הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להתחיל מסה?

• פותח/ת השרשור binya
  • פורסם בתאריך

binya

משתמש מתחיל
96
17
נק' מוניטין:
17
96
17
כושר Gym ירושלים.
אהלן, אני כבר 4 חודשים בחיטוב, ירדתי מ85 קילו ל78 בינתיים, גובה 1.74+-
בן 17,מתאמן שנתיים תכף.
כרגע על תפריט של 1700+- קל'.
מתי לדעתכם אני אמור להתחיל מסה, ושל כמה זמן? אם צריך תמונות דווקא, אין לי כרגע זמן אני אעלה מחר...
תודה לעוזרים.

אני מקבל יעוץ ממאמן אישי ודיאטן ספורט,והוא שם אותי על חיטוב של 4 חודשים כדי להגיע ל 10 אחוז שומן ורק אז לעבור למאסה.

אהלן, אני כבר 4 חודשים בחיטוב, ירדתי מ85 קילו ל78 בינתיים, גובה 1.74+-
בן 17,מתאמן שנתיים תכף.
כרגע על תפריט של 1700+- קל'.
מתי לדעתכם אני אמור להתחיל מסה, ושל כמה זמן? אם צריך תמונות דווקא, אין לי כרגע זמן אני אעלה מחר...
תודה לעוזרים.
בלי תמונה אי אפשר לייעץ לך אם לעבור למסה או לא. תעלה תמונות ונגיד לך. בכל מקרה בסוף ההחלטה כמובן תהיה שלך.

• פותח/ת השרשור
בלי תמונה אי אפשר לייעץ לך אם לעבור למסה או לא. תעלה תמונות ונגיד לך. בכל מקרה בסוף ההחלטה כמובן תהיה שלך.

אוקיי אני אעלה תמונה מחר כשיזדמן לי.
אבל באופן כללי, מה מגבלת הזמן המקסימלית המומלצת לחיטוב? אני מתכוון לחיטוב מ18 א"ש בערך לכיוון ה10-12, לא לא"ש ממש גבוהים.

אני מקבל יעוץ ממאמן אישי ודיאטן ספורט,והוא שם אותי על חיטוב של 4 חודשים כדי להגיע ל 10 אחוז שומן ורק אז לעבור למאסה.
זו לא מאסה ראשונה של וגם לא חיטוב ראשון.אני מתאמן כבר שנתיים כמו שכתבתי. אני מעוניין פשוט לדעת מתי לסיים את החיטוב
שלי כרגע ולחזור למסה.

אוקיי אני אעלה תמונה מחר כשיזדמן לי.
אבל באופן כללי, מה מגבלת הזמן המקסימלית המומלצת לחיטוב? אני מתכוון לחיטוב מ18 א"ש בערך לכיוון ה10-12, לא לא"ש ממש גבוהים.
לא מכיר דבר כזה, מגבלת זמן לחיטוב. לפעמים קורה מצב שהחילוף חומרים נהיה איטי מחיטוב ממושך ואז יוצא שאתה אוכל מעט ולא יורד במשקל. במקרה כזה אפשר להפסיק את החיטוב לכמה שבועות ואז לחזור.
הכוונה אם הירידה במשקל נתקעה אבל עדיין לא הגעת למטרה שלך

• פותח/ת השרשור
לא מכיר דבר כזה, מגבלת זמן לחיטוב. לפעמים קורה מצב שהחילוף חומרים נהיה איטי מחיטוב ממושך ואז יוצא שאתה אוכל מעט ולא יורד במשקל. במקרה כזה אפשר להפסיק את החיטוב לכמה שבועות ואז לחזור.
הכוונה אם הירידה במשקל נתקעה אבל עדיין לא הגעת למטרה שלך
לזה התכוונתי כשאמרתי מגבלת זמן. כמה זמן אפשר להמשיך בחיטוב ברצף בלי לפגוע בחילוף החומרים ולהפחית יותר מידי במסת השריר.
כל כמה זמן מומלצת ההפסקה? איך אני יודע כמה הידרדר חילוף החומרים שלי?

לזה התכוונתי כשאמרתי מגבלת זמן. כמה זמן אפשר להמשיך בחיטוב ברצף בלי לפגוע בחילוף החומרים ולהפחית יותר מידי במסת השריר.
כל כמה זמן מומלצת ההפסקה? איך אני יודע כמה הידרדר חילוף החומרים שלי?
הזמן יכול להשתנות בין אנשים, קשה לי להגיד כמה זמן, זה גם תלוי איך אתה עושה את החיטוב מבחינתי גירעון, העמסות וכו'.
איך תדע? אם אתה אוכל בגירעון קלורי ולא יורד במשקל, מה שאומר שאתה בעצם כבר לא בגירעון כי החילוף חומרים שלך נהיה איטי יותר.

אם לעשות מסה או חיטוב זה החלטה רק שלך, אם מפריע לך שאתה שמן יותר או פחות, תעשה חיטוב, אם לא, מסה, אם אתה נעצר בחיטוב כמו ש yujinius כתב אז תפסיק לכמה שבועות כמו שהוא אמר 😉

• פותח/ת השרשור
אם לעשות מסה או חיטוב זה החלטה רק שלך, אם מפריע לך שאתה שמן יותר או פחות, תעשה חיטוב, אם לא, מסה, אם אתה נעצר בחיטוב כמו ש yujinius כתב אז תפסיק לכמה שבועות כמו שהוא אמר 😉
אבל יש שלב שבו מומלץ להתחיל מסה, ושלב שבו מומלץ לסיים אותה ולהתחיל חיטוב. אני מנסה להבין באיזה שלב אני.

אבל יש שלב שבו מומלץ להתחיל מסה, ושלב שבו מומלץ לסיים אותה ולהתחיל חיטוב. אני מנסה להבין באיזה שלב אני.
מומלץ לפי המטרה שלך, אני מבין שאתה רוצה לבנות גוף יפה ולא גוף חזק, אז..... אין זמן מומלץ, אולי בחיטוב יש זמן מומלץ לעצור כשקשה לך לרדת עוד, אבל מסה אפשר תמיד.

• פותח/ת השרשור
מומלץ לפי המטרה שלך, אני מבין שאתה רוצה לבנות גוף יפה ולא גוף חזק, אז..... אין זמן מומלץ, אולי בחיטוב יש זמן מומלץ לעצור כשקשה לך לרדת עוד, אבל מסה אפשר תמיד.
גם במסה יש שלב שבו העלייה תהיה יותר לטובת השומן ופחות לטובת מסת השריר לא?
וכן אני די רגיש בעניין המראה שלי כך שקשה לי להיות שמן גם אם המראה בא על חשבון הכוח...

גם במסה יש שלב שבו העלייה תהיה יותר לטובת השומן ופחות לטובת מסת השריר לא?
וכן אני די רגיש בעניין המראה שלי כך שקשה לי להיות שמן גם אם המראה בא על חשבון הכוח...
זה בסדר, רק כדי שנבין לאן אתה שואף, ולא, העלייה במסה תלויה במצב הקלורי שלך ובגנטיקה, כמובן שככל שמתקדמים קשה יותר להשיג שריר אבל זה עוד הרבה זמן...

עריכה: שוב, תחליט בעצמך אם יש עליך מספיק שריר כדי שכשתוריד את השומן לא תהיה שחיף

• פותח/ת השרשור
זה בסדר, רק כדי שנבין לאן אתה שואף, ולא, העלייה במסה תלויה במצב הקלורי שלך ובגנטיקה, כמובן שככל שמתקדמים קשה יותר להשיג שריר אבל זה עוד הרבה זמן...

עריכה: שוב, תחליט בעצמך אם יש עליך מספיק שריר כדי שכשתוריד את השומן לא תהיה שחיף

רפוי:
up2me.co.il צפיה בתמונה: 80773588.jpg

טנס
up2me.co.il צפיה בתמונה: 57320.jpg
up2me.co.il צפיה בתמונה: 1936893.jpg

יש לי סיכוי להרים כמו שצריך ולהיראות אסתטי?

• פותח/ת השרשור
בטח שיש סיכוי, סיכוי טוב.
אמרת שאתה תקוע בחיטוב, לדעתי במצב שלך אפשר בהחלט להתחיל מסה.
ברור שכן.

אתה במצב טוב להתחיל מסה.
תדאג לאסתטיקה לאחר שתצבור מספיק מסת שריר.

יש לכם הערכה באיזה אחוז שומן אני? פשוט די קשה לי עם חיטובים, אז אני מעדיף להתחיל מסה על א"ש נמוך יחסית כדי לעבוד אח"כ
פחות קשה בחיטוב. יש לי גם איזשהו דחף לחטב עוד כדי לראות שאני יכול להגיע למצב שבו אני אסתטי, כי זה מעולם לא היה לי וצריך קצת
מוטיבציה... השאלה היא כמה זמן זה יקח, וממילא אם זה שווה את זה. אני גם לא תקוע כל כך בחיטוב, לא במשקלי עבודה
ולא במ"ג. היום אפילו קבעתי שיא חדש בבנץ'. (90 קילו, לא משהו מעניין...)
תודה רבה על העזרה דרך אגב.

אני לא טוב בהערכות אחוז שומן, אבל מבחינתי זה לא משנה, כי זה סה"כ מספר, מה שחשוב זה איך אתה מרגיש עם המראה שלך.
יש לי גם איזשהו דחף לחטב עוד כדי לראות שאני יכול להגיע למצב שבו אני אסתטי, כי זה מעולם לא היה לי וצריך קצת
מוטיבציה... ה
אם אתה ממש רוצה להגיע לאחוז שומן עוד יותר נמוך ממה שאתה עכשיו ואתה לא תקוע בחיטוב, כלומר ממשיך לרדת אז לך על זה. אני אישית הייתי הולך על מסה עכשיו אבל כל אחד ואיך שהוא רוצה להיראות.
השאלה היא כמה זמן זה יקח
זה קשה לי להגיד...
וממילא אם זה שווה את זה.
שוב, עניין שלך, איזה מראה אתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
אני לא טוב בהערכות אחוז שומן, אבל מבחינתי זה לא משנה, כי זה סה"כ מספר, מה שחשוב זה איך אתה מרגיש עם המראה שלך.

אם אתה ממש רוצה להגיע לאחוז שומן עוד יותר נמוך ממה שאתה עכשיו ואתה לא תקוע בחיטוב, כלומר ממשיך לרדת אז לך על זה. אני אישית הייתי הולך על מסה עכשיו אבל כל אחד ואיך שהוא רוצה להיראות.

זה קשה לי להגיד...

שוב, עניין שלך, איזה מראה אתה רוצה.
תודה על התגובה המהירה (;
אתה צודק, זה באמת עניין אינדיבידואלי... אני צריך לחשוב קצת ולהחליט מה בדיוק המטרות שלי.
בינתיים אני אמשיך עוד בחיטוב כמה זמן, ונראה לאן זה הולך.
תודה רבה על העזרה!
לילה טוב.

בהצלחה 😃

Back
למעלה תחתית