הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה דדליפט ועוד משהו

• פותח/ת השרשור Ido.T
  • פורסם בתאריך

Ido.T

משתמש מתחיל
206
48
נק' מוניטין:
43
206
48
זה הדדליפט, גב מתעגל ומנח ראש לא טוב, ניסיתי לשפר את עניין הנעילה וסיבוב האגן מפעם קודמת מה אומרים?

ולמשהו אחר לא ממש קשור, בשבוע האחרון התחילו לי כאבים מטרידים ליד הפיקה ברגל השמאלית, מעולם לא עשיתי סקוואט והתרגיל היחיד שזה מורגש בו הוא פשיטת ברך (שהפסקתי לעשות) הכאב מופיע בעיקר בהליכה אבל הוא לא תמידי, מופיע לפעמים ונעלם וגם כאשר הוא מופיע זה לא כאב רציני זה מין דקירות כאלה או זרמים חשמליים, לחצתי קצת על האיזור וזה מרגיש כמו שריפה על עצם כלשהי. מישהו יודע אולי ממה זה נובע ומה אפשר לעשות לגבי זה?

• פותח/ת השרשור
נראה טוב לא מוצא מה לתקן
לגבי השאלה השניה, לא יודע, פנה לפורום פציעות ספורט
תודה על המענה המהיר, אני אפנה לפורום פציעות ספורט.
סתם משהו שרציתי לשאול אולי אתה יודע. מה בערך העלות של אורטופד מחוץ לקופת החולים שלי?

הגב נראה טוב רק שאתה צריך לשמור עליו ככה, המשקל לא כבד לך ועם זאת איך שהמשקל מתנתק האגן מסתובב לאחור בחזרה.

אתה לוקח נשימה ל''בטן'' מקווץ חזק ושומר בפנים?

• פותח/ת השרשור
הגב נראה טוב רק שאתה צריך לשמור עליו ככה, המשקל לא כבד לך ועם זאת איך שהמשקל מתנתק האגן מסתובב לאחור בחזרה.

אתה לוקח נשימה ל''בטן'' מקווץ חזק ושומר בפנים?
לשמור על אגן מסובב גם בעלייה?
כשאני שומר בפנים תאוויר אני מרגיש כאילו אני הולך להתפוצץ.

כן, לשמור על אגן מסובב בעלייה,
למה? כי מסובבי האגן לפנים הם האיליופ סואז וזוקפי הגב, ואת הזוקפים אנחנו רוצים להפעיל שיהיו סטטיים בכדי שהמשיכה תגיע מההאמס והגלוטס וגם כדי שהגב התחתון ישאר ישר, או יותר נכון קעור מעט שזה מצבו הטבעי.
עם המשקל זה נהיה יותר ויותר קשה אבל את השאיפה הזאת יש לבסס מההתחלה כדי שתיווצר התניה הדדליפט לגב נעול.

• פותח/ת השרשור
כן, לשמור על אגן מסובב בעלייה,
למה? כי מסובבי האגן לפנים הם האיליופ סואז וזוקפי הגב, ואת הזוקפים אנחנו רוצים להפעיל שיהיו סטטיים בכדי שהמשיכה תגיע מההאמס והגלוטס וגם כדי שהגב התחתון ישאר ישר, או יותר נכון קעור מעט שזה מצבו הטבעי.
עם המשקל זה נהיה יותר ויותר קשה אבל את השאיפה הזאת יש לבסס מההתחלה כדי שתיווצר התניה הדדליפט לגב נעול.
היום עשיתי דדליפט עם משקל דיי קל, הטכניקה הייתה טובה, אחד המאמנים עבר וראה שאני מסובב אגן והתחיל לצעוק לי מה אתה עושה עם הגב התחתון.
אחרי שסיימתי את הסט הוא התחיל להסביר לי למה אסור לסובב אגן וצריך פשוט לעמוד זקוף ויצאתי דיי מבולבל כי המאמן הזה אחד הקרוספיטרים הכי טובים בארץ ממה שהבנתי.

היום עשיתי דדליפט עם משקל דיי קל, הטכניקה הייתה טובה, אחד המאמנים עבר וראה שאני מסובב אגן והתחיל לצעוק לי מה אתה עושה עם הגב התחתון.
אחרי שסיימתי את הסט הוא התחיל להסביר לי למה אסור לסובב אגן וצריך פשוט לעמוד זקוף ויצאתי דיי מבולבל כי המאמן הזה אחד הקרוספיטרים הכי טובים בארץ ממה שהבנתי.
בוא נראה שאנחנו מבינים זה את זה, מה זה לסובב אגן מבחינתך?

קצת קשה להסביר במילים אבל "לכווץ גב תחתון" וזה מרים קצת את הישבן למעלה ודוחף את הבטן קצת קדימה.
אוקיי זה טוב, אבל זה גם יכול להיות מוגזם.
מה שיכול למנוע הגזמה כאן זה לשמור על לחץ תוך בטני ע"י נשימה לבטן כביכול וכיווץ השרירים בנוסך לכיווץ הגב.
הכיווץ הסטטי הזה ישמור לך על הליבה חזקה ויציבה.

למידע נוסף חפש "תמרון ולאסאלבה"

• פותח/ת השרשור
אוקיי זה טוב, אבל זה גם יכול להיות מוגזם.
מה שיכול למנוע הגזמה כאן זה לשמור על לחץ תוך בטני ע"י נשימה לבטן כביכול וכיווץ השרירים בנוסך לכיווץ הגב.
הכיווץ הסטטי הזה ישמור לך על הליבה חזקה ויציבה.

למידע נוסף חפש "תמרון ולאסאלבה"
קראתי כבר ואני משתמש בזה, אני בטוח שזה לא היה עיקום מוגזם של הגב התחתון, כשהוא הסביר לי למה לא לעשות את זה הוא אמר לי "תעמוד כמו שעשית קודם" ואז הוא הוסיף "תכניס את הגב התחתון עוד" ופה זה כבר היה מוגזם ויותר ממה שעשיתי בסט עצמו ואז הוא אמר שזה לא מנח תקין של הגב שזה מתכון לפציעה ושאני יקח בערבון מוגבל את כל מה שאומרים לי באינטרנט (יש לו משתמש לא פעיל פה בפורום.)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית