הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחרי כשנתיים של בעיות האם מצאתי את הגורם לבעיה? (T)

ילד זקן

משתמש מתחיל
63
4
נק' מוניטין:
4
63
4
כשנתיים אני מתאמן רציני, אוכל לפי הספר ולפי כמויות מדויקות. ובשנתיים הללו עליתי כ7 קילו בלבד. למרות שחברים שהתחילו במצב יותר טוב ממני עלו כ10-20 קילו במסה נקייה.
אני הייתי 55, בסוף שנתיים הייתי 62 בלבד. כמה חברים היו 65 שהתחילו, אחרי שנתיים הם כבר בסביבות 80 (מסה נקייה בלי א"ש מוגזם).
התחלתי לקרוא מאמרים, הייתי בטוח שיש לי גנטיקה הכי חרא בעולם, עד שהתחלתי לקרוא על הטסטוסטרון (T).
קראתי מלא מאמרים (אם זה בעברית או באנגלית) על ההורמון. אחרי קריאה מעמיקה בנושא התחלתי לחשוש, אולי אחרי הכל זאת לא הגנטיקה? אולי חסר לי טסטוסטרון?
יש מלא תופעות שנגרמים מחוסר טסטוסטרון, וכמעט כל התופעות נמצאות אצלי.

1) עייפות, אני תמיד מרגיש עייף. לא משנה אם אני מתעורר אחרי שינה של 10 שעות או אם זה לקום להתקלח, לקום לעבודה או אפילו לחזור הביתה מהעבודה (וואי יש לי 20 דקות ברכב עכשיו...").

2) ירידה במסת השריר, כפי שציינתי לקח לי שנתיים לעלות כ-7 קילו במסה נקייה. הבעיה היא שאחרי חודש וחצי חזרתי למצב הקודם של 55 קילו. אם אני לא מתאמן אני יורד מהר מאוד במסת שריר.

3) ירידה במצב רוח, גם כן.

4) הידרדרות בביצועים בעבודה, צ'ק.

5) התמעטות שיער, לא יוצא לי זקן, או זיפים, יוצאות לי שערות בודדות עם מרווח של כ1מ"מ בין כל אחת ואחת. אני נראה כמו ילד בן 12.

6) שיער לבן, כ50-60% מהשיער על הראש שלי הוא לבן. גם כן תופעת לוואי מחוסר (T).

7) בעיות שינה, אין לילה שאני מצליח להירדם כמו בן אדם רגיל. אפילו אם אני עייף. בלילה ממוצע אני קם 6-7 פעמים (אפילו אם אין רעש).

8) ביטחון עצמי, ירד בשנתיים-שלוש האחרונות במצב מטורף. אין לי ביטחון עצמי כלל. (בתקופת בית הספר (כ4-5 שנים אחורה) הייתי הילד עם הביטחון עצמי הכי גבוה.

9) הפרעות ריכוז, נשרתי מהלימודים בגלל הבעיה הזו.

אלה רק התועפות לוואי "הגדולות", יש עוד הרבה.

מה אני עושה במצב כזה?
הבנתי שאני יכול לעשות בדיקת דם דרך קופת החולים כדי לברר את רמת הטסטוסטרון בגוף כדי לדעת מה לעשות ואיך לטפל.

תודה מראש לכל העוזרים.

אתה כנראה תקבל + רישום בתיק הרפואי על שימוש בסטרואידים. מה שעלול לסבך אותך בכל הצהרת בריאות של ביטוח חיים / מנהלים / משכנתא
אז כל פעם שאני ארצה בדיקה אני אצטרך לזייף תסמינים של טסטוסטרון נמוך? בסוף הוא יקלוט...

אז כל פעם שאני ארצה בדיקה אני אצטרך לזייף תסמינים של טסטוסטרון נמוך? בסוף הוא יקלוט...
ברור לך שאתה עושה משהו שהוא לא 'חוקי' תתמודד עם ההשלכות.
דר'א אני בספק עם תקבל בדיקה יותר מפעם אחת, הבדיקות עולות לקופה כסף והרופאים מפוקחים על מה הם רושמים

ברור לך שאתה עושה משהו שהוא לא 'חוקי' תתמודד עם ההשלכות.
דר'א אני בספק עם תקבל בדיקה יותר מפעם אחת, הבדיקות עולות לקופה כסף והרופאים מפוקחים על מה הם רושמים
וכמה עולה בדיקה באופן פרטי?

אם אני אומר לרופא משפחה שלי בשיא הכנות
"שמע, עברתי עכשיו תקופה של שימוש בסטרואידים, אני רוצה לבדוק שהכל בסדר אצלי מבחינה הורמונלית"
אחרי שהוא יטיף לי על סטרואידים, הוא לא יתן לי בדיקה?
למה? תגיד לו פשוט שאתה רוצה לבדוק רמות טסטוסטרון, אני לא מכיר רופא שלא יתן.. למה שהוא לא יתן? מי ישמע בקשת מרשם למריחואנה רפואית 😃

תעדכן לגבי הבדיקות שלך, מעניין.
אני נמצא על TRT כבר מס' שנים במינון נמוך יחסית (פעם בחודש זריקה של Testoviron 250mg) ועשיתי לא מזמן הפסקה של מס' חודשים ולאחר מכן בדיקת דם והרמות הטבעיות של הטסט עלו אז כנראה משהו פה עובד. לי אישית זה עזר מאוד בחיים אבל קח בחשבון שקיבלתי את זה אחרי הרבה מלחמה עם רופאים ורמות מאוד נמוכות של טסטוסטרון שעמד על
8.62 NMOL/L

• פותח/ת השרשור
תעדכן לגבי הבדיקות שלך, מעניין.
אני נמצא על TRT כבר מס' שנים במינון נמוך יחסית (פעם בחודש זריקה של Testoviron 250mg) ועשיתי לא מזמן הפסקה של מס' חודשים ולאחר מכן בדיקת דם והרמות הטבעיות של הטסט עלו אז כנראה משהו פה עובד. לי אישית זה עזר מאוד בחיים אבל קח בחשבון שקיבלתי את זה אחרי הרבה מלחמה עם רופאים ורמות מאוד נמוכות של טסטוסטרון שעמד על
8.62 NMOL/L
אז למעשה הייתה לך את אותה בעיה? איך עלית על זה? ואיך נטנו לך את הזריקות?

• פותח/ת השרשור
אם לא מפריע לך שאני שואל
מאחר וזאת לא בעיה נפוצה במיוחד, הציבור לא יינזק אם תעברו להודעות פרטיות, שיכולות לעזור קצת כשמדובר בפרטים די אינטימיים ו(לא בצדק) מביכים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית