפז

התיאור שלו מתאר בשפה לא-אנטומית את האקרומיון.
וגם התמונה שהוא צירף
תסתכל על העיגול השחור שהוא ציין בתמונה, יכול להיות שלא שמת לב אליו.
צפה בקובץ המצורף 29596

העליתי תמונה של עצמי נוגע בדיוק במקום הכאב
מעולה שללת אימפינצמנט עכשיו זה וודאי אין ויכוח

זה בדרך כלל הפוך: בעייה צווארית תקרין לכתף למשל. אבל בתכלס אנחנו טוחנים מים כי הנתונים שקיבלנו לא מספיקים.
נכון שזו טחינת מים, אבל - גם אם זה הפוך בדרך כלל, וההשפעה יכולה לבוא מהצוואר לכתף, היא יכולה בהחלט לבוא בכיוון ההפוך.
אני עברתי את זה בעצמי, כשדלקת בטרפז בנקודת החיבור הרחוקה שלו הורידה לי חצי מטווח התנועה (בכיוון ההפוך).

• פותח/ת השרשור
רואה עכשיו את הסרטון הנ"ל

וכמו שאמרתי קודם. בפעולות יומיומיות לא מאומצות אני פשוט לא מרגיש אותה (למרות שעכשיו יש כאב של "שריפה" במקום לאחר ביצוע שכיבות השמיכה). הסרטון הספציפי הזה לא גרם לי לכאבים מיוחדים
חברים סליחה שאני מקפיץ את הנושא, אני מניח שלא הגבתם כי לא היה לכם עוד מה להגיב אבל אני בכל מקרה רוצה לשמוע את דעתכם. אני מאמין שמה שקורה אצלי זה דלקת. בחיים לא הייתה לי דלקת אז אני לא יודע למי לפנות, רופא משפחה? אורטופד? האם יש תרופות שאני יכול לקנות גם בלי מרשם במצב הזה שיכולות לעזור לי?
@stitch @לוטם @Beast and cheat

חברים סליחה שאני מקפיץ את הנושא, אני מניח שלא הגבתם כי לא היה לכם עוד מה להגיב אבל אני בכל מקרה רוצה לשמוע את דעתכם. אני מאמין שמה שקורה אצלי זה דלקת. בחיים לא הייתה לי דלקת אז אני לא יודע למי לפנות, רופא משפחה? אורטופד? האם יש תרופות שאני יכול לקנות גם בלי מרשם במצב הזה שיכולות לעזור לי?
זה בסדר שאתה מקפיץ אנחנו פה בשבילך 😃

תראה יש דרגות לדלקת,
דבר ראשון בטיפול זה קרח, מאוד יעיל לדיכוי תהליכים דלקתיים וגם לכאבים. 10-15 דקות פעמיים ביום.
דבר שני, מנוחה - אל תתאמן בשום תנועה שגורמת לכאב
דבר שלישי, אם אין לך רופא ספורט קרוב, תראה אורטופד עדיף מומחה אם התור לא יהיה ארוך מידי, יכול להיות שתקבל סטרואידים אם המצב חמור, יכול להיות שלא

בכל אופן לפי דעתי, רצוי שתקבל טיפול רפואי

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון בטיפול זה קרח, מאוד יעיל לדיכוי תהליכים דלקתיים וגם לכאבים. 10-15 דקות פעמיים ביום.
זה רלוונטי אם יש לי את זה כבר חודשיים+?
דבר שני, מנוחה - אל תתאמן בשום תנועה שגורמת לכאב
כבר עושה את זה. הכאבים כבר לגמרי במינימום באימון.
תראה אורטופד עדיף מומחה אם התור לא יהיה ארוך מידי,
כשאני מזמין תור במכבי יש לי אופציות ל"אורטופד כתף" ו"אורטופד מרפק וכתף". אלה האורטופדים שאתה מתכוון בהם ל"אורטופד מומחה?"
יכול להיות שתקבל סטרואידים
אחלה מזמן רציתי להסקוויט 200 😃
בכל אופן לפי דעתי, רצוי שתקבל טיפול רפואי
תודה רבה זה מה שאעשה 😃
מקס, תתאר את הכאב. זה כאב בשריר?
זה לא כאב בשריר. זה כאב במקום הספציפי שהבאתי בתמונה שהעליתי קודם. כאב דוקרני כזה, כאילו ששניה הוא לא קיים ואחרי זה המקום מתפוצץ מכאב, וכמו שאמרתי קודם, אחרי כמה שכיבות שמיכה (בתור דוגמא לתרגיל שגורם לכאב) המקום מתחיל לשרוף ממש. במנוחה אין שום כאבים מלבד עקיצות קטנות שיש לי עכשיו אחרי אימון שבו ניסיתי לבצע סט אחד של בייספס עם מוט W שגרם לכאבים במקום. אם יש משהו שאני לגמרי בטוח בו זה שזה לא כאב שריר.

זה רלוונטי אם יש לי את זה כבר חודשיים+?
לא כל כך
אלה האורטופדים שאתה מתכוון בהם ל"אורטופד מומחה?
לוא דווקא, יש נגיד רופא אף אוזן גרון שהוא רופא שמתמחה באף אוזן גרון ויש רופא מומחה, שהוא בעל הכשרה ונסיון גבוהים יותר.
תתקשר יכוונו אותך יותר טוב בטלפון מאשר שתסתבך באינטרנט.
זה לא כאב בשריר. זה כאב במקום הספציפי שהבאתי בתמונה שהעליתי קודם
קשה לדעת אם זה בשריר או גיד או רצועה, לפעמים הכאב דומה.

• פותח/ת השרשור
לוא דווקא, יש נגיד רופא אף אוזן גרון שהוא רופא שמתמחה באף אוזן גרון ויש רופא מומחה, שהוא בעל הכשרה ונסיון גבוהים יותר.
תתקשר יכוונו אותך יותר טוב בטלפון מאשר שתסתבך באינטרנט.
תודה, אתקשר ביום ראשון או אחרי החג 😃
אנסה גם את זה אז
קשה לדעת אם זה בשריר או גיד או רצועה, לפעמים הכאב דומה.
אני יוצא מנקודת הנחה שעם כל שלל הנסיון שלי עם פציעות אני יודע להבדיל בין כאב שריר לכאב שהוא לא כאב שריר. אבל אולי אני טועה, מי יודע, בכל מקרה הסברתי הכי מפורט שיכולתי איך הכאב מרגיש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית