הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לעשות סקוואט יש סרטון

מצב
השרשור נעול

מיקולי

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
יש לי בעיה אני לא מצליח לעשות סקוואט בלי להרים את העקבים (רוב הבעיה ברגל שמאל )
יש סרטון מדוייק של הבעיה .... מה לעשות בישביל שאני יצליך לעשות סקוואט....
DSCF3006 problem when bending down

העמידה שלך צרה מאוד, אי אפשר לקרוא לזה סקוואט אפילו.

תפתח את העמידה ליותר רחבה(לא בהגזמה, טיפה מעל רוחב כתפיים) בדגש על כפות רגליים ב-30 מעלות החוצה.

בירידה פשוט תשים דגש על לפתוח את הרגליים כמה שיותר חזק לצדדים כדי שמרכז הגוף שלך יוכל לרדת כמה שיותר עמוק.

בסקוואט התנועה מתחילה במפרק הירך ולא בברך. דבר הידוע כבאמשך מי לימד אותך לעשות סקוואט.
בכל מקרה, תראה סרטוני סקוואט ותנסה להבין איך להוציא את האגן(כמו שכוסיות עושות את זה כדי שהתחת יהיה יותר גבוה\זקוף). תתרגל ישיבת סקוואט על הרצפה כשכל העקב שלך על הרצפה. בהתחלה זה יכאב אבל כעבור שבועיים שלוש תפתח מספיק גמישות במפרק הקרסול כדי לעשות סקוואט.

חוסר גמישות בקרסול זה אחת תופעות הלוואי של חיי הנוחות המערבים, ואם אינך יכול לעשות זאת סימן שדווקא את זה אתה צריך לשפר. ואיך לשפר? לעשות את זה. אתה יכול לעשות תרגילי גמישות ספציפית לקרסול אבל אם אתה רוצה ללמוד לחרבן ביער כמו שצריך(בסקוואט אלא מה), פשוט תשים לך זמן ביום שאתה צריך לרדת לישיבה תאילנדית. במצב טבעי אתה אמור להרגיש שאתה "נח" בתנוחה הזאת.

בסקוואט התנועה מתחילה במפרק הירך ולא בברך. דבר הידוע כבאמשך מי לימד אותך לעשות סקוואט.
בכל מקרה, תראה סרטוני סקוואט ותנסה להבין איך להוציא את האגן(כמו שכוסיות עושות את זה כדי שהתחת יהיה יותר גבוה\זקוף). תתרגל ישיבת סקוואט על הרצפה כשכל העקב שלך על הרצפה. בהתחלה זה יכאב אבל כעבור שבועיים שלוש תפתח מספיק גמישות במפרק הקרסול כדי לעשות סקוואט.

חוסר גמישות בקרסול זה אחת תופעות הלוואי של חיי הנוחות המערבים, ואם אינך יכול לעשות זאת סימן שדווקא את זה אתה צריך לשפר. ואיך לשפר? לעשות את זה. אתה יכול לעשות תרגילי גמישות ספציפית לקרסול אבל אם אתה רוצה ללמוד לחרבן ביער כמו שצריך(בסקוואט אלא מה), פשוט תשים לך זמן ביום שאתה צריך לרדת לישיבה תאילנדית. במצב טבעי אתה אמור להרגיש שאתה "נח" בתנוחה הזאת.
אני לא חושב שכל סקוואט חייב להתחיל מהירך ולא מהברך.
לנושא נראה כמו בעיה של גמישות בקרסול,תרשום ankle flexibility ביוטיוב ותעשה את המתיחות שתקבל שם.

העמידה שלך צרה מאוד, אי אפשר לקרוא לזה סקוואט אפילו.

תפתח את העמידה ליותר רחבה(לא בהגזמה, טיפה מעל רוחב כתפיים) בדגש על כפות רגליים ב-30 מעלות החוצה.

בירידה פשוט תשים דגש על לפתוח את הרגליים כמה שיותר חזק לצדדים כדי שמרכז הגוף שלך יוכל לרדת כמה שיותר עמוק.

לא שמת לב ל10 אלף צפיות אה ?

אני לא חושב שכל סקוואט חייב להתחיל מהירך ולא מהברך.
לנושא נראה כמו בעיה של גמישות בקרסול,תרשום ankle flexibility ביוטיוב ותעשה את המתיחות שתקבל שם.
בתור מאמן, אין מצב שאתה מייעץ למישהו להתחיל את הסקוואט מהברך. לגבי כל סקוואט אז נכון יש לך את SISSY SQUAT של VINCE GIRONDA, שדרך אגב שנא סקוואטים כמו שCOLDFIRE שונא בני אדם 🙄
Weighted Sissy Squat

אבל כן כל מי שמתאמן מתחיל צריך ללמוד לשלוט באגן שלו, כלומר APT PPT, לפני שהוא אפילו ניגש לתרגילי גמישות כעזר. תראה לי סקוואט טבעי ונכון שמתחיל ממנח של PPT, פרט לסיסי סקוואט אין סקוואט כזה. וגם היעילות שלו נתונה בספק.
סקוואט זו תנוחת חירבון טבעית, תנסה לעשות PPT ולחרבן ותראה מה יצא לך 🤢

בתור מאמן, אין מצב שאתה מייעץ למישהו להתחיל את הסקוואט מהברך. לגבי כל סקוואט אז נכון יש לך את SISSY SQUAT של VINCE GIRONDA, שדרך אגב שנא סקוואטים כמו שCOLDFIRE שונא בני אדם 🙄
Weighted Sissy Squat

אבל כן כל מי שמתאמן מתחיל צריך ללמוד לשלוט באגן שלו, כלומר APT PPT, לפני שהוא אפילו ניגש לתרגילי גמישות כעזר. תראה לי סקוואט טבעי ונכון שמתחיל ממנח של PPT, פרט לסיסי סקוואט אין סקוואט כזה. וגם היעילות שלו נתונה בספק.
סקוואט זו תנוחת חירבון טבעית, תנסה לעשות PPT ולחרבן ותראה מה יצא לך 🤢
HB?

לבן אדם אין גמישות לסקוואט רגיל, אתה רוצה לעשות לו וריאציות? בכל מקרה גם HB וגם FS מערבות תנועה בשני המפרקים בו זמנית- אתה לא יכול לעשות HB ולטעון שכל התנועה באה מהברכיים כי זה לא נכון. לעומת סיסי סקוואט שלא מערב את פושטי הירך כמו סקוואט רגיל(וינס גירונדה טען שסקוואט בונה מבנה גוף מכואר ותחת גדול לכן המציא וריאציה).

HIGH BAR מתחיל מהברכיים אולי בתחילת התנועה וגם אז לרוב בסינרגיה עם הירך.
מתאמן מתחיל לא יוכל לעשות OLYMPIC SQUATS או FRONT SQUATS גם בגלל גמישות וגם בכלל מורכבות של התרגיל..

לבן אדם אין גמישות לסקוואט רגיל, אתה רוצה לעשות לו וריאציות? בכל מקרה גם HB וגם FS מערבות תנועה בשני המפרקים בו זמנית- אתה לא יכול לעשות HB ולטעון שכל התנועה באה מהברכיים כי זה לא נכון. לעומת סיסי סקוואט שלא מערב את פושטי הירך כמו סקוואט רגיל(וינס גירונדה טען שסקוואט בונה מבנה גוף מכואר ותחת גדול לכן המציא וריאציה).

HIGH BAR מתחיל מהברכיים אולי בתחילת התנועה וגם אז לרוב בסינרגיה עם הירך.
מתאמן מתחיל לא יוכל לעשות OLYMPIC SQUATS או FRONT SQUATS גם בגלל גמישות וגם בכלל מורכבות של התרגיל..

תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלי. רק רשמתי שלא כל סקוואט מתחיל מהירך ולא מהברך.
ברור שHB שמתחיל מהברך תהיה גם תנועה מהירך,לא רשמתי שהתנועה תהיה רק מהברך.
ולגבי הווארציות,מי אמר שLB זה סקוואט רגיל?אני חושב שHB זה סקוואט רגיל וLB זה וואריאציה שלו.

תקרא שוב את ההודעה הראשונה שלי. רק רשמתי שלא כל סקוואט מתחיל מהירך ולא מהברך.
ברור שHB שמתחיל מהברך תהיה גם תנועה מהירך,לא רשמתי שהתנועה תהיה רק מהברך.
ולגבי הווארציות,מי אמר שLB זה סקוואט רגיל?אני חושב שHB זה סקוואט רגיל וLB זה וואריאציה שלו.
מסכים איתך לגבי HB יותר טוב וטבעי מLB.. אין סיבה בכלל לעשות LB אלא אם אתה PL..

מעניין שאף אחד לא שם לב שלבחור בסרטון יש ירך ארוכה באופן מטורף.
גם ה10 אלף צפיות לא ברור לי.

אבל הירך הארוכה תהווה בעיה משמעותית לסקוואט תקין, רק הוצאת הברכיים והרחבת העמידה יקלו.

אז למה רשמת שאני מציע לו לעשות ווריאציות?
כי HB זה וריאציה 😃 סקוואט מקורי(ולא וריאציה) זה סקוואט עם משקל גוף, ואצל כל אחד הוא שונה.. ראיתי אנשים שאצלהם סקוואט LB זה "טבעי" והפוך. בכל מקרה ההמלצות בשניהם דומות(להוציא ברכיים, לשמור על מנך גב ניטרלי כמה שניתן וכו). לתרגל סקוואט בלי מוט הרבה יותר חכם ונכון אם אתה מתאמן מתחיל שלוקה גם בהבנת התנועה וגם בגמישות.

תאכלס איזה ירך ארוכה יש לבחור.. מגבלה גנטית לסקוואט רגיל :S

מעניין שאף אחד לא שם לב שלבחור בסרטון יש ירך ארוכה באופן מטורף.
גם ה10 אלף צפיות לא ברור לי.

אבל הירך הארוכה תהווה בעיה משמעותית לסקוואט תקין, רק הוצאת הברכיים והרחבת העמידה יקלו.
אתה יודע מה היחסים האופטימלים במספרים? לדגומא בין הפימור לטורסו וכו.
ככה שאוכל למדוד את עצמי ולפי זה לשער מה יהיה אופטימלי עבורי

אתה יודע מה היחסים האופטימלים במספרים? לדגומא בין הפימור לטורסו וכו.
ככה שאוכל למדוד את עצמי ולפי זה לשער מה יהיה אופטימלי עבורי
היחסים הם בין הטראנק הפימור והטיביה (והפיביולה אבל זה בא ביחד)
ואין יחס אידיאלי כי אנשים עם פימור מאד מאד קצר הם חזקים מאד אבל לרוב יראו מעוותים.

אני אצרף סרטון כשאהיה מול המחשב

לפוסט הפוסט אין שום בעיה בגמישות ואין שום בעיה באנטרופומטריה, הוא פשוט לא יודע לעשות סקוואט.

פותח הפוסט, מה שאני מבקש ממך זה לשכוח את כל מה שאתה יודע או שלימדו אותך על התרגיל הזה, ופשוט להעלות סרטון שאתה יושב על נספה הנחמדה שמה לידך וקם ללא עזרת הידיים, תחזור על זה כמה פעמים רק ככה תבין מהי תנועה מהירך.

אם הייתה אצלי בחדר כושר, תוך 5-10 דקות כבר הייתה עם מוט על הגב עושה אחלה סקוואט.

לפוסט הפוסט אין שום בעיה בגמישות ואין שום בעיה באנטרופומטריה, הוא פשוט לא יודע לעשות סקוואט.

פותח הפוסט, מה שאני מבקש ממך זה לשכוח את כל מה שאתה יודע או שלימדו אותך על התרגיל הזה, ופשוט להעלות סרטון שאתה יושב על נספה הנחמדה שמה לידך וקם ללא עזרת הידיים, תחזור על זה כמה פעמים רק ככה תבין מהי תנועה מהירך.

אם הייתה אצלי בחדר כושר, תוך 5-10 דקות כבר הייתה עם מוט על הגב עושה אחלה סקוואט.
איך אתה יודע איך הסקוואט שלו נראה?
הוא רק אמר לך שכשאר הוא מנסה לעשות סקוואט העקבים שלו מתרוממים,נשמע כמו חוסר גמישות בקרסול לדעתי.

לוטם יש לו ירך ארוכה, אי אפשר לא לשים לב לזה.
לא מונע ממנו לעשות סקוואט, רק מקשה על העניין.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית