הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המצב הביטחוני

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
🙁
אולי לא לברוח לאירופה ,אבל לארה"ב ,קנדה או אוסטרליה מאוד שווה לעזוב.
אתה לא מקשיב לי אף פעם הא?
מרגיש לי קצת דפוק לפתח איתך פה דיון.
אבל אני רק אנסה להזכיר לך מה החו"לניקים מהעבודה שלי מספרים לי על הרמה החברתית בארה"ב קנדה וכו'.

לי עולים חדשים מספרים שהסיבה שהם עשו עליה היא מהסיבה שיש חמימות בארץ.
אז יש פה הרבה כפרות והרבה מאמי מאמי.
אבל במדינות האלה שכנים אפילו לא אומרים לך בוקר טוב, כל אחד בחלקת אלוהים שלו ופותחים לך תמיד רק חצי דלת.
יכול להיות שאני מכירה אנשים שהם פשוט סוציומטיים.. אבל כה נאמר לי ממקור ראשון.

🙁
אתה לא מקשיב לי אף פעם הא?
מרגיש לי קצת דפוק לפתח איתך פה דיון.
אבל אני רק אנסה להזכיר לך מה החו"לניקים מהעבודה שלי מספרים לי על הרמה החברתית בארה"ב קנדה וכו'.

לי עולים חדשים מספרים שהסיבה שהם עשו עליה היא מהסיבה שיש חמימות בארץ.
אז יש פה הרבה כפרות והרבה מאמי מאמי.
אבל במדינות האלה שכנים אפילו לא אומרים לך בוקר טוב, כל אחד בחלקת אלוהים שלו ופותחים לך תמיד רק חצי דלת.
יכול להיות שאני מכירה אנשים שהם פשוט סוציומטיים.. אבל כה נאמר לי ממקור ראשון.
זה חרטאות של משרד החוץ, האנשים הם אותם אנשים, מתי בפעם האחרונה פתחו איתך סתם בשיחה בארץ? בבניינים עם הרבה קומות אין הרבה קשר בין שכנים גם בארץ.
אחרי שבוע באירופה אני יכול לומר בלב שלם שהאנשים פה הרבה יותר חמים מבארץ והרבה יותר נגישים

זה חרטאות של משרד החוץ, האנשים הם אותם אנשים, מתי בפעם האחרונה פתחו איתך סתם בשיחה בארץ? בבניינים עם הרבה קומות אין הרבה קשר בין שכנים גם בארץ.
אחרי שבוע באירופה אני יכול לומר בלב שלם שהאנשים פה הרבה יותר חמים מבארץ והרבה יותר נגישים
די נו
יש אנשים טובים ויש אנשים חארות בכל מקום.
אי אפשר באמת לפסוק מי הכי חזקים חברתית, זה עניין של סיטואציות.
לא באמת ניסיתי לפתח את זה, ולא סתם אמרתי שיכול להיות שהאנשים שסיפרו לי את זה יש בעצמם קשיים חברתיים.

אני ציינתי את זה כי קשה לי לקרוא כל פעם שטות למה בן אדם מחפש לעזוב את הארץ.
מחייה... מילקי.. דלק... פח"ע
פאק איט.

בכל מקום יהיה מישהו שיוכל להגיד משהו מחורבן על המדינה שהוא חי בה.
אבל להביא טיעון שאנחנו מדינה של ערסים ובגלל זה צריך לעזוב?.
לא יודעת יכול להיות שלא הבנתי/התעמקתי מספיק.

ברק כבר יסביר לי טלפונית.

די נו
יש אנשים טובים ויש אנשים חארות בכל מקום.
אי אפשר באמת לפסוק מי הכי חזקים חברתית, זה עניין של סיטואציות.
לא באמת ניסיתי לפתח את זה, ולא סתם אמרתי שיכול להיות שהאנשים שסיפרו לי את זה יש בעצמם קשיים חברתיים.

אני ציינתי את זה כי קשה לי לקרוא כל פעם שטות למה בן אדם מחפש לעזוב את הארץ.
מחייה... מילקי.. דלק... פח"ע
פאק איט.

בכל מקום יהיה מישהו שיוכל להגיד משהו מחורבן על המדינה שהוא חי בה.
אבל להביא טיעון שאנחנו מדינה של ערסים ובגלל זה צריך לעזוב?.
לא יודעת יכול להיות שלא הבנתי/התעמקתי מספיק.

ברק כבר יסביר לי טלפונית.
זה מטופש בדיוק כמו הטיעון של לעבור לפה כי האנשים חמים, האמת שלפי דעתי יש גבול כמה חרא בן אדם יכול לאכול ולצחוק על זה, ברגע מסויים בן אדם מפסיק לאכול את השקרים על בטחון כלכלה ואיכות חיים שהממשלה מפזרת מדי שנה, מסתכל סביבו ומבין שאולי נכון להיום מדינת ישראל היא לא המקום הבטוח ביותר ליהודי הן מבחינת בטחון, כלכלה או מחיה

זה מטופש בדיוק כמו הטיעון של לעבור לפה כי האנשים חמים, האמת שלפי דעתי יש גבול כמה חרא בן אדם יכול לאכול ולצחוק על זה, ברגע מסויים בן אדם מפסיק לאכול את השקרים על בטחון כלכלה ואיכות חיים שהממשלה מפזרת מדי שנה, מסתכל סביבו ומבין שאולי נכון להיום מדינת ישראל היא לא המקום הבטוח ביותר ליהודי הן מבחינת בטחון, כלכלה או מחיה
אני התייחסתי רק לרמה החברתית.
והציטוטים שהבאתי הם משיחות חדר אוכל והם גם לא פוסקים כלום.

באמת שכל מה שתרצו לפתח פה מעבר לזה אני אאחל לכם בהצלחה בהמשך.
אגב רציתי לסיים את זה אבל באמת לא יכולתי להתאפק... בנוגע ל"נגישות"
אתה יודע שבגרמניה יש מקומות עבודה נניח DHL...
שאסור לעובדים לשאול אחד את השני על דברים שלא קשורים לעבודה?
זו עילה לפיטורים.
אם תשאל איזה מישהו "מה אחי איך עברה עליך השבת" אתה סוג של "לך תאסוף את החפצים שלך"
Just sayin......

אבל אז הוא מנגב את הדמעות, שותה כוס מים קרים ומבין שהוא טועה.

אבל אז הוא מנגב את הדמעות, שותה כוס מים קרים ומבין שהוא טועה.
טועה במה? 3 שנים אכלתי חרא בצבא בשביל 400 שקל בחודש, אחרי הצבא המדינה אמרה לי ײתסתדר לבדײ, אין לי איך לקנות דירה בישראל ולא אני לא מדבר על תל אביב, לקנות דירה בפריפריה יעלה לפחות מיליון שקל שאין לי, בכסף הזה אני קונה דירה מטורפת באירופה ואף אחד לא ינסה להרוג אותי מדי יום.
גם אני פטריוט ואני אוהב את המדינה שלי, אבל לא את הממשלה הבזיונית שלנו, שחיתות מטורפת וכל שנה נכנס בכיר אחר בממשלה לכלא בעודו צוחק על העם הטיפש שלו, איפה הגבול?
אני התייחסתי רק לרמה החברתית.
והציטוטים שהבאתי הם משיחות חדר אוכל והם גם לא פוסקים כלום.

באמת שכל מה שתרצו לפתח פה מעבר לזה אני אאחל לכם בהצלחה בהמשך.

אגב רציתי לסיים את זה אבל באמת לא יכולתי להתאפק... בנוגע ל"נגישות"
אתה יודע שבגרמניה יש מקומות עבודה נניח DHL...
שאסור לעובדים לשאול אחד את השני על דברים שלא קשורים לעבודה?
זו עילה לפיטורים.
אם תשאל איזה מישהו "מה אחי איך עברה עליך השבת" אתה סוג של "לך תאסוף את החפצים שלך"
Just sayin......
עבדתי במקומות גרועים יותר בארץ, פיטרו אותי פעם על שהחלפתי שיר בפלאפון

טועה במה? 3 שנים אכלתי חרא בצבא בשביל 400 שקל בחודש, אחרי הצבא המדינה אמרה לי ײתסתדר לבדײ, אין לי איך לקנות דירה בישראל ולא אני לא מדבר על תל אביב, לקנות דירה בפריפריה יעלה לפחות מיליון שקל שאין לי, בכסף הזה אני קונה דירה מטורפת באירופה ואף אחד לא ינסה להרוג אותי מדי יום.
גם אני פטריוט ואני אוהב את המדינה שלי, אבל לא את הממשלה הבזיונית שלנו, שחיתות מטורפת וכל שנה נכנס בכיר אחר בממשלה לכלא בעודו צוחק על העם הטיפש שלו, איפה הגבול?

חח
מלך.

אני חושב שאתה קצת מגזים. גם באירופה נכנסים בכירים לכלא. דווקא העובדה שהרבה נכנסים לכלא מדגימה שקיימת מלחמה בשחיתות.
ממשלה ביזיונית? גם אני חושב... מה לעשות שככה עובדת דמוקרטיה.

הכדאיות עבורך כפרט יהודי היא להשתייך לשבט "מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית" משום שהוא יספק עבורך את הסבירות הגבוהה ביותר לשרוד.
לשאלתך, כרטיס הכניסה הוא אמא יהודיה...

"להשתייך" זה כללי, כדי באמת להפיק תועלת צריך רמה מסוימת של מעורבות וחיי קהילה, מה עם אנשים שנולדו לתוך הדת ולא מרגישים אף זיקה אליה (או ללאום) וכתוצאה מכך המעורבות שלהם בקהילה שכן יש לה זיקה לקבוצות האלו היא אפסית(שהיא לדעתי זו שרלבנטי כאן ולא רק השיוך הטכני, לפי האם)?
אותם אנשים רק חיים בתוך השבט אבל קשה באמת לומר שהם מקבלים ממנו הגנה מסוימת יותר מכל אזרח אחר.

סיכויי שרידה= לא להיפגע\ למות אני מניח אז מה הסטטיסטיקה של מקרי פגיעה ביהודים בארץ לעומת באירופה או בחו"ל? אם אתה טוען כאן שבחו"ל היא גבוהה יותר ("סבירות הגבוהה ביותר לשרוד")

נערך לאחרונה:
אני חושב שכל אחד רוצה להשתייך לשבט חזק יותר - מקסיקני ירצה לחיות בארה"ב, סודני/פיליפיני יעדיף לגור בישראל וחלק מהישראלים היו מעדיפים להיוולד בקנדה.
אך עם כל הצער שבעניין, לא לכולם יש מקום בצד השני ולא את כולם רוצים ולכן קיימים גבולות בין המדינות, פשוט כי את חלק מהאנשים המדינה (=האזרחים) לא מעוניינת לקלוט.

הבעיה במדינת ישראל בשנים האחרונות, היא שקיימים קומץ של אנשים, כאלה עם תכונות של מנהיגות והשתייכות למעמד חברתי גבוה שמשמיעים דעות נאצה ושנאה למדינה וליהדות בפרט ובעקבות כך יוצרים פילוג גדול בעם. אותם אנשים מהווים איום אדיר למדינה, כי הדעות שלהם סוחפות אלפי אנשים בפורומים ובפייסבוק כנגד המדינה, הדת היהודית ואפילו גזענות כנגד אוכלוסיות מסויימות.
אותם אנשים חייבים לעוף ממדינת ישראל וכמה שיותר מהר על ההרס והחורבן שהם גורמים. אך לדאבוני ברוב המקרים, גם אם קיימת אפשרות הגירה, הם מבינים מהר מאוד את כל הקושי שכרוך בלהגר למדינה חדשה ובסופו של דבר אינם פוטרים אותנו מהם. מה גם שלרוב הם משתייכים לסטטוס גבוה, בגלל תכונות המנהיגות שלהם ולכן בעצם נהנים ממעמד טוב יחסית בחברה ולא מקבלים סיבות טובות לעזוב אותנו.

האנשים ה"בינוניים" הם העיקר בחברה ואלה נסחפים בהמונים ומייצרים את הפילוג. זה כבר נהיה מן מנהג כזה שבן אדם עם פסיכומטרי 550 מרשה לעצמו לקלל את הרב ברכבת ששואל בנימוס "תרצה להניח תפילין?", שאם אתה דתי לאומי אתה כנראה נחות יחסית אלי כי אתה "מאמין בחבר דמיוני", שאם אתה ממוצא אתיופי מקומך באפריקה ושאנשים שמתשייכים ל"מחנה ביבי" הם הכי מטומטמים למרות בתכל'ס להתעסק בפוליטיקה=להתעסק בקקה רק כי אני מחפש להעניק משמעות לחיים המיותרים שלי.
למרות שאני מבין את ההתנהגות של אותם "בינוניים" שבסה"כ מנסים לשפר את מעמדם בשבט ע"י אחזקה בהשקפות אליטיסטיות במציאות הם מוליכים את עצמם שולל בתחושת העליונות המזויפת הזאת.

במקרים שבהם הפרט אינו מרוצה ממה שהוא מקבל, הוא ירצה להשתייך לשבטים טובים יותר. ובאמת בשבטים כאלה רמת החיים עולה ותושבי השבט נהנים יותר גם באותו סטטוס חברתי "בינוני".
רק שזה קצת מצחיק שלבנטיני בשנות ה20 וה30 לחייו חושב שמישהו בגרמניה ירצה אותו כשהוא לא דובר השפה (וככל הנראה לעולם לא ירכוש לגמרי), בעל מראה זר ושאין לו את האינטלגנציה החברתית של אורי חזקיה.
למה שמישהו ירצה אותו ולא את המקסיקני שגם רוצה להגר?

במקום לאהוב את המקום שבו אתה נמצא ולקבל אהבה בחזרה, אנשים נוהגים להעסיק את עצמם במחשבות אליטיסטיות, קצת עצוב...

עושה רושם שראש עיריית נצרת עצבני רק בגלל ההיבט הכלכלי. מצידו שיהודים יפגעו במקומות אחרים רק לא אצלו.

והנה אני רואה בחדשות שנער בן 16 במצב אנוש

בדיוק אתמול היה איזה פועל שהסתובב ליד המפעל קוקה קולה שליד הטכני ,הוא בדרך כלל עובר שם אבל הפעם היה עם תיק.
מסתבר שהיה לו 3 סכינים בתיק ושוחרר בלי בעיה ,מאז אני עם חיוג מהיר לנוהל 9.

בדיוק אתמול היה איזה פועל שהסתובב ליד המפעל קוקה קולה שליד הטכני ,הוא בדרך כלל עובר שם אבל הפעם היה עם תיק.
מסתבר שהיה לו 3 סכינים בתיק ושוחרר בלי בעיה ,מאז אני עם חיוג מהיר לנוהל 9.
בבקשה יקירה:
(נקווה שלא תצטרכי את זה...)

או במקרה שלך..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית