הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תוכנית אימון בלי משקולות להיפרטרופיה

• פותח/ת השרשור samab
  • פורסם בתאריך

samab

משתמש מתחיל
30
1
נק' מוניטין:
1
30
1
אני בצבא ואין לי גישה בכלל לחדר כושר/משקולות,
רק מתח ומקבילים.

איזה אימון לדוגמה אני יכול לעשות במטרה לעלות במסת שריר?
אל תגידו לי פשוט קרוספיט/SW, זה כללי מידי
(איזה תרגילים, כמה נפח, סטים, חזרות , מנוחה וכו)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה מתח/מקבילים/שכיבות שמיכה אתה מסוגל לעשות?
מקסימום מתח מלא בסביבות 16-17 (בדר"כ מצליח 3X8)
מקסימום מקבילים בסביבות 20-25 (בדר"כ מצליח 3X9-10)
מקסימום שכיבות סמיכה לא ככ יודע, בדרכ עושה 3 סטים של 15-20

מקסימום מתח מלא בסביבות 16-17 (בדר"כ מצליח 3X8)
מקסימום מקבילים בסביבות 20-25 (בדר"כ מצליח 3X9-10)
מקסימום שכיבות סמיכה לא ככ יודע, בדרכ עושה 3 סטים של 15-20
אני אשתף אותך בתכנית שבניתי לאימונים מהסוג הזה, זו תכנית דומה בתבנית שלה לטקסס מתוד, אבל מיועדת לאנשים שאין להם שום אמצעים להתאמן - בעיקר חיילים.

התכנית בנויה מ-3 אימונים בשבוע, כאשר יש שילוב בין עבודת נפח לבין עצימות בימים נפרדים.

יום ראשון יהיה יום נפח, שבו אתה מציב לך יעד חדש, לדוגמא 40 מתח ו-60 מקבילים ו-150 סקוואטים - לא משנה כמה סטים זה יקח, המטרה באימון הזה הוא להגיע ליעד שהצבת, וכך כל שבוע אתה מציב יעד גבוה יותר - בעצם נפח גבוה יותר.

ביום אימון השני (לפחות יום מנוחה מהאימון הקודם) אתה עושה אימון קל, תרגילים פשוטים כמו מתח מקבילים, שכיבות סמיכה, פלאנק. ביום הזה אתה עובד בנפח נמוך יותר לדוגמא אם אתה יכול לעשות 15 מתח ברצף, באימון הזה אתה תעשה 10מתח.

האימון השלישי הוא הקשה והמתאגר מכולם, כי נכנס פה עבודה מתפרצת ותרגילים שדורשים יותר טכניקה ומיומנות, קח כמה תרגילים לדוגמא שיתאימו לרמתך:

התרגיל נקרא שכיבות סמיכה פליאומטריות:

דוגמא מצויינת לפיתוח התפצצות של השרירים הקדמיים.

תרגיל הבא יהיה ספליט סקוואט עם קפיצה:

אפשר להכניס גם ספרינטים לאימון הזה, לשיפור הכוח ברגליים.
וכמובן עליות כוח יהיה תרגיל מצויין לאימון כזה, חפש סרטונים איך לבצע את זה נכון.
יש הרבה תרגילים מעניינים שאפשר להכניס ביום האחרון של השבוע, תקרא ותלמד על זה, אין לי דרך להעביר לך את כל הידע שלי דרך הפורום.

בהצלחה!
😃

• פותח/ת השרשור
אני אשתף אותך בתכנית שבניתי לאימונים מהסוג הזה, זו תכנית דומה בתבנית שלה לטקסס מתוד, אבל מיועדת לאנשים שאין להם שום אמצעים להתאמן - בעיקר חיילים.

התכנית בנויה מ-3 אימונים בשבוע, כאשר יש שילוב בין עבודת נפח לבין עצימות בימים נפרדים.

יום ראשון יהיה יום נפח, שבו אתה מציב לך יעד חדש, לדוגמא 40 מתח ו-60 מקבילים ו-150 סקוואטים - לא משנה כמה סטים זה יקח, המטרה באימון הזה הוא להגיע ליעד שהצבת, וכך כל שבוע אתה מציב יעד גבוה יותר - בעצם נפח גבוה יותר.

ביום אימון השני (לפחות יום מנוחה מהאימון הקודם) אתה עושה אימון קל, תרגילים פשוטים כמו מתח מקבילים, שכיבות סמיכה, פלאנק. ביום הזה אתה עובד בנפח נמוך יותר לדוגמא אם אתה יכול לעשות 15 מתח ברצף, באימון הזה אתה תעשה 10מתח.

האימון השלישי הוא הקשה והמתאגר מכולם, כי נכנס פה עבודה מתפרצת ותרגילים שדורשים יותר טכניקה ומיומנות, קח כמה תרגילים לדוגמא שיתאימו לרמתך:

יש הרבה תרגילים מעניינים שאפשר להכניס ביום האחרון של השבוע, תקרא ותלמד על זה, אין לי דרך להעביר לך את כל הידע שלי דרך הפורום.

בהצלחה!
😃

תודה רבה!
אימון כזה לדעתך יהיה הכי אפקטיבי לבניית מסת שריר עם האמצעים שיש לי? (יותר מתכנית FBW קלאסית שמבוססת על תרגילי sw עם משקל מאולתר לדוגמה)

תודה רבה!
אימון כזה לדעתך יהיה הכי אפקטיבי לבניית מסת שריר עם האמצעים שיש לי? (יותר מתכנית FBW קלאסית שמבוססת על תרגילי sw עם משקל מאולתר לדוגמה)
כל תכנית שעומס הכללי בה יגדל כל הזמן תגרום להיפרטרופיה במידה כמובן והתזונה נכונה והשינה טובה, התכנית הזו ביחס לתכנית פשוטה אחרת שמבוססת על סתם מתח ומקבילים, היא בעלת מטרות ממשיות (עליית נפח שבועית) היא מאתגרת יותר וכיפית, משפרת המון רכיבי כושר ולכן היא גם תתן תוצאות טובות יותר, אבל זה לא אומר שאי אפשר לבנות תכניות sw טובות אחרות, יש הרבה תכניות טובות זו אחת מהם.

גם אני במצב שלך וכמעט ולא יוצא לי להיות במכון בגלל הצבא
הייתי ממליץ לך להוריד אפליקציה שנקראת
Madbarz
אני משתמש בה והתקדמתי איתה המון מאוד פשוטה מגוון רחב של תרגילים
ציר התקדמות וכו...

• פותח/ת השרשור
גם אני במצב שלך וכמעט ולא יוצא לי להיות במכון בגלל הצבא
הייתי ממליץ לך להוריד אפליקציה שנקראת
Madbarz
אני משתמש בה והתקדמתי איתה המון מאוד פשוטה מגוון רחב של תרגילים
ציר התקדמות וכו...
הורדתי את האפליקציה וניסיתי אותה.
האימונים שם זה רק אימונים מחזוריים, זאת אומרת אימון בסבב של תחנה לכל שריר ולא עבודה של כמה סטים על כל שריר בנפרד.
השאלה כמה זה יעיל להיפרטרופיה
פה לדוגמה התשובה היא שלא:
שיטות אימון שאינן מיועדות להיפרטרופיה

אבל שים לב שאם לדוגמה אתה בוחר בתוכנית של גב או כתפיים ולא fbw
התרגילים עובדים על אותו שריר רק אופן ביצוע התרגיל משתנה אבל לרוב התרגילים זה אותו שריר
אני מתאמן אם האפליקציה הזאת וצברתי איתה לא מעט מסה
לא תפסיד כלום אם תנסה

האימונים שם זה רק אימונים מחזוריים, זאת אומרת אימון בסבב של תחנה לכל שריר ולא עבודה של כמה סטים על כל שריר בנפרד.
אחרי כל ההשקעה שלי בלתת לך תכנית איכותית אתה הולך לאפליקציות?? 🤦‍♂️

קודם כל הייתי ממליץ לך בחום לנסות את התוכנית ש@לוטם הביא לך לפני שאתה פוסל וקופץ לתוכניות אחרות.
דבר שני קראתי את הקישור שצירפת ויש לי שאלה לאנשים פה בפורום, כתוב בקישור:
"• ביצוע כיווצים איזומטריים במהלך האימון. במקרה זה השרירי מתכווץ ללא שינוי באורכו וההשפעה על העלייה במסת השריר אפסית"
אז איך אפשר להסביר את המסה שיש למרימי משקולות וכו בבטן אם רוב רובה של העבודה שלהם על הבטן מגיעה מעבודה סטטית(איזומטרית) אם לא כולה?

ביצוע כיווצים איזומטריים במהלך האימון. במקרה זה השרירי מתכווץ ללא שינוי באורכו וההשפעה על העלייה במסת השריר אפסית
זו אמירה פשוט לא נכונה, עבודה איזומטרית אכן מעלה מסת שריר, עוד שרשום שם דברים דיי מצחיקים, דלורם זו לא שיטת אימון שמטרתה להעלות מסת שריר מלכתחילה, זוהי שיטה כדי להתחמם לפני הסט, אימונים מחזורים גם הם לא נבנו לטובת מסת שריר אלא לטובת כושר כללי לקבוצות גדולות, למרות שכן עולים בהם במסת שריר אם הם מתוכננות היטב.

בהצלחה!
😃

בעבר עשיתי משהו דומה מאד רק שאת היום השלישי במקום לעשות תרגילים שלא מתרגלים באף יום הוספתי משקל, ככה ההתנגדות תשתנה ובאמת יהיה אפשר להתקדם.
לא רואה איך האימון השלישי יקדם אותו במשהו.

בעבר עשיתי משהו דומה מאד רק שאת היום השלישי במקום לעשות תרגילים שלא מתרגלים באף יום הוספתי משקל, ככה ההתנגדות תשתנה ובאמת יהיה אפשר להתקדם.
לא רואה איך האימון השלישי יקדם אותו במשהו.
האימון השלישי לא אמור לקדם אותו, מנסיוני האימון הראשון מגיע בשלב יותר מתקדם של התכנית לנפחים כל כך גבוהים, שפשוט דרוש המון זמן התאוששות ממנו, לכן היום השלישי הוא יום קל, בהתחלה לא מרגישים שזה נחוץ

האימון השלישי לא אמור לקדם אותו, מנסיוני האימון הראשון מגיע בשלב יותר מתקדם של התכנית לנפחים כל כך גבוהים, שפשוט דרוש המון זמן התאוששות ממנו, לכן היום השלישי הוא יום קל, בהתחלה לא מרגישים שזה נחוץ

זה לא באמת "נפח" אתה יודע...
כל עוד הוא לא יוסיף משקל זה לא באמת משנה אם הוא יעשה 200 או 300 מתח באימון (להיפרטרופיה).

לא בעיה להשיג משקל ולעשות את אותה מתכונת בדיוק כמו בטקסס.

זה לא באמת "נפח" אתה יודע...
כל עוד הוא לא יוסיף משקל זה לא באמת משנה אם הוא יעשה 200 או 300 מתח באימון (להיפרטרופיה).
אני לא מסכים עם הטענה הזו, זה כן משנה
לא בעיה להשיג משקל ולעשות את אותה מתכונת בדיוק כמו בטקסס.
אם יש אפשרות כזו זה רצוי בהחלט ביום נפח, קהל היעד של התכנית הוא אנשים שאין להם אפשרות כזו, כמו אצל שפותח הפוסט ציין
רק מתח ומקבילים
אני לא רואה איך הוא שם על עצמו סלעים בבסיס ועושה מקבילים.. או מביא חגורה ופלטות של בקיטבק 😃

אני לא מסכים עם הטענה הזו, זה כן משנה

אם יש אפשרות כזו זה רצוי בהחלט ביום נפח, קהל היעד של התכנית הוא אנשים שאין להם אפשרות כזו, כמו אצל שפותח הפוסט ציין

אני לא רואה איך הוא שם על עצמו סלעים בבסיס ועושה מקבילים.. או מביא חגורה ופלטות של בקיטבק 😃

יש לו אפשרות, הוא פשוט לא יצרתי מספיק.
מה הבעיה לקחת תיק ולמלא אותו כל פעם בקצת יותר דברים?

יש לו אפשרות, הוא פשוט לא יצרתי מספיק.
מה הבעיה לקחת תיק ולמלא אותו כל פעם בקצת יותר דברים?
צריך דברים מדידים כמו בקבוקי מים למשל, אכן זה אפשרי. אבל שוב, כמה ק"ג תצליח להוסיף לתיק נורמלי? נגיד ארבע בקבוקים מי עדן? זה בערך 6 קילו, עדיין לא מאוד משמעותי, צריך חפצים עם משקל סגולי גדול כמו ברזל.. למרות שאפשר תמיד לאלתר אני גם חושב, אפשר גם לעשות עליות מתח ביד אחד כשהיד השניה אוחזת בה ומשם להתקדם למתח ביד אחת, תמיד יש אופציות להגדיל התנגדות.

צריך דברים מדידים כמו בקבוקי מים למשל, אכן זה אפשרי. אבל שוב, כמה ק"ג תצליח להוסיף לתיק נורמלי? נגיד ארבע בקבוקים מי עדן? זה בערך 6 קילו, עדיין לא מאוד משמעותי, צריך חפצים עם משקל סגולי גדול כמו ברזל.. למרות שאפשר תמיד לאלתר אני גם חושב, אפשר גם לעשות עליות מתח ביד אחד כשהיד השניה אוחזת בה ומשם להתקדם למתח ביד אחת, תמיד יש אופציות להגדיל התנגדות.

אם הוא בבסיס שלא מאפשר לו כלום מכאן נובע שהוא משרת מבסיס סגור (אחרת היה במכון כושר), אם הוא בבסיס סגור הוא כנראה גם סוגר מידי פעם, אם הוא סוגר מידי פעם, כנראה שיש לו תיק מספיק גדול בשביל להכיל יותר מ 6 קילו.

אם הוא בבסיס שלא מאפשר לו כלום מכאן נובע שהוא משרת מבסיס סגור (אחרת היה במכון כושר), אם הוא בבסיס סגור הוא כנראה גם סוגר מידי פעם, אם הוא סוגר מידי פעם, כנראה שיש לו תיק מספיק גדול בשביל להכיל יותר מ 6 קילו.
מה ההנאה באימון שאתה צריך למלות 15 ליטר של בקבוקי מים ולאחסן אותם בקיטבק שלך בשביל להתאמן, זה כמו לעשות חצי טון לג פרס ואשכרה להרכיב ולפרק את הפלטות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית