הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הסתמכות על אבקת חלבון

• פותח/ת השרשור isaac
  • פורסם בתאריך

isaac

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
0
62
0
האם זה בסדר להסתמך בעיקר על אבקת חלבון כשאני בונה תפריט?
התאמנתי בעבר והפסקתי, ועכשיו אני רוצה לחזור, אבל אני סטודנט כרגע ואין לי פריבילגיה [או עצבים] לדאוג לאוכל כל הזמן.
בעבר הייתי אוכל המון פסטרמה, טונה וביצים - והחלטתי שהפעם כשאני חוזר להתאמן פשוט אקנה אבקת חלבון ואשתה 2 שייקים ביום, שזה בערך 60 גרם חלבון עם חלב. יחד עם חזה עוף, יוגורטים, לחם וכו' - אגיע כנראה ל-130 גרם ביום, שזה מספיק לי.
אז זה בסדר שהתפריט שלי מורכב ומסתמך בעיקר על אבקת חלבון?

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת את החצי? כלומר אם אני צורך 130 גרם ביום - לא לעבור את ה-65 גרם של אבקת חלבון?

למה יש עדיפות כמה שפחות?

נערך לאחרונה:
לא יודע מאיפה הכלל הזה של לא יותר מחצי, אבל זה:
כי דברים כמו ויטמינים מינרליים אנטי אוקסידנטים וכו' וכו' לא נמצאים באבקת חלבון,אלה במזון.
אני אישית חושב שאם אתה אוכל 130 גרם חלבון ביום אז 60 גרם מאבקה זה הרבה כי לא תאכל מספיק מקורות חלבון (אוכל), מצד שני אם האלטרנטיבה היא פשוט לא לאכול מספיק חלבון אז עדיך כן לשתות שני שייקים ביום.
יש לי עוד שאלה - כמה אתה שוקל?

אני אישית חושב שאם אתה אוכל 130 גרם חלבון ביום אז 60 גרם מאבקה זה הרבה כי לא תאכל מספיק מקורות חלבון (אוכל), מצד שני אם האלטרנטיבה היא פשוט לא לאכול מספיק חלבון אז עדיך כן לשתות שני שייקים ביום.
לא אמרתי שכדאי,אבל גג חצי .
בכ"מ עדיף כמה שפחות.

בכ"מ עדיף כמה שפחות.
אני גם לא הכי מסכים עם זה, כי כמה שפחות זה 0 ואני לא רואה בעיה לתסף באבקת חלבון.
לדוגמה אני אוכל מעל 200 גרם ביום ותכלס אני יכול להגיע לזה רק מאוכל אם הייתי חושב שעדיף כמה שפחות אבקה אבל לא בא לי (טעם, נוחות, מחיר)

אם אין ברירה אז זה בסדר, שני סקופים ביום כשיש לך גם חזה עוף וביצים ויוגורט זה טוב.
אם אתה יכול עדיף שתאכל אוכל, וכמו שאמרו אם הברירה היא לא לאכול אז תשתה אבקה

• פותח/ת השרשור
לא יודע מאיפה הכלל הזה של לא יותר מחצי, אבל זה:

יש לי עוד שאלה - כמה אתה שוקל?

שוקל באיזור 78. אני יודע שצריך פי 1.5 עד ל-2, אבל כשהתאמנתי לפני שנה וחצי צרכתי אותה כמות של חלבון והגעתי לתוצאות מאוד מספקות, אז אני יודע שזה יהיה בסדר בשבילי.
לגבי עודף אבקת חלבון - אני מעריך שזה לא הכי אידיאלי אבל בגלל שאני סטודנט, קשה כל הזמן להיות במרדף אחרי אוכל, מניסיון... אז האבקה בהחלט תקל עליי
אם אין ברירה אז זה בסדר, שני סקופים ביום כשיש לך גם חזה עוף וביצים ויוגורט זה טוב.
אם אתה יכול עדיף שתאכל אוכל, וכמו שאמרו אם הברירה היא לא לאכול אז תשתה אבקה
אחלה, תודה 😃

שוקל באיזור 78. אני יודע שצריך פי 1.5 עד ל-2, אבל כשהתאמנתי לפני שנה וחצי צרכתי אותה כמות של חלבון והגעתי לתוצאות מאוד מספקות, אז אני יודע שזה יהיה בסדר בשבילי.
לגבי עודף אבקת חלבון - אני מעריך שזה לא הכי אידיאלי אבל בגלל שאני סטודנט, קשה כל הזמן להיות במרדף אחרי אוכל, מניסיון... אז האבקה בהחלט תקל עליי

אחלה, תודה 😃
סתם שתדע, שחלק מהרכיבים באבקות החלבון- גורמים לסוכרת,רגישות נמוכה לאינסולין ועוד שלל של תופעות. אז לא מומלץ לעבור את 2 סקופים ביום.. מחקר פה, http://genie.weizmann.ac.il/pubs/2014_nature.pdf
אז מן הסתם כשאין ברירה GAINZ>HEALTH אבל אם יש ברירה ואתה רוצה להזיק פחות לגוף שלך- תאכל אוכל מוצק. אתה עוד תספיק לשתות את האפקות כשתהיה באישפוז או חולה..

סתם שתדע, שחלק מהרכיבים באבקות החלבון- גורמים לסוכרת,רגישות נמוכה לאינסולין ועוד שלל של תופעות. אז לא מומלץ לעבור את 2 סקופים ביום.. מחקר פה, http://genie.weizmann.ac.il/pubs/2014_nature.pdf
אז מן הסתם כשאין ברירה GAINZ>HEALTH אבל אם יש ברירה ואתה רוצה להזיק פחות לגוף שלך- תאכל אוכל מוצק. אתה עוד תספיק לשתות את האפקות כשתהיה באישפוז או חולה..
קצת קיצוני אתה לא חושב?
זה תופס גם לזירו נגיד..
זה מחקר מעניין שמצריך הסתכלות קצת אבל לא מספיק בשביל החלטות נחרצות כל כך

קצת קיצוני אתה לא חושב?
זה תופס גם לזירו נגיד..
זה מחקר מעניין שמצריך הסתכלות קצת אבל לא מספיק בשביל החלטות נחרצות כל כך
אני לא יודע איזה מחקר כן יעורר אותך להפסיק לעשות דברים מסוימים. לדוגמא אני שוקל 90 קילו וצריך מינימום 140 גרם חלבון ביום, אבל גם מגיע ל300 כשבא לי. אם אני חולה או מאושפז- שקורא אולי לפעמים אבל פוגע במסת שריר די חזק, אני צריך לשתות בין 5-10 סקופים ביום(קשה ללעוס,לבלוע,או לקום לדוגמא). במחקר בפירוש נאמר שלא צריך כמויות גדולות כדי שזה ישפיע לרעה, מספיק אפילו כמויות בינוניות. אני לא אדם של כמויות בינוניות, לכן נמנע ספציפית מכל מה שמכיל ממתיקים מלאכותיים(שזה לא הרבה אבל מוריד WHEY).
החברה בפורום פה איששו שמסקנות המחקר דווקא כן חד משמעויות, ושכל אחד יעשה מה שטוב לו. מן הסתם עדיף כל חלבון על חוסר חלבון. אבל גם עדיף אוכל מוקשה ולא עיסת מי גבינה.

אבל לא בכל אבקות החלבון יש ממתיקים מלאכותיים.. אם מישהו דואג מהעניין הוא יכול לקנות בלי.

זה עניין של סדר עדיפויות... נכון שלסטודנט כנראה אין עכשיו כוח להתעסק בבישולים כל הזמן אבל אתה צריך כן לנסות למצוא את הדרך שתספיק להכין לעצמך אוכל וכמה שפחות להסתמך על האבקת חלבון ואם יש ימים שזה לא יוצא אז תשלים מהאבקת חלבון אבל לדעתי ממש לא כדאי שזה יהיה על דרך קבע.

בהיבט של פיתוח גוף לא תיהיה השפעה (לא ישירה לפחות) אבל צריך להסתכל גם על היבטים של בריאות כמו שכתבו לך למעלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית