הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך חוות דעת על תפריט מסה שבניתי

rampor

משתמש מתחיל
80
4
נק' מוניטין:
4
80
4
הפרטים עלי
בן 24 , גובה 1.75, שוקל 69
RMR סביבות 2000 לא כולל האימונים
בניתי תפריט של סביבות 2500 קלוריות ורציתי חוות דעת
נראה לי חלבון די גבוה כי זה יוצא יותר מפי 2 ממשקל הגוף ואני לא מוצא מאיפה להוריד וכנ"ל לגבי שומן.
אם אני מוריד את החמאת בוטנים או השמן זית יש משהו שאני יכול להוסיף בערב כי כרגע יש לי קוטג ולחם ונראה לי לא מספיק

תפריט444.jpg
תפריט3333.jpg

• פותח/ת השרשור
שאלתי פה בפורום השני ואמרו לי להתחיל מ2500 קלוריות.
אני לא יודע ממש איך אני מחשב כולל האימונים, כמה קלוריות בערך לוקח כל אימון?

אם אתה עובד עם פולאר או גרמין אין לך בעיה למדוד את כמות הקלוריות שאתה מוציא (ממליצה), אחרת אתה לא באמת יכול "לשער" או להניח.. כל גוף שונה ומגיב שונה לאימונים.

חייבת דבר ראשון לציין את כמות הכולסטרול. זה פי 2 ממה שמומלץ ביום. ההממלצה הממוצעת היא כ300 מ"ג ליום. אולי כדאי להשתמש בפחות ביצים שלמות ולקצץ לחלבונים יותר.
מעבר לזה, נראה לי תפריט יציב ומספק.
אבל.... למה חצי גביע קוטג' ביום?!? לדעתי, תחליף את הגבינה הלבנה בחצי הקוטג שנותר לך והשתמש באחוז נמוך יותר, אפשר 3% (פחות תכולת שומן, ויותר תכולת חלבון) ותשאיר את חמאת הבוטנים שמצוינת שמוסיפה לך שומן בלתי רווי (המוריד את רמת הכולסטרול בדם לאורך זמן) ואת שמן הזית. (אני לא צבועה, לכן חייבת לציין כי אישית לא סובלת את השמן הזה.. מעדיפה להוסיף אבוקדו אם יש ולטגן עם תרסיס.

• פותח/ת השרשור
לגבי החביתה אני עושה עם צהוב אחד אז אני מניח שזה מוריד את הכולסטרול לסביבות 400~
ואת הגבינה לבנה אני אחליף בקוטג' למרות שראיתי באיזה מקום שאין בעיה עם גבינה לבנה
אין לי דרך למדוד כמה אני שורף אז אני אתחיל עם התפריט הזה ואני אראה אם אני עולה במשקל
אם אני תקוע פשוט אפשר לעלות קצת בכמויות של האוכל? נגיד קצת יותר אורז וכו'?
ואם אני רוצה להוסיף משהו בערב כי הארוחה לא ממש משביעה מה אני יכול להוסיף?
כרגע זה חצי קוטג, 2 לחם חיטה מלאה וירקות.

חייבת דבר ראשון לציין את כמות הכולסטרול. זה פי 2 ממה שמומלץ ביום. ההממלצה הממוצעת היא כ300 מ"ג ליום. אולי כדאי להשתמש בפחות ביצים שלמות ולקצץ לחלבונים יותר.
מעבר לזה, נראה לי תפריט יציב ומספק.
אבל.... למה חצי גביע קוטג' ביום?!? לדעתי, תחליף את הגבינה הלבנה בחצי הקוטג שנותר לך והשתמש באחוז נמוך יותר, אפשר 3% (פחות תכולת שומן, ויותר תכולת חלבון) ותשאיר את חמאת הבוטנים שמצוינת שמוסיפה לך שומן בלתי רווי (המוריד את רמת הכולסטרול בדם לאורך זמן) ואת שמן הזית. (אני לא צבועה, לכן חייבת לציין כי אישית לא סובלת את השמן הזה.. מעדיפה להוסיף אבוקדו אם יש ולטגן עם תרסיס.

מה הבעיה בכמות הכולסטרול?
למה להחליף קוטג' 5% ל3%? אם כבר ל9%

בגלל היותו חומר שומני, הכולסטרול אינו יכול להתמוסס בדם (סביבה מימית). למרות זאת עליו להגיע לאברי המטרה שלו. לכן הכבד מייצר חלבונים מיוחדים בשם ליפו-פרוטאינים שנושאים אותו, כמו למשל לקרומי התאים, לבניית הורמוני מין (למשל לטסטוסטרון שמעודד בניית שריר). עכשיו יש את הHDL והLDL.
הבעיה היא, כשיש עודף של LDL בזרם הדם. עודפים שלו יוצרים הצטברות על הדפנות ----- פלאק, ואחכ קריש דם. בסוף, מדובר בעומס גדול מאוד על הלב כי הוא למעשה מפמם את הדם, אבל לזרם הדם כבר קשה לזרום. בסופו של דבר, ישנן בעיות לב.
תזונה עשירה בשומן רווי מעלה את הLDL בדם וזה מצוי בעיקר ב
מזונות מן החי. מקורות עיקריים הם חלמון ביצה, בשר בקר, עוף, ומוצרי חלב שמנים.

אין שום בעיה עם כולסטרול והגוף שלנו מייצר בעצמו וזקוק לו. אבל לא כדאי לחרוג עם שומנים רווים. אם רוצים לעלות בקלוריות ביום.. לא חושבת שכדאי מהמקורות הללו, עדיפות לפחמימות \ חלבונים.​

בגלל היותו חומר שומני, הכולסטרול אינו יכול להתמוסס בדם (סביבה מימית). למרות זאת עליו להגיע לאברי המטרה שלו. לכן הכבד מייצר חלבונים מיוחדים בשם ליפו-פרוטאינים שנושאים אותו, כמו למשל לקרומי התאים, לבניית הורמוני מין (למשל לטסטוסטרון שמעודד בניית שריר). עכשיו יש את הHDL והLDL.
הבעיה היא, כשיש עודף של LDL בזרם הדם. עודפים שלו יוצרים הצטברות על הדפנות ----- פלאק, ואחכ קריש דם. בסוף, מדובר בעומס גדול מאוד על הלב כי הוא למעשה מפמם את הדם, אבל לזרם הדם כבר קשה לזרום. בסופו של דבר, ישנן בעיות לב.

אין שום בעיה עם כולסטרול והגוף שלנו מייצר בעצמו וזקוק לו. אבל לא כדאי לחרוג עם שומנים רווים. אם רוצים לעלות בקלוריות ביום.. לא חושבת שכדאי מהמקורות הללו, עדיפות לפחמימות \ חלבונים.​
נסי למצוא מחקר מהשנים האחרונות שתומך בטענות האלה

The Risks of Diets High in Saturated Fats | LIVESTRONG.COM הסבר

Saturated fat and cardiovascular disease controversy - Wikipedia, the free encyclopedia כמובן, מדובר בויקיפדיה, אבל יש מקורות למחקרים שהם שמים פה. לרוב אני לא מסתמכת על מקור כזה שכן כל אחד יכול לערוך שם.
בעמוד הזה, קראתי את חלקו, YOGEVNN אתה צודק באמירה שלך, אבל כמו שניתן לראות אכן מדובר בנושא השנוי במחלוקת. העמוד מכיל מחקרים משנים קודמות ומהשנה הזאת, מי שמעוניין, מוזמן לקרוא. (מאוד מעניין).
למשל ב2011 המחקר הוכיח כי reducing saturated fat by reducing and/or modifying dietary fat reduced the risk of having a cardiovascular event, such as heart attack, stroke and unplanned heart surgery, by 14 percent.
אולם ב2010 נמצא consuming polyunsaturated fat in place of saturated fat led to a 19% reduction in Coronary Heart Disease, שזה ממש מוזר כי זה סותר המון אמירות שדווקא השומן הבלתי רווי מועיל.

לא עיינתי עוד בגוגל אבל אכן אם יהיה לי עוד זמן, פתחת לי נושא לחקירה ;)

נושא הביוכימיה, כימיה מולקולרית, הנדסת חומרים, תרופות, ביולוגיה וגוף האדם הוא תחום שאני עוקבת אחריו כל הזמן, ועל כן הזיקה לעולם פיתוח הגוף והעזרה לאחרים.
אם התשובה הזאת לשאלתך, ביצעתי הרחבה מעמיקה בכימיה ביולוגיה ושנת פיסיקה והכשרה מטעם וינגייט, אני ממש לא אוהבת ל"התפאר" על כך, פשוט שאלת.

נושא הכולסטרול בהמשך לחקירת נושאים רבים אחרים בתחום התזונה והשפעתה על גוף האדם, כפי שכבר פרסמתי, הוא שנוי במחלוקת ומחקרים נוספים ומראים דברים חדשים כל הזמן. כאלה שמפריכים עובדות שמאז ומעולם הרוב התבססו עליהם
אולי בסופש אבדוק שוב את הנושא, בהחלט משהו ששווה חקירה ובדיקה מול גורמי מכון וייצמן (ביצעתי בו כמה ניסויים) על מה הם מכירים.

הלוואי והיה לי זמן להכשרה נוספת, הכוונה להרחבת 10 יחל בכל מקצוע בתיכון ו3 עבודות ביוחקר בשיתוף מכון וייצמן. ואז.. ישר לצבא ולקבע.. (וואי לא התכוונתי שהאשכול הזה יכיל פרטים כאלו.. אולי היה עדיף לעבור לפרטי, מתנצלת אם לא לעניין)

אולם ב2010 נמצא consuming polyunsaturated fat in place of saturated fat led to a 19% reduction in Coronary Heart Disease, שזה ממש מוזר כי זה סותר המון אמירות שדווקא השומן הבלתי רווי מועיל.
איפה את רואה כאן בעיה? הם כותבים בדיוק מה שאת אומרת.

המצב המחקרי לא לגמרי ברור, אבל חלק גדול מהמחקרים שמצאו קשר בין צריכת שומן רווי לבין מחלות לב היו לקויים ונראה שיש יותר ויותר עדויות לכך שהסיכון שייחסו לשומן רווי הוא מוגזם (לכל הפחות). יש לא מעט דיונים על זה גם בפורום מחקרים באתר, ואני ממליץ לחפש הודעות של @ברק שכנראה מבין דבר או שניים בתחום.

עודף בLDL ממש לא הסיבה שבגללה יש הצטברות על הדפנות

עודף בLDL ממש לא הסיבה שבגללה יש הצטברות על הדפנות
Cholesterol and Artery Plaque Buildup

למי שמעוניין: קיצרתי:

Cholesterol plaques form by a process called atherosclerosis.
Another name for atherosclerosis is "hardening of the arteries." LDL or "bad cholesterol" is the raw material of cholesterol plaques. Progressive and painless, atherosclerosis grows cholesterol plaques silently and slowly. The eventual result is blocked arteries, which places blood flow at risk.

זאת לא הסיבה היחידה לחסימה של הדפנות ולמניעה של זרם הדם

Cholesterol and Artery Plaque Buildup

למי שמעוניין: קיצרתי:

Cholesterol plaques form by a process called atherosclerosis.
Another name for atherosclerosis is "hardening of the arteries." LDL or "bad cholesterol" is the raw material of cholesterol plaques. Progressive and painless, atherosclerosis grows cholesterol plaques silently and slowly. The eventual result is blocked arteries, which places blood flow at risk.

זאת לא הסיבה היחידה לחסימה של הדפנות ולמניעה של זרם הדם
איפה רשום שבגלל עודף תתבצע חסימת עורקים? יש סיבה לזה שהכולסטרול נצמד לכלי הדם..הוא לא פתאום מחליט שבא לו להיצמד

איפה רשום שבגלל עודף תתבצע חסימת עורקים? יש סיבה לזה שהכולסטרול נצמד לכלי הדם..הוא לא פתאום מחליט שבא לו להיצמד
When bad cholesterol, or LDL, crosses the damaged endothelium, the cholesterol enters the wall of the artery. That causes your white blood cells to stream in to digest the LDL. Over years, the accumulating mess of cholesterol and cells becomes a plaque in the wall of the artery.
Plaque is a jumble of cholesterol, that creates a bump on the artery wall. As atherosclerosis progresses, that bump gets bigger.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית