הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פרובוקציה או יש אמת

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470

ראיון עם מנתח לב בגיל 98, מה דעתם זה פרופוגנדה או יש אמת בדבריו? הוא טוען שפעילות גופנית מורידה רק במעט את הכולסטרול וכדי להגיע לערך של כולסטרול בריא(מתחת ל140 לפיו) הפתרון היחיד שהוא ועמיתיו מצאו זה מעבר לתזונה טבעונית(כלומר דלת שומן רווי).

אצלי אין דעה כי אני לא חי בריא נקודה. מה דעתכם?

מה דעתך על סוכרת טייפ 2?
אני נגד 😃
נהוג לחשוב היום (ממה שאני יודע) שהסיבות לה הן לא רק תזונה מערבית אלא גם השפעה של גנים.
אכן. איך זה קשור לנושא?
אתם (את ויהושע) מסיטים את הדיון
אתה לא חייב להכנס לאותה סטיה. מאחר ואמרת שה"נושא שהוא לא כל כך מעניין" אני חושב שאפשר לסיים את התת-דיון הזה.

אכן. איך זה קשור לנושא?
כי אם יש עלייה בחולים אולי זה גם קשור לעלייה במספר ה"נדבקים גנטית" ולא רק בגלל התזונה המערבית.
בכל מקרה עדיף שבאמת נסיים ונפתח את זה מתישהו בנושא מתאים 😃

בד"כ אנשים שבוחרים בטבעונות עושים את זה ממניעים אידאולוגיים ולא בריאותיות (לפחות זה מה שראיתי/שמעתי/קראתי מאנשים טבעוניים) כלומר בלי קשר מה אומרים אותם מחקרים. יש כאלה שמנסים לשכנע אחרים לעבור לטבעונות אז מציגים מחקרים כלשהם שזה יותר בריא וכו' (אני לא מסכים שטבעונות זה יותר בריא אבל אני לא באמת יודע כי לא התענייתי במחקרים וזה כי אני יודע שבכל מקרה לא אהיה טבעוני ולא צמחוני).

אני ישר חשבתי על @הקרנף הלבן , טבעוני שיש לו רווחים בחדר כושר טיפה יותר משחיף ממוצע.

אני עברתי לטבעונות לפני כארבע שנים מטעמי בריאות.
בעקבות כמה חוויות שעברתי לאחרונה, אני דווקא חושב שהבחירה שלי הייתה נכונה, ולאחרונה מעלה את רמת הטבעונות שלי עוד.

פחממות הן אבן בנין חשובה לא פחות מחלבון, הצרה מתחילה לדעתי במזון המתועש, בפחממות הריקות, וכו...

אני עברתי לטבעונות לפני כארבע שנים מטעמי בריאות.
בעקבות כמה חוויות שעברתי לאחרונה, אני דווקא חושב שהבחירה שלי הייתה נכונה, ולאחרונה מעלה את רמת הטבעונות שלי עוד.

פחממות הן אבן בנין חשובה לא פחות מחלבון, הצרה מתחילה לדעתי במזון המתועש, בפחממות הריקות, וכו...

אני אשאל שאלה.
בתור טבעוני אתה מטיף ללא טבעונים לעבור לטבעונות?
כמו הקבוצה הידועה של טל גלבוע בפייסבוק?

גם אפשר לאכול לידי בשר, אפילו מדמם.
כל מה שעושה לך טוב, ולא על חשבוני. לעשן לידי, למשל, מסוכן לבריאות האורטופדית של המעשן

אז לא תהיה לך בעיה לראות בן אדם אוכל סטייק ככה טוב.
אבל מישהו שיעשן לידך ירגיז אותך ותרחיק אותו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית