הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS - מס' שאלות בנוגע לתכנית + כמה שאלות נוספות

• פותח/ת השרשור LiorB
  • פורסם בתאריך

LiorB

מושעה
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
אהלן,
אני בן 15.10, התאמנתי במשך שנה (כמה חודשים לקראת תום השנה הזו התאמנתי בצורה די מחפפת, פעם - פעמיים בשבוע), הסתיים לי המנוי לחדר הכושר לפני חמישה חודשים וחזרתי להתאמן לפני שבועיים. הגעתי לביצועים די גבוהים בתקופת האימונים הקודמת (עבדתי על מסה, עם תכנית די גדולה ABC עם נפח גבוה ומשקלים גבוהים). כשחזרתי להתאמן די התחלתי מהתחלה.
יש לי מס' שאלות:

1. חזרתי להתאמן, אני עובד בתכנית FBW, אימון כללי לכל הגוף. לכל שריר - תרגיל אחד (משתדל יותר במשקלים החופשיים ופחות במכונות). בבנץ' פרס (לחיצת חזה) התחלתי לפני שבוע (שבוע אני עבדתי רק מכשירים לחזור קצת לעצמי) עם 5 ק"ג בכל צד. כרגע, לאחר שבוע (שבועיים מהחזרה לאימונים) אני עם 15 ק"ג בכל צד בסט האחרון. לציין שהמוט שוקל 11 ק"ג (זה לא מוט אולימפי). האם ההתקדמות המהירה הזו בהרמת המשקלים תקינה ולא תפגע בי מבחינה בריאותית (חס וחלילה טפו טפו טפו פגיעה בגידים וכו')? כשהייתי מתאמן כיותר מחצי שנה לפני, הייתי מרים 25 בכל צד ל-6 חזרות כסט רביעי בתרגיל הבנץ' פרס (אני לא כבד ומאסיבי בשביל להרים משקלים כבדים יותר).

2. בחודש האימונים שאני מנסה בו לחזור יותר לעצמי, אני מעלה משקלים בתרגילים שאני עושה. האם זה תקין ולא יפגע בי (בדיוק כמו שהבאתי בדוגמה בשאלה הקודמת עם הבנץ' פרס)? אני עושה בכל תרגיל 3x12. רוב המאמנים בחדר הכושר תמיד אומרים שבחודש הראשון לעבוד לאט לאט (לעומת תכנית SS שאיתה עולים במשקלי העבודה די מהר).

3. בתום חודש האימונים שאני די אחזור לעצמי, אני רוצה ללכת על SS. רציתי לשאול האם אפשר להחליף את ה-Bent Over Row // Power Clean בתרגיל אחר שישאיר את התכנית עם העקרונות שלה ועם האפקטיביות שלה? אם לא, אז לא כמובן...

4. כרגע אני נמצא על אחוז שומן נמוך. אם אעבור ל-SS, אני כמובן אעלה במשקל גוף ומשקל עבודה במשך שלושה חודשים של מימוש התכנית. בתום הזמן הזה, כשאגיע למשקלי עבודה די גבוהים, ארצה לעבור להתאמן על מסה. אני אצטרך לעשות חיטוב או שכדאי להמשיך מסה? בנוסף לכך, משקלי העבודה והכוח שהשגתי ב-SS לא יפוג (כלומר, הגוף לא יתרגל לעומס נמוך יותר)?
יתר על כך, SS תביא אותי גם לאיכות מבחינת מסת שריר או בעיקר כוח? מתאמן מסה יכול להגיע לאותה כמות כוח ומשקלי עבודה כמו מישהו שעושה SS?

תודה רבה לעונים,
זה חשוב לי מאוד!

האם ההתקדמות המהירה הזו בהרמת המשקלים תקינה ולא תפגע בי מבחינה בריאותית (חס וחלילה טפו טפו טפו פגיעה בגידים וכו')?
אל תדאג. סה"כ התקדמת ממשקל אפסי למשקל נמוך וכל עוד אתה עובד בטכניקה טובה אתה לא תפגע לעצמך בשום דבר.
האם זה תקין ולא יפגע בי
הדבר היחיד שיפגע בך הוא ביצוע תרגילים בטכניקה לא נכונה
אני עושה בכל תרגיל 3x12
תתחיל ללמוד. לא עובדים ככה.
רוב המאמנים בחדר הכושר תמיד אומרים שבחודש הראשון לעבוד לאט לאט
אני מסכים איתם. אם לא התאמנת בחיים אני נגד לתת SS על ההתחלה. אבל אחרי 2-3 שבועות אפשר להתחיל לעבוד בSS.
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את ה-Bent Over Row // Power Clean בתרגיל אחר שישאיר את התכנית עם העקרונות שלה ועם האפקטיביות שלה? אם לא, אז לא כמובן...
צ'ין אפס 3XMAX. אם אתה יכול לבצע מעל 12 מתח תוסיף משקל ותעבוד ב3X5.
אני אצטרך לעשות חיטוב או שכדאי להמשיך מסה? בנוסף לכך, משקלי העבודה והכוח שהשגתי ב-SS לא יפוג (כלומר, הגוף לא יתרגל לעומס נמוך יותר)?
אל תחשוב כל כך רחוק. קודם תסיים SS. אחר כך נדבר.
יתר על כך, SS תביא אותי גם לאיכות מבחינת מסת שריר או בעיקר כוח? מתאמן מסה יכול להגיע לאותה כמות כוח ומשקלי עבודה כמו מישהו שעושה SS?
SS טובה יותר לכוח ופחות טובה למסה. ההפך הוא הנכון לתוכנית פיצולים. עושים SS כי בהתחלה צריך להתחזק. כשתהיה חזק תגדל במסה.

• פותח/ת השרשור
היי,
תודה רבה על המענה. בנוגע למה שכתבת: 'אני מסכים איתם. אם לא התאמנת בחיים אני נגד לתת SS על ההתחלה. אבל אחרי 2-3 שבועות אפשר להתחיל לעבוד בSS'. חשוב לציין שאני לא מתחיל. עם זאת, כאמור, האם זה יהיה תקין אם אתחיל עם התכנית בעוד שבועיים (לאחר חודש עבודה כללית)?

תודה רבה!!

חשוב לציין שאני לא מתחיל
רמת מתחילות לא נקבעת על פי הוותק שלך באימונים אלה על פי המשקלים שאתה מרים, שעלפיהם אפשר לקבוע במקרים רבים כמה פוטנציאל התקדמות לינארית עוד קיים אצלך.
האם זה יהיה תקין אם אתחיל עם התכנית בעוד שבועיים (לאחר חודש עבודה כללית)?
אין בעיה עם זה

SS היא תוכנית למתאמן מתחיל, שמתחיל מאפס. אין צורך בשום תוכנית כדי להכין אותך אליה.
SS בונה מסת שריר בצורה מאוד משמעותית, לצד השיפור בכוח, ולכן זו התוכנית הטובה ביותר למתאמן מתחיל.
במקום פאוור קלין או בנט אובר אתה יכול לבצע צ'ין אפס.

• פותח/ת השרשור
רמת מתחילות לא נקבעת על פי הוותק שלך באימונים אלה על פי המשקלים שאתה מרים, שעלפיהם אפשר לקבוע במקרים רבים כמה פוטנציאל התקדמות לינארית עוד קיים אצלך.

אין בעיה עם זה

---

SS היא תוכנית למתאמן מתחיל, שמתחיל מאפס. אין צורך בשום תוכנית כדי להכין אותך אליה.
SS בונה מסת שריר בצורה מאוד משמעותית, לצד השיפור בכוח, ולכן זו התוכנית הטובה ביותר למתאמן מתחיל.
במקום פאוור קלין או בנט אובר אתה יכול לבצע צ'ין אפס.
מה זה צ'ין אפס? תוכלו להביא לי בבקשה סרטון הסבר? זה לא יפגע בתכנית ה-SS אם אבצע את זה וישאיר מהאפקטיביות שלה?

דבר נוסף הוא, שצריך להעלות בכל אימון משקלים ב-SS. זה טבעי אם יכאבו השרירים (חומצת חלב) כל הזמן מהעלאת המשקלים וניסיון התרגלות הגוף לעומס רב יותר? או שלא אמורים לכאוב השרירים?

תודה רבה.

צ'ין אפס זה מתח בסופינציה (כפות ידיים לכיוונך).

כאבי שרירים מופיעים מדי פעם, הם לא נוצרים מחומצת חלב והם לא מעידים על כלום בנוגע להתקדמות שלך או איכות האימון שלך.

• פותח/ת השרשור
תודה!!
צ'ין אפס זה מתח בסופינציה (כפות ידיים לכיוונך).

כאבי שרירים מופיעים מדי פעם, הם לא נוצרים מחומצת חלב והם לא מעידים על כלום בנוגע להתקדמות שלך או איכות האימון שלך.
מתנצל על הדאבל פוסט, אך אם אני מכניס צ'ין אפס במקום Bent Over Row // Power Clean תהיה לתכנית ולתרגיל את אותה אפקטיביות ותוצאות? לעשות 3x5 עם משקל (אני מסוגל לעשות בלי משקל ברצף למעלה מ-12 מתח רגיל, וצ'ין אפס אני מאמין שגם יותר מ-16)?

דבר נוסף, כשאני עובד בתכנית, כל יום מעלים משקל, אבל ביום הספציפי כשאני נגיד עושה בנץ' פרס/דדליפט אני עובד 3x5 עם אותו משקל? איך בא לידי ביטוי החימום שצריך לעשות קודם? לא הבנתי איך אני עושה אותו, כמה חזרות וזה...

קרא בפורטל קילוגרם את המאמר על התוכנית
שלושת הסטים עם אותו משקל
דדליפט עושים רק סט אחד
צ'ין אפס גם 3*5 עם משקל שעולה כל אימון

• פותח/ת השרשור
קרא בפורטל קילוגרם את המאמר על התוכנית
שלושת הסטים עם אותו משקל
דדליפט עושים רק סט אחד
צ'ין אפס גם 3*5 עם משקל שעולה כל אימון
סבבה, אבל אני עובד עם אותו משקל? מה הטעם אם אקרא על התכנית הנ"ל אם אני רוצה SS?

• פותח/ת השרשור
כן, המשקל עולה כל אימון, כל שלושת הסטים מבוצעים עם אותו משקל.

התכוונתי שתקרא את המאמר על התוכנית SS. יש מאמר גדול על התוכנית בפורטל קילוגרם.
קראתי אותו, תודה.
שאלה קצת מפגרת אך לוידוא. אמרת שכל שלושת הסטים עם אותו משקל. מן הסתם שגם החזרות בכל סט (5 חזרות) עם אותו משקל?
דבר נוסף, איך אני משלב חימום לפני כל תרגיל לתרגיל הספציפי?

קראתי אותו, תודה.
שאלה קצת מפגרת אך לוידוא. אמרת שכל שלושת הסטים עם אותו משקל. מן הסתם שגם החזרות בכל סט (5 חזרות) עם אותו משקל?
דבר נוסף, איך אני משלב חימום לפני כל תרגיל לתרגיל הספציפי?
יש תשובה במאמר. וכן, 5 חזרות עם אותו משקל, לא משנים את המשקל באמצע הסט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית