ייעוץ כמה פחמימות אני אצטרך ביום?

ילד זקן

משתמש מתחיל
63
4
נק' מוניטין:
4
63
4
על עצמי:
בן 20
60 קילו
175 ס״מ
רזה מאוד.

אני מנסה לבנות לעצמי תפריט אבל אני מתקשה מאוד לצבור פחמימות. מה שאני לא אעשה אני לא יכול לצבור יותר מ250 גרם פחמימות ביום, מה אני עושה?
בתפריט אני מנסה לעשות ככה:
120 גרם חלבון (לא יותר)
100 גרם שומן (כדי לקבל יותר קלוריות)
עכשיו לפחמימות אני לא יכול להוסיף יותר מ250, זה נראה לי הזוי כי אם אני אוכל קילו אורז ביום, זה עדיין לא מספיק..

120 חלבון- 480
100 שומן- 900
יוצא לי 1380 קלוריות בלי פחמימות.
אם אני מוסיף קילו אורז אני מקבל רק 250 פחמימה שזה 1000 קלוריות, ו-2380 קלוריות זה יחסית כלום.. (אני זוכר שבעבר צרכתי יותר מ2800 ביום, לא זוכר את התפריט).

1) היחסים של החלבון והשומן הם טובים?
2) אם אני אצרוך 120 גרם שומן ולא 100, זה ישנה משהו? הרי עוד 20 גרם שומן זה עוד 180 קלוריות קלות..
3) אני צריך בכלל יותר מ250 גרם פחמימות ביום?
4) איך להוסיף עוד פחמימות? כי אני לא חושב שאני אצליח לאכול יותר מקילו אורז ביום..
5) חלבון שנובע מאורז/לחם חיטה מלאה או כל דבר שהוא לא ״חלבון״ (ביצים,בשר,חלב) נחשב כאותו חלבון מהמקורות של הבשר,חלב,ביצים? או שה-120 גרם חלבון ביום שאני צורך אמורים לנבוע אך ורק מחלבון שהוא בשר,חלב,ביצים?
6) יש מאכל יותר מומלץ מאורז שיש לו יותר פחמימה פר משקל מאכל? תפו״א, פסטה, בטטה וכו׳..? כי תמיד שאני שומע פחמימה ישר קופץ לי בראש ״אורז״.

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

בוקר 100 גרם שיבולת שועל
צהריים 100 גרם אורז לפני בישול (250 אחרי בישול +-)
ערב 600 גרם תפוח אדמה (כ 3-4 תפוחי אדמה).

ואתה בערך ב 290 רק ממקורות פחמימתיים, אני מניח שאתה אוכל דברים נוספים שיש בהם פחמימות ועל כן בקלות אתה חוצה את ה 300.

לגבי שאר השאלות אני ישאיר לאחרים לענות.

• פותח/ת השרשור
זה ישנה אם מקור הפחמימות שאני אצרוך יגיעו מאותם מאכל? נגיד פסטה?
או שמקור הפחמימות שלי צריך לנבוע מכמה סוגים של מאכלים ולא ממאכל אחד או שניים?
איך אתה אוכל ש״ש? ניסיתי פעם כדייסה יצא מגעיל

100 גרם ש"ש, סקופ/חצי סקופ חלבון ומים עד שנהיה נעים למראית עין, אם בא לי בוקר מתוק מוסיף חצי כפית קינמון ושקית סוכרהדיאט.

בגדול לא משנה כל כך מהיכן המקורות הפחמימתיים, בקטן, לדעתי, עדיף להימנע מפחמימות פשוטות ומחיטה.

נערך לאחרונה:
למה אנשים בפורום הזה לא עונים לשאלה פשוטה אלה מסבכים את העניין ומתנשאים?

כשעוזרים לך תגיד תודה ואל תגיב בצורה כזאת.

בכוונה רציתי שתקח ותסתכל על הרכיבים ושתלמד להבין את רשימת המרכיבים.
אבל בשביל שלא תצטרך לסובב חבילת פסטה ,חלילה, אומר שכן, פסטה עשויה ברב המקרים מחיטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית