הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איבוד של 3 קילו בשבוע...

danieldand

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום חברים,
הייתי בחופשה בערך כשבוע ובשבוע הזה לא התאמנתי בכלל והתזונה שלי הייתה על הפנים - בערך ארוחה אחת ליום

לפני החופשה הייתי במשקל 74 וכשחזרתי חשכו עיניי... 71 קילו :(
כמו כן ירדתי בשריר ורואים את זה בעין - ידיים, חזה, רגליים כתפיים.. ובנוסף לכל זה גם אמרו לי אנשים שהצטמקתי :(
תוך כמה זמן אני יחזיר את כל מה שאבד? איך אפשר לצמצם את הנזק לפעם הבאה?
כל ההשקעה בחדכ ורק שבוע ללא אימונים וזה מה שקורה? זה נורמלי? 🤒

נחלשתי בהמון מהתרגילים שהייתי מבצעת באופן קבוע במכון תוך שבוע אחד בלבד. והאחוזי שומן שלי נורא נמוכים ככה שראיתי על הגוף כל גרם שריר שירדתי.

מאיפה לך שמה שראית זה לא איבוד נוזלים?נפח שריר יכול להיראות מאוד שונה.
וההיחלשות הייתה מהמאזן השלילי שהיית בו,לא מחייב מאיבוד שריר.
לא איבדת שריר בתנאי שלא צמת או במאזן הזוי לחלוטין וגם אז הגוף יודע לשמר היטב.

מאיפה לך שמה שראית זה לא איבוד נוזלים?נפח שריר יכול להיראות מאוד שונה.
וההיחלשות הייתה מהמאזן השלילי שהיית בו,לא מחייב מאיבוד שריר.
לא איבדת שריר בתנאי שלא צמת או במאזן הזוי לחלוטין וגם אז הגוף יודע לשמר היטב.
איבדתי שריר בוודאות. לא נוזלים, לא שומן. איבדתי ש-ר-י-ר. בוודאות. זה כבר קצת מעליב שמפקפקים במה שכתבתי, אני יודעת מה ירדתי, ואני לא אכתוב ואזרוק סתם מילים באוויר.

איבדתי שריר בוודאות. לא נוזלים, לא שומן. איבדתי ש-ר-י-ר. בוודאות. זה כבר קצת מעליב שמפקפקים במה שכתבתי, אני יודעת מה ירדתי, ואני לא אכתוב ואזרוק סתם מילים באוויר.
זה לא שאת זורקת מילים באוויר ואנחנו סתם לא מאמינים לך, זה פשוט פיזיולוגית לא דבר נפוץ, מסת שריר וכוח מתחילים לאבד אחרי שבועיים-שלוש של חוסר באימונים ע"פ הרבה מקומות בספרות המקצועית, אם יש גרעון קלורי, ככל שיגדל כך גם הדעיכה במסה השרירית, שבוע זה פשוט לא הרבה זמן או לפחות מספיק כדי לאבד כוח ומסת שריר.
יכולים להיות מקרים שונים שבהם יהיה איבוד מהיר יותר של מסה שרירית, כמו בעיות הורמנליות/מטאבוליות שונות ועוד.

זה לא שאת זורקת מילים באוויר ואנחנו סתם לא מאמינים לך, זה פשוט פיזיולוגית לא דבר נפוץ, מסת שריר וכוח מתחילים לאבד אחרי שבועיים-שלוש של חוסר באימונים ע"פ הרבה מקומות בספרות המקצועית, אם יש גרעון קלורי, ככל שיגדל כך גם הדעיכה במסה השרירית, שבוע זה פשוט לא הרבה זמן או לפחות מספיק כדי לאבד כוח ומסת שריר.
מסכימה איתך, גם אני לא חשבתי שבשבוע אחד ארד בביצועים ובמסת שריר, והנה בכל זאת זה קרה. אני בטוחה שזה שונה מאדם לאדם ואולי הסיבה באמת היא שגם ככה אין עליי כל כך מסת שומן אז הגוף שלי צרך אנרגיה מהמקור שהיה לו הכי זמין, לא יודעת, אבל זה קרה וזה יכול לקרות לכל אחד..

מסכימה איתך, גם אני לא חשבתי שבשבוע אחד ארד בביצועים ובמסת שריר, והנה בכל זאת זה קרה. אני בטוחה שזה שונה מאדם לאדם ואולי הסיבה באמת היא שגם ככה אין עליי כל כך מסת שומן אז הגוף שלי צרך אנרגיה מהמקור שהיה לו הכי זמין, לא יודעת, אבל זה קרה וזה יכול לקרות לכל אחד..
מה אחוז השומן שלך?
והיית בגרעון קלורי?

כן הייתי בגירעון לצערי. ואני מניחה שבין ל10-12%
10-12%לנשים, זה אחוז שומן שגם מתחרות אולימפיה בקטגוריית פיזיק יתקשו להגיע אליו...😉 סביר להניח שאת מתבלבלת בהבדלי אחוזי השומן בין גברים לנשים...

כן הייתי בגירעון לצערי. ואני מניחה שבין ל10-12%

אז תדברי איתנו אחרי שתעשי בדיקה מאוד יקרה לפני ואחרי כל טיול והפסקה של שבוע מהאימונים,יש בוינגייט תא כזה שבודק מסת שריר רזה ואחוזי שומן למיטב ידיעתי.
לא פקפקתי בך,הנחתי(וצדקתי) שאת לא יודעת להבדיל.
ואני אומר את זה כמישהו שאיבד מסת שריר אחרי הרבה מאוד זמן של מאזן קלורי על 1000.(לקח יותר משבוע)

10-12%לנשים, זה אחוז שומן שגם מתחרות אולימפיה בקטגוריית פיזיק יתקשו להגיע אליו...😉 סביר להניח שאת מתבלבלת בהבדלי אחוזי השומן בין גברים לנשים...
זה אחוז שומן שכבר מפסיקים לקבל בו מחזור
אז תדברי איתנו אחרי שתעשי בדיקה מאוד יקרה לפני ואחרי כל טיול והפסקה של שבוע מהאימונים,יש בוינגייט תא כזה שבודק מסת שריר רזה ואחוזי שומן למיטב ידיעתי.
לא פקפקתי בך,הנחתי(וצדקתי) שאת לא יודעת להבדיל.
ואני אומר את זה כמישהו שאיבד מסת שריר אחרי הרבה מאוד זמן של מאזן קלורי על 1000.(לקח יותר משבוע)
לא אני לא מתבלבלת. (צריכים תמונות?) כן אני לא מקבלת ווסת וברור לי שזו הסיבה, אני גם בתת משקל, ואני עובדת נורא קשה כרגע בשביל להגיע למשקל תקין ובשביל להעלות מסת שריר (שבמילא נמוכה).
בגלל שאני נמצאת בתת משקל והאחוזי שומן שלי נמוכים ראיתי בבירור את הירידה במסת שריר ואין טעם להתווכח על זה.. אני שמחה בשבילך שלך זה לא קרה אחרי שבוע אבל לי לצערי זה כן.

לא אני לא מתבלבלת. (צריכים תמונות?) כן אני לא מקבלת ווסת וברור לי שזו הסיבה, אני גם בתת משקל, ואני עובדת נורא קשה כרגע בשביל להגיע למשקל תקין ובשביל להעלות מסת שריר (שבמילא נמוכה).
בגלל שאני נמצאת בתת משקל והאחוזי שומן שלי נמוכים ראיתי בבירור את הירידה במסת שריר ואין טעם להתווכח על זה.. אני שמחה בשבילך שלך זה לא קרה אחרי שבוע אבל לי לצערי זה כן.
אם את בתת משקל קיצוני (10-12% שומן ללא מסת שריר גדולה) ולא מקבלת ווסת,
זה יכול להתחבר עם מה שלוטם ציין:
יכולים להיות מקרים שונים שבהם יהיה איבוד מהיר יותר של מסה שרירית, כמו בעיות הורמנליות/מטאבוליות שונות ועוד.
לכן לא הייתי משליכה מקרה פרטי זה על כלל האוכלוסייה. בהנחה שפותח הדיון הוא אדם בריא.

אם את בתת משקל קיצוני (10-12% שומן ללא מסת שריר גדולה) ולא מקבלת ווסת,
זה יכול להתחבר עם מה שלוטם ציין:

לכן לא הייתי משליכה מקרה פרטי זה על כלל האוכלוסייה. בהנחה שפותח הדיון הוא אדם בריא.
מ.ש.ל

אחוז שומן מאוד נמוך, מסת שריר נמוכה ותת משקל.
המצב שאת מתארת הוא אנורקסיה.

לא, "אנורקסיה" זאת מחלת נפש ואין לך את הנתונים הרלוונטים בשביל לקבוע שזאת "אנורקסיה".

לא, "אנורקסיה" זאת מחלת נפש ואין לך את הנתונים הרלוונטים בשביל לקבוע שזאת "אנורקסיה".
לא רק שאי אפשר לקבוע שזו אנורקסיה אפשר לקבוע שזו אינה אנורקסיה ע"פ הציטוט הבא:
אני עובדת נורא קשה כרגע בשביל להגיע למשקל תקין

זה שולל אבחון לאנורקסיה, מכיוון שאנורקסיה היא מחלה שבה המטופל אינו מקבל שהוא בתת משקל, ואינו מוכן לעשות צעדים לשיפור המצב.

לכן שוב אני אומר בגאווה עצמית,

מ.ש.ל.

אני לא מכיר בחורה שהגיעה למצב של אחוזי שומן כל כך נמוכים לא מרצונה.

אבל צודק, הנחתתי את המילה המפוצצת הזאת "אנורקסיה" בלי שיש לי באמת ביסוס.

אני לא מכיר בחורה שהגיעה למצב של אחוזי שומן כל כך נמוכים לא מרצונה.

אבל צודק, הנחתתי את המילה המפוצצת הזאת "אנורקסיה" בלי שיש לי באמת ביסוס.

זה אומנם לא סביר אבל זה אפשרי בהחלט, קח לדוגמא תופעת "מעי רגיז" קיצונית שיכולה לגרום לכך (זאת תופעה שקיימת בין 10-20 אחוז מהאוכלוסייה).

זה אכן אנורקסיה לצערי, זה התחיל מזה לפחות. נכנסתי דרך המחלה לעולם של הכושר והפיתוח גוף והתאהבתי בזה. ירדתי הרבה במשקל ובאחוזי שומן כתוצאה מכך וגם על הדרך איבדתי המון מסת שריר. המטרה שלי היא לא תת משקל וגוף רזה אלא גוף שרירי וחטוב, גוף של עבודה קשה ולא גוף שהוא לא בריא. כן יש לי קושי לעלות במשקל כי אני מנסה לעשות את זה עם כמה שפחות עלייה באחוזי שומן, ככה שאני עולה, אבל לאט מאוד.

לא רק שאי אפשר לקבוע שזו אנורקסיה אפשר לקבוע שזו אינה אנורקסיה ע"פ הציטוט הבא:

זה שולל אבחון לאנורקסיה, מכיוון שאנורקסיה היא מחלה שבה המטופל אינו מקבל שהוא בתת משקל, ואינו מוכן לעשות צעדים לשיפור המצב.

לכן שוב אני אומר בגאווה עצמית,

מ.ש.ל.
זה אומנם לא סביר אבל זה אפשרי בהחלט, קח לדוגמא תופעת "מעי רגיז" קיצונית שיכולה לגרום לכך (זאת תופעה שקיימת בין 10-20 אחוז מהאוכלוסייה).

זה אכן אנורקסיה לצערי, זה התחיל מזה לפחות. נכנסתי דרך המחלה לעולם של הכושר והפיתוח גוף והתאהבתי בזה. ירדתי הרבה במשקל ובאחוזי שומן כתוצאה מכך וגם על הדרך איבדתי המון מסת שריר. המטרה שלי היא לא תת משקל וגוף רזה אלא גוף שרירי וחטוב, גוף של עבודה קשה ולא גוף שהוא לא בריא. כן יש לי קושי לעלות במשקל כי אני מנסה לעשות את זה עם כמה שפחות עלייה באחוזי שומן, ככה שאני עולה, אבל לאט מאוד.

עלייה באחוזי השומן תקרה ככה או ככה, עדיף לך לעשות כמה סבבים של מסה/חיטוב מאשר לעשות מסה אחת "נקייה" וארוכה שתייגע אותך ותאריך לך את הדרך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית