הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות על התכנית של אד קואן לבנץ'

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
אהלן,
יש לי שתי שאלות על התכנית של אד קואן לבנץ':

1. הבנץ' הרגיל שלי צר מטבעו, עדין להשאר עם בנץ' צר כתרגיל עזר? נראה לי קצת מיותר להצר את האחיזה בעוד 4 ס"מ כל צד ולקרוא לזה תרגיל עזר...
אם זה מיותר, מה לשים במקום? יש מה להכניס בנץ' רחב?

2. אפשר להחליף את האינקליין בנץ' בפרס ? או שכדאי להוסיף אותו ביום הקל, או לשים אותו במקום הבנץ' הקל ?

מסכים לחלוטין, התוכנית מתחילה טוב והגיונית ומהר מאוד מאבדת כיוון ופרופורציה

לדוגמא עם ה RM הקודם שלי, נניח 115, שבוע 6 - 97.5X5X2
שזה סופר הגיוני עד שם.. אבל בשבוע 12 הוא רוצה סינגל עם 128 .....

מסכים לחלוטין, התוכנית מתחילה טוב והגיונית ומהר מאוד מאבדת כיוון ופרופורציה

לדוגמא עם ה RM הקודם שלי, נניח 115, שבוע 6 - 97.5X5X2
שזה סופר הגיוני עד שם.. אבל בשבוע 12 הוא רוצה סינגל עם 128 .....

רק לשם הצחוק בדקתי מה אמור להיות השיפור ב1RM שלי אם אני אריץ אותה עכשיו (בדיוק סיימתי עוד סבב סמולוב ואני לא רואה את עצמי מתקדם יותר בבנץ' באופן טבעי)- עם סינגל של 140 אני אמור לתת 156 כעבור 12 שבועות 😆

מן הסתם שזה לא הגיוני כי זה לא מתחשב בהרבה פרמטרים , גם אם תציב 500 קילו זה יתן לך שיפור מפגר...

לי עבדה סבבה לגמרי בפעם הראשונה ובפעם השניה עמדתי במקום

לדעתי פשוט צריך לבנות את שלב העצימות בצורה הגיונית. אפשר להגדיל קצת ראש ולהציב שם מספרים שיהיו הגיוניים, לא חייב לעשות מה שכתוב במחשבון כמו רובוט. לדעתי חבל להפסיד את שלב הפיק זה חלק חשוב בהתקדמות.

לדעתי פשוט צריך לבנות את שלב העצימות בצורה הגיונית. אפשר להגדיל קצת ראש ולהציב שם מספרים שיהיו הגיוניים, לא חייב לעשות מה שכתוב במחשבון כמו רובוט. לדעתי חבל להפסיד את שלב הפיק זה חלק חשוב בהתקדמות.

אם אתה משנה רבע תוכנית אני לא יודע כמה אפשר לקרוא לזה "התוכנית של אד קואן לבנץ"...

משנה איך קוראים לתוכנית או להתקדם בבנץ'?

הבחור בא ושאל על התוכנית, אבל לא שאל על האם היא אפקטיבית במתכונתה המקורית.
כמובן שמה שמשנה זה להתקדם בבנץ', ובגלל זה אני ושאר האנשים שהגיבו כמוני בחרנו לציין שמניסיוננו התוכנית לא טובה, כדי שיחשוב על האם לבצע אותה ככה. זה גם למה המלצתי על סמולוב ג'וניור, כדי שיתקדם.

• פותח/ת השרשור
התוכנית לא בנויה טוב בכלל בפורמט הראשוני שלה, השבועות האחרונים מאוד לא הגיוניים ולרב המתאמנים יגיעו כשלים בסופה
לעומת זאת השבועות הראשונים לא ראים בכלל
כפי שראית בלוג שלי, אני מבצע רק את ה 6 שבועות הראשונים ללא דילוודים ביניהם פשוט סבב אחרי סבב

כך שאימון כבד:
בנץ' רגיל 3X10\8\6
בנץ' צר 3X10\8\6
פרס 2X10
צ'ין אפס 5XMAX
8X8 חתירה עם 30 שניות מנוחה בין הסטים [עושה במכונה]

אימון קל:
בנץ' רגיל 3X10
פייס-פולז

[מעבר לזה יש עוד עבודה על הגב במהלך כל השבוע]

תציץ באקסל שפרסמתי בלוג לפני איזה עמוד או 2 כדי להבין את הרעיון הכללי

לי זה עובד מדהים, אחרי שנים שממש הייתי תקוע בבנץ', פתאום כבר 10 שבועות ברציפות מביא PRים
הביא אותי ב 2 סבבים הראשונים מ 100X3 כבד .. -> ל 100X5X3 קלים
באקסל שפרסמת בחלק מהשבועות הבנץ' צר הוא ל3 סטים ובחלק הוא ל2. לא שזה כזה קריטי אבל הכוונה היא תמיד לעשות 3 סטים ?

חוץ מזה נשמע הגיוני ו"בטוח" מה שאתה אומר, להוסיף כל חודש וחצי 2.5 קילו לבנץ' זה Fair enough

מישהו פה ניסה להציב במכוון RM נמוך מהמקורי? אחד שיביא אותך לסינגל בסוף של 2.5-5 יותר מה-RM המקורי?
בכל מקרה אני מנסה עכשיו, נראה אם ביזבזתי את הזמן או לא

שקלתי גם אולי להוסיף סבב הבא עוד סט לכל תרגיל, זה מחשבה שאבחון לעומק בסוף הסבב

באקסל שפרסמת בחלק מהשבועות הבנץ' צר הוא ל3 סטים ובחלק הוא ל2. לא שזה כזה קריטי אבל הכוונה היא תמיד לעשות 3 סטים ?

חוץ מזה נשמע הגיוני ו"בטוח" מה שאתה אומר, להוסיף כל חודש וחצי 2.5 קילו לבנץ' זה Fair enough

בשבועות של ה 8 ו 10 חזרות קשה לתת 3 סטים צר אחרי הבנץ' הרגיל
ככה ששם לפעמים אני מביא רק 2 .. השאיפה תמיד זה 3
בשבועות של ה 5 זה זורם ממש לתת גם 3

זה + 2.5 קילו לנפח, אני מניח שזה מיתרגם ליותר לסינגלים
אפשר גם לומר שהשבועות של החמישיות הם אפילו סוג של "התאוששות" לקראת השבועות הראשונים של הסבב הבא
מה שיפה בזה שאין דילוודים אין כלום... פשוט ממשיך עוד 6 שבועות כל פעם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית