הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרובוקציה או יש אמת

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470

ראיון עם מנתח לב בגיל 98, מה דעתם זה פרופוגנדה או יש אמת בדבריו? הוא טוען שפעילות גופנית מורידה רק במעט את הכולסטרול וכדי להגיע לערך של כולסטרול בריא(מתחת ל140 לפיו) הפתרון היחיד שהוא ועמיתיו מצאו זה מעבר לתזונה טבעונית(כלומר דלת שומן רווי).

אצלי אין דעה כי אני לא חי בריא נקודה. מה דעתכם?

היה לך בלאגן בהודעה, זאת התגובה?
אם כן אז כמו שאמרתי כנראה שהדיון נגמר.

אם את לא מסכימה על הדברים הבסיסים של כמות החלבון המומלצת לאדם אז... לא חשוב, שנה טובה

אני מאמין שעוד כמה שנים נגלה שזה פחמימות זה המקור לרוב הבעיות הבריאותיות שלנו שקשורות לסוכרת ולמחלות לב. בעיקר כשמדובר בפחמימות מעובדות, ייקח זמן אבל בסוף נגיע לזה.
זה לא אומר שיהיה צריך להוריד לגמרי את הפחמימות מהתפריט, אבל בהחלט להפחית.
הדיון הוא על טבעונות. הבחור פה החליט שטבעונים הם פחות בריאים משאר האוכלוסייה בגלל שהם צורכים יותר פחמימות (לפי דעתו).
עכשיו תוכיח שטבעונים סובלים יותר מסכרת לעומת שאר האוכלוסייה.
רמז: מחקרים מראים תוצאה בדיוק הפוכה..

היה לך בלאגן בהודעה, זאת התגובה?
אם כן אז כמו שאמרתי כנראה שהדיון נגמר.

אם את לא מסכימה על הדברים הבסיסים של כמות החלבון המומלצת לאדם אז... לא חשוב, שנה טובה
איפה רשמתי שלא הסכמתי?

הדיון הוא על טבעונות. הבחור פה החליט שטבעונים הם פחות בריאים משאר האוכלוסייה בגלל שהם צורכים יותר פחמימות (לפי דעתו).
את יוצאת מנקודת הנחה ש"שאר האוכלוסייה" זה אוכלוסייה שאוכלת נכון. המחלה הכי נפוצה היום בעולם זאת השמנה והיא נובעת בגלל אנשים שאוכלים בכמויות לא הגיוניות (כשמישהו אוכל בכמויות לא הגיוניות זה בדרך כלל הרבה מאוד פחמימות, הרבה יותר משומנים או חלבונים).

מה ההגדרה שלך להפחית? כמה משמעותית?
אי אפשר לענות על זה. תלוי בבן אדם, בנתונים שלו, כמה ספורט הוא עושה..
בוא נגיד שלהוציא לגמרי את הפחמימות המעובדות זאת תהיה התחלה טובה , אחרי זה אפשר לחשוב אם יש מקום לקצץ עוד ואיפה..

את יוצאת מנקודת הנחה ש"שאר האוכלוסייה" זה אוכלוסייה שאוכלת נכון. המחלה הכי נפוצה היום בעולם זאת השמנה והיא נובעת בגלל אנשים שאוכלים בכמויות לא הגיוניות (כשמישהו אוכל בכמויות לא הגיוניות זה בדרך כלל הרבה מאוד פחמימות, הרבה יותר משומנים או חלבונים).
על זה בדיוק התווכחתי עם @yogevnn
שיוכיח לי שטבעונים פחות בריאים משאר האוכלוסייה.
הוא שיער ש99.9% מהטבעונים אוכלים בצורה לא נכונה.
אם כן אני רוצה לדעת כמה אחוז מהאוכלוסיה הכללית לא אוכלים נכון לפי דעתו.
ומה הוא טוען עם הנתון המומצא הזה.
בוא נגיד שלהוציא לגמרי את הפחמימות המעובדות זאת תהיה התחלה טובה , אחרי זה אפשר לחשוב אם יש מקום לקצץ עוד ואיפה..
הדיבור הוא על פחמימות באופן כללי. לא רק על מעובדות.
אז אתה אומר שבן אדם צריך לשאוף ל0 גרם פחמימה?

על זה בדיוק התווכחתי עם @yogevnn
שיוכיח לי שטבעונים פחות בריאים משאר האוכלוסייה.
הוא שיער ש99.9% מהטבעונים אוכלים בצורה לא נכונה.
אם כן אני רוצה לדעת כמה אחוז מהאוכלוסיה הכללית לא אוכלים נכון לפי דעתו.
ומה הוא טוען עם הנתון המומצא הזה.
למה את לוקחת את זה אישית?
99.9 אחוז מהטבעוניים לא אוכלים מספיק חלבון, ו-99.9 אחוז מהיתר לא אוכלים מספיק ירקות.
תזונה שגויה וגרועה יש כמעט אצל כולם. אין מה לדאוג.

אתה טוען שהמצב האופטימלי בישבילנו יהיה להתבסס רק הפחמימות שבאות מהירקות? לא לאכול בנוסף לכך קטניות לחמים וכו'.

למה את לוקחת את זה אישית?
99.9 אחוז מהטבעוניים לא אוכלים מספיק חלבון, ו-99.9 אחוז מהיתר לא אוכלים מספיק ירקות.
תזונה שגויה וגרועה יש כמעט אצל כולם. אין מה לדאוג.
שוב.. את ההשערות שלכם תגבו במחקרים. מאיפה הבאתם את זה ש99.9% מהטבעונים לא אוכלים מספיק חלבון?

ויופי שאתה רושם שרוב האוכלוסיה אוכלים בצורה לא נכונה.. אבל הדיון הוא על ההשוואה בין בריאות של טבעונים מול האוכלוסיה הכללית.

שוב.. את ההשערות שלכם תגבו במחקרים. מאיפה הבאתם את זה ש99.9% מהטבעונים לא אוכלים מספיק חלבון?
כי זה קשה מאוד להגיע לכמות מספיקה של חלבון בתזונה טבעונית.יש מחסור בהמון מאכלים שרווים בחלבון ולכן חוץ מאנשים מאוד מדוקדקים אף אחד לא מגיע לכמות הרצויה. למה הדרישה למחקר צריכה להידחף לכל מקום? 😕

אתה טוען שהמצב האופטימלי בישבילנו יהיה להתבסס רק הפחמימות שבאות מהירקות? לא לאכול בנוסף לכך קטניות לחמים וכו'.
ירקות, ירקות שורש, פירות, זה הכיוון פחות או יותר כן... יש קטניות כמו אורז, חומוס, שעועית וכו' שאני חושב שהם גם בסדר במידה

לכן בדיוק כתבתי שהדיון נגמר. ראיתי עכשיו שאת טבעונית אז אני מבין את הראש בקיר והרצון להוכיח שטבעונות זה טוב.

תצטטי איפה כתבתי שרוב הטבעונים לא בריאים. כתבתי שרוב הטבעונים אוכלים מה שזמין.

תיקנתי וכתבתי שכולם (למעט מתאמנים שמתכננים תפריט) אוכלים מה שזמין.
מה שזמין לכולם זה בשרים ירקות שומן ופחמימות.
מה שזמין לטבעונים בעיקר פחמימות ירקות ומעט שומנים.

תעשי לי טובה... לשאול קבוצה של אנשים מה הם אכלו בחודשים האחרונים ואיזה סימפטומים הם מרגישים? אין אף מחקר בתחום ששווה את הנייר שעליו הוא כתוב, ולא יהיה כזה בגלל מגבלות אתיות.
אני לוקח את זה מטבעונים שאני מכיר, ומהיגיון פשוט. התפריט הטבעוני לא כולל את מקורות החלבון העיקריים והטובים ביותר - בשר, חלב, ביצים - ומה שנשאר בתוכו מכיל מעט חלבון איכותי עם כמויות פחמימה גבוהות מאד, שמקשות על בקרה קלורית. זה באמת משהו שאני מחדש לך? או שמצריך מחקר?
ירקות, ירקות שורש, פירות, זה הכיוון פחות או יותר כן... יש קטניות כמו אורז, חומוס, שעועית וכו' שאני חושב שהם גם בסדר במידה
הכל בסדר במידה. גם דל פחמימה זה דבר גרוע. אין שום בעיה עם לחם או אורז או תפוחי אדמה, כל עוד מגבילים את הכמויות ומבססים את התזונה על חלבון, שומן ובעיקר ירקות.

לכן בדיוק כתבתי שהדיון נגמר. ראיתי עכשיו שאת טבעונית אז אני מבין את הראש בקיר והרצון להוכיח שטבעונות זה טוב.

תצטטי איפה כתבתי שרוב הטבעונים לא בריאים. כתבתי שרוב הטבעונים אוכלים מה שזמין.

תיקנתי וכתבתי שכולם (למעט מתאמנים שמתכננים תפריט) אוכלים מה שזמין.
מה שזמין לכולם זה בשרים ירקות שומן ופחמימות.
מה שזמין לטבעונים בעיקר פחמימות ירקות ומעט שומנים.
לא באתי להוכיח שטבעונות זה בהכרח יותר טוב.
הבאת נתון מומצא שבא להראות שטבעונות זה רע, יחסית לאוכלוסיה הכללית.

טבעוני יכול להיות בריא וגם אומניבור. על זה הסכמנו.
הפריע לי שאתה טוען שבממוצע טבעוני פחות בריא מאומניבור.
אז או שאתה מוכיח או שהדעה שלך לא מתקבלת.
אוקיי.
גם אני חושבת שאפשר להיות טבעוני בריא ואפשר שלא.
לא על זה הדיון..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית