הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרגיש תקוע

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שרע יש גבול לכמה שומן אפשר לצרוך ואני אישית מעדיף לקחת אותו ממקורות אחרים

לא אמרתי שרע יש גבול לכמה שומן אפשר לצרוך ואני אישית מעדיף לקחת אותו ממקורות אחרים

על איזה גבול אתה מדבר? אף אחד לא אמר לך לאכול 20 ביצים. אתה סותר את עצמך - במזונות אחרים אין שומן וכולסטרול? לא מבין אותך.

• פותח/ת השרשור
חחחח תקשיב הוא שאל אותי אם יש סיבה מסויימת שאני לא אוכל את החלבונים. הסברתי לו שאני מעדיף להגביל את השומן מהביצה בשביל לאכול טיפה יותר אגוזים יותר טחינה אם לדוגמא ואני אומר לדוגמא יש ב5 חלמונים 25 גרם שומן אז אני מעדיף לאכול 40 שקדים עם אותו סך קלורי הבנת? זה שאני לא אוהב חלמונים לא אומר שאני חייב לאכול, ועוד דבר עדיף שתקרא טיפה ותבין מה כתבתי לפני שאתה שולח הודעה שאני סותר את עצמי.
ברור שבמזונות אחרים יש שומן וכולסטרול שהוא כתב למה אני לא אוכל את החלמונים הסברתי שאני לא אוהב... תקרא .

כמה נקודות (את חלקן אתה בטח מכיר, אז ראה אתזה פשוט כתזכורת, ותעשה עם המידע הזה מה שבא לך):

1) הגבלת שומן - אין צורך:
אתה לא צריך להגביל את כמות השומן שאתה שאוכל. (שומן לא הופך אותך לשמן; עודף קלורי גורם לך לעלות במשקל).

2) הכולסטרול שבביצה - לא מפחיד.
הגוף מייצר כולסטרול לעצמו (בכמויות הרבה יותר גבוהות), והחלמון שיש בביצה לא מה שאמור "להזיז" פה למישהו. יותר מזה: יש מחקרים שמראים על כך שחלמון הביצה, אם כבר, מסייע בהפחתת הכולסטרול בדם.
(יוצאי דופן: אנשים שמכלל סיבות, סובלים מבעיות של כולסטרול גבוה \ היסטוריה של בעיות לב במשפחה - ייתכן שלהם אכילת חלמון של ביצה תהיה בעייתית).

3) החלמון של הביצה עשיר בהמון המון המון דברים טובים. (ואגב, גם המון חלבון; יותר חלבון מאשר בחלבון שבביצה!),
אז מבחינת "לא בא לי שהקלוריות ילכו על חלמון של ביצה, כשאני יכול לאכול אותן דרך אגוזים וטחינה" - לך על חלמון של ביצה. Anyday.

נערך לאחרונה:
כמה עולה לנו הצ'יט מיל (לא זול)
אני ממש לא מומחה גדול אבל זה נשמע לא הגיוני.

מה שהוא אומר זה שבעצם אנחנו צריכים לשרוף מספר מסוים של קלוריות בשבוע ואז אנחנו נשרוף קילו שומן נקי?

נגיד בן אדם שוקל 85 קילו על 16% שומן. יש לו 13.6 קילו שומן בגוף. שגם זה מאוד לא נכון ולא מדויק כי אני לא מכליל פרמטרים אחרים שמרכיבים את המשקל כמו עצמות, נוזלים, דם וכו' אבל זה בשביל לפשט את הדוגמא.

נגיד שאותו בן אדם עושה שבוע כאסח ויורד קילו שומן בשבוע כמו שנטען בסרטון.
כרגע הוא שוקל 84 עם 12.6 קילו שומן. כלומר 15% שומן. זאת אומרת שהוא ירד 1% שומן בשבוע

אם ככה זה היה עובד אז כל אחד שהיה עושה דיאטת כאסח היה יורד לאחוז שומן נמוך תוך כמה שבועות. ואנחנו יודעים שזה לא עובד ככה והמאמר שפורסם מעליי בדיוק מדבר על זה.

עם זאת, אולי לא הבנתי נכון את הסרטון. אם לא אז אשמח להסבר...

אני ממש לא מומחה גדול אבל זה נשמע לא הגיוני.

מה שהוא אומר זה שבעצם אנחנו צריכים לשרוף מספר מסוים של קלוריות בשבוע ואז אנחנו נשרוף קילו שומן נקי?

נגיד בן אדם שוקל 85 קילו על 16% שומן. יש לו 13.6 קילו שומן בגוף. שגם זה מאוד לא נכון ולא מדויק כי אני לא מכליל פרמטרים אחרים שמרכיבים את המשקל כמו עצמות, נוזלים, דם וכו' אבל זה בשביל לפשט את הדוגמא.

נגיד שאותו בן אדם עושה שבוע כאסח ויורד קילו שומן בשבוע כמו שנטען בסרטון.
כרגע הוא שוקל 84 עם 12.6 קילו שומן. כלומר 15% שומן. זאת אומרת שהוא ירד 1% שומן בשבוע

אם ככה זה היה עובד אז כל אחד שהיה עושה דיאטת כאסח היה יורד לאחוז שומן נמוך תוך כמה שבועות. ואנחנו יודעים שזה לא עובד ככה והמאמר שפורסם מעליי בדיוק מדבר על זה.

עם זאת, אולי לא הבנתי נכון את הסרטון. אם לא אז אשמח להסבר...

מה שהוא ניסה לומר זה שקילוגרם של שומן "שקול" ל-7,700 קק"ל.
(אבל כפי שהבחנת - אם תהיה בגירעון של 7,700, לא תשיל מעצמך קילוגרם של שומן, כי הירידה שלך במשקל היא לא משומן בלבד).

*בנוסף, הייתה מצדה דימה הערה על כך ש-"זה יותר מ-7,700"
זה מכיוון שהדיבור על "7,700" היה על ק"ג של רקמת שומן. (שחוץ משומן טהור, יש בה עוד דברים).

שומן טהור, כנראה "שקול", ל-9,000 ומשהו קק"ל.

---

בכל מקרה, הסרטון הזה מנתח סיטואציה מאוד ספציפית.
בדוגמה המובאת בסרטון:

1) האדם אוכל בגירעון קלורי של 500 קק"ל, 6 ימים בשבוע.
2) אותו אדם אוכל בעודף קלורי של 2,000 קק"ל, ביום של הצ'יט מיל! (כי הוא אכל 6-7 משולשי פיצה).

זה לגיטימי, אם האדם אכל את כמות הקלוריות הנייטרלית שלו, וגם אכל מעבר לזה - את אותם 6-7 משולשי פיצה.

לדוגמה:

1) מישהו שהנייטרלי שלו זה 2,400, עושה חיטוב על 1,900.
2) ביום שבת, הוא צריך לאכול 2,400 + עוד 2,000, בשביל שהדוגמה של דימה תהיה לגיטימית. (כלומר, 4,400!)
(בינתיים, יש בינינו אנשים שנחנקים מלעשות מסה על 3,000~2800).

כלומר: אני מוצא שהדוגמה של דימה לא ריאליסטית, כי היא מנפחת את כמות הקלוריות שסביר שמישהו יאכל ביום של צ'יט מיל.
-ואז "איזה פלא" - שהיום של הצ'יט מיל מבטל יותר מחצי מהגירעון שצברת לאורך שאר ימי השבוע!

Back
למעלה תחתית