הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרגיש תקוע ולא מתקדם

tryHarder

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
נתונים אישיים:
גובה 1.70מ'
משקל 71 ק''ג
אחוז שומן מעריך 14-15%(יכול לשלוח תמונה בפרטי)

עד לפני הצבא הייתי בערך שנה בחדר כושר והתקדמתי די יפה . בצבא ניסיתי לשמר כמה שאפשר את מה שהשגתי במשך שנה עם מתח מקבילים וכול'...
עכשיו אני חוזר הביתה פעם בשבועיים ויש לי לשישי שבת חדר כושר ליד הבית.
אני רוצה לעשות תוכנית שאוכל איכשהו להתקדם ולא להשאר תקוע איפה שאני עכשיו. בצבא יש לי חדר כושר די קטן אבל אפשר לעשות סקוואט,דדליפט ובנץ.
אציין גם שהתזונה בצבא לא הכי מי יודע מה ואנסה להקפיד על תזונה מתאימה עם טונה וגבינות ומה שאפשר להשתמש בו.
אני לא יודע מה מונע ממני להתקדם איכשהו אפילו טיפה. אני מגיע לחדר כושר ליד הבית ולא מתקדם במשקלים.

עד עכשיו התוכנית שלי הקבועה היתה ab. הוספתי משקלים ליד תרגילים מרכזיים
a - חזה :
3*8 בנץ פרס (מוט +20 קילו בכל צד)
3*8 בנץ פרס בזווית
3*10 כבלים
3*10 מקבילים עם משקל

כתפיים :
3*8 ארמי פרס (מוט +5 קילו בכל צד)
3*8 הרחקת משקולות לצדדים

יד קדמית:
3*10 משקולות יד פטישים (10 קילו משקולת יד)
3*10 משיכת מוט שמחובר למשקל במכונה

b - רגליים:
3*10 סקוואט בסמיט משין (מוט+15 קילו בכל צד)
3*10 תאומים עם מוט אולימפי
3*10 הרחקת רגליים במכונה (שריר רגל קדמי)
3*10 הרחקת רגליים במכונה (שריר רגל אחורי)

גב:
3*10 מתח
3*10 משיכת פולי עליון (35 קילו במשקולות של המכונה)
3*10 חתירה
3*10 תרגיל לגב תחתון במכונה( אתה שם את הרגליים ואז מעלה את הגב למעלה. המכונה תופסת רק את הרגליים. מין עליות גב)

אפשר לראות שהמשקלים שלי ממש לא מאוזנים בחזה אני מתקדם יחסית לסקוואט וכול. אני לא יודע איפה הבעיה. לפי דעתי הבעיה בתוכנית לפי מה שקראתי באינטרנט. מבחינת תזונה אני אוכל כמות חלבונים מספקת ואני במאזן קלוריות חיובי.

אני עולה במשקל גוף אבל לא במשקלי העבודה שלי כבר תקופה ארוכה.

אשמח לייעוץ מה באמת כדאי לעשות כי חדר כושר נגיש ליד הבית יש לי פעם בשבועיים לשישי ושבת. החדר כושר בבסיס יהיה נגיש גם אנסה מה שאפשר לעשות.
ואם אי אפשר להתקדם אולי יש דרך כן לשמר את הדברים שיש עד שאשתחרר מהצבא ואוכל לקחת את זה ברצינות?

המון תודה לעוזרים!

כמה קלוריות, חלבונים, פחמימות ושומנים אתה אוכל ביום בגרמים?
כמה משקל העלת ב-3 שבועות האחרונים?

• פותח/ת השרשור
כמה קלוריות, חלבונים, פחמימות ושומנים אתה אוכל ביום בגרמים?
כמה משקל העלת ב-3 שבועות האחרונים?

שאיפה לבערך 3000 קלוריות. 380 פחמימות, 160-170 חלבון ו70 שומנים בערך. שוב לא מדוייק וכל יום דברים משתנים.
העלתי בערך קילו ב 3 שבועות האחרונים.
לא מצליח להתקדם במשקלים בכלל כמו שאמרתי. פרסמתי גם את התוכנית.

העלאה של 3 ק"ג ב-3 שבועות זו עלייה מהירה מידי. תשחק עם הטווח חזרות בתוכנית ובמקום לבצע 10 חזרות תגוון בין 6-10 חזרות בחלק מהתרגילים

• פותח/ת השרשור
העלאה של 3 ק"ג ב-3 שבועות זו עלייה מהירה מידי. תשחק עם הטווח חזרות בתוכנית ובמקום לבצע 10 חזרות תגוון בין 6-10 חזרות בחלק מהתרגילים
התוכנית בסדר? גם התזונה?
אתה חושב שכדאי לעשות ss אולי אעלה יותר מהר במשקלים?

SS זו לא תוכנית אידאלית להעלאה במסת השריר

המטרה שלה יותר לפתח כוח. בתור מתאמן מתחיל אתה תעלה עם כל תוכנית אבל השאלה כמה תעלה בטווח זמן נתון. עם SS תעלה כנראה פחות מסת שריר אם תלך על תוכנית עם יותר נפח

• פותח/ת השרשור
המטרה שלה יותר לפתח כוח. בתור מתאמן מתחיל אתה תעלה עם כל תוכנית אבל השאלה כמה תעלה בטווח זמן נתון. עם SS תעלה כנראה פחות מסת שריר אם תלך על תוכנית עם יותר נפח
אם אני לא מתקדם במשקלים אני בהכרח עולה במסת שריר? המצב שלי הוא שאני לא כמעט ולא עולה במשקלי עבודה אם בכלל אבל מצד שני עולה במשקל הגוף.

אם אני לא מתקדם במשקלים אני בהכרח עולה במסת שריר?
אין קשר ישיר בין התקדמות במשקלי העבודה להעלאה במסת השריר. אפשר להעלות במסת השריר ע"י העלאה במספר החזרות, הגעה לכשל, משחק עם כמות הסטים/תרגילים בתוכנית והרשימה עוד ארוכה.

• פותח/ת השרשור
אין קשר ישיר בין התקדמות במשקלי העבודה להעלאה במסת השריר. אפשר להעלות במסת השריר ע"י העלאה במספר החזרות, הגעה לכשל, משחק עם כמות הסטים/תרגילים בתוכנית והרשימה עוד ארוכה.
אוקי. ומה הסיבה שאני לא עולה במשקלי עבודה? אחרי הסתכלות על הערכים של התפריט והתוכנית אימונים?
אגב המון תודה על העזרה

יש לכך הרבה מניעים. אחד מהם זה טווח חזרות קבוע של 10 חזרות. המניע השני אולי טכניקה בחלק מהתרגילים, זמני מנוחה קצרים מידי, חוסר בהתאוששות בין האימונים, שינה לא אידאלית וכו

Back
למעלה תחתית