ייעוץ טקסס מתוד - במה להחליף את הקלינים?

• פותח/ת השרשור mojomj
  • פורסם בתאריך

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
ב SS הייתי עושה מתח במקום הפאוור קלינים. לפי התוכנית של טקסס, ביום ההתאוששות עושים מתח 3 כפול משקל הגוף. האם ביום העצימות שמגיע אחרי ההתאוששות, ניתן שוב לעשות מתח?

איפה יש קלינים בתוכנית? ביום העצימות המשיכה היא דדליפט.
ביום נפח יש אנשים שעושים קלינים, זו הוריאציה האהובה על ריפטו של הטקסס. אלוהים יודע למה.

לפותח הפוסט, אני אישית אוהב לעשות סטיף לג דדליפט במקום הקלינים ואז בעצימות לעשות דדליפט כבד

• פותח/ת השרשור
אז עכשיו בלבלתם אותי. בכל המאמרים שקראתי ברשת רשום משהו אחר.

אם זו לא טרחה גדולה מדי, תוכלו לפרט לי מה עושים בכל אימון כולל כמה אחוז מהמשקל?

נערך לאחרונה:
אז עכשיו בלבלתם אותי. בכל המאמרים שקראתי ברשת רשום משהו אחר.

אם זו לא טרחה גדולה מדי, תוכלו לפרט לי מה עושים בכל אימון כולל כמה אחוז מהמשקל?
טקסס זה לא תכנית אחת מוכתבת, זו תבנית של יום נפח-יוםהתאוששות-יום עצימות, ואתה יכול לתכנן את האימונים שונה. בגלל זה כנראה ראית משהו אחר בכל מקום.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אבל עדיין אני צריך תבנית מסויימת של מה לעשות בכל אימון. כי אם כתוב לי בהתאוששות לעשות מתח 3 כפול משקל הגוף ובעצימות לעשות קלינים, ואני לא עושה אף פעם קלינים אלא עושים דדליפט ובכלל לא רשום שעושים דדליפט, אז אני צריך לדעת מה אני עושה. ואם אתם אומרים שאין בכלל קלינים אז יכול להיות שגם בימים אחרים יש תרגילים אחרים. כדי לעשות לי סדר, אני באמת אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי מה עושים בכל אימון ובכמה אחוזים מהמשקל כי בחלק כתוב שזה 90% ובחלק כתוב 80%

נערך לאחרונה:
בגדול ביום נפח אתה עושה סקוואט 5*5 ובנץ' 5*5 ותרגילים נוספים לפי הצורך. בהתאוששות סקוואט קל ופרס ועוד לפי הצורך. בעצימות סקוואט בנץ' ודדליפט, כל אחד לסט יחיד מקסימלי. אפשר כל שבוע להחליף בין פרס לבנץ'.
אני יכול להגיד לך מה אני עשיתי כשעשיתי טקסס:
נפח: סקוואט 5X5, בנץ' 5X5, צ'ין אפס 5X5 (אם קל אז שים משקל עליך).
התאוששות: סקוואט קל 2X5, פרס 2X5, חתירה עם דאמבל 3X10, לפעמים בייספס.
עצימות: סקוואט 1X3-5, בנץ' 1X3-5, דדליפט 1X3-5.
זה לא איזה תבנית הכי מומלצת או משהו, פשוט דוגמה. יש לציין שנתקעתי בבנץ' די מהר, אני חושב שבגלל שעשיתי פרס כבד מדי ביום התאוששות שפגע ביום עצימות.

אוקיי, אבל עדיין אני צריך תבנית מסויימת של מה לעשות בכל אימון. כי אם כתוב לי בהתאוששות לעשות מתח 3 כפול משקל הגוף ובעצימות לעשות קלינים, ואני לא עושה אף פעם קלינים אלא עושים דדליפט ובכלל לא רשום שעושים דדליפט, אז אני צריך לדעת מה אני עושה. ואם אתם אומרים שאין בכלל קלינים אז יכול להיות שגם בימים אחרים יש תרגילים אחרים. כדי לעשות לי סדר, אני באמת אשמח אם מישהו יוכל לכתוב לי מה עושים בכל אימון ובכמה אחוזים מהמשקל
זה לא עובד ככה, טקסס מתוד היא לא תוכנית, היא שיטה, כשמה היא - "מתוד" ובגלל שהיא הומצאה בטקסס - הגיע השם המלא "טקסס מתוד". (לא נכנס להיסטוריה)

הרעיון של השיטה הוא לעבוד בנפח גבוהה בתחילת השבוע ולשבור PR בסוף השבוע, וככה כל שבוע, זה למה היא מתוכננת בצורה שבועית.

היא מגיעה בהמון וריאציות, יש גם וריאציה שנקראת, "four days taxas" שבה יש הפרדה לפלג גוף תחתון/עליון או לחיצות/משיכות, ועדיין - מתחילים בנפח גבוה בתחילת שבוע ובסוף שבוע שוברים שיאים

לכן אתה לא יכול לקחת שיטה ולצפות לתכנית, מארק ריפטו כתב בספר PPST בערך 70 עמודים רק על וריאציות של התכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית