דיון מידע האם הסקוואט רואו שלך צריך להיות גבוהה מהדדליפט רואו שלך?

• פותח/ת השרשור StasZ
  • פורסם בתאריך
בוא נסתכל על מה קורה במציאות ונחליט לפי זה מה צריך להיות. אלא אם כן אתה 120 קילו. מה?

מה אתה משחק אותה הבנץ שלך יותר חזק מהסקוואט והדדליפט, אל תעבוד על כולם פה - בילדר.

דווקא המסקנה כאן נכונה, שומן משפר מאוד את הסקוואט (כנראה בגלל היציבות שהוא נותן) אך גורע מהדדליפט (קשה יותר להיכנס לסטאפ כמו שאנחנו רואים את הדדליפטר השמן בכתבה).

ליפטרים שמתחרים בקטגוריות משקל הגבוהות צריכים לבחון כיצד הם ישיגו את הטוטאל המקסימלי, האם כדאי להיות נפוח כמו Derek Kendall או חטוב כמו Konstantinovs.
כנראה מי שאין לו תרגיל מורכב אחד שהוא מאוד דומיננטי צריך להיות בגודל שהוא איפשהו באמצע כדוגמת ליליברידג'.

דווקא המסקנה כאן נכונה, שומן משפר מאוד את הסקוואט (כנראה בגלל היציבות שהוא נותן) אך גורע מהדדליפט (קשה יותר להיכנס לסטאפ כמו שאנחנו רואים את הדדליפטר השמן בכתבה).

ליפטרים שמתחרים בקטגוריות משקל הגבוהות צריכים לבחון כיצד הם ישיגו את הטוטאל המקסימלי, האם כדאי להיות נפוח כמו Derek Kendall או חטוב כמו Konstantinovs.
כנראה מי שאין לו תרגיל מורכב אחד שהוא מאוד דומיננטי צריך להיות בגודל שהוא איפשהו באמצע כדוגמת ליליברידג'.
לא הייתי קורא לליברידג' באמצע, גם הוא מטפח לאחרונה כרס לתפארת.

אני לא חושב שזה קשור בעיקר לקושי להכנס לסטאפ.
לדעתי הגורם המכריע הוא מסת השריר. ככל שהליפטר גדול יותר יש לו יותר מסת שריר. בסקוואט יש באונס, ככה שככל שיש יותר מסת שריר יש יותר ממה to bounce off of.
בדדליפט אין באונס, מן הסתם. אז מסת השריר הגדולה יותר, מחזקת יותר את הסקוואט מאשר את הדדליפט.

בדדליפט אין באונס, מן הסתם. אז מסת השריר הגדולה יותר, מחזקת יותר את הסקוואט מאשר את הדדליפט.
אבל מסת שריר גדולה יותר מחזקת הכל יותר.
אצל רוב המתאמנים שאני מכיר הדדליפט יותר גבוה מהסקוואט,
למה שישתנו היוצרות כשמדובר על מסת שריר גדולה מאוד אצל ליפטרים תחרותיים ( אני אישית יכול לחשוב על מגבלת האחיזה )

אבל מסת שריר גדולה יותר מחזקת הכל יותר.
אצל רוב המתאמנים שאני מכיר הדדליפט יותר גבוה מהסקוואט,
למה שישתנו היוצרות כשמדובר על מסת שריר גדולה מאוד אצל ליפטרים תחרותיים ( אני אישית יכול לחשוב על מגבלת האחיזה )
כי זה מחזק את הבאונס, וזה משהו שאין בדדליפט... הסברתי...

מגבלת אחיזה יכולה להיות לכולם, למה שמשקל גוף יהרוס לך את האחיזה?

מגבלת אחיזה יכולה להיות לכולם, למה שמשקל גוף יהרוס לך את האחיזה?
משקל גוף גבוה יותר - יותר מסת שריר - יותר כוח.
המערכת השרירית שמעורבת בסקוואט יכולה להתחזק יותר מכפי מה שמסוגלים להתחזק שרירי האמה
לכן הצעתי שהאחיזה תהיה הוויק פויינט שבאיזה שהוא שלב תפגר אחרי האפשרות להמשיך ולחזק את השרירים הרלונטיים לסקוואט.
כי זה מחזק את הבאונס, וזה משהו שאין בדדליפט... הסברתי...
הבאונס נמצא בסקוואט מההתחלה, גם ששוקלים 60 והייתי מצפה שזה ילך יד ביד באופן יחסי.
אולי קשה לי להסביר את השאלה ומישהו אחר יבין ויתנדב (או שאני פשוט טיפש רצח)

משקל גוף גבוה יותר - יותר מסת שריר - יותר כוח.
המערכת השרירית שמעורבת בסקוואט יכולה להתחזק יותר מכפי מה שמסוגלים להתחזק שרירי האמה
לכן הצעתי שהאחיזה תהיה הוויק פויינט שבאיזה שהוא שלב תפגר אחרי האפשרות להמשיך ולחזק את השרירים הרלונטיים לסקוואט.

הבאונס נמצא בסקוואט מההתחלה, גם ששוקלים 60 והייתי מצפה שזה ילך יד ביד באופן יחסי.
אולי קשה לי להסביר את השאלה ומישהו אחר יבין ויתנדב (או שאני פשוט טיפש רצח)
אני לא רואה סיבה שדווקא הגריפ יהיה הנקודה החלשה בגלל משקל גוף. יש הרבה סיבות אחרות שכן, אבל משקל גוף אני לא רואה למה שישחק פה תפקיד מרכזי.

הבאונס בהחלט שקיים גם למי ששוקל 60. אבל הרבה פחות. כי יש פחות מסת שריר שנמתחת ונותנת ריבאונד. ובנוסף גם הרבה פחות צפוף שם. ככה שהכל ביחד משמש כבאונס טוב יותר.
בדדליפט לא מתרחש באונס, ככה שלא נהנים מהיתרונות הללו.

אין אמת גלובלית וגם לא בטוח שמדובר נטו במאסת השריר הגדולה יותר(בתחרות לא מי שהכי שרירי בהכרח הכי חזק), פשוט יש אנשים שטובים בסקוואט וגרועים בדדליפט מסיבה זו ואחרת.

לא חסרים ליפטרים שמנים שטובים בדדליפט מבסקוואט ואפשר לראות את זה בכל תחרות של IPF בקטגוריות הגבוהות למי שעוקב(מתמודדים חדשים ברמה גבוהה כל שנה).

מה שברור הוא שיש(מספרית) יותר סקוואטרים ברמת עלית מדדליפטרים עקב מבנה גוף ספציפי דרוש לדדליפט, לעומת סקוואט שהוא תנועה אנטומית טהורה ופחות שכיח שיהיו בו חסרונות מכאניים או תלות קריטית במבנה גוף.

אין אמת גלובלית וגם לא בטוח שמדובר נטו במאסת השריר הגדולה יותר(בתחרות לא מי שהכי שרירי בהכרח הכי חזק), פשוט יש אנשים שטובים בסקוואט וגרועים בדדליפט מסיבה זו ואחרת.

לא חסרים ליפטרים שמנים שטובים בדדליפט מבסקוואט ואפשר לראות את זה בכל תחרות של IPF בקטגוריות הגבוהות למי שעוקב(מתמודדים חדשים ברמה גבוהה כל שנה).
מבחינה סטטיסטית היחס של הסקוואט לעומת הדדליפט גבוה יותר בקטגוריות הכבדות מאשר בנמוכות. לא מדובר על אדם ספציפי כזה או אחר, אלא על חתך רוחבי.
איך אתה מסביר את זה? אני לא חושב שאנתרופומטריה יכולה להסביר את העובדה הזאת. למשל, אורך הידיים (ביחס לגוף) לא אמור להיות שונה בין הקטגוריות (מדבר על ממוצע).
למרות שבקטגוריות הכבדות נמצאים הגבוהים יותר, והדדליפט מתבצע מנקודה יותר נמוכה ביחס לגוף שלהם מאשר לנמוכים. בסקוואט האורך הכולל של הגוף (גובה) לא משנה כמובן, אלא רק היחסים בין החלקים השונים בגוף. כמה ההבדל הזה משפיע? אני משער שכמעט ולא.

דעתך?

אני לא חושב שזה קשור בעיקר לקושי להכנס לסטאפ.
לדעתי הגורם המכריע הוא מסת השריר. ככל שהליפטר גדול יותר יש לו יותר מסת שריר. בסקוואט יש באונס, ככה שככל שיש יותר מסת שריר יש יותר ממה to bounce off of.
ליפטר שעלה מ20% שומן ל35% שומן לאו דווקא עלה במסת שריר משמעותית. אתה לא חושב שלשומן נטו אין תרומה לנושא?
אצל סטרונגמנים המצב שונה ורובם יהיו במצב יותר אתלטי למרות שניתנת להם זכות בחירה בגודל הכרס .ועדיין, הסטרונגמנים הם הדדליפטרים החזקים בעולם עם קידומת של 400kg+ לפחות, בעוד שהסקוואט נשאר דומיננטי בתחרויות פווארליפטינג.
השאלה המתבקשת היא למה רובם שם בפאוורליפטינג בוחרים להיות כמו אמריקאי obese ממוצע.

ליפטר שעלה מ20% שומן ל35% שומן לאו דווקא עלה במסת שריר משמעותית.
איך אפשר לעלות מ20% שומן ל-35% שומן, תוך כדי אימוני כוח, בלי לעלות במסת שריר בצורה משמעותית? (משמעותית = ביחס לרמת המתאמן)

אצל סטרונגמנים המצב שונה ורובם יהיו במצב יותר אתלטי למרות שניתנת להם זכות בחירה בגודל הכרס .ועדיין, הסטרונגמנים הם הדדליפטרים החזקים בעולם עם קידומת של 400kg+ לפחות, בעוד שהסקוואט נשאר דומיננטי בתחרויות פווארליפטינג.
השאלה המתבקשת היא למה רובם שם בפאוורליפטינג בוחרים להיות כמו אמריקאי obese ממוצע.
אני לא מבין מה הנקודה שלך.
סטרונגמנים הם דדליפטרים טובים (או דדליפטרים טובים הם גם סטרונגמנים - ביצה ותרנגולת), כי שני הענפים דורשים דברים דומים: כוח, כפות ידיים גדולות, גריפ טוב, ידיים ארוכות. שני ענפים שדורשים את אותו מבנה גוף בהחלט יתנו לך ספורטאים שטובים בשניהם. וזה לפני שאני בכלל מתחיל לדבר על כך שהדדליפט הוא חלק מתחרות סטרונגמן, ככה שמן הסתם שהם מתאמנים בזה כתרגיל ספציפי לענף ולא רק כתרגיל כוח כללי.
הם מתאמנים הרבה פחות על הסקוואט, ולמען האמת יש כאלה שהסקוואט שלהם נראה כמו הצרות שלי, והוא חלק מזערי מהאימונים שלהם בהשוואה לדדליפט ושאר משיכות והרמות מהקרקע, לחיצות מעל הראש וכו'.

איך אפשר לעלות מ20% שומן ל-35% שומן, תוך כדי אימוני כוח, בלי לעלות במסת שריר בצורה משמעותית? (משמעותית = ביחס לרמת המתאמן)
אם אתה ברמה גבוהה של מיצוי הפטנציאל הגנטי שלך פלוס של 5000 קלוריות יעלה אותך במעט שריר ובהרבה שומן, לא משהו שיחולל שינוי משמעותי בהישגים שלך.
ונניח ואני אעשה את זה כי זה יביא אותי למקום הנכון, מה הלאה? למה לי להישאר על אחוז שומן כזה גבוה?
אתה מכיר obese ב35% שומן שזה אחוז השומן הנוח והטבעי בשבילו שהוא מתפקד ככה טוב בחיי היום-יום?

באמת נראה לי שפשוט אתה נהנה לנצח. אני אשאל שוב, אתה באמת חושב שלשומן נטו אין תרומה לסקוואט?

אני לא מבין מה הנקודה שלך.
סטרונגמנים הם דדליפטרים טובים (או דדליפטרים טובים הם גם סטרונגמנים - ביצה ותרנגולת), כי שני הענפים דורשים דברים דומים: כוח, כפות ידיים גדולות, גריפ טוב, ידיים ארוכות. שני ענפים שדורשים את אותו מבנה גוף בהחלט יתנו לך ספורטאים שטובים בשניהם. וזה לפני שאני בכלל מתחיל לדבר על כך שהדדליפט הוא חלק מתחרות סטרונגמן, ככה שמן הסתם שהם מתאמנים בזה כתרגיל ספציפי לענף ולא רק כתרגיל כוח כללי.
הם מתאמנים הרבה פחות על הסקוואט, ולמען האמת יש כאלה שהסקוואט שלהם נראה כמו הצרות שלי, והוא חלק מזערי מהאימונים שלהם בהשוואה לדדליפט ושאר משיכות והרמות מהקרקע, לחיצות מעל הראש וכו'.
גם בפאוורליפטינג נותנים דגש לדדליפט, בטח שאתה רוצה לשבור שיא עולם ולהגיע לטוטאל הכי גבוה, אחרת מישהו אחר יאיים עליך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית