הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה בגב תחתון / אגן

Saiyaman3

משתמש קבוע
1,444
629
נק' מוניטין:
1,920
1,444
629
לפני מספר שבועות באימון סקוואט הרגשתי כבר בחימום לסקוואט שקרה משהו באיזור שם של הגב תחתון והאגן.
תיאור הכאב הוא פשוט מאוד: כשאני מסובב אגן לאחור (ההפך מקשת ) אני מרגיש כאב לכל אורך הגב התחתון. באימון עצמו זה כלל לא מגביל אותי באף תרגיל, אך לעיתים אחרי אימון סקוואט/דדליפט הכאב מתחזק. לדוגמא, יום חמישי עשיתי 150 דדליפט ל 4 חזרות והגב הרגיש נפלא במהלך הסט, אך אחרי דקה מסיום הסט הרגשתי כאבים עצומים בגב התחתון (אם תרצו אעלה סרטון של הדדליפט). היום כמובן שזה כבר יותר טוב (קרח, עיסויים וסקוואט קל ביום ראשון) אך עדיין כשאני מבצע סיבוב אגן לאחור יש קצת כאבים וזה מציק.
מה הכאבים האלה ומה עלי לעשות?
תודה וחג שמח

קודם כל, קח שבוע מנוחה מאימונים. זה יכול להיות משהו רציני. תעלה סרטוני טכניקה של סקוואט ושל דד ליפט.
האם בזמן ישיבה ארוכה על כסא יש לך כאבים?
האם הכאב הוא במרכז? צד ימין או צד שמאל של הגב התחתון? יעזור אם תוריד תמונה מגוגל של אגן ותסמן בצייר את הנקודה.
האם יש הקרנה בכאב? כשאני אומר הקרנה, הכוונה היא האם תנועה אחרת של הגוף גורמת לכאב? (לדוגמא, בפציעת הגב שלי תנועה של יישור הרגל גורמת לכאבים בגב התחתון).

בכל מקרה, יש לי תרגיל פיזיוטרפי שאתה יכול לעשות 4-5 פעמים ביום שאולי יעזור קצת עם הכאב. תעמוד ושים את הידיים מאחורי הגב כך שכפות הידיים יהיו על הגב התחתון. אחרי זה תמתח את הגב להקשתה ותחזיק את עצמך במצב הזה כ5 שניות. תעשה 10 חזרות.

קודם כל, קח שבוע מנוחה מאימונים. זה יכול להיות משהו רציני. תעלה סרטוני טכניקה של סקוואט ושל דד ליפט.
האם הכאב הוא במרכז? צד ימין או צד שמאל של הגב התחתון? יעזור אם תוריד תמונה מגוגל של אגן ותסמן בצייר את הנקודה.
האם יש הקרנה בכאב? כשאני אומר הקרנה, הכוונה היא האם תנועה אחרת של הגוף גורמת לכאב? (לדוגמא, בפציעת הגב שלי תנועה של יישור הרגל גורמת לכאבים בגב התחתון).

בכל מקרה, יש לי תרגיל פיזיוטרפי שאתה יכול לעשות 4-5 פעמים ביום שאולי יעזור קצת עם הכאב. תעמוד ושים את הידיים מאחורי הגב כך שכפות הידיים יהיו על הגב התחתון. אחרי זה תמתח את הגב להקשתה ותחזיק את עצמך במצב הזה כ5 שניות. תעשה 10 חזרות.
לי האמת מדי פעם יש כאב כזה בצד תחתון שמאלי של הגב תחתון כשאני עומד או אחרי שאני נוסע קצת באופניים או אחרי שאני נשען אחורה מדי בדדליפט, מה הסיבה?
אין ממה לחשוש?

אתה באמת שואל מה הסיבה אחרי שיצאתי עליך כל כך הרבה פעמים כי הדד ליפט שלך נראה פאקינג גרוע? אני בכלל לא מופתע שיש לך כאבים בגב התחתון
אין ממה לחשוש?
תמיד יש ממה לחשוש כשמדובר בפציעה של גב תחתון. יש הרבה סוגים של פציעות באזור הזה, אני מכיר רק את 2 הסוגים שהיו אצלי בתקופות האימונים שלי, וחייב לציין שהסוג שלך כנראה רציני יותר כי אתה ממש מאבד את המנח הנייטראלי של עמוד השדרה בזמן ההורדה של המוט אז יש מה לחשוש.

• פותח/ת השרשור

תודה על המענה המהיר !
אין כאבים בזמן ישיבה ממושכת, אין הקרנות. הכאב הוא בעיקר באמצע אין איזה צד שהכאב יותר דומיננטי..
back1-300x255.jpg
אני חושב שכאן הכאב
סרטון דדליפט:סרטון - בדיקת טכניקה דדליפט
סרטון סקוואט:ייעוץ - סרטון - טקסס

אתה באמת שואל מה הסיבה אחרי שיצאתי עליך כל כך הרבה פעמים כי הדד ליפט שלך נראה פאקינג גרוע? אני בכלל לא מופתע שיש לך כאבים בגב התחתון

תמיד יש ממה לחשוש כשמדובר בפציעה של גב תחתון. יש הרבה סוגים של פציעות באזור הזה, אני מכיר רק את 2 הסוגים שהיו אצלי בתקופות האימונים שלי, וחייב לציין שהסוג שלך כנראה רציני יותר כי אתה ממש מאבד את המנח הנייטראלי של עמוד השדרה בזמן ההורדה של המוט אז יש מה לחשוש.
לול
כבר ממזמן לא
וזה היה לי הרבה לפני שהתחלתי לעשות דדליפט, סתם שתדע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית