הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אימוני היפרטרופיה תורמים בעיקפין לכוח?

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
האם אימוני היפרטורפיה שמטרתם העיקרית היא להגדיל את נפח השריר תורמים בעקיפין להעלאת הכוח?
לפי ההיגיון שלי הגדלת נפח שריר תעזור להרים יותר משקל משום שבעצם יש לך גם יותר מסה של שריר,אבל מצד שני אני באופן אישי לא שמעתי על ליפטרים שפתאום עושים אימוני היפרטרופיה לתקופה מסוימת.

אז מה אתם חושבים?

זה מה שאני לא מבין,מה גורם לו להתחזק?

הגורם המרכזי זה הסתגלות של מערכת העצבים, גיוס יחידות מוטוריות - תריץ על זה חיפוש קצר ותמצא אחלה הסברים.
בנוסף יש גם את עניין הטכניקה שממשיך להשתפר עד שלב מסויים
(מאוחר יחסית - לוקח המון זמן למצוא בידיוק את הטכניקה הספציפית בה אתה מצליח להרים הכי הרבה משקל - יותר תקף להנפות אולימפיות אבל עדיין)

חייב להיות לזה הסבר פיזי אמיתי,סתם לדוגמא (כנראה שאין באמת קשר)שיש יותר תאי עצב(אקסונים) המתחברים לשריר
הטכניקה שלך משתפרת, היחידות המוטוריות שלך יודעות לעבוד בתזמון יותר טוב, המערכת העיצבית שלך עומדת בעומס (הסבר פיזי לפירטי פרטים אני ספק אם תקבל פה, אבל המערכת העיצבית בהחלט משתפרת ויורה את החשמל באופן יותר חזק נגיד את זה ככה)

בוודאי שזה יעזור. הרבה ליפטרים נשענים בחלק גדול מנפח האימון שלהם על "בילדינג".
זה לא יתכן שכל אותה מסת שריר שנבנתה בצורה הזאת לא מתורגמת לייצור כוח במהלך הסקוואט למשל.
לגבי יעילות אני גם לא בטוח שאפשר לטעון ליתרון של צורה אחת מהשניים,
כיוון שיש לך שתי דוגמאות מעולות בנושא - אריק ליליקיל שעושה המון בילדינג ולעומתו מלאניצ'ב שלא עושה תרגילי עזר בכלל.

המשפט הזה כל כך נכון חחחח
The best powerlifters often look like off-season bodybuilders. Except for Doyle Kenady, who looks like he eats bodybuilders to fuel his 900-pound deadlift.

כמו שנאמר כאן - רוב הפאוורליפטרים משלבים אימוני / תרגילי / סטים של היפטרטרופיה ברמה כזו או אחרת.

לרוב זה משפיע בעיקר על הבנץ', וגם על הדדליפט. רגליים גדולות מקבלים אם תרצה או לא. בבנץ' יש חשיבות גדולה למאסת שריר, זו חלק מהסיבה שלא קשה למצוא בילדרים מגיעים די בקלות ל140~

האם אימוני היפרטורפיה שמטרתם העיקרית היא להגדיל את נפח השריר תורמים בעקיפין להעלאת הכוח?
לפי ההיגיון שלי הגדלת נפח שריר תעזור להרים יותר משקל משום שבעצם יש לך גם יותר מסה של שריר,אבל מצד שני אני באופן אישי לא שמעתי על ליפטרים שפתאום עושים אימוני היפרטרופיה לתקופה מסוימת.

אז מה אתם חושבים?
עשו בפוסט הזה חתיכת סלט, אני מקווה שאני יצליח לעשות סדר פיזיולוגי כאן.

דבר ראשון בו נבין מהי היפרטרופיה ומהו כוח.

היפרטרופיה שרירית - תהליך הסתגלות של השריר לעומס (כלשהו) שהופעל עליו, ישנם כמה רכיבים שמשפיעים על היפרטרופיה.

נתחיל מהבסיס -> מבנה השריר.
סיבי השריר שנקראים מיופיברילים מכילים סיבונים שנקראים סרקומרים.
אותם סרקומרים בנויים מתאים (כמו כל איבר בגוף) ובתא הזה יש סרקופלסמה, בעצם קבוצה של איבורונים קטנים שמתנהלת כמו מפעל לייצור אנרגיה. שבה יש רכיבים כמו מיטוכונדריה (מייצרת אנרגיה על ידי חמצן ומזון) קריאטין, מיוגלובין (מוליך חמצן) גרעין התא (מכיל DNA) ועוד רכיבים שונים..

כשאנחנו מוסיפים משקלי עבודה מאימון לאימון אנחנו מייצרים קרעים במבנה של הסרקומרים ולכן תהליך ההסתגלות הוא שהמבנה יתעבה כתוצאה מהעומס - זה נקרא היפרטרופיה סרקומרית.

כשאנחנו עובדים לאורך זמן בטווחי חזרות גבוהים אנחנו מייצרים עומס שונה, עומס על אותם איברונים שנמצאים בסרקופלסמה ומייצרים אנרגיה, לכן תהליך ההסתגלות יהיה בניה של יותר מיטוכונדריה ויותר מיוגלובין ויותר אנזימים שונים - זה נקרא היפרטרופיה סרקופלסמית.

איך כל זה קשור לכוח? לא הרבה מאוד.
מהסיבה ששריר עבה לוא דווקא ימשוך משקל גדול יותר, העובי יתרום רק במקצת, ביחד עם זאת אין בנאדם חזק שלא יהיה לו סרקומר עבה, מהסיבה שבמהלך האימונים שלו אותו שריר הסתגל שוב ושוב לאותם עומסים שהוא הוסיף.

אז מה משפיע על כוח? המון דברים ביניהם יעילות עצבית כמו שכבר צויין בפוסט.

מערכת העצבים שבנויה מנוירונים היא זאת שנותת את הפולס החשמלי לאותם שרירים להתכווץ, וככל שהיא תגייס יותר יחידות מוטוריות (יותר שריר) ככה הכוח יגדל.
והדרך הטובה ביותר לשפר את היעול הזה היא על ידי עבודה בעצימות גבוהה.

עכשיו מה עוד ישפיע על הכוח, הנושא שהוא שנוי במחלוקת - היפרפילזיה.
כידוע אין עדויות לשום מקרה של היפרפילזיה מיופיברילית בגוף האדם (בניה של סיבי שריר), כן סוברים שיש היפרפילזיה סרקומרית, בעצם בניה של סרקומרים נוספים בתוך המיופיריל, שישפיע גם על המסה וגם על הכוח.

בהרבה מקומות בספרות מצויין על היפרפילזיה סרקומרית, אני אישית סבור שהיא קיימת, במיוחד ברמות הגבוהות.

לכן לשאול האם אימוני היפרטרופיה יתרמו לכוח זו שאלה מצחיקה, כי יש סוגים שונים של היפרטרופיה, אם אתה מתכוון לטווח חזרות גבוה אז התשובה החד משמעית שלי היא - לא.
אם תהיה עליה פרוגרסיבית במשקלי עבודה בטווח חזרות גבוה זה ישפר כוח, אבל זה ממש ממש לא אופטימלי.

לרוב זה משפיע בעיקר על הבנץ', וגם על הדדליפט. רגליים גדולות מקבלים אם תרצה או לא. בבנץ' יש חשיבות גדולה למאסת שריר, זו חלק מהסיבה שלא קשה למצוא בילדרים מגיעים די בקלות ל140~
אני חושב שזה עוול לדבר על 140 אצל בילדרים, כשזה חזון נפרץ שהם עושים ב"חזה" 180 לחזרות.
סתם הערת אגב, פה בארץ רוב הבילדרים בחתך הממוצע והלא מרשים, לוחצים יותר ממה שמסקביטים.

עשו בפוסט הזה חתיכת סלט, אני מקווה שאני יצליח לעשות סדר פיזיולוגי כאן.

דבר ראשון בו נבין מהי היפרטרופיה ומהו כוח.

היפרטרופיה שרירית - תהליך הסתגלות של השריר לעומס (כלשהו) שהופעל עליו, ישנם כמה רכיבים שמשפיעים על היפרטרופיה.

נתחיל מהבסיס -> מבנה השריר.
סיבי השריר שנקראים מיופיברילים מכילים סיבונים שנקראים סרקומרים.
אותם סרקומרים בנויים מתאים (כמו כל איבר בגוף) ובתא הזה יש סרקופלסמה, בעצם קבוצה של איבורונים קטנים שמתנהלת כמו מפעל לייצור אנרגיה. שבה יש רכיבים כמו מיטוכונדריה (מייצרת אנרגיה על ידי חמצן ומזון) קריאטין, מיוגלובין (מוליך חמצן) גרעין התא (מכיל DNA) ועוד רכיבים שונים..

כשאנחנו מוסיפים משקלי עבודה מאימון לאימון אנחנו מייצרים קרעים במבנה של הסרקומרים ולכן תהליך ההסתגלות הוא שהמבנה יתעבה כתוצאה מהעומס - זה נקרא היפרטרופיה סרקומרית.

כשאנחנו עובדים לאורך זמן בטווחי חזרות גבוהים אנחנו מייצרים עומס שונה, עומס על אותם איברונים שנמצאים בסרקופלסמה ומייצרים אנרגיה, לכן תהליך ההסתגלות יהיה בניה של יותר מיטוכונדריה ויותר מיוגלובין ויותר אנזימים שונים - זה נקרא היפרטרופיה סרקופלסמית.

איך כל זה קשור לכוח? לא הרבה מאוד.
מהסיבה ששריר עבה לוא דווקא ימשוך משקל גדול יותר, העובי יתרום רק במקצת, ביחד עם זאת אין בנאדם חזק שלא יהיה לו סרקומר עבה, מהסיבה שבמהלך האימונים שלו אותו שריר הסתגל שוב ושוב לאותם עומסים שהוא הוסיף.

אז מה משפיע על כוח? המון דברים ביניהם יעילות עצבית כמו שכבר צויין בפוסט.

מערכת העצבים שבנויה מנוירונים היא זאת שנותת את הפולס החשמלי לאותם שרירים להתכווץ, וככל שהיא תגייס יותר יחידות מוטוריות (יותר שריר) ככה הכוח יגדל.
והדרך הטובה ביותר לשפר את היעול הזה היא על ידי עבודה בעצימות גבוהה.

עכשיו מה עוד ישפיע על הכוח, הנושא שהוא שנוי במחלוקת - היפרפילזיה.
כידוע אין עדויות לשום מקרה של היפרפילזיה מיופיברילית בגוף האדם (בניה של סיבי שריר), כן סוברים שיש היפרפילזיה סרקומרית, בעצם בניה של סרקומרים נוספים בתוך המיופיריל, שישפיע גם על המסה וגם על הכוח.

בהרבה מקומות בספרות מצויין על היפרפילזיה סרקומרית, אני אישית סבור שהיא קיימת, במיוחד ברמות הגבוהות.

לכן לשאול האם אימוני היפרטרופיה יתרמו לכוח זו שאלה מצחיקה, כי יש סוגים שונים של היפרטרופיה, אם אתה מתכוון לטווח חזרות גבוה אז התשובה החד משמעית שלי היא - לא.
אם תהיה עליה פרוגרסיבית במשקלי עבודה בטווח חזרות גבוה זה ישפר כוח, אבל זה ממש ממש לא אופטימלי.

תשמע , אם אתה מתחיל כבר ללכת על מונחים ,אז לפחות get it right . אין לי כוח וזמן לתקן את מה שכתוב פה כי יש לי ים מבחנים , אבל גם פה יש סלט מונחים שהבנת אותם לא נכון ,ותהליכים שהם ברוסיינס (כמו היפרטרופיה סארקופלסטית וטווחי חזרות גבוהים) . זה נראה כמו העתק הדבר של מאמר בbodybuilding.com עם מילים יפות (יש סיכוי שזה המאמר הזה What Makes Muscles Grow? - Bodybuilding.com ) .

פותח אשכול חושב שבאינטרנט יש מלא ברוסיינס , ואז הוא החליט שדווקא פה בפורום הוא יקבל את האמת ... אז לפחות לא לזרוק לו גיבוב מילים יפות . לא צריך לחפש באינטרנט ולהוכיח למה אתה צודק (אני גם לא אקרא ולא אכנס לויכוח אינטרנטי) , תנסה בשביל פותח האשכול לראות באמת מה זה אומר כל מה שכתבת פה .

נערך לאחרונה:
תשמע , אם אתה מתחיל כבר ללכת על מונחים ,אז לפחות get it right . אין לי כוח וזמן לתקן את מה שכתוב פה כי יש לי ים מבחנים , אבל גם פה יש סלט מונחים שהבנת אותם לא נכון ,ותהליכים שהם ברוסיינס (כמו היפרטרופיה סארקופלסטית וטווחי חזרות גבוהים) . זה נראה כמו העתק הדבר של מאמרים בbodybuilding.com עם מילים יפות ,רק ללא הבנה עד הסוף מה הם כתבו שמה (יש סיכוי שזה המאמר הזה What Makes Muscles Grow? - Bodybuilding.com ) .

פותח אשכול חושב שבאינטרנט יש מלא ברוסיינס , ואז הוא החליט שדווקא פה בפורום הוא יקבל את האמת ... אז לפחות לא לזרוק לו גיבוב מילים יפות . לא צריך לחפש באינטרנט ולהוכיח למה אתה צודק (אני גם לא אקרא ולא אכנס לויכוח אינטרנטי) , תנסה בשביל פותח האשכול לראות באמת מה זה אומר כל מה שכתבת פה .
אחרי כל מה שכתבתי במשך כמה דקות בעצמי אתה אומר שהעתקתי את זה ממאמר כלשהו שקראת, נו באמת..
אם אנשים כמוך עדיף שאני לא אגיב בפעם הבאה.

כן אחי , אני חרא של בנאדם ומחכה לקטול אנשים .
אבל יש לך טעיות ,וזה נראה כמו כל המאמרים שקראתי בזמנו בbodybuilding.com ,אז הנה אני אומר לך שזה ברוסיינס . לי זה על הזין שלי ,כבר קראתי את החרא הזה כל כך הרבה פעמים שזה יצא לי מהתחת ,אבל פותח האשכול עוד יכול לחשוב שזה באמת עובד ככה (אולי זה לא מעניין אותו ,אבל אם כבר כותבים משהו ,צריך לקבל ביקורת כשזה לא נכון ) .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית