הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התייעצות לגבי התזונה בצבא ובחירת אבקה.

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
אוקיי אז ככה, במסה בבית יש לי את כל האוכל שאני צריך, התפריט מורכב מהרבה קוואקר, חמאת בוטנים וחזה עוף (כמובן שיש גם לחם, קוטג' ודגנים).

בבית אני מסתדר יופי, ועולה במשקל בקצב לא רע, אבל בבסיס כמו שרובנו יודעים האוכל די גרוע (בשבילנו אלו שמקפידים), ובימים שאני שם די קשה לי להשלים קלוריות ולהגיע לכמויות שאני צריך.

בבית אני מסתדר מעולה עם אבקת חלבון והאוכל שאני אוכל במשך היום, אבל אני שוקל לקנות הפעם גיינר או משהו בסיגנון כי בבסיס פשוט אי אפשר להגיע לאותם ערכים או לפעמים אפילו קרוב אליהם.

ההתלבטות שלי היא מבחינה כספית, דלי של חלבון משרת אותי יפה יפה בבית ומספיק לי עד ל-3 חודשים, לעומת זאת גיינר במקרה הטוב יספיק לכחודש ויעלה יותר, בתאכלס אני נמצא בבסיס בד"כ 3 ימים והשאר בבית, יש סיבה ללכת על גיינר בשביל לכסות על הימים האלו או שאוכל פשוט לאכול מה שאפשר בימים האלו + אולי לקחת אבקה(חלבון) לבסיס, ובימים בבית לטחון כרגיל?

+איך אתם מסתדרים מבחינת הצבא והאוכל?

גיינר יכול להיות נוח.
מצד שני בבסיס יש אוכל זמין בדרך כלל, פשוט תעמיס. אם אתה לא רוצה להראות מוזר לך על האופציה הראשונה אך יקרה יותר.
אתה יכול להביא גם קופסאות קורונפלקס לבסיס ואם יש חלב בבסיס פשוט לאכול את זה כדי להשלים ארוחות, אבל לא נראה לי שזה יוצא משתלם בהתאם לגיינר.

• פותח/ת השרשור
קורנפלקסים וכו' זה דבר שנקנה אצלי בכל מקרה עם גיינר או בלי, ובימים שאני בבסיס הוא לא נאכל, ככה שתמיד אוכל לקחת את הקופסא איתי.

בימים שאני בבסיס שמתי לב שנורא קשה להגיע לכמויות חלבון גבוהות, לעומת זאת פחמימות יש בשפע הריי..

האמת שחשבתי על לקחת איתי דגנים/גרנולה באמת לבסיס עם קערה, אבקת חלבון, ותמיד יש איתי בקבוקי מים קרים, ובצורה כזו להשלים ארוחות ביניים שיכללו חלבון ופחמימה, בנוסף חשבתי על לקחת קופסא עם חמאת בוטנים ולהעמיס סנדוויצ'ים במשך היום.

זה נראה די פנאטי האמת, אבל מבחינה כספית יוצא יותר משתלם, כי כל הדברים האלה נמצאים תמיד בבית בין אם אני קונה גיינר או לא

אני הייתי לוקח אבקת חלבון לבסיס, גם יש סיכוי טוב שיש בוחטה של קופסאות טונה במטבח, אני כל שבוע הייתי לוקח איזה 7-8 קופסאות לי ולחברים, פשוט צריך להיות ביחסים טובים עם האנשים הנכונים 😃

לדעתי אנשים שסוגרים בבסיס והצריכה הקלורית שלהם גדולה יחסית (3K+) זה די בעייתי להשלים עם התזונה בצבא שמבוססות על 2 ארוחות

לדעתי אנשים שסוגרים בבסיס והצריכה הקלורית שלהם גדולה יחסית (3K+) זה די בעייתי להשלים עם התזונה בצבא שמבוססות על 2 ארוחות
זה קשה אבל מאוד אפשרי, יש לי חבר שעושה חצאים והוא רק עולה במשקל מאז שהוא התגייס(מ85 ל95 בשנתיים והוא על 12-13%א"ש),
הוא לוקח מלא גבינות וטונות לחדר מהמטבח, אם אתה בן אדם שמסתדר עם אנשים זה לא בעיה להשיג את מה שאתה צריך בצבא.

כשאתה נמצא 3 ימים בשבוע בבסיס זה באמת לא בעיה, אבל מה עם חברה שסוגרים חמשושים או יוצאים 11/3

גיינר יכול לעזור לו די הרבה בעניין הזה ולקבל קל' איכותיות

אפשרי, בצורה של IF - שבוע ראשון קשה, קיבה מתפוצצת, הזעות ליליות אבל אז מתרגלים וזה אפילו יכול להיות דיי נוח ולדעתי אידיאלי בזמן צבא ועוד בבסיס סגור.

כשאתה נמצא 3 ימים בשבוע בבסיס זה באמת לא בעיה, אבל מה עם חברה שסוגרים חמשושים או יוצאים 11/3

גיינר יכול לעזור לו די הרבה בעניין הזה ולקבל קל' איכותיות
בדיוק הבאתי לך דוגמא על חבר שלי שעושה חצאים, 11/3 במילים אחרות והלוואי עליי להיראות כמוהו. אני גם עשיתי חמשושים וסגרתי 1/3 שבתות, ומבחינת האוכל הסתדרתי מצוין, הגעתי ל4-5 ארוחות ביום וגם יכולתי להגיע ל6 הבעיה היחידה שהייתה לי היא שלא היה "מדריך" שיפתח את החדר כושר ככה שיכולתי לעשות רק שכיבות שמיכה וכאלה. טוסטים עם גבינה צהובה, טונה, גבינות, קופסאות שימורים עם בוטנים ומלא שטויות... את כל אלה יש בשפע ברוב המקומות, פשוט צריך לדעת להסתדר עם האנשים הנכונים. גיינר לדעתי זה יקר מדי, אני במצבו הייתי מביא אבקת חלבון.

כן כמו שאמרתי אני 3 ימים בבסיס והשאר בבית, אז זה יכול לעבוד
אם הייתי בצבא הייתי לוקח 700 ביצים ואוכל אותן בלי החלמון. חבל שלא עשיתי את זה בזמני. יותר טוב מכל אבקת חלבון 😃

• פותח/ת השרשור
מה רע בחלמון? 😃
בעיקרון כמו שאמרתי לפני שומן/פחמימות הם לא בעיה בבסיס, רוב האוכל הוא פחמימות, המון לחם, ככה שאם אני אביא למשל חמאת בוטנים עם הלחם זה כבר טוב.

החלבון הוא הבעיה המרכזית.. אני רגיל לאכול כ- 250 גרם חזה עוף/שניצלים או דגים בצהריים, זו כמות נכבדת מסך החלבון היומי, בבסיס אין שום סיכוי להגיע לזה בארוחת צהריים, שלא נדבר על ערב/בוקר שבהם לא תמיד יש ביצים(כבר חרא), אז את הכל אני מקבל מגבינות קוטג'/לבנה

האמת ששוב אנלא רוצה להיות פנאט, אבל עצם העובדה שאני יום כן יום לא בבסיס.. חשבתי על להכין חזה עוף ולשים בקופסאות הרמטיות, תכלס לשבת בסיום היום בחדר ולאכול זה לא כזה פדיחה... חח

אין רע. רק שיש בו כולסטרול.
וכל פעם שיש ביצים תרים איזה 30 ושים לך במקרר

גיננר זה חלבון +הרבה פחממות
אל תגיד לי שחסר בצבא
לחם או סוכר אם אתה רוצה להפוך את הwhey שלך לגינר כל מה שצריך להוסיף לו זה פחממות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית