הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Box Jump

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
אוקיי, אז בתור הקדמה אני משחק כדורסל ואני רוצה לשפר את הניתור בשילוב עם אימוני כוח, אז הוספתי לתוכנית האימונים שלי את התרגיל "Box Jump" שמשפר את הניתור (3 סטים של 8 חזרות, ובנוסף גם אני מניח שזה תרגיל עזר מעולה לסקוואט).
עכשיו, המכון שלי דיי בעייתי מבחינת ציוד. אין שם קופסאות גבוהות שאפשר לעשות בהם בוקס ג'מאפ. יש רק את המדרגות האלה שעושים בהם בדרך כלל תאומים בסמית'.
אם אני אשים את המדרגות האלה אחד על השני, אז זה לא יהיה מספיק יציב ואני עלול ליפול.
חשבתי גם לעשות את התרגיל רק עם פלטות, אבל אני בספק אם הכמות שיש לנו במכון תספיק..
וגם על ספסל חשבתי, אבל זה נמוך מדי...

אז בקיצור יש לי שאלה כזו, זה בסדר לבצע את התרגיל עם גובה פלטות שנחשב נמוך יחסית (בתוספת משקל כמובן)? האם יש גובה מינימלי שממנו צריך לעשות את התרגיל?
ובכלל, אם יש לכם עוד פתרונות, אשמח לשמוע 😃

תודה מראש
הקפצה
@Beast and cheat @White Walker @לוטם @shahar18 @NonCivilized @yujinius @Matty

מכיר את הבעיה, נדירים המכונים שזה סבבה לעשות בהם ''קפיצת קופסא'' הן מבחינת ציוד והן מבחינת ההנהלה.

גם אני רציתי ופשוט וויתרתי, הקטע עם המדרגות האלו לא יציב בשיט.

עכשיו, המכון שלי דיי בעייתי מבחינת ציוד. אין שם קופסאות גבוהות שאפשר לעשות בהם בוקס ג'מאפ. יש רק את המדרגות האלה שעושים בהם בדרך כלל תאומים בסמית'.
אז אל תעשה, בטיחות באימונים זה מעל הכל, חס וחלילה אתה תיפול ותפצע זה לא שווה את זה, לא חסרים מקרים של שברים ביד/ראש מאילתורים כאלו
צריך ציוד מתאים בשביל זה.

אגב חשבת להוסיף פאוורקלין?

כנ"ל אצלנו.. נראה שזה מתאפשר רק במכוני קרוספיט

או שאפשר לארגן בבית/מחוץ לבית איזה משהו .. לא אמורה להיות בעיה

אם אתה רציני ויש לך בית פרטי לך למסגר שיכין לך מתקן שעליו יש פלטה מעץ שתוכל לקבוע לה גובה עם נעילה. ככה סתם רעיון

• פותח/ת השרשור
אגב חשבת להוסיף פאוורקלין?
כן, אבל זה תרגיל קשה ללמידה עצמית, ואני גם לא ממש אוהב את התרגיל הזה..

תשמע, הייתי היום במכון, ויש שם מן חדר סטודיו כזה שיש שם במה בגובה סביר יחסית (מגיעה לי טיפה מעל הברך).
אז הוספתי על הבמה זאת ערימה של פלטות, והתחלתי לעשות את התרגיל, והכל טוב ויפה.
אבל חשבתי שבמקום כל פעם לסחוב ערימה של פלטות, האם אפשר לעשות את התרגיל על הבמה הזאת (בלי אף פלטה) עם משקולות יד/החזקת פלטה בידיים?
האם מגיעים לאותם תוצאות עם שתי הווריאציות? האם השיפור בניתור גדול יותר רק באחת מהווריאציות או בשניהם באותה מידה?
תודה 😃

@NonCivilized @מנחם בגין @Bill Plates מה שכתבתי ללוטם מופנה גם אליכם, וגם לכולם באופן כללי.
תודה על העזרה 😃

חשבת על לנסות ווריאציה אחרת של התרגיל? סיטד בוקס ג'אמפ לדוגמה? מגיעים בה לגובה נמוך, יחסית.

ובאופן כללי, אני לא ממש חושב שיש צורך בטווח חזרות גבוה כל-כך לתרגיל כזה, אישית באוף סיזן עשיתי קבוע את התרגיל בטווח של 1-3 חזרות, למרות שאין לי בעיה עם הציוד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חשבת על לנסות ווריאציה אחרת של התרגיל? סיטד בוקס ג'אמפ לדוגמה? מגיעים בה לגובה נמוך, יחסית.
מה הבעיה לעשות את זה בעמידה עם משקל?
ובאופן כללי, אני לא ממש חושב שיש צורך בטווח חזרות גבוה כל-כך לתרגיל כזה, אישית באוף סיזן עשיתי קבוע את התרגיל בטווח של 1-3 חזרות
זה משנה אם זה 3 או 8? חשבתי על זה בתור עזר לסקוואט, אז אמרתי אני אשים 8. אני לא רוצה להעמיס עוד יותר עצימות. במיוחד בזמן העונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית