אנשים שהייתם מדיחים מהחדר כושר לו הייתם יכולים

כל המתאמנים שלי ומתאמני הקרוספיט שעוברים דרכי עושים גם מתח, מתח עם משקל והמון עבודה של אחיזה נוספת (סנאצ', קלין, סומו דדליפט היי פול, הליכות חוואי וכו') והכל באחיזה סימטרית.
אז ספרו לעצמכם איזה שקר שנוח לכם על חוסר סימטריה כדי להצדיק את זה.

מיקסד גריפ והוק גריפ דורשים תרגול, לקרוא ספרים זה יופי אבל כשעובדים 4 שנים עם ספורטאים היברידיים מבינים שלא כל מה שכתוב בספר קדוש.
אם נעשים תרגילים אחרים לאיזון האי-איזון, אז אין בעיה.
ואני לא מספר לעצמי שום שקר, אז תפסיק להגיב כך.
אני לא בא לתקוף, רק לדון.

אם נעשים תרגילים אחרים לאיזון האי-איזון, אז אין בעיה.
ואני לא מספר לעצמי שום שקר, אז תפסיק להגיב כך.
אני לא בא לתקוף, רק לדון.
כולם אמורים לעשות לכל הפחות מתח וחתירות, ממתי "אמרו לי" זה טיעון קביל בדיון?

@Tank שיחק ב" אמרו לי", אתה פשוט קבעת קביעה נחרצת שזה יוצר חוסר איזון.
כשאתה משתמש באחיזה משולבת אתה לא משתמש באותם השרירים מהאחיזה רגילה. אין פה ויכוח.
עכשיו השאלה האם אתה עושה משהו לתקן את האי איזון, או האם האי איזון בכלל רלוונטי/משמעותי.

כשאתה משתמש באחיזה משולבת אתה לא משתמש באותם השרירים מהאחיזה רגילה. אין פה ויכוח.
עכשיו השאלה האם אתה עושה משהו לתקן את האי איזון, או האם האי איזון בכלל רלוונטי/משמעותי.
אתה משתמש באותם שרירים בזוית מעט שונה, אם זה יוצר חוסר איזון? אם דדליפט זה הדבר היחיד שאתה עושה מבחינת אחיזה כנראה שכן.

אם דדליפט זה הדבר היחיד שאתה עושה מבחינת אחיזה כנראה שכן
בדיוק.
אתה משתמש באותם שרירים בזוית מעט שונה,
מודה, אני לא מודע לאנטומיה המלאה שלי מי ומה פועלים באחיזה משולבת,אבל זכור לי שיש שימוש חזק יותר בשרירים מסויימים מאשר אחרים.

כולם אמורים לעשות לכל הפחות מתח וחתירות, ממתי "אמרו לי" זה טיעון קביל בדיון?
מתח הוא לא תרגיל מספיק טוב לשיפור גריפ. לדוגמא לי אין בעיות אחיזה במתח אבל בדד ליפט של רק 130-140 קילו אני כבר מאבד אחיזה. לדעתי תוכנית ממוצעת לא תכיל מספיק תרגילי עזר (מתח/חתירות) שיעזרו לבניית אחיזה טובה, במיוחד תוכניות כוח, ולכן לתת למתאמן להתאמן על גריפ רגיל עד המשקל שבו הוא מסוגל לשמור אותו יהיה אופציה טובה יותר מהאשר לעבור לאחיזה משולבת על ההתחלה. דיברת פה על קרוספיטרים? אני לא מכיר כל כך תוכניות קרוספיט אבל אני יודע שיש בהן הרבה מאוד הרמות אולימפיות ומתח אז כנראה התוכניות שלהם כן יהיו טובות לפיתוח אחיזה. אבל מתאמן ממוצע בתוכנית SS או FBW/AB לא יתן לדעתי מספיק סטים לשיפור האחיזה.

כמובן שאני אומר את זה על סמך נסיון אישי, אתה בתור מאמן עם הרבה שנות נסיון מוזמן לספר לי מה עבד על המתאמנים שלך ואיך לדעתך מתאמן מתחיל/בינוני יכול לבנות תוכנית אימונים שתעבוד על גריפ בצורה טובה.

לא יותר פשוט להחליף את האחיזה בין אימון לאימון (פעם ימין החוצה ופעם שמאל) אם אתם מרגישים/דואגים לחוסר איזון?

לא יותר פשוט להחליף את האחיזה בין אימון לאימון (פעם ימין החוצה ופעם שמאל) אם אתם מרגישים/דואגים לחוסר איזון?
זה כמו שאבקש ממך לצחצח שיניים עם היד החלשה, תנסה
מתח הוא לא תרגיל מספיק טוב לשיפור גריפ. לדוגמא לי אין בעיות אחיזה במתח אבל בדד ליפט של רק 130-140 קילו אני כבר מאבד אחיזה. לדעתי תוכנית ממוצעת לא תכיל מספיק תרגילי עזר (מתח/חתירות) שיעזרו לבניית אחיזה טובה, במיוחד תוכניות כוח, ולכן לתת למתאמן להתאמן על גריפ רגיל עד המשקל שבו הוא מסוגל לשמור אותו יהיה אופציה טובה יותר מהאשר לעבור לאחיזה משולבת על ההתחלה. דיברת פה על קרוספיטרים? אני לא מכיר כל כך תוכניות קרוספיט אבל אני יודע שיש בהן הרבה מאוד הרמות אולימפיות ומתח אז כנראה התוכניות שלהם כן יהיו טובות לפיתוח אחיזה. אבל מתאמן ממוצע בתוכנית SS או FBW/AB לא יתן לדעתי מספיק סטים לשיפור האחיזה.

כמובן שאני אומר את זה על סמך נסיון אישי, אתה בתור מאמן עם הרבה שנות נסיון מוזמן לספר לי מה עבד על המתאמנים שלך ואיך לדעתך מתאמן מתחיל/בינוני יכול לבנות תוכנית אימונים שתעבוד על גריפ בצורה טובה.
גם כשעשיתי SS לא הייתה לי בעיית אחיזה. היה לי אז מתח של בערך 40 לחמישיות פלוס משקל גוף זה היה אז בערך 130 קילו באחיזה רגילה? מספיק טוב כדי לאזן.

זה כמו שאבקש ממך לצחצח שיניים עם היד החלשה, תנסה
האמת שכבר ניסיתי אבל אני לא דוגמה כי כל עוד אני בחיטוב, המשקל על המוט בדדליפט לא גבוה בהרבה ממשחת שיניים על מברשת 😆
לא יודע אם ב130-140 זה יהיה נוח

האמת שכבר ניסיתי אבל אני לא דוגמה כי כל עוד אני בחיטוב, המשקל על המוט בדדליפט לא גבוה בהרבה ממשחת שיניים על מברשת 😆
לא יודע אם ב130-140 זה יהיה נוח
עד משקל מסוים זה נסבל ואגב הדוגמאות עם הצחצוח? הייתה לי אחת הרבה יותר בוטה חח

רובם הגדול הם סוג של סטאזרים שהדיו עוד לא יבשה על התעודה שלהם ולא שאין להם מושג בכלל אבל לא רחוק מזה...
הם יותר על תקן אנשי מכירות שמנסים לדחוף אימונים אישיים ועוד כמה דברים שמכניסים כסף לקופת המועדון או להשתעמם בלאכוף את החזרת המשקולות למקום
במקום באמת לעזור ולתקן ביוזמתם מתאמנים שעושים טעויות איומות ולעיתים ממש מול העיניים שלהם

וואי כל כך מעצבן לראות "מאמן" שרואה מולו טעויות, ממש מול העיניים. (אבל שוב, לא כולם כאלו)
מתי הוא יתחיל להעיר? כשהבנאדם יתחיל להוציא קליקים מהגב? 🙁 פשוט מאכזב "מאמנים" כאלו. 📢

וואי כל כך מעצבן לראות "מאמן" שרואה מולו טעויות, ממש מול העיניים. (אבל שוב, לא כולם כאלו)
מתי הוא יתחיל להעיר? כשהבנאדם יתחיל להוציא קליקים מהגב? 🙁 פשוט מאכזב "מאמנים" כאלו. 📢
יש מאמנים שעדיף שישתקו ויעמדו בפינה,זה יותר יועיל.

@Moshe דעתך בעניין האחיזות?

מאכזב?
בואי אני אגיד לך מה מאכזב.
שכשאת רואה טעויות כאלו ומנסה לעזור ולתקן אנשים בכדי שיעשו טכניקה טובה ואומרים לך 'טוב חמודה, לכי להרים משקולות ורודות'.
שחס וחלילה לא תפגעי להם באגו כשאת אומרת להם שהמשקל כבד להם מדי או שהם עושים טכניקה לא נכונה.
הזלזול נשמע מכל כיוון אם חס וחלילה בתור אישה את תעירי לגבר על הצורה שהוא מתאמן.
את יודעת מה? על הז** שלי כבר לתקן אנשים.
שיעשו מה שבא להם.

@Moshe דעתך בעניין האחיזות?

מאכזב?
בואי אני אגיד לך מה מאכזב.
שכשאת רואה טעויות כאלו ומנסה לעזור ולתקן אנשים בכדי שיעשו טכניקה טובה ואומרים לך 'טוב חמודה, לכי להרים משקולות ורודות'.
שחס וחלילה לא תפגעי להם באגו כשאת אומרת להם שהמשקל כבד להם מדי או שהם עושים טכניקה לא נכונה.
את יודעת מה? על הז** שלי כבר לתקן אנשים.
שיעשו מה שבא להם.

עוד יותר מעצבן שמתאמנים עושים את העבודה שלהם ומתקנים אחרים חסרי אונים שלא יודעים מה לעשות..
מסכימה חלקית.

נערך לאחרונה:
.
זה גם תלוי באיזה גבר מדובר.. יש כמה שאני מכירה שאצלם זה בדיוק הפוך..
שהאגו הגברי שלהם לא מאפשר להם לקבל הערות מגברים (תחרות סמויה?) ובגלל שאישה לא מהווה עבורם איום אז הם פתוחים יותר לקבלת ביקורת..

שקלת את האופציה שהם לא מעירים כי הם לא יודעים מה להעיר?
מהניסיון שלי לרובם אין מושג על מה הם מדברים, כשהם מעירים זה בדרך כלל משהו מטופש.

למרות שאני חייב לציין שיש שיפור בזמן האחרון, לפני כמה שנים אני זוכר את המצב הרבה יותר גרוע, אני מניח שהאתר הזה תרם רבות לנושא.

זה גם תלוי באיזה גבר מדובר.. יש כמה שאני מכירה שאצלם זה בדיוק הפוך..
שהאגו הגברי שלהם לא מאפשר להם לקבל הערות מגברים (תחרות סמויה?) ובגלל שאישה לא מהווה עבורם איום אז הם פתוחים יותר לקבלת ביקורת..

לפני שאת נכנסת לעניין מגדרי, חשוב לציין שלא כל ביקורת מתקבלת בברכה, אני שונא שאומרים את זה.
כשהמאמן/ מאמנת נותנים לך ביקורת רק בשביל להראות סמכות/ להשמיע קול היא בדרך כלל ביקורת טיפשית.
אם אתה לא עושה שיעורי בית זה בסדר, אבל אל תבקר סתם בשביל לבקר.

מתח הוא לא תרגיל מספיק טוב לשיפור גריפ.

אני לא מסכים, מתח עם משקל זה תרגיל מצויין לשיפור האחיזה בדדליפט, הדגש הוא באמת לשים משקל, ולא סתם לעשות מתח 3X15.

דווקא בזה אין לי בעיה,אבל באחיזה בדדליפט יש. 🙄

מצטט אותך אבל פונה לכל המתאמנים עם בעיות הגריפ עם תשובה חד משמעית שהיא:

ראק פולס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית