עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא שאלתי איך לא להשתמש בכסף מזומן. הייתה לי שאלה כללית ותיאורטית. האם יבוא יום שבו הגיע למצב שכסף מזומן לא קיים יותר בכדור הארץ (או לפחות במדינות המובילות)ביטקוין.
המגמה היא לצמצום שימוש בכסף מזומן.. ומעבר רק להצגה דיגיטלית.לא שאלתי איך לא להשתמש בכסף מזומן. הייתה לי שאלה כללית ותיאורטית. האם יבוא יום שבו הגיע למצב שכסף מזומן לא קיים יותר בכדור הארץ (או לפחות במדינות המובילות)
המגמה היא לצמצום שימוש בכסף מזומן.. ומעבר רק להצגה דיגיטלית.
התהליך הוא איטי אך עקבי.
כבר בארץ, יש הגבלה על עסקאות במזומן, כרגע ל10 אלף שח, ובשלב הבא ל5 אלף
(אם אני לא טועה, החל מה 1.1.16)
שלב לאחר מכן, נראה יותר ויותר עסקים שלא יקבלו כסף מזומן. באירופה זה כבר קורה. כסף מזומן נגיש לשוד..
לפי דעתי, השאלה היא לא "אם יקרה" אלא מתי.
על אילו עסקאות?כבר בארץ, יש הגבלה על עסקאות במזומן,
גם כסף דיגיטלי נגיש לשוד
זו עוד סיבה שהכיוון הוא לצמצום השימוש במזומנים, אבל לא זו בלבד.הסיבה למגמה הנוכחית היא פיקוח, לא חסרון כזה או אחר של המזומן.
רשמית: עסקאות מזומן - עד 10,000 שקל - גלובסעל אילו עסקאות?
כי למיטב הבנתי אם יש לך מזומן לקנות רכב חדש, אין שום מגבלה לשלם במזומן עשרות אלפי שקלים.
לא כתוב שם לגביי רכב חדש שלא בין אנשים פרטיים."באשר לעסקאות בין אנשים פרטיים - ניתן יהיה לעשות עסקאות במזומן בסכום של 15 אלף שקל לכל היותר. אם מדובר בעסקה לרכישת רכב משומש, המגבלה תעלה ל-50 אלף שקל."
זו עוד סיבה שהכיוון הוא לצמצום השימוש במזומנים, אבל לא זו בלבד.
עם הרחבת השליטה והמעקב אחרי העברות כספים יש נזק לחופש ולפרטיות. זה כן.
אם תהיה מערכת אמון אלטרנטיבית אולי זה יהיה פיתרון כלשהו.. אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. כסף של בנקים מרכזיים נתפס כאמין יותר בעיני הציבור, אז כנראה שנמשיך להיות תחת שליטת הבנקים המרכזיים שיש להם מדינות.
בשוודיה זורקים את הכסף לפח
"לדברי איגוד הבנקים השוודי, הצטמקות כלכלת המזומנים כבר משפיעה על שיעור הפשיעה. מספר שוד הבנקים בשוודיה צנח מ-110 ב-2008 ל-16 בלבד ב-2011 - המספר הנמוך ביותר מאז שהחלו בתיעוד מעשי השוד לפני 30 שנה. בנוסף, חלה ירידה משמעותית גם בשוד כספים המועברים בכלי רכב מאובטחים. כשיש פחות מזומנים במחזור, פוחתת הסכנה לעובדים שמטפלים בהם וכמובן גם לציבור"
ובנוסף, אחר כסף דיגיטלי ניתן לעקוב בקלות רבה יותר..
זו עוד סיבה שהכיוון הוא לצמצום השימוש במזומנים, אבל לא זו בלבד.
עם הרחבת השליטה והמעקב אחרי העברות כספים יש נזק לחופש ולפרטיות. זה כן.
אם תהיה מערכת אמון אלטרנטיבית אולי זה יהיה פיתרון כלשהו.. אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. כסף של בנקים מרכזיים נתפס כאמין יותר בעיני הציבור, אז כנראה שנמשיך להיות תחת שליטת הבנקים המרכזיים שיש להם מדינות.
110 שדידות בנקים בשנה?מספר שוד הבנקים בשוודיה צנח מ-110 ב-2008
מבדיקה יותר מעמיקה- החוק אומנם אושר אך עדיין לא נכנס לתוקף. כשהוא יכנס לתוקף נראה כי אכן תהיה הגבלה גם לגבי העסקאות שציינת.לא כתוב שם לגביי רכב חדש שלא בין אנשים פרטיים.
ומה לגביי רכישת דירות?
ההיפך...מבדיקה יותר מעמיקה- החוק אומנם אושר אך עדיין לא נכנס לתוקף. כשהוא יכנס לתוקף נראה כי אכן תהיה הגבלה גם לגבי העסקאות שציינת.
עד אז אתה יכול להתפרע.. 😃