דיון מה זה משנה מסה מלוכלכת או נקייה? ביחס שריר-שומן

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
תמיד הרי אומרים שברוב המקרים עדיף מסה נקייה לעומת מלוכלכת בטענה שבמסה נקייה עולים פחות שומן
אבל אני שואל בתכלס מה זה משנה? מבחינת יחס שריר-שומן
נניח ובמסה נקייה הפלוס הקלורי הוא 500 ועולים 1 קילו בחודש ובמלוכלכת הפלוס הקלורי 1000 ועולים 2 קילו בחודש(סתם דוגמא המספרים)
אז נגיד ובמסה נקייה שעולים בה קילו בחודש היחס בין שריר לשומן הוא 500 גרם שריר ו500 גרם שומן, ובמלוכלכת שעולים בה 2 קילו בחודש היחס בין שריר לשומן הוא קילו שריר וקילו שומן(שוב, סתם מספרים)
אז בתכלס, מה זה משנה מבחינת העלייה במסה שריר? הרי בסופו של דבר עולים את אותה כמות שריר ובנוגע לשומן במלוכלכת אמנם עולים יותר שומן, אבל גם יותר שריר בפרק זמן קצר יותר, לא? פשוט המסה תהיה יותר קצרה והחיטוב יהיה יותר ארוך, אבל אותו אדם יהיה אם יותר שריר?
אדם א' עשה מסה נקייה חצי שנה ועלה 3 קילו שריר ו3 קילו שומן
אדם ב' עשה מסה מלוכלכת 3 חודשים ועלה 3 קילו שריר ו3 קילו שומן
אז מה ההבדל? אדם ב' פשוט יחטב בזמן שאדם א' יסיים את המסה הנקייה ואז הם יגיעו לאותה תוצאה בחצי שנה לא? בלי קשר לגנטיקה, מדבר רק מספרים בהנחה תיאורית
לדעתי פשוט מסה מלוכלכת יותר מתאימה לאלו שאין להם בעיה עם תקופת מסה קצרה ולאחר מכן חיטוב

דעתכם?

@Beast and cheat
בגישה שלך יש 2 הנחות יסוד שהן מאוד נכונות אבל לא בהכרח מתאימות לכל אחד.
1. נכונות להתאמן קשה בתוכנית כמו ss
2. נכונות לספוג עליה במשקל ובשומן

אני בהחלט תומך במה שאתה כותב עבור מישהו שהוא 'בשל' לאימונים כלומר יודע איך לבצע את התרגילים ומוכן לעבודה קשה

רוצה להוסיף נקודה נוספת - גיל.

@Beast and cheat
2. נכונות לספוג עליה במשקל ובשומן

אני בהחלט תומך במה שאתה כותב עבור מישהו שהוא 'בשל' לאימונים כלומר יודע איך לבצע את התרגילים ומוכן לעבודה קשה
1. מי שלא מוכן להתאמן, אין לו מה לשאול אותי איך מתאמנים.
2. זה תקף גם במסה "נקייה", רק שבמסה "נקייה" אתה תהיה "שמן" יותר זמן, ותשיג את התוצאות שאתה רוצה מאוחר יותר, כפי שהצגתי.

1. מי שלא מוכן להתאמן, אין לו מה לשאול אותי איך מתאמנים.
2. זה תקף גם במסה "נקייה", רק שבמסה "נקייה" אתה תהיה "שמן" יותר זמן, ותשיג את התוצאות שאתה רוצה מאוחר יותר, כפי שהצגתי.
מי זה "מי שלא מוכן להתאמן" ?

נכון, עולים את אותה כמות שריר.
1. עושים את זה כדי לחסוך את תקופת החיטוב או כדי לקצר אותה.
2. ככל שיש לך יותר שומן בגוף, הוא מוריד לך את רמות הטסטוסטרון, מה שמונע ממך מלצבור מסת שריר.
ככה שאם אתה עולה מלוכלך, יגיע שלב שהטסטוסטרון שלך ירד ולא תצליח לצבור הרבה שריר לעומת המסה נקיה.
מבחינת הערך הקלורי, זה נכון שבמילא תעלה את אותה כמות שריר כל חודש, אבל השאלה מתי יגיע הגבול.
הגבול יגיע יותר מהר במסה המלוכלכת.
אשמח לרפרנס שמוכיח שאם עולים בא''ש אז רמות הטסט' יורדות

אשמח לרפרנס שמוכיח שאם עולים בא''ש אז רמות הטסט' יורדות
מצאתי פעם איזה מחקר, לא זוכר איפה...אחפש לך.
לא בכל אחוז שומן, במצב של obesity ככל הנראה מעלה את רמות האסטרוגן ומוריד את רמות הטסט החופשי.

אם אמצא את המחקר אשלח לך.

מצאתי פעם איזה מחקר, לא זוכר איפה...אחפש לך.
לא בכל אחוז שומן, במצב של obesity ככל הנראה מעלה את רמות האסטרוגן ומוריד את רמות הטסט החופשי.

אם אמצא את המחקר אשלח לך.
מדבר על מצב בא''ש יחסית סבבה עד 20-22
אני זוכר ש יהושע או משה פרסמו מחקר על זה שרמות הטסט' לא יורדות כאשר עולים בא''ש

מדבר על מצב בא''ש יחסית סבבה עד 20-22
אני זוכר ש יהושע או משה פרסמו מחקר על זה שרמות הטסט' לא יורדות כאשר עולים בא''ש
נכון, עד גבול מסויים.
ממשקל עודף מסויים תתבצע המרה לאסטרוגן,לכן הרמות טסט פה לא רלוונטיות.

אני זוכר במעומעם על מה אתה מדבר, ונדמה לי שמתי צודק. הבעיה, אם יש כזאת, היא רק בעודף משקל רציני.

עריכה: אבל נא לקחת את הדבר בערבון מוגבל, אני לא רוצה להפיץ מידע לא אמין ולהטעות את הציבור.

• פותח/ת השרשור
אז עדיין אין נקודה מכרעת שמצביעה על כך שמסה נקייה עדיפה על מלוכלכת..עניין של העדפות

אז עדיין אין נקודה מכרעת שמצביעה על כך שמסה נקייה עדיפה על מלוכלכת..עניין של העדפות
זה תלוי מטרה.
אם המטרה שלך להתחזק במהירות - מסה מלוכלכת
אם נושא המשקל / מראה חיצוני חשוב לך - מסה נקייה.

אם הבנאדם לא מוכן להתאמן קשה ולהשקיע אז לא יהיו לו תוצאות משום פלוס קלורי, מעבר לקצת NEWBIE GAINS לזמן קצר מאוד בהתחלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית