הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מצב קיצוני אחרי סט עצים

The Hulk

משתמש מתחיל
209
58
נק' מוניטין:
101
209
58
אז הגעתי היום לאימון אחרי בערך שבוע וחצי-שבועיים שלא התאמנתי, וברוב טיפשותי (אין צורך להעיר על זה, למדתי על בשרי אפשר להגיד) החלטתי לחזור על האימון האחרון - זאת אומרת 125 לחמישייה בסקוואט, לא אמור להיות יותר מדי כבד עבורי, החזרה החמישית עלתה בגריינדר מטורף, אני חושב שהעלייה לקחה איזה שבע שניות. אחרי הסט הזה הרגשתי סחרחורת באופן קיצוני, הרגשתי כאילו זה עניין של שניות עד שאני מקיא, העיניים שלי נהיו אדומות ממש ובקושי יכולתי לעמוד על הרגליים... מאוד נבהלתי מזה, ישבתי ושתיתי מים עשר חמש עשרה דקות ועפתי הביתה, שעתיים אחרי (!!!) אני עדיין מסוחרר בטירוף.

מה קרה פה, למה ואיך להימנע מזה להבא? תודה.

מה שקרה זה שהחומציות בשריר עלתה בעקבות כמויות הפחמן דו חמצני שנצברו, מה שגרם גם לסחרחורת שלך, ביחד אם העליה בלחץ הדם.

התופעה אמורה לעבור לבד, אם לא תבדוק את זה.

כוח זו הסתגלות ארוכת-טווח. אחרי שבועיים אתה עדיין לא נחלש הרבה, אבל אתה כבר לא בכושר, כי שאר ההסתגלויות הן קצרות-טווח (חלק יותר וחלק פחות).
ככה שאחרי שבועיים ללא אימונים אתה יכול להפעיל עומס גדול מאוד, מבלי שאתה מוכן אליו.

השרירים שלך סביר להניח יכאבו ויהיה דומס, וסביר להניח ששאר תופעות הלוואי נעוצות בעלייה החדה בלחץ הדם בזמן סט כבד. זה קורה בכל סט כבד, אבל מסתגלים גם לזה, וזו הסתגלות שאיבדת (במידה מסויימת, אני לא יודע בכמה) ולכן אתה היית עם לחץ דם גבוה יותר ממה שהסתגלת אליו - וזה התאפשר אך ורק כי הכוח שלך יחסית גדול, ביחס להסתגלות שלך ללחץ דם, כי שוב - כוח זו הסתגלות ארוכת טווח שלוקח הרבה זמן לבנות, והרבה זמן לאבד (ביחס לשאר ההסתגלויות).

לכן, מי שחלש - לא נמצא בסכנה הזו, אבל הוא נמצא בסכנה להרבה דברים אחרים, כי הוא חלש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית