דיון מידע האם הסקוואט רואו שלך צריך להיות גבוהה מהדדליפט רואו שלך?

• פותח/ת השרשור StasZ
  • פורסם בתאריך
אם אתה ברמה גבוהה של מיצוי הפטנציאל הגנטי שלך פלוס של 5000 קלוריות יעלה אותך במעט שריר ובהרבה שומן, לא משהו שיחולל שינוי משמעותי בהישגים שלך.
קים און גוק שוקל 62, ומחזיק בשיא העולם בסנאץ' (מכך אני מניח - שהוא קרוב למיצוי הפוטנציאל הגנטי שלו. לא ממש מתאמן מתחיל). אתה חושב שהוא יכול לעלות ל35% שומן, או לצורך העניין בוא נגיד ל110 ק"ג, מבלי לעלות משמעותית במסת השריר, תוך כדי שהוא ממשיך להתאמן בWL?
ומה אתה חושב שיקרה לסנאץ' שלו בתהליך הזה - ישאר 154 ק"ג, או יעלה?

זרוק ניחוש.

וזה לא קשור לדיון. לא מבין למה לקחת את זה לשם, איך זה רלוונטי לנושא עליו אנחנו מדברים - זה אני לא יודע.

ונניח ואני אעשה את זה כי זה יביא אותי למקום הנכון, מה הלאה? למה לי להישאר על אחוז שומן כזה גבוה?
אתה מכיר obese ב35% שומן שזה אחוז השומן הנוח והטבעי בשבילו שהוא מתפקד ככה טוב בחיי היום-יום?

באמת נראה לי שפשוט אתה נהנה לנצח. אני אשאל שוב, אתה באמת חושב שלשומן נטו אין תרומה לסקוואט?
אני לא מבין איך מהיחס בין הסקוואט לדדליפט הגעת לזה. אם אתה רוצה דיון חדש, תפתח, וזה אולי יהיה רלוונטי.
מה הקשר לדיון?

גם בפאוורליפטינג נותנים דגש לדדליפט, בטח שאתה רוצה לשבור שיא עולם ולהגיע לטוטאל הכי גבוה, אחרת מישהו אחר יאיים עליך.
אחלה, רק שבפאוורליפטינג גם נותנים דגש לסקוואט, וזה לא ממש משהו שמתקיים בסטרונגמן. וסתם התעלמת מכל שאר הנתונים המבניים שהצגתי שנדרשים גם בסטרונגמן וגם בדדליפט, והקיום שלהם משפר את הדדליפט אבל ממש לא מחייב שישפר את הסקוואט (כפות ידיים גדולות, גריפ טוב וידיים ארוכות משפרות את הסקוואט בצורה כלשהי? אני לא רואה סיבה שכן)

קים און גוק שוקל 62, ומחזיק בשיא העולם בסנאץ' (מכך אני מניח - שהוא קרוב למיצוי הפוטנציאל הגנטי שלו. לא ממש מתאמן מתחיל). אתה חושב שהוא יכול לעלות ל35% שומן, או לצורך העניין בוא נגיד ל110 ק"ג, מבלי לעלות משמעותית במסת השריר, תוך כדי שהוא ממשיך להתאמן בWL?
כן, זה מה שאני חושב. יש פוטנציאל גנטי למסגרת הגוף שלך, להפוך להיות obese לא ישנה את זה.

ומה אתה חושב שיקרה לסנאץ' שלו בתהליך הזה - ישאר 154 ק"ג, או יעלה?
אם שומן משפיע על הסאנצ' אז כן זה יכול לשפר לו את ההרמה.
אבל למה אתה בוחר להתעלם ממה שאני שואל אותך? אם שומן מהווה פקטור בהרמות אז מה זה הצורה הדמגגוית הזאת שאתה מוכיח את הטענה שלך.

וזה לא קשור לדיון. לא מבין למה לקחת את זה לשם, איך זה רלוונטי לנושא עליו אנחנו מדברים - זה אני לא יודע.
אני לא מבין איך מהיחס בין הסקוואט לדדליפט הגעת לזה. אם אתה רוצה דיון חדש, תפתח, וזה אולי יהיה רלוונטי.
מה הקשר לדיון?
ברצינות? אנחנו מעלים השערות על מה תורם ליחס הזה בין הסקוואט לדדליפט.
בקטגורית משקל הנמוכות בוחרים להתחרות במצב lean ובקטגוריות הגבוהות במצב obese.
וזה אחת הסיבות (לדעתי) שהיחס הזה שונה.

אחלה, רק שבפאוורליפטינג גם נותנים דגש לסקוואט, וזה לא ממש משהו שמתקיים בסטרונגמן. וסתם התעלמת מכל שאר הנתונים המבניים שהצגתי שנדרשים גם בסטרונגמן וגם בדדליפט, והקיום שלהם משפר את הדדליפט אבל ממש לא מחייב שישפר את הסקוואט (כפות ידיים גדולות, גריפ טוב וידיים ארוכות משפרות את הסקוואט בצורה כלשהי? אני לא רואה סיבה שכן)
הטובים ביותר הם כמעט תמיד well round. אם כפות ידיים גדולות וידיים ארוכות הם מה שהופך סטרונגמן לדדליפטר טוב למה הפוורליפטר הטוב ביותר מושך רק 340 ק"ג ולא מתקרב לרמה של סטרונגמן 'ממוצע' בקידומת ה400kg+?

@BreakingBadSuck
פאוורליפטרים ממזמן עברו את ה340 דד,סטרונגמנים מושכים עם רצועות כף יד שמבטלות את פאקטור האחיזה ומקפיצים את המוט על הרגל.
ואני לא אגיב אפילו על השטות של הא"ש כי פה כבר הראית שאין לך מושג.

יש לי נטיה להיות לא ברור, אני אעשה הבהרה נוספת כי באמת אין לי מה לחפור בנושא אלא רק להשמיע את דעתי.

בקצרה:
בקטגוריות משקל הנמוכות האדם הממוצע חייב להיות lean על מנת להיות כמה שיותר תחרותי.
בקטגוריות משקל הגבוהות, הSHW הבינוני בוחר להתחרות במשקל גוף שאדם נורמלי לעולם לא ירצה להגיע אליו (170 קילו בגובה 1.80)

אני מסכים עם דעת שייקו שמה שמעוות את היחס הזה הוא השומן שמשחק תפקיד לא קטן בכמה שתרים (לטוב או לרע).
לדוגמא - הליפטר הטוב ביותר בקטגוריית משקל 83kg משך 310 ק"ג ואילו הSHW הטוב ביותר משך 340 ק"ג.
אם ההפרש בין שניהם בטוטאל הוא 200 ק"ג איך יכול להיות שההפרש בין הדדליפט כל כך נמוך?

לדעתי הסיבה שהSHW כיום נמצאים עם יחס כזה פשוט כי הם גרועים יותר בדדליפט כי הם שמנים יותר.
אני לא מתרשם מה'טוב ביותר' שמושך 340 ק"ג כאשר יש עשרות אנשים בעולם (פווארליפטרים וסטרונגמנים) שעברו את ה400 קילו:

כמובן שזה לא נכון לכולם, אלא רק לסטטיסטיקה שממנה הוציאו את הרטיו הזה (IPF). קצת קשה לעשות את ההשוואה הזאתי בתחרויות שמתחרים עם רצועות שמוסיפות 50 ק"ג וכשלא צריך לשבור מקביל.
בכל מקרה, התמונה הכללית שמתקבלת בתחרות SHW היא שהרוב שמנים במצב קיצוני, אך לא כולם.

יש לי נטיה להיות לא ברור, אני אעשה הבהרה נוספת כי באמת אין לי מה לחפור בנושא אלא רק להשמיע את דעתי.

בקצרה:
בקטגוריות משקל הנמוכות האדם הממוצע חייב להיות lean על מנת להיות כמה שיותר תחרותי.
בקטגוריות משקל הגבוהות, הSHW הבינוני בוחר להתחרות במשקל גוף שאדם נורמלי לעולם לא ירצה להגיע אליו (170 קילו בגובה 1.80)

אני מסכים עם דעת שייקו שמה שמעוות את היחס הזה הוא השומן שמשחק תפקיד לא קטן בכמה שתרים (לטוב או לרע).
לדוגמא - הליפטר הטוב ביותר בקטגוריית משקל 83kg משך 310 ק"ג ואילו הSHW הטוב ביותר משך 340 ק"ג.
אם ההפרש בין שניהם בטוטאל הוא 200 ק"ג איך יכול להיות שההפרש בין הדדליפט כל כך נמוך?

לדעתי הסיבה שהSHW כיום נמצאים עם יחס כזה פשוט כי הם גרועים יותר בדדליפט כי הם שמנים יותר.
אני לא מתרשם מה'טוב ביותר' שמושך 340 ק"ג כאשר יש עשרות אנשים בעולם (פווארליפטרים וסטרונגמנים) שעברו את ה400 קילו:

כמובן שזה לא נכון לכולם, אלא רק לסטטיסטיקה שממנה הוציאו את הרטיו הזה (IPF). קצת קשה לעשות את ההשוואה הזאתי בתחרויות שמתחרים עם רצועות שמוסיפות 50 ק"ג וכשלא צריך לשבור מקביל.
בכל מקרה, התמונה הכללית שמתקבלת בתחרות SHW היא שהרוב שמנים במצב קיצוני, אך לא כולם.

אם אני לא טועה התמונה של לילי(קיל) שהבאת היא מהתקופה שהוא התחרה ב275, וגם כיום, הוא לא SHW.

אם אני לא טועה התמונה של לילי(קיל) שהבאת היא מהתקופה שהוא התחרה ב275, וגם כיום, הוא לא SHW.
בשבילך:
8109249563_0f372fcfec.jpg

ואני אכתוב שוב שכבר נתנו יותר מ340 קילו(זהיר נתן יותר בעד 125/140 אפילו)
אין איגוד שבו לא חייב לשבור מקביל.
התמונה הכללית שמתקבלת היא שאתה זורק טיעונים די חסרי ביסוס ואין בדיוק השוואה בין קטגוריות

ואני אכתוב שוב שכבר נתנו יותר מ340 קילו(זהיר נתן יותר בעד 125/140 אפילו)
אין איגוד שבו לא חייב לשבור מקביל.
התמונה הכללית שמתקבלת היא שאתה זורק טיעונים די חסרי ביסוס ואין בדיוק השוואה בין קטגוריות
עזוב אחי ניצחת כבר בשלב שאמרת ש"אין לי מושג" כי זה הרי ברור כל כך שלהעלות בשומן ידחוף אותך אל מעבר לסף הגנטי (בדומה לסטרואידים).
אתה לא צריך להוכיח כלום עם common sense כמו שלך.

עזוב אחי ניצחת כבר בשלב שאמרת ש"אין לי מושג" כי זה הרי ברור כל כך שלהעלות בשומן ידחוף אותך אל מעבר לסף הגנטי (בדומה לסטרואידים).
אתה לא צריך להוכיח כלום עם common sense כמו שלך.

צודק,פאוורליפטרים בכלל לא משתמשים בחומרים כי הם שמנים. 35% שומן על 170 קילו כפי שתיארת מקודם-בטטה מהלכת...
ברגע שיהיה לך טיפה היגיון תדבר בנושאים שיש לך ידיעה מינימלית בהם.
כתבת רצועות כמשהו שפוגע בסקאלה של הסקוואט והתעלמת מזה שכל סטרונגמן מושך עם רצועות אחיזה שאיתן החיים פי כמה וכמה יותר קלים עבורו(גם מקפיץ על הרגל את המוט אבל אני מניח שלא תבין מה זה אומר)
לך חזרה לשיא של ה340 קילו שלך בדדליפט בזמן שולאד אלחזוב משך יותר מכך בארצנו הקטנטנה

אני מקבל את זה שהדוגמה עם הסטרונגמן לא הכי טובה כי יש הרבה דברים שונים בשיפוט, אבל מה לעשות שבIPF קטגוריית SHW לא מצטיינת בדדליפט.

אני חושב שיש קשר בין מסת השומן שיש להרמות שלך.
מוזמן שלא לקבל את זה או פשוט להתעלם מזה.

כן, זה מה שאני חושב. יש פוטנציאל גנטי למסגרת הגוף שלך, להפוך להיות obese לא ישנה את זה.
ואתה חושב שבעצם היותו שוקל 62 ק"ג, הוא לא מגביל את עצמו? אתה חושב שזה משקל שהוא לא צריך לשמור עליו כדי לא לעלות?
אני לא מבין, כל מה שאתה צריך זה דוגמאות למשקולנים שעלו בקטגוריית המשקל? אילייה אילין היה אלוף עולם גם במשקל 85 וגם ב105, אתה חושב שהוא עלה רק בשומן בתהליך הזה?

ברצינות? אנחנו מעלים השערות על מה תורם ליחס הזה בין הסקוואט לדדליפט.
בקטגורית משקל הנמוכות בוחרים להתחרות במצב lean ובקטגוריות הגבוהות במצב obese.
וזה אחת הסיבות (לדעתי) שהיחס הזה שונה.
אם אתה טוען שהשומן מספק באונס טוב יותר, אז אנחנו מדברים למעשה על אותה תרומה, רק שאני חושב שמסת השריר הגבוהה יותר באה יותר לידי ביטוי בבאונס מאשר השומן, כי אחרי הכל, מסת השריר היא המנוע. כשאנחנו מסתכלים על שני ליפטרים באותו משקל גוף, אבל אחוזי שומן שונים, לרוב החזק יותר ביניהם יהיה זה שנמצא על אחוז שומן נמוך יותר (כלומר % גדול יותר של מסת שריר). בהנחה ששאר המשתנים זהים, כמובן.

הטובים ביותר הם כמעט תמיד well round. אם כפות ידיים גדולות וידיים ארוכות הם מה שהופך סטרונגמן לדדליפטר טוב למה הפוורליפטר הטוב ביותר מושך רק 340 ק"ג ולא מתקרב לרמה של סטרונגמן 'ממוצע' בקידומת ה400kg+?
כי פאוורליפטינג לא בורר לפי אורך ידיים (בין היתר), בניגוד לסטרונגמן?
אז אין סיבה שהTOP 10 יהיו דווקא עם ידיים ארוכות וכפות ידיים גדולות, בניגוד לסטרונגמן?
במיוחד כשבבנץ' פרס ידיים ארוכות פוגעות בך (ובדדליפט מועילות לך), אז אין סיבה שהטופ בפאוורליפטינג יהיה עם ידיים ארוכות במיוחד, או קצרות במיוחד?

אני לא מבין מה פספסת.

טוב, חשבתי שאחרית הימים כבר הגיעה ומישהו הצליח להוכיח ששומן מניע מפרקים ו/או תורם להתייעלות עצבית. אני אחזור לשנת החורף שלי. ריפטו תמיד צודק, ולי יש שקט.

טוב, חשבתי שאחרית הימים כבר הגיעה ומישהו הצליח להוכיח ששומן מניע מפרקים ו/או תורם להתייעלות עצבית. אני אחזור לשנת החורף שלי. ריפטו תמיד צודק, ולי יש שקט.
לא לא, זה בסדר. אתה יכול להמשיך לטעון כנגד כל טענה שלו, ללא תלות מה היא. וזה מאוד מחמיא שאתה קורא לי ריפטו, אבל אנחנו באמת לא אותו אדם.

[
אני מקבל את זה שהדוגמה עם הסטרונגמן לא הכי טובה כי יש הרבה דברים שונים בשיפוט, אבל מה לעשות שבIPF קטגוריית SHW לא מצטיינת בדדליפט.

אני חושב שיש קשר בין מסת השומן שיש להרמות שלך.
מוזמן שלא לקבל את זה או פשוט להתעלם מזה.
באייפיאף מושכים עם מוט סטיף (ולא עם גריפ משהו) שמשמש לשלושת ההרמות....
אייפיאף פאוורבאר
זה למה הדדליפטים ״חלשים״.

בנדיקט משך 460 עם מוט פלסטלינה ופלטות ברוחב של קולמן, לא שזה מוריד מההישג בכלל(הוא גם משך 440 במוט ״רגיל״ ו-470 במכון) אבל זה פקטור בפני עצמו.
וגם כן, רוב הדדליפטים של ה-800 פאונד ומעלה הם במוט גמיש כמו טקסס דדליפט באר / אוקי באר.

בן אדם קטן וחלש פיזית יותר מסוגל להוציא פחות סלאק מהמוט כי יש עליו פחות משקל בין היתר וזה למה השיאים אצל הקלים באייפיאף לא כל כך מאחור מהשיאים ה״רגילים״.... (מה שיוצר את ה״הבדל בקטן״ במשיכות בין הshw לקטגוריות משקל הנמוכות..).

[

באייפיאף מושכים עם מוט סטיף (ולא עם גריפ משהו) שמשמש לשלושת ההרמות....
אייפיאף פאוורבאר
זה למה הדדליפטים ״חלשים״.

בנדיקט משך 460 עם מוט פלסטלינה ופלטות ברוחב של קולמן, לא שזה מוריד מההישג בכלל(הוא גם משך 440 במוט ״רגיל״ ו-470 במכון) אבל זה פקטור בפני עצמו.
וגם כן, רוב הדדליפטים של ה-800 פאונד ומעלה הם במוט גמיש כמו טקסס דדליפט באר / אוקי באר.

בן אדם קטן וחלש פיזית יותר מסוגל להוציא פחות סלאק מהמוט כי יש עליו פחות משקל בין היתר וזה למה השיאים אצל הקלים באייפיאף לא כל כך מאחור מהשיאים ה״רגילים״.... (מה שיוצר את ה״הבדל בקטן״ במשיכות בין הshw לקטגוריות משקל הנמוכות..).
ניסיון נחמד לתלות במשמעות של גמישות המוט ככ הרבה אבל לדעתי זה לא הסבר מניח את הדעת.
כשאתה משווה בין shw של ipf לבין שאר האיגודים כשיש המון המון ספורטאים באיגודים השונים שמושכים באיזור ה400 על מגוון רחב של משקלי גוף אתה טוען שזה בממוצע מוסיף 60 קילו למוט. לא סביר בעליל

הטענה הזאת אמורה לתת יתרון לגדולים יותר בדדליפט, לא לקטנים יותר. הגדולים יותר חזקים יותר.

ניסיון נחמד לתלות במשמעות של גמישות המוט ככ הרבה אבל לדעתי זה לא הסבר מניח את הדעת.
כשאתה משווה בין shw של ipf לבין שאר האיגודים כשיש המון המון ספורטאים באיגודים השונים שמושכים באיזור ה400 על מגוון רחב של משקלי גוף אתה טוען שזה בממוצע מוסיף 60 קילו למוט. לא סביר בעליל
Kk אומר שזה מגיע לעד 80 קילו למי שיודע להשתמש בזה,
אני לא מספיק מבין ומנוסה כדי להגיד את זה...
הטענה הזאת אמורה לתת יתרון לגדולים יותר בדדליפט, לא לקטנים יותר. הגדולים יותר חזקים יותר.
זה מה שכתבתי...

שבגלל שזה נותן יותר יתרון לגדולים בין הגדולים באייפיף לגדולים בשאר האיגודים יש הבדל גדול יותר
ובגלל שזה פחות מזיז לקטנים ההבדל הוא קטן יותר בין אלו שבאייפיאף ואלו באיגודים אחרים
מה שאומר שיש הבדל קטן יותר בין המושכים הקטנים למושכים הגדולים באייפיאף מאשר באיגודים אחרים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית