הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המצב הביטחוני

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
אז מה הפתרון לדעתך?

ולדקור יהודים סתם ככה זה טוב?
פתרון למה?
ספציפית לדקירות עכשיו?
זהירות יתרה מצד האנשים, אצבע קלה על ההדק לאנשי ביטחון במקרה של סכנה לעם (היהודים והערבים) עם חשד סביר ותגבור של כוחות הביטחון בכל אזור מעורב...
ושכל גופי התקשורת יפסיקו לעורר תחושה של אינתיפאדה שלישית כי לצערנו פיגועים זה לא משהו נדיר במדינה אבל עכשיו כל פלוץ ערבי שהוציא סכין לקלף תפוח או כל מתנחל נער בן 17 שזרק תפוז על ערבי נקראים "מחבלים" ו"פעולות תג מחיר" ו"טרור" ומקבל איזה כתבה נחמדה ואלפי תגובות בפייסבוק.

ושכל גופי התקשורת יפסיקו לעורר תחושה של אינתיפאדה שלישית כי לצערנו פיגועים זה לא משהו נדיר במדינה אבל עכשיו כל פלוץ ערבי שהוציא סכין לקלף תפוח או כל מתנחל נער בן 17 שזרק תפוז על ערבי נקראים "מחבלים" ו"פעולות תג מחיר" ו"טרור" ומקבל איזה כתבה נחמדה ואלפי תגובות בפייסבוק.
יש לתקשורת חלק נכבד בליבוי המצב..

פתרון? אין לי מושג.
אבל דקירה של ערבים אחרים לא יעזור ואף יחמיר.

מה הקשר לסורים?... במקרה שלהם מדובר באסופת שבטים ללא מכנה משותף.

הגדרת אותנו כשבט מהיותנו יהודים.
מעבר לזה שהם שיעים וסונים הם עדיין מוסלמים תחת אותה אומה.
לעזוב לאירופה זה לא נחשב מבחינתך "לעזוב את השבט"?

הגדרת אותנו כשבט מהיותנו יהודים.
מעבר לזה שהם שיעים וסונים הם עדיין מוסלמים תחת אותה אומה.
לעזוב לאירופה זה לא נחשב מבחינתך "לעזוב את השבט"?
שיעים וסונים אינם אותו שבט ומעולם לא היו. מעבר לכך, קיימים בסוריה נוצרים, דרוזים, עלאווים (שיעים בלאי), כורדים... אף אחד מהם לא מאותו השבט. סוריה היתה רודנות סאייקס-פיקו ולא הרבה מעבר לכך.

שיעים וסונים אינם אותו שבט ומעולם לא היו. מעבר לכך, קיימים בסוריה נוצרים, דרוזים, עלאווים (שיעים בלאי), כורדים... אף אחד מהם לא מאותו השבט. סוריה היתה רודנות סאייקס-פיקו ולא הרבה מעבר לכך.
גם פה קיימים נוצרים, דרוזים, מוסלמים, בדואים וכו',
זה לא רלוונטי למה ששאלתי.
ע"פ מה שאתה אומר לעזוב את השבט שלך יוריד מהסיכוי שלך לשרוד.
האם גם במצב כמו בסוריה עדיף להם להשאר שם כי "הם בשבט" במקום להגר לאירופה? (מבחינת הישרדות).

גם פה קיימים נוצרים, דרוזים, מוסלמים, בדואים וכו',
זה לא רלוונטי למה ששאלתי.
ע"פ מה שאתה אומר לעזוב את השבט שלך יוריד מהסיכוי שלך לשרוד.
האם גם במצב כמו בסוריה עדיף להם להשאר שם כי "הם בשבט" במקום להגר לאירופה? (מבחינת הישרדות).
המיעוטים כאן הם חלק מהשבט כל עוד הם מעוניינים להגדיר עצמם ככאלה. סוריה מעולם לא היתה שבט כך שהדוגמא פשוט אינה רלוונטית. לנוצרי שהוגדר סורי (כשעוד היתה סוריה) מעבר לאירופה אינו נטישת הפרט את השבט.

המיעוטים כאן הם חלק מהשבט כל עוד הם מעוניינים להגדיר עצמם ככאלה. סוריה מעולם לא היתה שבט כך שהדוגמא פשוט אינה רלוונטית. לנוצרי שהוגדר סורי (כשעוד היתה סוריה) מעבר לאירופה אינו נטישת הפרט את השבט.

הם היו מדינה לכל דבר ועניין, אני לא מבין על סמך מה אתה פוסל את זה.
בכל מקרה, לא חסרים מקרים שבהם הפרט עוזב את השבט לטובת עתיד טוב יותר, מה עם כל המהגרים ממדינות העולם השלישי לארצות הברית? גם להם הסיכוי לשרוד יורד?

הם היו מדינה לכל דבר ועניין, אני לא מבין על סמך מה אתה פוסל את זה.
בכל מקרה, לא חסרים מקרים שבהם הפרט עוזב את השבט לטובת עתיד טוב יותר, מה עם כל המהגרים ממדינות העולם השלישי לארצות הברית? גם להם הסיכוי לשרוד יורד?
אני רשמתי שסוריה לא היתה מדינה?! היא בהחלט היתה מדינה מהסוג המכונה "רודנות סאייקס-פיקו". שבט סוריה מעולם לא היתה והמציאות אכן מוכיחה שאסד וצבאו מגנים אך ורק על השבט שלהם- המיעוט העלאווי. לכן לנוצרי שהיה סורי שכמובן אינו מוגן ע"י המשטר (שמגן רק על ה"שבט" העלאווי) והברירה שלו היא בין עריפה דעא"שית לחיי פליט כפרט מוחלש הבחירה הופכת פשוטה למדי. הוא בורח ביחד עם השבט שלו, חלש ככל שיהיה.
לגבי מהגרים היספאנים לאמריקה למשל, מי אמר שהם נוטשים את השבט?...

אם לדקור ערבים ככה סתם זה לא טוב,אז יהודים כן?
או ננסה אחרת,טוב זה לא
מה הפתרון?
הפתרון צריך לבוא מהממשלה, בשביל זה יש ממשלה ולא אזרחים שיקחו את החוק לידיים.

דקירת בן אדם לא משנה מה הדת, גזע או מין שלו היא עבירה פלילית חמורה ביותר שהיא אפילו ניסיון לרצח. (מבחינת כוונת תחילה)

זה שילדים חמומי מוח יתחילו לקחת את החוק לידיים לא יעזור לאף אחד, אם תתחיל להתנהג כמוהם יהיה פה כאוס, ההפך - הם יגבירו את המעשים המתועבים שלהם אם תתן להם עוד יותר לגיטמציה.

ובכלל, בגל הטרור הזה פלסטינים(או תושבי השטחים, איך שתקרא להם) הם הדוקרים, אל תשכח שאתה גם חי פה עם ערבים ישראלים(להבנתי בדואים נדקרו היום בדימונה), אז מה - יתחילו לדקור אותם רק כי הם דוברי ערבית? טיפשות.

אני רשמתי שסוריה לא היתה מדינה?! היא בהחלט היתה מדינה מהסוג המכונה "רודנות סאייקס-פיקו". שבט סוריה מעולם לא היתה והמציאות אכן מוכיחה שאסד וצבאו מגנים אך ורק על השבט שלהם- המיעוט העלאווי. לכן לנוצרי שהיה סורי שכמובן אינו מוגן ע"י המשטר (שמגן רק על ה"שבט" העלאווי) והברירה שלו היא בין עריפה דעא"שית לחיי פליט כפרט מוחלש הבחירה הופכת פשוטה למדי. הוא בורח ביחד עם השבט שלו, חלש ככל שיהיה.

הוכחת את הטענה שלי, זה יותר מידי משתנה על מנת לקבוע שתמיד כדאי להשאר עם השבט, אתה יכול לראות את מקרה סטלין.
ולגבי המהגרים, תלוי לאיזה איזור באמריקה הם מהגרים, יש עוד הרבה סוגי מהגרים מעבר להיספאנים שמגיעים לאמריקה ורחוקים מאד מהשבט שלהם, כמו הודים לדוגמא.

הפתרון צריך לבוא מהממשלה, בשביל זה יש ממשלה ולא אזרחים שיקחו את החוק לידיים.

דקירת בן אדם לא משנה מה הדת, גזע או מין שלו היא עבירה פלילית חמורה ביותר שהיא אפילו ניסיון לרצח. (מבחינת כוונת תחילה)

זה שילדים חמומי מוח יתחילו לקחת את החוק לידיים לא יעזור לאף אחד, אם תתחיל להתנהג כמוהם יהיה פה כאוס, ההפך - הם יגבירו את המעשים המתועבים שלהם אם תתן להם עוד יותר לגיטמציה.

ובכלל, בגל הטרור הזה פלסטינים(או תושבי השטחים, איך שתקרא להם) הם הדוקרים, אל תשכח שאתה גם חי פה עם ערבים ישראלים(להבנתי בדואים נדקרו היום בדימונה), אז מה - יתחילו לדקור אותם רק כי הם דוברי ערבית? טיפשות.
מעבר לכך, בוא לא נגזים... בן 17 שדוקר עם מברג הוא "מחבל מוחלש" או פשוט צעיר מורעל (ע"י אימאמים שלא נשלחים לכלא לאחר שמסיתים במשך שנים ואולי אם היינו דוחפים אותם לכלא בעבור ההסתה חלק ממה שמרחש לא היה קורה), מה שקורה זה לא הפוגרומים מהאינתיפאדה השניה וחבורה של 5 אזרחים שקופצים לנטרל אותו לא ממש "גיבורים".
אולי כדאי שנרגע מההתלהמות המטופשת שבה כל פישפש חושב שהוא יוצא מהבית "לצוד מחבלים".

הוכחת את הטענה שלי, זה יותר מידי משתנה על מנת לקבוע שתמיד כדאי להשאר עם השבט, אתה יכול לראות את מקרה סטלין.
ולגבי המהגרים, תלוי לאיזה איזור באמריקה הם מהגרים, יש עוד הרבה סוגי מהגרים מעבר להיספאנים שמגיעים לאמריקה ורחוקים מאד מהשבט שלהם, כמו הודים לדוגמא.
אתה סתם מבלבל בין מונח המדינה והשבט. לא ירדת לסוף דעתי.
אין בעיה שישראלי יטוס להוואי. הוא לא נוטש את השבט. הבעיה שלי עם ההצהרה של "מדינה לא טובה אני נוטש להיות ברלינאי"

מעבר לכך, בוא לא נגזים... בן 17 שדוקר עם מברג הוא "מחבל מוחלש" או פשוט צעיר מורעל (ע"י אימאמים שלא נשלחים לכלא לאחר שמסיתים במשך שנים ואולי אם היינו דוחפים אותם לכלא בעבור ההסתה חלק ממה שמרחש לא היה קורה), מה שקורה זה לא הפוגרומים מהאינתיפאדה השניה וחבורה של 5 אזרחים שקופצים לנטרל אותו לא ממש "גיבורים".
אולי כדאי שנרגע מההתלהמות המטופשת שבה כל פישפש חושב שהוא יוצא מהבית "לצוד מחבלים".
מסכים. יש בכללי ניפוח של הדברים ע"י התקשורת.

לתת לגיטמציה לדוקרים יהודיים(שמבחינתי כל דוקר שדוקר/מנסה לפגוע על רקע לאומני הוא מחבל) שרצים לדקור ערבים רק כי הם ערבים וכולם "אותו הדבר" - זה חמור לא פחות ולא גורע מההתנהגות הנבזית של הדוקרים הפלסטינים.

אין בעיה שישראלי יטוס להוואי. הוא לא נוטש את השבט. הבעיה שלי עם ההצהרה של "מדינה לא טובה אני נוטש להיות ברלינאי"

אוקי, עכשיו יותר ברור לי למה התכוונת...

לא כי הרוסים/הומואים במדינת ישראל זוכים לכל הזכויות כמו שאר האוכלוסייה, או שהם ײשבטײ אחר?

לנושא: הדרך היחידה להביא שינוי חיובי/שלילי היא לשנות את דפוס ההתנהגות(המחבלים פוגעים ביהודים->ביבי מחכה לשנת בחירות->מבצע בעזה->ביבי טוב לישראל), אז אולי גל התגובות מהצד שלנו זה משהו חיובי גם אם לא בטווח הקצר

מה לגבי נטישת רוסיה או ברית המועצות באמצע בתחילת שנות ה-80 והתשעים? מצב שבו אסור לצאת לרחובות אחרי 6. תקופה בה נרצחו אנשים ללא סיבה ומכונה ברוסיה(krovaviye 90sta) מה שבפירוש שנות ה-90 העקבות מדם. באותה תקופה ברחו מרוסיה כמו מי שיכל(למרות שהשבט היה חזק עד הנפילה של ברית המועצות). מצד אחד הרבה דברים איגדו את השבט- אבל לא היו אויב משותף, והאויב בא מבפנים(השכן שלך). אז לפעמים שווה לברוח מהשבט כשהוא מתפורר. ומתי השבט מתפורר? כשהערך של חיי אדם יורד ל-0. פה עדיין לא הגענו(ולא נגיע) לזה, אבל בארצות עולם שלישי בריחה מהשבט - רק מעלה את הסיכוי של השרדות הפרט..

לא כי הרוסים/הומואים במדינת ישראל זוכים לכל הזכויות כמו שאר האוכלוסייה, או שהם ײשבטײ אחר?

לנושא: הדרך היחידה להביא שינוי חיובי/שלילי היא לשנות את דפוס ההתנהגות(המחבלים פוגעים ביהודים->ביבי מחכה לשנת בחירות->מבצע בעזה->ביבי טוב לישראל), אז אולי גל התגובות מהצד שלנו זה משהו חיובי גם אם לא בטווח הקצר
מסכים. שבט עם הרבה בעיות. לצערי אני לא זורם עם הקונספירציה הטוענת שביבי יוזם מבצעים צבאיים על מנת לשמר את שלטונו.
גל התגובות שלנו לאירועים הוא מוגזם ופתטי. מול חלק מההמון המוסט אנחנו עוברים בכל יום, מופתעים מעוצמת השנאה? פתטי. שנים של הסטה במסגדים, כזאת שמהווה עילה לחקירה הוכלה על מנת "שלא להבעיר את השטח". אבל כשיושבים על חבית חומר נפץ בסוף יגיע הניצוץ שיפוצץ.
"מחבל לא הורגים, במחבל לינץ' מבצעים, מחבל מחסלים... טרללה". נשמע נחות תרבותית בדיוק כמו התנהגות בני הדודים שלנו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית