הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מרגיש שרירי חזה

Asaf1983

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אני מתאמן כבר שנים בחדרי כושר. יש לי בעיה. מרגיש את הגב, את הכתפיים, את הרגליים, יד קדמית.. בד"כ גם יד אחורית.

אבל לא מרגיש את שרירי החזה!! עושה בנץ' פרס, עושה לחיצות חזה עם מכשירים, גם עם משקולות.. ולא מרגיש שעובד כמו שצריך על החזה.. האם בנץ' פרס זה MUST?

אין צורך לרדוף אחרי תחושת ה"פאמפ", אם אתה עובד בתוכנית טובה ובטכניקה טובה (מוזמן לעלות סרטון לגבי הטכניקה) אין לך מה לדאוג.
בנץ' פרס זה התרגיל הבסיסי ביותר לשרירי החזה, כל תוכנית שמכבדת את עצמה, תשלב את התרגיל הנ"ל.

לפעמים קשה להבין שאתה מרגיש את שרירי החזה מפני שמדובר על שריר שעובד בצורה אקצנטרית, כלומר, כאשר הוא מתארך, ואפשר בקלות לבלבל את ההרגשה הזאת עם הרגשה שהכתף הקדמית או הטרייספס עובדים לך. אל תחשוב שככל שאתה מרגיש שריר יותר הוא עובד יותר כי זה לא תמיד ככה. תשפוט את ההתקדמות שלך על פי היכולת שלך להתקדם במשקלי העבודה.

אתה מוכן להסביר את זה?
יש לך 3 סוגים של תנועות שהשריר יכול לבצע. תנועה אקצנטרית שבה שריר מתארך במהלך התנועה, תנועה איזומטרית שבה השריר שומר על אורכו, ותנועה קונצנטרית שבה השריר מתקצר. למיטב הבנתי בזמן לחיצת החזה שריר החזה עוברים תהליך אקצנטרי, כלומר, הם מתארכים.
לא כל כך יודע איך להסביר את זה יותר טוב, אבל כשאני לוחץ חזה אני מרגיש את ההתארכות הזאת בשרירים שמחוברים לחזה ולא איפה ששרירי החזה נמצאים.

למיטב הבנתי בזמן לחיצת החזה שריר החזה עוברים תהליך אקצנטרי, כלומר, הם מתארכים
למיטב הבנתי לי בכל תנועה במסלול סגור (כלומר שמתחילה ונגמרת באותה נקודה) יהיה שלב אקסצנטרי ושלב קונצנטרי. "איזומטרי" הוא לא ממש תנועה כך שאני לא מתייחס אליו כרגע. בלחיצת חזה, השלב בו אתה מרים את המשקולות הוא השלב הקונצנטרי.

למיטב הבנתי לי בכל תנועה במסלול סגור (כלומר שמתחילה ונגמרת באותה נקודה) יהיה שלב אקסצנטרי ושלב קונצנטרי. "איזומטרי" הוא לא ממש תנועה כך שאני לא מתייחס אליו כרגע. בלחיצת חזה, השלב בו אתה מרים את המשקולות הוא השלב הקונצנטרי.
נכון בכל תרגיל יש שלב אקצנטרי וקונצנטרי אבל לפי מה שאני מבין בלחיצת החזה בשלב האקצנטרי השריר מתארך ממצב רפוי ובשלב הקונצנטרי הוא מתקצר מהמצב המוארך וחוזר למצב רפוי. כך שבתאכלס ממצב רפוי השריר רק מתארך במהלך התנועה.

כך שבתאכלס ממצב רפוי השריר רק מתארך במהלך התנועה.
זה ממש לא נכון. מה שהשריר, כל שריר, יודע לעשות הוא להתכווץ. כשמדברים על "שלב אקסצנטרי" זה לא שהשריר "דוחף" (כמובן) אלא שהכיווץ שלו מפעיל כוח קטן יותר מההתנגדות כך שהשריר מתארך למרות כוח הכיווץ שהוא מפעיל.

(אגב, החלוקה ל"משיכות ודחיפות" הופכת להיות די דבילית מנקודת המבט הזאת, מלבד ההשפעה על המפרקים שהיא באמת שונה).

זה ממש לא נכון. מה שהשריר, כל שריר, יודע לעשות הוא להתכווץ. כשמדברים על "שלב אקסצנטרי" זה לא שהשריר "דוחף" (כמובן) אלא שהכיווץ שלו מפעיל כוח קטן יותר מההתנגדות כך שהשריר מתארך למרות כוח הכיווץ שהוא מפעיל.

(אגב, החלוקה ל"משיכות ודחיפות" הופכת להיות די דבילית מנקודת המבט הזאת, מלבד ההשפעה על המפרקים שהיא באמת שונה).
אתה כנראה מבין יותר טוב. רוב הדברים שקשורים לפיזיולוגיה הם סינית בשבילי 😃

רוב הדברים שקשורים לפיזיולוגיה הם סינית בשבילי
אל תחשוב שאני מבין יותר מדי... כולם יודעים ששרירים מסוגלים להפעיל כוח רק ע"י התכווצות (מישהו הפנה לאחרונה לסרטון חביב שהראה את הכימיה של התהליך, שהיא מגניבה בהחלט, אבל אני לא זוכר את הקישור) אבל לפעמים שוכחים ליישם את האמיתה הזאת על התרגול.

אל תחשוב שאני מבין יותר מדי... כולם יודעים ששרירים מסוגלים להפעיל כוח רק ע"י התכווצות (מישהו הפנה לאחרונה לסרטון חביב שהראה את הכימיה של התהליך, שהיא מגניבה בהחלט, אבל אני לא זוכר את הקישור) אבל לפעמים שוכחים ליישם את האמיתה הזאת על התרגול.

ולמי שאוהב הסברים קצת יותר ציוריים

תודה. הסרטון השני דומה להוא אליו התכוונתי. אגב, לא ידעתי שרק ב 1954 התגלה המנגנון של התכווצות השריר. מדהים לחשוב על זה: עד שהייתי בן 3 אף אחד לא ידע את זה!

אתה צריך לשפר את מה שניקרא קשר מח שריר תיקרא על זה

Back
למעלה תחתית