הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרובוקציה או יש אמת

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470

ראיון עם מנתח לב בגיל 98, מה דעתם זה פרופוגנדה או יש אמת בדבריו? הוא טוען שפעילות גופנית מורידה רק במעט את הכולסטרול וכדי להגיע לערך של כולסטרול בריא(מתחת ל140 לפיו) הפתרון היחיד שהוא ועמיתיו מצאו זה מעבר לתזונה טבעונית(כלומר דלת שומן רווי).

אצלי אין דעה כי אני לא חי בריא נקודה. מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
מעניין אם יש קשר בין טבעונות לעמידות לאינסולין. הRATIO אצלהם עולה לכיוון הפחמימות ופחות חלבון. אני אישית לא גדלתי(אבל התחזקתי) מתזונה טבעונית(אכלתי פי 1-1.2 ממשקל חלבון למשקל גוף). זה מגעיל היה לשתות 200 גרם טחינה גולמית,לאכול 200 גרם גרעיני דלעת(אבץ),ללעוס פטרוזיליה ותרד כמו פרה,ולהוסיף סויה לקפה :S

מעניין אם יש קשר בין טבעונות לעמידות לאינסולין. הRATIO אצלהם עולה לכיוון הפחמימות ופחות חלבון. אני אישית לא גדלתי(אבל התחזקתי) מתזונה טבעונית(אכלתי פי 1-1.2 ממשקל חלבון למשקל גוף). זה מגעיל היה לשתות 200 גרם טחינה גולמית,לאכול 200 גרם גרעיני דלעת(אבץ),ללעוס פטרוזיליה ותרד כמו פרה,ולהוסיף סויה לקפה :S
חשבתי שהיית רק צמחוני

זה באמת תלוי מאיזו סיבה הפכו לטבעונים ובאופי של אותם אנשים.
איזו מוטיבציה הייתה קיימת אצלם..
יש אנשים שהם פשוט פחות סתגלנים וברור שבחברה שרוב רובה היא אוכלת כל יהיה קשה להם לעבור את השינוי כשמזון לא טבעוני מונח לך מול העיניים כל הזמן.

זה עדיין לא מוכיח את ההשערה שלכם שבממוצע טבעוני פחות בריא מאומניבור.

לא דיברתי על ממוצע, דיברתי על זה שאצל אדם חסר מודעות זה יהיה בעייתי יותר... וכמו שאת יודעת, רוב האנשים חסרי מודעות.

לא דיברתי על ממוצע, דיברתי על זה שאצל אדם חסר מודעות זה יהיה בעייתי יותר... וכמו שאת יודעת, רוב האנשים חסרי מודעות.
אצל חסרי מודעות יש בעיות באופן כללי.
זה לא אומר שצריך להאשים את התזונה.
זה כמו שלא תאשים אימוני משקולות בגלל כמה חסרי מודעות שלא מבצעים תרגיל בצורה נכונה ופוגעים לעצמם בבריאות

זה כמו שלא תאשים אימוני משקולות בגלל כמה חסרי מודעות שלא מבצעים תרגיל בצורה נכונה ופוגעים לעצמם בבריאות

לא מאשים את התזונה, אבל אם כבר, זה יותר כמו לתת אקדח לקוף:sarcastic:

אני רוצה להוסיף עוד משהו לדיון..
אתם מבססים את ההשערות שלכם מבחינת בריאות רק על השוואות יחס חלבון:פחמימה של טבעונים מול האוכלוסייה הכללית (שגם את זה לא ביססתם) ומתעלמים מפקטורים נוספים.
כאלה שעדיין לא לחלוטין ברורים לנו.

למשל, הרכב חיידקי מעיים
The Health Advantage of a Vegan Diet: Exploring the Gut Microbiota Connection

מי שרוצה להימנע מויכוח מיותר שיגבה את הטענות שלנו במחקרים על מצבם הבריאותי של טבעונים. יש השערות לכל מיני כיוונים לכן שום דבר לא בטוח.

אני רוצה להוסיף עוד משהו לדיון..
אתם מבססים את ההשערות שלכם מבחינת בריאות רק על השוואות יחס חלבון:פחמימה של טבעונים מול האוכלוסייה הכללית (שגם את זה לא ביססתם) ומתעלמים מפקטורים נוספים.
כאלה שעדיין לא לחלוטין ברורים לנו.

למשל, הרכב חיידקי מעיים
The Health Advantage of a Vegan Diet: Exploring the Gut Microbiota Connection

מי שרוצה להימנע מויכוח מיותר שיגבה את הטענות שלנו במחקרים על מצבם הבריאותי של טבעונים. יש השערות לכל מיני כיוונים לכן שום דבר לא בטוח.

אם זה לא ברור לחלוטין למה שנתייחס לזה?

• פותח/ת השרשור

התזונה שהכי קשה היה לי להשקיע בה, בגלל שכל מה שאכלתי היה בכמויות מפגרות,הלכתי רק פעמיים בשבוע לשירותים, ואחרי חודש שבהם ירדתי איזה 4 קילו- הפסקתי את התזונה, גם בקטע הבריאותי אבל גם בגלל שחבל על השריר שעבדתי כל כך קשה כדי לבנות.
יש הרבה ספורטאי עלית שהם טבעוניים, רק מאוד קצת בתחום הכח. הבנתי למה אחרי חודש שניסיתי להכריח את הגוף לעבור מחלבון מהחיי לחלבון מהצומח. להיות צמחוני זה לא בעיה(הייתי בערך שנה עד לא מזמן), אפשר לגדול ולהתחזק אפילו יותר לדעתי. אבל טבעוני,טבעי ובלי תוספים? חתיכת משימה קשה. ואם גם זול?(בלי קציצות וסויה) לאכול כל יום 500 גרם עדשים אדומות אחרי בישול, ולהיות ספוח נוזלים בגלל שהמינימום שאתה מגיע אליו זה 40% פחמימה..
כל ספורטאי טבעוני ראוי להערכה, עדיין כמות העבודה לא שווה את התוצאה.

התזונה שהכי קשה היה לי להשקיע בה, בגלל שכל מה שאכלתי היה בכמויות מפגרות,הלכתי רק פעמיים בשבוע לשירותים, ואחרי חודש שבהם ירדתי איזה 4 קילו- הפסקתי את התזונה, גם בקטע הבריאותי אבל גם בגלל שחבל על השריר שעבדתי כל כך קשה כדי לבנות.
יש הרבה ספורטאי עלית שהם טבעוניים, רק מאוד קצת בתחום הכח. הבנתי למה אחרי חודש שניסיתי להכריח את הגוף לעבור מחלבון מהחיי לחלבון מהצומח. להיות צמחוני זה לא בעיה(הייתי בערך שנה עד לא מזמן), אפשר לגדול ולהתחזק אפילו יותר לדעתי. אבל טבעוני,טבעי ובלי תוספים? חתיכת משימה קשה. ואם גם זול?(בלי קציצות וסויה) לאכול כל יום 500 גרם עדשים אדומות אחרי בישול, ולהיות ספוח נוזלים בגלל שהמינימום שאתה מגיע אליו זה 40% פחמימה..
כל ספורטאי טבעוני ראוי להערכה, עדיין כמות העבודה לא שווה את העבודה.
ההתייחסות בדיון היא לא לספורטאים אלא לאדם מערבי ממוצע.
תוספים? כן, צריך. חובה b12.. לגבי שאר התוספים זה נורא תלוי בבחירת המזונות.
ברור שזה קשה יותר - אבל אנחנו מדברים על אנשים בעלי מוטיבציה שרוצים לעשות את השינוי ועשו אותו.

תסכים איתי שספורטאים ללא קשר לטבעונות מקפידים על תזונה יותר משאר האוכלוסייה ושכמעט כולם לוקחים תוספים?

• פותח/ת השרשור
ההתייחסות בדיון היא לא לספורטאים אלא לאדם מערבי ממוצע.
תוספים? כן, צריך. חובה b12.. לגבי שאר התוספים זה נורא תלוי בבחירת המזונות.
ברור שזה קשה יותר - אבל אנחנו מדברים על אנשים בעלי מוטיבציה שרוצים לעשות את השינוי ועשו אותו.
אדם ממוצע הוא שחיף.
שחיפים לא מעניינים אותי.
חוץ מB12, צריך גם לספור אבץ(אצל גברים במיוחד),ויטמין D,ברזל,סידן וחלבון.
זה לא קצת.

אדם ממוצע הוא שחיף.
שחיפים לא מעניינים אותי.
חוץ מB12, צריך גם לספור אבץ(אצל גברים במיוחד),ויטמין D,ברזל,סידן וחלבון.
זה לא קצת.
בגלל זה רשמתי שזה תלוי בתפריט שאתה מארגן לעצמך.. במיוחד כשאתה מתאמן והגוף שלך דורש יותר מהאדם הממוצע.
אין מה לעשות, הבחירה בתזונה טבעונית דורשת מאמץ והסתגלות. רק מי שמגיע עם מוטיבציה חזקה יכול להתמיד.

אז למה אתה אומר "אני מדבר" כשלא אמרת פה מילה באשכול? 😕

פחמימה היא חשובה לגוף, אני מדבר על פחמימות טובות, לא על הזבל שמוכרים החברות הגדולות

אדום - אני מסביר לך שהפחמימה היא חשובה לגוף
כחול - אני מדבר על פחמימות טובות - ''מדבר'' שמתייחס למשפט הקודם.

פחמימה היא חשובה לגוף, אני מדבר על פחמימות טובות, לא על הזבל שמוכרים החברות הגדולות

אדום - אני מסביר לך שהפחמימה היא חשובה לגוף
כחול - אני מדבר על פחמימות טובות - ''מדבר'' שמתייחס למשפט הקודם.
א.אני יודע שפחמימה חשובה לגוף.
ב.הגיוני אם אני שואל בן אדם א' אני אקבל תשובה מאותו אדם ולא תשובה מאדם ב'. 🫤

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית