הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים בלי בנץ'

Pauchok

משתמש מתחיל
252
113
נק' מוניטין:
177
252
113
קאנטרי קלאב ההסתדרות ראשל"צ
מאז ומתמיד היתה לי דלקת כרונית בכתף בכל פעם שאני עושה בנץ', ברגע שאני מעלה קצת את המשקל וזה נהיה לי כבד הכאבים חוזרים. הטווח היחידי שאני יכול לעבוד באופן חופשי בלי לדאוג זה בערך ה-RM15 שלי. כנ"ל לגבי לחיצת חזה עם דאמבלים (בשכיבה, כשאני עושה בשיפוע או לחיצת כתפיים אין לי כאבים, גם מיליטרי פרס אני עושה בלי בעיה). השאלה שלי מה אפשר לעשות במקום תחליף? נראה לי קצת מעפן לעבוד רק במכונות לטווח הזה.
בעיקרון מה שעשיתי עד עכשיו היה בנץ' במתכונת של RM15, לחיצה במכונה, פרפר חופשי או במכונה, לחיצה בשיפוע עם דאמבלים, ופלייס עם כבלים.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכדאי לך לצלם טכניקה..
תנסה לעבור לקלוס גריפ \ פלור פרס

זה לא קשור לטכניקה, בגריפ צר פחות כואב לי ואני יכול להעלות יותר משקל, אבל זה מיותר כי אני סתם לוחץ עם הטרייספס במקום להפעיל את מה שאני רוצה.

הייתי עובר לתוכנית אימונים המבוססת על מיליטרי פרס כתרגיל לחיצה ראשי. לפני כ40-50 שנה ויותר תוכניות כאלה הוכחו כמועילות לפני שעוד היו קיימים ספסלי בנץ', ומבחינה סטטיסטית קיימות הרבה יותר פציעות ודלקות למתאמנים החל מהתקופה שבה הבנץ' פרס התחיל להופיע בתוכניות האימונים.
בכל מקרה אני חושב שכדאי להפנות את השאלה הזאת ל @^pala הוא אחד שמבין מעולה בהרבה מאוד סוגים של תוכניות אימונים.

תפתור את הבעיה. מתערב שהבעיה קשורה איפשהוא לשכמות בצורה כלשהיא במידה ולא הייתה פציעה בעבר.

זה לא קשור לטכניקה, בגריפ צר פחות כואב לי ואני יכול להעלות יותר משקל, אבל זה מיותר כי אני סתם לוחץ עם הטרייספס במקום להפעיל את מה שאני רוצה.
הטווח תנועה הגדול מפצה על השיתוף הפחות של החזה, יש לגייסון בלהה סרטון על זה

גם לי היה את זה.
תפתור את זה, תלמד טכניקה כמו שצריך, תעשה פרוטוקול פציעות בטכניקה מושלמת
תעשה צילום עם צריך

אל תחייה עם זה וזהו

בספק אם הטרייספס שלך ילחצו 80-100 קג, גם באחיזה צרה יותר עדיין הפקטורליס מייג'ור הוא השריר העיקרי שעובד.
לא יודע עם להגדיר אותו כעיקרי, אבל ללא ספק מעורבים הרבה שרירים, והפרטורליס עדיין דומיננטי

בס"ד

אחי אני בדר"כ לא מגיב כי אני לא מהמבינים במיוחד אבל הייתה לי בדיוק את הבעיה שאתה מתאר פה ועזר לי להרחיב את הקשת בגב התחתון בצורה רצינית.. פשוט תכנס לספסל, תחזיק את המוט ותדחף חזק עם הרגליים בלי להזיז את הישבן עד שהגב שלך במצב הכי מוקשת שאתה יכול להביא אותו אליו ותדחף אותו ממש לתוך הספה במיוחד במזמן הלחיצה תחשוב על לדחוף את הגב לספה זה עוזר לשמור על שכמות בפנים ועל קשת.

עוד דבר שעזר לי זה ממש להקפיד להכניס את השכמות פנימה ו"למטה" אבל אני מאמין שאתה עושה את זה.. אני אישית חשבתי שאני עושה את זה כמו שצריך וגיליתי שזה לא כמו שחשבתי. הורדתי משקל והקפדתי בכל חזרה וחזרה לשמור על השכמות הכי בפנים ועל הגב הכי מוקשת עם לג דרייב שעוזר לזה ואז אפילו כשלחצתי עם מרפקים יחסית בחוץ לא הרגשתי את הכתפיים בכלל!

אחי אני גם חשבתי שאני הולך להתאמן בלי בנץ' ולעבור למקבילים או משהו אבל תנסה לעשות מה שאמרתי אני מקווה בשבילך שתצליח!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית