וזה סותר את מה שאמרתי איך?
או שזה סתם "הידעת?" כזה? חחח
"הידעת כזה" 😃
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
וזה סותר את מה שאמרתי איך?
או שזה סתם "הידעת?" כזה? חחח
אתה בטוח?... נסה להסתובב ברובע מוסלמי בפריז עם כיפה בשעות הערב.
טיפול באבנים חמותאתה מוזמן לעשות את אותו ניסוי גם במזרח בארמון הנציב/אבו טור בירושלים/יישובי המשולש. מה מלכתחילה יש לי לחפש שם?
היום לא. אבל בישובי המשולש אני מסתובב כל השנה כמעט אחת ליום וללא חשש. מזוהה כיהודי בעיניי כל.אתה מוזמן לעשות את אותו ניסוי גם במזרח בארמון הנציב/אבו טור בירושלים/יישובי המשולש. מה מלכתחילה יש לי לחפש שם?
אולי אם אתה יהודי ממוצא ערבי ומדבר ערבית, מן צביקה יחזקאלי כזה אתה על הצד הבטוח. מצד שני גם בג'יסר אזרקה ובטייבה אתה על הצד הבטוח במקרה כזה... מה זאת השאלה הזאת?עכשיו זו השאלה שלי אלייך:למה שאסתובב עם הכיפה מלכתחילה?פה אני בסכנה מעצם זה שאני הולך ברחוב,בין אם אני עם כיפה או כפכפים גופייה ומראה נפוץ.
ולא אני לא "מפחד" מסכנה פה,אני מכיר פשוט בסיכון שיש לנו בלחיות פה.
לא כ"כ הבנתי את ההערה לגבי התשדיר. נשמע מזלזל משהו...
השבטיות מאז ומעולם היתה ובמודע גורם עיקרי בהישרדות הפרט. ככל שהעולם הפך כפר גלובאלי ובעיקר במדינות המערב שרובנו מתקנאים בהן, נראה כאילו הצורך בשבט מיותר (בהיבט הציוני זה בא לידי ביטוי ב"פוסט ציונות" למשל).
ה"אביב הערבי" ורצף האירועים שארע אחריו (ואולי אפילו מעט לפניו, עם ההתנגשות של המערב עם אל-קאעידה והטאליבן, או אולי מנפילת סדאם חוסיין) הבליט את החלוקה השבטית והחשיבות של השבט להישרדות הפרט. מאז ניתן לאתר אותה בקלות רבה יותר כמעט בכל מוקד חיכוך בעולם.
לגבי המינוח הבנת נכון. "שבט" במובן הרחב.ההערה באה בתגובה למשפט שאותו צטטתי : "הכדאיות עבורך כפרט יהודי היא להשתייך לשבט "מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית" משום שהוא יספק עבורך את הסבירות הגבוהה ביותר לשרוד. "
שכן כאן אתה הופך את מדינת ישראל לשבט ( בעוד שהסקירה הגיאו-פוליטית שלך בנוגע לשינויים במזרח התיכון מדברת על שבטים בהיבטים שאינם שייכים להגדרות מדיניות) .
ושוב , אם אתה סובר שכפרט יהודי , סיכויי "לשרוד" ( עדיין לא הבנתי מה אתה מגדיר כ"הישרדות" - להגיע לגיל גבורות ? להישאר יהודי ? להוריש את המורשת היהודית לצאצאי ? ) במדינת ישראל גבוהים יותר בטווח הקצר/ארוך מאשר סיכויי ההישרדות שלי בניו זילנד לצורך העניין , אז אני תוהה על אלו נתונים אתה מתבסס?
לגבי המינוח הבנת נכון. "שבט" במובן הרחב.
אני מתבסס על ההיסטוריה האנושית. אין שום דבר מיוחד בניו-זילנד ובסופו של יום כפי שאתה מעוניין להגיע לשם יגיעו גם אחרים עם שיוך שבטי אחר. יתכן שפרט בודד יצליח לקפץ מנווה מדבר אחד לאחר עד מותו בשיבה טובה אבל הסתברותית, ניתוק מקבוצה (שבט) הוא רע מאוד להישרדות של פרט.
אם נחזור לניו-זילנד, היה בטוח ששנים ספורות מרגע זה תוצע גם שם השריעה כחלופה לעריפה...
לדעתי אין לך מה לרשום... דוגמאות לשבטים קיימות בחברה האנושית מראשיתה ועד היום. אין עוררין על כך שסיכויי ההישרדות של פרט בקבוצה גבוהים יותר. נתונים קיימים למכביר, אין טעם שאתחיל למנות אותם, אבל אם אתה מתעקש, מדינת ישראל היא דוגמא מצויינת ושואה דוגמא הפוכה מעולה.הבנתי. כלומר אין לך נתונים ואתה מתבסס "היסטוריה אנושית" .
גם התחזית שלך לגבי ניו זילנד מתבססת על הסטוריה אנושית ? כי אני דווקא הייתי יותר מודאג מהדמוגרפיה של ה"שבט" כאן בארץ הקודש שבעוד 25 שנה יהיה מורכב במחציתו מחרדים וערבים. ואז , גם אם "סיכויי ההישרדות" שלך יהיו טובים , אני לא בטוח כמה טובים יהיו החיים עצמם...
זה הנושאטיב החיים פה לא נושא הדיון.
לא ככל שזה קשור בהתייחסות לתגובה שלי.זה הנושא
הסיבה שרוב האנשים עוזבים זה בגלל טיב החיים ולא חוסר קשר לשבטלא ככל שזה קשור בהתייחסות לתגובה שלי.
יכול להיות... זה בסדר. אני מתייחס רק לאלה שינטשו ויטענו שהעזיבה קשורה גם בסיבה השניה.הסיבה שרוב האנשים עוזבים זה בגלל טיב החיים ולא חוסר קשר לשבט
לדעתי אין לך מה לרשום... דוגמאות לשבטים קיימות בחברה האנושית מראשיתה ועד היום. אין עוררין על כך שסיכויי ההישרדות של פרט בקבוצה גבוהים יותר. נתונים קיימים למכביר, אין טעם שאתחיל למנות אותם, אבל אם אתה מתעקש, מדינת ישראל היא דוגמא מצויינת ושואה דוגמא הפוכה מעולה.
אני לא משוכנע לגבי הנתון הדמוגרפי שהצגת וכך או אחרת, טיב החיים פה לא נושא הדיון.
לדעתי אין לך מה לרשום... דוגמאות לשבטים קיימות בחברה האנושית מראשיתה ועד היום. אין עוררין על כך שסיכויי ההישרדות של פרט בקבוצה גבוהים יותר. נתונים קיימים למכביר, אין טעם שאתחיל למנות אותם, אבל אם אתה מתעקש, מדינת ישראל היא דוגמא מצויינת ושואה דוגמא הפוכה מעולה.
אני לא משוכנע לגבי הנתון הדמוגרפי שהצגת וכך או אחרת, טיב החיים פה לא נושא הדיון.
כאשר הסיכוי לשרידות הפרט ממציאת שבט אחר עדיפה על הישארות בנוכחי כמובן שעדיף לנסות ולנטוש. ציינתי כדוגמא נוצרי במה שהיה מכונה בעבר סוריה.אחלה , ודוגמאות לפרטים שעוזבים את ה"שבט" שלהם בכדי לשפר את כושר השרידות שלהם אתה יכול למצוא בכל רחבי הים התיכון על גבי סירות רעועות , ובתחנה המרכזית בתל אביב.
וזה די אירוני שאתה לא בטוח לגבי התחזית הדמוגרפית של השבט המקומי ( שמופיעה בכל פרסום של הלמ"ס או מכון מחקר כזה או אחר ) , אבל אין לך ספק שתוך "שנים ספורות" המוסלמים ישתלטו גם מקומות כמו ניו זילנד ( עם פחות מ 1% מוסלמים , ומדיניות הגירה ברורה ).
אני בטוח שהיהודים שלא ברחו מהשבט שלהם באירופה בזמן השואה היו מסכימים איתך ובכלל כל הפליטים מהשמדות העמים המרובות שהיו במהלך ההיסטוריה או אולי תשאל את הקוריאנים שברחו מצפון קוריאה האם היה עדיף להם להמשיך לגווע ברעב במדינה המחורבנת שלהם?ההיסטוריה הוכיחה זאת בכמעט 100% מהמקרים.
אתה מעוות את העיקרון. היהודים באירופה לא היו שבט ומעבר לכך, כפי שציינתי (שוב) בדוגמא של נוצרים שהתגוררו בסוריה כשעוד היתה מדינה, כשהשבט חלש ואינו מסוגל לספק הגנה וכשההסתברות לשרידות עדיפה בעזיבת השבט או בעקירת השבט כולו הבחירה ברורה.אני בטוח שהיהודים שלא ברחו מהשבט שלהם באירופה בזמן השואה היו מסכימים איתך ובכלל כל הפליטים מהשמדות העמים המרובות שהיו במהלך ההיסטוריה או אולי תשאל את הקוריאנים שברחו מצפון קוריאה האם היה עדיף להם להמשיך לגווע ברעב במדינה המחורבנת שלהם?
אני חושב שההיסטוריה מראה שוב ושוב שעדיף להגר למדינה בטוחה עם איכות חיים טובה יותר מאשר להתקע במקום מחורבן ומסוכן.
אגב, אני מתגעגע לתקופה ששרון שם זין על כולם ועלה בעצמו להר הבית ולא עניינו אותו המהומות טו התגובה של הערבים, ביבי הזה חתיכת כוסית.
ההגדרה של המונח "שבט" לא משתנה בכדי לתמוך בטענות שלי. לפרט שרידות עדיפה בקבוצה (שבט), אני משוכנע שעל כך כולם מסכימים. ככל שהשבט חזק יותר וככל שהפרטים בו מלוכדים משתפרים סיכויי השרידות של הפרט.עברתי על הדיון ונראה לי שההגדרה של המונח "שבט" משתנה בצורה כזאת שתומכת בטענות שלך. הגדר נא ,מהו שבט לדעתך ? ומדוע היהודים באירופה לא היו שבט?
בכל מקרה ,אנחנו חיים כרגע במצב שבו ברבה יעדיפו לעזוב את הארץ ולברוח מהרבה בחינות. זו מדינה מגעילה מלאה בערסים חצופים ונוכלים עם מצב ביטחוני לא יציב ,איכות החיים של אדם ממוצע עדיין נמוכה מזו של מקבילו בחו"ל.
אולי לא לברוח לאירופה ,אבל לארה"ב ,קנדה או אוסטרליה מאוד שווה לעזוב.