הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פווארליפטר טבעי

• פותח/ת השרשור hbhc
  • פורסם בתאריך

hbhc

מושעה
269
133
נק' מוניטין:
617
269
133
שלום לכולם וחג שמח,
יש לי שאלה
מעניין אותי לדעת,פווארליפטר "טבעי" ששוקל 100 קילו מה המשקלים או הטוטל שהוא יכול להרים לעומת פווארליפטר "לא טבעי" ,פשוט מעניין אותי לדעת כמה החומרים שאני לא יודע איך קוראים להם אפילו עוזרים.
דיון מהנה

מה שזרקתי זה מספקולציות שלי בח"כים שונים במשך 7 שנים כולל בחו"ל, עכשיו כל אחד שיבוא עם ותק גדול מזה בתחום אני אכבד את הבן אדם ואכך את המספרים שלו. הספקולציה לגבי משקלים עצמם פחות מדויקת מאשר היחס שניתן להגיע אליו.
לדוגמא כשעשיתי סייקל והגעתי ל-97 קילו הכח בבנץ פרס אצלי הגיע ל-170 ל1, וכעת על 85 קילו הכח ירד ל150 ל-1 כשנה לאחריו, בלי תוספים ואפילו העדר אימוני כח. כלומר הכח היחסי שלי עלה(RATIO), למרות שהLBM והטוטאל ירד. אגב כשהייתי טבעי לפני הסייקל, הכח היה אותו דבר כמו לאחריו.

אחרי כמה שנים של אימוני כח שכוללים תוכניות של סטאר,וינדלר,ריפטו וסמולוב: גבר יכול להגיע לפי 1.5 ממשקל גוף בבנץ ,פי 2 בסקוואט ופי 2.5 בדדלפט. צפיה בלוגים מאששת את הטענה הזאת. למרות שכל תרגיל דורש מבנה גוף שונה ברמות הגבוהות: לנמוכים יש היתרון ולכן בתור מישהו שהוא מעל הגובה הממוצע(1.85) , אני לא רואה את עצמי שובר את ה-240 קילו סקוואט(ואפילו לא 200) למרות שכבר שנה אני נותן עליו דגש.
דדליפט הוא תרגיל יותר מדי טכני- כלומר אם להתאמן על מנוף(סומו),עם רצועות וכו, יהיה הבדל די גדול בי סוגי הדד. חוץ מALALAL (אחד מחברי הפורום החזקים פה) , כל בן אדם שיש לו יתרון מכני בתרגיל מסוים, יהיה לו חסרון מכני באחר(פלוס בדדליפט זה ידיים ארוכות ובבנץ זה הפוך).
ואיכשהו אלברו לוחץ ומושך משקלים פסיכים בו זמנית
אגב, 250 דדליפט הרבה פחות נדיר מ160 בנץ. אני מאמין ש95% מהאוכלוסיה אחרי תקופת אימונים נכבדת מסוגלת למשוך 250 (לא אומר שזה קל, אבל אחרי 5 שנים אני רואה אנשים מושכים 250 טבעיים) לעומת 160 בנץ שאני מאמין שלהרבה אנשים זה כבר מעבר לגבול הגנטי
רק תסתכל בפורום- אני יכול לחשוב על אולי 5 אנשים שמסוגלים ללחוץ 160 לעומת 250 דדליפט שאני יכול לחשוב על יותר ששם/ממש קרובים אפילו 10-15

• פותח/ת השרשור
אגב, 250 דדליפט הרבה פחות נדיר מ160 בנץ. אני מאמין ש95% מהאוכלוסיה אחרי תקופת אימונים נכבדת מסוגלת למשוך 250 (לא אומר שזה קל, אבל אחרי 5 שנים אני רואה אנשים מושכים 250 טבעיים) לעומת 160 בנץ שאני מאמין שלהרבה אנשים זה כבר מעבר לגבול הגנטי
רק תסתכל בפורום- אני יכול לחשוב על אולי 5 אנשים שמסוגלים ללחוץ 160 לעומת 250 דדליפט שאני יכול לחשוב על יותר ששם/ממש קרובים אפילו 10-15
אני מתאמן 3 חודשים והגעתי כבר ל190 דדליפט על מ.ג. 95 מאמין ש 250 לא כל כך קשה להגיע טבעי בשבילי לפחות.איך שאני רואה את עצמי אני מתכוון להשאר טבעי.

אלברו זה תופעה גנטית.
אין משהו שהוא חלש בו והשרירים שלו מורכבים מריכוז של כדוריות דם לבנות 😛
אין טעם להשוות אנשים אליו, כי הוא לא אדם.

עכשיו ברצינות, פה בפורום רב חברי הפורום בעל רגליים מאוד חזקות לעומת החזה והגב, ולכן נדיר פה לראות אנשים שלוחצים הרבה(זה אולי פורום פוארליפטינג אבל הדגש על בנץ פרס פה הוא חלש, עובדה רב התוכניות פה SS לינארית,מדקאו,טקסס וכו- אין להם מספיק נפח.
אחרי 2 3 סבבים של ג. סמולוב(על משקל גוף מעל 80) ולפחות שנתיים אימון, אני מאמין שכל אחד יכול לשבור את 140. לגבי 160 אולי אתה צודק..
משיכה של 250 קילו זה לא קצת, ולדעתי להגיע ל-250 "ריאלי" לעומת מספרים יותר גבוהיים.(RATIO 3 נחשב לטוב, נגיד ספורטאי טבעי ששוקל 90 קילו מושך 270 לחזרה), כאשר RATIO 4- שייך רק לאנשים הטובים בתחום.

מה שמשנה זה שוב היחס, ולכמה LBM יכול אדם להגיע בחייו? נע בין 80-95 קג, תלוי בגובה. תכפיל במספרים שרשמתי למעלה ותראה שזה רף הגיוני(סטיה לפה ולשם)

אני מתאמן 3 חודשים והגעתי כבר ל190 דדליפט על מ.ג. 95 מאמין ש 250 לא כל כך קשה להגיע טבעי בשבילי לפחות.איך שאני רואה את עצמי אני מתכוון להשאר טבעי.
אתה במקרה תופעה גנטית או שהייה לך עבר קודם באימונים ואתה מתאמן רק 3 חודשים בתוכניות כוח למיניהם?

• פותח/ת השרשור
יש לי עבר של פעם אחת שהתאמנתי זהו לא יותר מזה זו הפעם הראשונה שאני מגיע למשקלים כאלה בכלל בחיים.

יש לי עבר של פעם אחת שהתאמנתי זהו לא יותר מזה זו הפעם הראשונה שאני מגיע למשקלים כאלה בכלל בחיים.
אתה מיוחד. תראה לי בן אדם עם ותק של 3 חודשים, ואני אהיה מופתע אם הוא ימשוך 140 קילו בלי לקבל איזה בלט.
שמנים באופן טבעי הרבה יותר חזקים.. אולי היית לך עבודה פיזית וכו, אבל גם כשתגיע ל-250 קג דד אל תקח את זה ברור מאליו כי בורחת בכח מטור עצמו ✌️

• פותח/ת השרשור
אני עובד בעבודה פיזית כן.
אלברו זה תופעה גנטית.
אין משהו שהוא חלש בו והשרירים שלו מורכבים מריכוז של כדוריות דם לבנות 😛
אין טעם להשוות אנשים אליו, כי הוא לא אדם.

עכשיו ברצינות, פה בפורום רב חברי הפורום בעל רגליים מאוד חזקות לעומת החזה והגב, ולכן נדיר פה לראות אנשים שלוחצים הרבה(זה אולי פורום פוארליפטינג אבל הדגש על בנץ פרס פה הוא חלש, עובדה רב התוכניות פה SS לינארית,מדקאו,טקסס וכו- אין להם מספיק נפח.
אחרי 2 3 סבבים של ג. סמולוב(על משקל גוף מעל 80) ולפחות שנתיים אימון, אני מאמין שכל אחד יכול לשבור את 140. לגבי 160 אולי אתה צודק..
משיכה של 250 קילו זה לא קצת, ולדעתי להגיע ל-250 "ריאלי" לעומת מספרים יותר גבוהיים.(RATIO 3 נחשב לטוב, נגיד ספורטאי טבעי ששוקל 90 קילו מושך 270 לחזרה), כאשר RATIO 4- שייך רק לאנשים הטובים בתחום.

מה שמשנה זה שוב היחס, ולכמה LBM יכול אדם להגיע בחייו? נע בין 80-95 קג, תלוי בגובה. תכפיל במספרים שרשמתי למעלה ותראה שזה רף הגיוני(סטיה לפה ולשם)
אפשרי להגיע לפי 3 ממשקל גוף בסקוואט או בדדליפט ולהשאר טבעי?

אני עובד בעבודה פיזית כן.

אפשרי להגיע לפי 3 ממשקל גוף בסקוואט או בדדליפט ולהשאר טבעי?
זוכר שראיתי את זה באיזה מאמר אבל כן להגיע לRATIO של 3 בדד, זה מאוד מכובד,קשה ולוקח זמן.
הכל תלוי במבנה הגוף, מי שחזק בדד\חלש בבנץ פרס. סקוואט זה תרגיל יותר מדי טכני ותלוי גנטיקה, אבל כבר יצא לי לראות יחס 2.5 נשבר..
לגבי בנץ - כל שמעל 1.5 נחשב למצוין.

האמת בבנץ פרס עוד לא הגעתי למשקל גוף קצת מתוסכל מהתרגיל הזה
בכללי גם בנץ' הוא תרגיל נורא טכני.
למי שאין טכניקה טובה בבנץ' ירים הרבה פחות מכמה שהוא ירים בטכניקה טובה
לעומת זאת בדדליפט..

אתם מדברים על רטיו אבל כמה שהבנאדם שוקל יותר בד"כ יהיה לו יותר קשה להגיע לרטיו גבוה יותר (ואני לא מדבר על עצמי כי אני יודע שאני גם שמן וגם חלש), להגיע לדדליפט 360 על מ.ג 120 זה יותר קשה מלהגיע ל 240 על 80.
מגנוסון שוקל איזה 170 והשיא שלו זה 461 אאל"ט, כלומר "רק" 2.7 משקל גוף.

אבל עחי זה לא נחשב הוא עושה סקוואט עם רצועות, הן מרימות את כל המשקל והכוח שלהן נשאר עוד כמה שעות אחרי שמורידים אותן אז גם בבדליפט זה עזר לו.
ובכלל רק העובדה שזה היה בACT מוסיפה עוד 30 קילו לפחות לכל הרמה.
וברצינות - חזק ביותר, SUPERHUMAN

אתם מדברים על רטיו אבל כמה שהבנאדם שוקל יותר בד"כ יהיה לו יותר קשה להגיע לרטיו גבוה יותר (ואני לא מדבר על עצמי כי אני יודע שאני גם שמן וגם חלש), להגיע לדדליפט 360 על מ.ג 120 זה יותר קשה מלהגיע ל 240 על 80.
מגנוסון שוקל איזה 170 והשיא שלו זה 461 אאל"ט, כלומר "רק" 2.7 משקל גוף.
צודק..הסקוואט והדד שלי כבר על גבול הרטיו 2.5 ולא ממש עבדתי קשה להגיע לשם

באופן עקרוני לגבי השאלה, ההשפעות של שימוש בחומרים הן מאוד משמעותיות. קשה מאוד לאמוד אותן בגלל המון משתנים שונים (כוח, ותק אימונים, מינונים וכו'). אבל זה לא נדיר לראות עלייה של 20-30% או יותר בכוח, אפילו בשימוש מתון ועם אימונים זהים, בטווח של שנה.

צודק..הסקוואט והדד שלי כבר על גבול הרטיו 2.5 ולא ממש עבדתי קשה להגיע לשם
לא יודע אם אתה רציני או לא...
באופן כללי אני רק רוצה להבהיר שלא זלזלתי ולא התכוונתי שזה קל להגיע לרטיו 3 בשום מ.ג, זה לוקח עבודה קשה בכל מקרה

לא יודע אם אתה רציני או לא...
באופן כללי אני רק רוצה להבהיר שלא זלזלתי ולא התכוונתי שזה קל להגיע לרטיו 3 בשום מ.ג, זה לוקח עבודה קשה בכל מקרה
אני רציני לגמרי וברור לי שלא זלזלת. אני מסכים איתך ומציין שבטוח קל לי יותר להגיע לסקוואט 210 על מ"ג 70, מאשר לבחור גדול מימדים להגיע לסקוואט 300 על מ"ג 100. (רטיו 3 לשנינו)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית