הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר משהו מוזר בקלוריות יש ירקות ..

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי,

למשל כאשר אני אוכל שזיף, אז 2 שזיפים זה 100 גרם יוצא לי, אני ניגש למחשבון קלוריות ו-100 גרם שזיף = 46 קלוריות, כאשר אני בוחר במחשבון קלוריות באפשרות של "שזיף קטן 1" זה יוצא 50 קלוריות בערך לשזיף .. ז"א שאם אכלתי 2 קטנים זה מ-100 .. אבל שחשבתי ש-2 קטנים = 100 גרם .. אז זה או שהפירות שלי ממש קטנים (לא ממש הגיוני) או שאני מפספס פה משהו ? ..

בוא נלך לפי ההגיון, התוצאה המדויקת יותר תהיה אם תשקול את השזיף שלך ולא תבחר "שזיף קטן".
השאלה היא אם מחשבון התזונה לוקח בחשבון את משקל הגלעין כשמחשבים לפי '100 גרם'.. אני לא יודעת
היי,

למשל כאשר אני אוכל שזיף, אז 2 שזיפים זה 100 גרם יוצא לי, אני ניגש למחשבון קלוריות ו-100 גרם שזיף = 46 קלוריות, כאשר אני בוחר במחשבון קלוריות באפשרות של "שזיף קטן 1" זה יוצא 50 קלוריות בערך לשזיף .. ז"א שאם אכלתי 2 קטנים זה מ-100 .. אבל שחשבתי ש-2 קטנים = 100 גרם .. אז זה או שהפירות שלי ממש קטנים (לא ממש הגיוני) או שאני מפספס פה משהו ? ..
מחשבון תזונה מומלץ-
Nutrition Facts and Analysis for Plums, raw

לפי הנתונים, שזיף (בערך 66 גרם) - 30 קלוריות.

נערך לאחרונה:
אפשר להבין למה קלוריות משזיף אמורות לעניין? תאכל מה שנראה לך בערך סביר, נו באמת ההתעסקות הזו בקלוריות מפירות וירקות זה על סף אובססיה.

אפשר להבין למה קלוריות משזיף אמורות לעניין? תאכל מה שנראה לך בערך סביר, נו באמת ההתעסקות הזו בקלוריות מפירות וירקות זה על סף אובססיה.
רואים שאתה שמן 😛

סתם יש הרבה קלוריות בפירות וירקות.
40-60 קלוריות בפלפל אדום.
40-60 קלוריות בגזר.
70-100 קלוריות בתפוח

אם אוכלים 5פירות וירקות לפחות ביום זה יכול להסתכם בלא מעט.

רק בירקות הירוקים אין הרבה (יא נאחס כרוב זה לבן 😉)
אני חושבת שבמקרה הזה הוא יצטרך לחתוך את השזיף ולהוציא את הגלעין. אחרת מדובר בתוספת משקל שלא אמורה להיות..
יש במחשבונים אופציה לחישוב עם גרעין, ואז הוא אוטומטית מוריד בהתאם את הקלוריות, בשזיף ספציפית הגרעין מאוד קטן אז זה לא משמעותי

יש במחשבונים אופציה לחישוב עם גרעין, ואז הוא אוטומטית מוריד בהתאם את הקלוריות, בשזיף ספציפית הגרעין מאוד קטן אז זה לא משמעותי
כן, ערכתי ורשמתי שאני לא ממש יודעת..
באיזה מחשבון ראית את האפשרות הזו?

כן, ערכתי ורשמתי שאני לא ממש יודעת..
באיזה מחשבון ראית את האפשרות הזו?
כשהייתי בחיטוב השתמשתי באפליקציה שקוראים לה "מחשבון קלוריות" באנדרואיד, והיה בה את האפשרויות האלו.

רואים שאתה שמן 😛
רואים שאתה סתם רוצה לקרוא לי שמן.
הכוונה שלי היא, מה זה משנה אם הוא יחשב את זה בתור 2 קטנים או אחד גדול? זה הפרש כולכך זניח שלא דורש ההתעסקות.
ואני אישית כן סופר פירות וירקות בחיטוב, אבל לא על דברים כמו ההבדל בקלוריות בין מלפפון בינוני למלפפון גדול.

רואים שאתה סתם רוצה לקרוא לי שמן.
הכוונה שלי היא, מה זה משנה אם הוא יחשב את זה בתור 2 קטנים או אחד גדול? זה הפרש כולכך זניח שלא דורש ההתעסקות.
ואני אישית כן סופר פירות וירקות בחיטוב, אבל לא על דברים כמו ההבדל בקלוריות בין מלפפון בינוני למלפפון גדול.
כן זה לא הבדל רציני.. גם ככה כל הספירת קלוריות היא בקירוב ושום דבר לא באמת מדוייק

אני בטוח שהערכים התזונתיים מתייחסים רק לחלק האכיל.
כשמדובר בנתונים לפי פרי שלם זה ברור..
אבל אם זה לפי 100 גרם , ולפי מה שאתה אומר, אם הוא ירצה ממש לדייק הוא יצטרך להוציא את הגלעין ואז לשקול, לא?

אם הוא ירצה ממש לדייק הוא יצטרך להוציא את הגלעין ואז לשקול, לא?
לא חשבתי על זה. לדעתי את צודקת. בכל מקרה, לדעתי זה התעסקות בקקה. הייתי פשוט עושה "בערך" כי אנחנו לא מדברים פה על הבדל של יותר מ20-30 קלוריות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית