הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מפתחים את הריאות וזמן הנשימה מתחת למים?

Born slippy

משתמש קבוע
1,707
836
נק' מוניטין:
3,222
1,707
836
טוב זה בכל זאת פורום של פיתוח גוף, ואני מבטיחה להגיב בלי הערות ציניות.

התחלתי לפתח את כל העניין של הFree diving
מחודש יולי אני הולכת לים ומנסה לתרגל כמה שיותר זמן שהייה מתחת למים.
הופתעתי לראות שהגוף שלי באופן טבעי התחיל לפתח טכניקות של הוצאת אוויר באופן חסכוני, אבל דאמט איך מפתחים את זה יותר ביעילות, ותוך כמה זמן נראה לכם שאפשר לראות שיפור משמעותי?
אני עדיין מחכה שהסטופר העמיד במים יגיע מאיביי, אבל אני מעריכה שעברתי את השתי דקות +.

ואגב זה ממש מעניין.
להלן קישור:

זה שני דברים במקביל שיפור לב ריאה ועבודה ברמת מדיטציה על הורדת דופק וע"י כך יכולת להחזיק יותר זמן (דקות) על שאיפה אחת.
לא חקרתי לעומק את הנושא אבל ראיתי תכנית על שיאנית עולם והדופק שהיא הגיעה אליו בזמן צלילה היה מאוד נמוך.

• פותח/ת השרשור
זה שני דברים במקביל שיפור לב ריאה ועבודה ברמת מדיטציה על הורדת דופק וע"י כך יכולת להחזיק יותר זמן (דקות) על שאיפה אחת.
לא חקרתי לעומק את הנושא אבל ראיתי תכנית על שיאנית עולם והדופק שהיא הגיעה אליו בזמן צלילה היה מאוד נמוך.
כן הטניה הזו
נתקלתי בסרטון שלה, אבל הבנתי שהיא אף פעם לא עבדה על לפתח את זה ושזה מולד.

אני מאמין שהרבה אירובי יעזור + הרבה מאוד ניסיונות ומדיטציה מתחת למים.

למשל מלא שחייה.
אפשר לעשות צלילה למשך נגיד 10 שניות ואז ספרינט קצר (הכל ללא נשימה) ולעשות סטים כאלה כשכל פעם מעלים ב10 שניות את הצלילה שקודמת לספרינט. אני בעבר הגעתי ככה להרבה זמן מתחת למים.

צריך לזכור שזה ספורט מאוד מסוכן וצריך להכין אפשרויות מילוט.

בנוסף רצוי להכיר את חוקי הצלילה הרגילים.. הייתי עושה קורס צלילה

איזה כיף שהעלית את הנושא 😃
לפני בערך חודש ראיתי סרטון של דיוויד בליין מעביר הרצאה ב-TED על איך הוא עצר את הנשימה שלו למשך 17 דקות.
מאוד מעניין 😃

• פותח/ת השרשור

למשל מלא שחייה.
אפשר לעשות צלילה למשך נגיד 10 שניות ואז ספרינט קצר (הכל ללא נשימה) ולעשות סטים כאלה כשכל פעם מעלים ב10 שניות את הצלילה שקודמת לספרינט. אני בעבר הגעתי ככה להרבה זמן מתחת למים.

תודה רבה 😃 וכבר עשיתי קורס צלילה.
על אילומחוקים אתם מדברים, על פיקפוקים מהירויות עליה וכו.?

UOTE="Born slippy, post: 1000993, member: 5021"]כבר עשיתימקורס צ

תודה רבה 😃 וכבר עשיתי קורס צלילה.
על אילומחוקים אתם מדברים, על פיקפוקים מהירויות עליה וכו.?[/QUOTE]
כן בדיוק על זה דיברתי, אם עשית קורס צלילה אז את יודעת את מה שצריך בכוכב הראשון לומדים את הכל.
בצלילה חופשית תחרותית יש חוקים משלהם, למשל אסור לשחרר בועות בכלל.
הייתי מכין בלון חמצן קטן ובמידה ומשתמשים בו אני חושב שצריך להקפיד על כל הכללים של צלילה עם מיכל, חניית בטיחות ועלייה בקצב איטי

למשל מלא שחייה.

בצלילה חופשית אין הרבה שחייה כל ההתקדמות היא בתנועות דולפין כשאתה לובש סנפירים ענקיים.
ראיתי חלק מהסרטונים של הבחור עם המבטא המוזר והקפוצון של אליקו, רוב מה שהוא אומר זה פשוט להרגע ולדעת לא להלחץ ממצב של חוסר חמצן בגוף נשמע קצת מסוכן אבל מעניין.
המקסימום שאני הצלחתי לצלול בבריכה היו שתי בריכות ממה שאני זוכר זה באמת היה כשניסיתי לצלול הכי רגוע שאני יכול ולא הכי מהר שאני יכול.

בתור אחד ששחה קצת.
הדרך הכי טובה לשפר היא לעשות שחיה+החזקה של האוויר להכי הרבה זמן שאתה יכולה בתחילת כל אימון.
ז"א לשחות נגיד שלוש פעמים בשבוע בחתירה. בתחילת כל אימון לעשות ניסיון של החזקה של האוויר. פשוט לקחת הרבה אוויר ולהחזיק מתחת למים.
תוך חודש בערך הגעתי לדקה וקצת. (זה היה לפני הרבה זמן אז לא בטוח)
חייב לציין שיש לקחת את כל מה שאני אומר בעירבון מוגבל כי אין לי מושג אם זו השיטה הכי טובה.

בצלילה חופשית אין הרבה שחייה כל ההתקדמות היא בתנועות דולפין כשאתה לובש סנפירים ענקיים.
ראיתי חלק מהסרטונים של הבחור עם המבטא המוזר והקפוצון של אליקו, רוב מה שהוא אומר זה פשוט להרגע ולדעת לא להלחץ ממצב של חוסר חמצן בגוף נשמע קצת מסוכן אבל מעניין.
המקסימום שאני הצלחתי לצלול בבריכה היו שתי בריכות ממה שאני זוכר זה באמת היה כשניסיתי לצלול הכי רגוע שאני יכול ולא הכי מהר שאני יכול.
נכון אבל אתה צריך יכולת של הגוף לעבוד בתנאי חוסר חמצן ולהיות יעיל.
לדעתי אירובי יעזור בזה.
בעיקר שחייה ובעיקר אימוני היפוקסי

נכון אבל אתה צריך יכולת של הגוף לעבוד בתנאי חוסר חמצן ולהיות יעיל.
לדעתי אירובי יעזור בזה.
בעיקר שחייה ובעיקר אימוני היפוקסי
כנראה שזה שילוב של קצת מהכל. מודה שאף פעם לא השקעתי באימונים כאלה.

כנראה שזה שילוב של קצת מהכל. מודה שאף פעם לא השקעתי באימונים כאלה.
יצא לי להתעסק עם זה קצת והגעתי לתוצאות יפות די מהר, כמו באימוני כוח יש עליה מהירה ואז כל שניה קשה אבל אפשרית

• פותח/ת השרשור
2 דקות זה מעולה למישהי ששוחה מעט זמן.
תמשיכי לעשות מה שאת עשית עד עכשיו,זה כנראה עובד.
אני לא שוחה מעט זמן, אני מתעסקת בהמון ספורט ימי אבל לא השקעתי בלפתח את העניין הזה.
ומאז שעשיתי צלילות מכשירים נדלקתי על הרעיון.
עד כמה זה בא לטובתי שהדופק שלי במנוחה מגרד את ה-40?
וגם את זה גיליתי בטעות אחרי שהיו לי לחצים בחזה וכמה סחרחורות שהייתי מקשרת לסיבה שאני לא שותה מים בכלל.

התעסקתי בתחום קצת לפני הרבה שנים.. טיפה תרגילי נשימה ומדיטציה לפני שאת נכנסת למים יעזרו.
טכניקות כמו לכבות את המוח ולהשתמש רק במה שנחוץ עזרו לי מאוד.
2 דקות נשמע ממש טוב למישהי שרק התחילה בתחום.

• פותח/ת השרשור
התעסקתי בתחום קצת לפני הרבה שנים.. טיפה תרגילי נשימה ומדיטציה לפני שאת נכנסת למים יעזרו.
טכניקות כמו לכבות את המוח ולהשתמש רק במה שנחוץ עזרו לי מאוד.
2 דקות נשמע ממש טוב למישהי שרק התחילה בתחום.
גיליתי את כל הדברים האלה בפוקס, כולל הדופק וכולל הנשימה.
ואני רחוקה מלהיות ספורטאית, כנראה הגוף שלי פיתח את הדברים האלה בגלל עודף מטורף במשקל שהיה לי (לא סגורה לגביי הריאות, אבל כמעט בטוחה לגביי הדופק)

ואתם צודקים לגביי המדיטציה,אני באמת מנסה להרגע, אפילו בתור התחלה התחלתי לעשות את זה בעיניים עצומות.
והקטע הדפוק (בקטע טוב) הוא שמתי שאני מרגישה שהאוויר נגמר אני פותחת את העיניים זה כאילו שלגוף שלי יורד האסימון שהוא מתחת למים ואז נשאר עוד כמות מכובדת של אוויר.
יכול להיות שזה המצב שמתואר בסרטון שקישרתי, שאלה רק כיווצים וזה לא בהכרח אובדן אוויר.
בקיצור יוצאים מהמים בהיי מטורף 😃

• פותח/ת השרשור

למשל מלא שחייה.

תודה על ההודעה הזאת.
ניסיתי ליישם את זה היום, ובאמת הרגשתי שאני עובדת פה על משהו,במקום לצוף על הבטן ושכולם חושבים שטבעתי.
זה רק נותן מוטיבציה להוריד את הקילוגרמים האחרונים ולהמשיך עם האירובי כמו שאמרת.

תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית