הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יבוא יום שבו לא ישתמשו יותר בכסף מזומן?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
שאלה שמאוד מסקרנת אותי.
האם יבוא יום שבו לא יהיה יותר שום שימוש בכסף מזומן וכל ההעברות הכספיות יתבצעו באמצעות אשראי או דרכים אחרות? ואם כן אז מתי לדעתכם זה יקרה?

• פותח/ת השרשור
לא שאלתי איך לא להשתמש בכסף מזומן. הייתה לי שאלה כללית ותיאורטית. האם יבוא יום שבו הגיע למצב שכסף מזומן לא קיים יותר בכדור הארץ (או לפחות במדינות המובילות)

לא שאלתי איך לא להשתמש בכסף מזומן. הייתה לי שאלה כללית ותיאורטית. האם יבוא יום שבו הגיע למצב שכסף מזומן לא קיים יותר בכדור הארץ (או לפחות במדינות המובילות)
המגמה היא לצמצום שימוש בכסף מזומן.. ומעבר רק להצגה דיגיטלית.
התהליך הוא איטי אך עקבי.
כבר בארץ, יש הגבלה על עסקאות במזומן, כרגע ל10 אלף שח, ובשלב הבא ל5 אלף
(אם אני לא טועה, החל מה 1.1.16)
שלב לאחר מכן, נראה יותר ויותר עסקים שלא יקבלו כסף מזומן. באירופה זה כבר קורה. כסף מזומן נגיש לשוד..

לפי דעתי, השאלה היא לא "אם יקרה" אלא מתי.

במדינות מפותחות, בעשור הקרוב אולי.
במדינות לא מפותחות, לא ניתן לדעת.
ככה ששום שימוש בכסף מזומן לא נראה באופק.

המגמה היא לצמצום שימוש בכסף מזומן.. ומעבר רק להצגה דיגיטלית.
התהליך הוא איטי אך עקבי.
כבר בארץ, יש הגבלה על עסקאות במזומן, כרגע ל10 אלף שח, ובשלב הבא ל5 אלף
(אם אני לא טועה, החל מה 1.1.16)
שלב לאחר מכן, נראה יותר ויותר עסקים שלא יקבלו כסף מזומן. באירופה זה כבר קורה. כסף מזומן נגיש לשוד..

לפי דעתי, השאלה היא לא "אם יקרה" אלא מתי.

גם כסף דיגיטלי נגיש לשוד. הסיבה למגמה הנוכחית היא פיקוח, לא חסרון כזה או אחר של המזומן.
בכל מקרה דעתי היא שזה לעולם לא יקרה. אנשים יותר מדי אוהבים מזומן.

גם כסף דיגיטלי נגיש לשוד

בשוודיה זורקים את הכסף לפח
"לדברי איגוד הבנקים השוודי, הצטמקות כלכלת המזומנים כבר משפיעה על שיעור הפשיעה. מספר שוד הבנקים בשוודיה צנח מ-110 ב-2008 ל-16 בלבד ב-2011 - המספר הנמוך ביותר מאז שהחלו בתיעוד מעשי השוד לפני 30 שנה. בנוסף, חלה ירידה משמעותית גם בשוד כספים המועברים בכלי רכב מאובטחים. כשיש פחות מזומנים במחזור, פוחתת הסכנה לעובדים שמטפלים בהם וכמובן גם לציבור"

ובנוסף, אחר כסף דיגיטלי ניתן לעקוב בקלות רבה יותר..
הסיבה למגמה הנוכחית היא פיקוח, לא חסרון כזה או אחר של המזומן.
זו עוד סיבה שהכיוון הוא לצמצום השימוש במזומנים, אבל לא זו בלבד.
עם הרחבת השליטה והמעקב אחרי העברות כספים יש נזק לחופש ולפרטיות. זה כן.
אם תהיה מערכת אמון אלטרנטיבית אולי זה יהיה פיתרון כלשהו.. אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. כסף של בנקים מרכזיים נתפס כאמין יותר בעיני הציבור, אז כנראה שנמשיך להיות תחת שליטת הבנקים המרכזיים שיש להם מדינות.
על אילו עסקאות?
כי למיטב הבנתי אם יש לך מזומן לקנות רכב חדש, אין שום מגבלה לשלם במזומן עשרות אלפי שקלים.
רשמית: עסקאות מזומן - עד 10,000 שקל - גלובס
כן, מדובר ביוצא מן הכלל:
"באשר לעסקאות בין אנשים פרטיים - ניתן יהיה לעשות עסקאות במזומן בסכום של 15 אלף שקל לכל היותר. אם מדובר בעסקה לרכישת רכב משומש, המגבלה תעלה ל-50 אלף שקל."

"באשר לעסקאות בין אנשים פרטיים - ניתן יהיה לעשות עסקאות במזומן בסכום של 15 אלף שקל לכל היותר. אם מדובר בעסקה לרכישת רכב משומש, המגבלה תעלה ל-50 אלף שקל."
לא כתוב שם לגביי רכב חדש שלא בין אנשים פרטיים.
ומה לגביי רכישת דירות?

אם תהיה מערכת אמון אלטרנטיבית אולי זה יהיה פיתרון כלשהו.. אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. כסף של בנקים מרכזיים נתפס כאמין יותר בעיני הציבור, אז כנראה שנמשיך להיות תחת שליטת הבנקים המרכזיים שיש להם מדינות.

זה לא שהכסף נתפס כאמין, זה יותר העובדה שהאלטרנטיבות אסורות.

בשוודיה זורקים את הכסף לפח
"לדברי איגוד הבנקים השוודי, הצטמקות כלכלת המזומנים כבר משפיעה על שיעור הפשיעה. מספר שוד הבנקים בשוודיה צנח מ-110 ב-2008 ל-16 בלבד ב-2011 - המספר הנמוך ביותר מאז שהחלו בתיעוד מעשי השוד לפני 30 שנה. בנוסף, חלה ירידה משמעותית גם בשוד כספים המועברים בכלי רכב מאובטחים. כשיש פחות מזומנים במחזור, פוחתת הסכנה לעובדים שמטפלים בהם וכמובן גם לציבור"

ובנוסף, אחר כסף דיגיטלי ניתן לעקוב בקלות רבה יותר..

זה לא חכמה לציין ירידה במקרי שוד פיזיים, זה כמו שלאחר המעבר לשטרות ידווח על ירידה במקרי שוד של מטבעות. בשביל להציג תמונה יותר ריאליסטית צריך להציג גם נתונים בדבר גניבות דיגיטליות (פה נכנס עוד חיסרון של הדיגיטלי - בינלאומיות). כמו כן, הקשר בין דיגיטליזציה של מזומן לירידה במקרי השוד האלה הוא מקרי בלבד ואפשר לשייך אותו לגורמים אחרים כמו חידושים בשיטת האבטחה וכו'

וכן לכסף דיגיטלי יש יתרונות, כמו גם חסרונות, מסיבה זו אין לו יתרון מובהק על מזומן. גם פיקוח הוא לעתים יתרון (לדוגמה אם אתה נשדד) ולעתים חיסרון (לדוגמה אם אתה רוצה לסחור בשחור). אבל אין לי ספק שהוא הסיבה העיקרית למגמה הזו.

על מנת לבטל את השימוש בכסף מזומן צריך שלכל אחד יהיה סוג של חשבון בנק, כרגע זה לא המצב.
בנוסף כמו שכבר כתבו השימוש במזומן מאפשר 'העלמת עין' מתופעות שלא רוצים לטפל בהן באופן רשמי החל מטיפים במסעדות, תשלום לעובדים ועד פעילויות לא חוקיות

לא כתוב שם לגביי רכב חדש שלא בין אנשים פרטיים.
ומה לגביי רכישת דירות?
מבדיקה יותר מעמיקה- החוק אומנם אושר אך עדיין לא נכנס לתוקף. כשהוא יכנס לתוקף נראה כי אכן תהיה הגבלה גם לגבי העסקאות שציינת.
עד אז אתה יכול להתפרע.. 😃

כמו שחנן רשם, ברגע שלכולם תהיה את האפשרות להשתמש בדרך תשלום שהיא לא במזומן, יהיה אפשר להגיד ביי ביי לשטרות והמטבעות, אבל בגלל שאף אחד לא ידאג שלכל אדם מהלך על כדור הארץ יהיה דרך לשלם שהיא לא במזומן, אז השטרות ישארו יתנו עוד זמן רב.

מבדיקה יותר מעמיקה- החוק אומנם אושר אך עדיין לא נכנס לתוקף. כשהוא יכנס לתוקף נראה כי אכן תהיה הגבלה גם לגבי העסקאות שציינת.
עד אז אתה יכול להתפרע.. 😃
ההיפך...
שיתנו בתשלומים 😆

לא חושב שזה יקרה, זה יפגע באופן משמעותי באנשים שמעלימים מס... ויש הרבה כאלו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית