הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תרגילים חילופיים לבנט אובר ומילטרי פרס

מדוזה

משתמש פעיל
518
1
נק' מוניטין:
121
518
1
יש לי פציעה במפשעה ובבטן , הייתי מבצע את התרגילים דד ליפט , בנט אובר ומילטרי פרס , והפציעה שלי רק החמירה , ואני צריך למצוא תרגילים חילופיים לתרגילים האלה .

איזה תרגיל יש לגב ואיזה תרגיל יש לכתפיים שלא יעמיסו על הבטן והמפשעות ?

חשבתי להחליף את המילטרי פרס בבנץ עליון , השאלה אם זה תרגיל שנחשב כעבודה טובה לכתפיים ?

ואת הבנט אובר אני לא יודע במה להחליף , חשבתי על t-bar \ מתח \ פולי עליון , השאלה איזה תרגיל כביכול מפעיל הכי פחות לחץ ועומס על הבטן והמפשעות .

גב: מתח, T-BAR, פולי (מבחינת הכי פחות עומס על השרירים שדיברת יהיה הפולי אך המתח יכול גם לבוא בחשבון, תעשה כל אחד מהם ותראה איך אתה מרגיש. לגבי ה T-BAR אם יש לך לא חופשי במכון אמורה להיות כרית לתמיכה מה שיוריד את העומס ויגביר את היציבות, אבל תרגיל זבל.
כתפיים: פרס בישיבה עם מוט/משקולות אפשר גם חזה עליון זה בסדר אבל לא מספיק

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה , יש לי את התרגיל t-bar לא חופשי אבל אם תרגיל זבל אז אני מעדיף לא לעשות .

אני אוהב לעבוד בתוכניות לינאריות , גם בגלל זה אני רוצה תרגיל אחד לכתפיים , החזה עליון לא יהיה מספיק ? ( יש איזה חלק בשרירי הכתפיים שלא עובדים בתרגיל הזה שבגלל זה התרגיל לא מתאים ?)

אם אני הולך על תרגיל המתח , ואני רוצה לעשות אותו שבכל אימון אני עולה , זה בסדר להתחיל לדוגמא אימון ראשון 5 חזרות , ככה עד שאני מגיע ל20 לדוגמא , ואז להוסיף משקל וכשאני עם משקל עליי לעשות שוב אימון ראשון 5 ועד שאני מגיע ל20 חזרות עם המשקל עליי ורק אז לעלות משקל ? כי אני יחסית יתקע מהר אם אני כל אימון יעלה משקל .

תודה על העזרה .

• פותח/ת השרשור
איך התוכנית הבאה שלי לדעתך (כמובן שהיא גרועה עבור בנאדם שיכול לבצע סקוואט , דד ליפט , בנט אובר , מילטרי פרס , אבל עבורי שאני לא יכול לבצע את התרגילים האלה אני ישמח לדעת מה אתה חושב)

אני מתכוון לעבודה בצורה לינארית שאני צריך לעלות משקל מאימון לאימון .

בנץ - 3X5
בנץ עליון - 3X8
מתח - 3X5 ( להוסיף משקל וחזרות כמו שרשמתי לך בהודעה למעלה )
פולי עליון אחיזה רחבה - 3X8 ( בפולי עליון באחיזה רחבה הכתפיים גם עובדות ? ביחד עם הבנץ עליון זה עבודה מספקת לכתפיים ? )

סתם שאלה...
האם יש היגיון לעשות גם מתח וגם פולי עליון זו לא אותה תנועה?

אין היגיון לכן עושים רק מתח

זה כמו שאין הגיון לעשות מספר תרגילים לאותו שריר
פשוט לעשות תרגיל אחד עם הרבה משקל...
עצימות VS נפח -תריץ חיפוש

תלוי אם אתה עושה צר או רחב, יש גם הבדל בשרירים הפועלים אם אתה עושה במנח יד שנמצא בסופינציה או בפרונציה.

במתח/פולי באחיזה צרה יש לך פשיטה בכתף, השריר הדומיננטי שהוא הגב (לטיסימוס דורסי) נשאר זהה גם הסינרגיסטים חוץ מאחד שהוא המשתנה העיקרי בין רחב לצר - בצר יעבוד הראש הארוך של היד האחורית.
במתח/פולי באחיזה רחבה יש לך קרוב בכתף, השריר הדומיננטי אותו דבר סינרגיסטים דומים רק שבמקום הראש הארוך של היד האחורית נכנס במקום הקוראקוברכיאליס (Corachobrachialis) שנמצא אי שם יחד עם הבייספס והברכיאליס באותו האזור ומתחבר לעצם הכתף.
כמובן כאשר מנח היד בסופינציה נתמקד בבייספס ובפרונציה לרוב האנשים נתמקד בברכיאליס (באחיזה צרה כמובן).

אז אם אני עושה מתח. לא כדאי לשלב את שני הסוגים באימון? למשל לתת שניי סטים באיחזה צרה ועוד שני סטים ברחב?

רוחב כתפיים או טיפה יותר, אני עושה ברוחב כתפיים וסופינציה בשביל שהבייספס יעבוד כסינרגיסט עיקרי.

• פותח/ת השרשור
אוקי מתח אני לא יכול לעשות בכלל ..

אני נראלי ילך על תוכנית כזאת

בנץ - 3X5
בנץ עליון - 3X8
פולי עליון - 3X8
חתירה במכונה באחיזה רחבה - 3X8
הנפה לצדדים - 2X8

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית