הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עקצוץ\"חשמול" קל במרפק בזמן מקבילים

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
היי,

כשאני עושה מקבילים אני מרגיש סוג של עקצוצים שממש מרגישים כמו חשמול קל מהחלק העליון של האמה עד לאמצע הטרייספ בערך.
חשוב לציין שזה לא כואב בכלל, פשוט מוזר.

אחרי קצת חיפוש באינטרנט הבנתי שכנראה זה עצב ( וזה גם יושב טוב עם הרגשת החשמול), השאלה היא אם זה מסוכן ועושה נזק? כי אם לא אין בעיה להמשיך.

אם מישהו מכיר דרך למנוע את זה שלא יהסס לשתף.
@לוטם @yonizarkh

האמת שזו תופעה די מוכרת במקבילים, אני לא ממש יודע למה היא קוראת..
אבל אם אין כאב אני לא רואה בעיה, אולי מנהל פורום פציעות יוכל לתת חוות דעת טובה ממני.

היי,

כשאני עושה מקבילים אני מרגיש סוג של עקצוצים שממש מרגישים כמו חשמול קל מהחלק העליון של האמה עד לאמצע הטרייספ בערך.
חשוב לציין שזה לא כואב בכלל, פשוט מוזר.

אחרי קצת חיפוש באינטרנט הבנתי שכנראה זה עצב ( וזה גם יושב טוב עם הרגשת החשמול), השאלה היא אם זה מסוכן ועושה נזק? כי אם לא אין בעיה להמשיך.

אם מישהו מכיר דרך למנוע את זה שלא יהסס לשתף.
@לוטם @yonizarkh

כן , בדרך כלל מדובר ב ulnar nerve. ( יש אפילו קוריוז לשם "funny bone" -

In human anatomy, the ulnar nerve is a nerve which runs near the ulna bone. The ulnar collateral ligament of elbow joint is in relation with the ulnar nerve. The nerve is the largest unprotected nerve in the human body (meaning unprotected by muscle or bone), so injury is common. This nerve is directly connected to the little finger, and the adjacent half of the ring finger, supplying the palmar side of these fingers, including both front and back of the tips, perhaps as far back as the fingernail beds.

This nerve can cause an electric shock-like sensation by striking the medial epicondyle of the humerus from posteriorly, or inferiorly with the elbow flexed. The ulnar nerve is trapped between the bone and the overlying skin at this point. This is commonly referred to as bumping one's "funny bone". This name is thought to be a pun, based on the sound resemblance between the name of the bone of the upper arm, the "humerus" and the word "humorous". Alternatively, according to the Oxford English Dictionary it may refer to "the peculiar sensation experienced when it is struck" )

מסוכן? ככל הנראה לא ברמה של נזק חמור , אבל יתכן וזה יכול לגרום להופעת כאב , יתכן והכאב יופיע במסווה של פציעה אחרת או עם הקרנה לאזור אחר. כמובן שזה תלוי בעצימות ובנפח הפעילות.

קורה לי גם,אבל רק כשאני מעמיס הרבה משקל\גמור לגמרי חח
אם זה מעצבן אותך אל תגיע למקסימום כי לי זה קורה כשאני מגיע למקסימום ואז כשיש כשל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית