הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חילוף חומרים

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
אפשר להגיד שזאת שאלה שנובעת מהמשך האשכול הקודם שפתחתי על הדיאטות בזק.. אז אם אתם רואים סיבה אז תצרפו את שניהם.

השאלה היא כזאת - תוך כמה זמן יש פגיעה רצינית במטבוליזם הבסיסי של הגוף במידה ואדם נמצא במצב של "הרעבה"?

קצת למספרים - החילוף החומרים הבסיסי של אדם עומד על 1450 (לא הנייטרלי אלא הBMR), למשך תקופה של שבועיים אותו אדם אכל בין 500-900 קלוריות בכל יום.
איך ניתן להעריך אם נעשתה פגיעה בחילוף חומרים שלו ואם כן בכמה אחוזים?

כי כרגע אין לי גיינר, נו באמת אם היה לי והייתי יכול לקנות מזמן כבר הבעיות היו נפתרות מה לא חשבתי על זה?
אבל כרגע המצב לא מאפשר..
חוץ מזה אני בסך הכל מנסה להבין איפה אני עומד, אני לא נמצא במצב הזה מרצון אז אני לא מבין על מה ההתנפלות.
מספרים זה מה שיגרום לך לאכול?

• פותח/ת השרשור
אולי לא, אבל מספרים יתנו לי את ההבנה איפה אני נמצא.. ומה הנזק שנגרם.
בכל זאת זה הגוף שלי זאת לא בדיחה ואני מעוניין לדעת את זה, זה הכל.

אם אתה מעוניין לדעת תלך לוינגייט תשלם 800 שקל על בדיקת BMR ותבדוק, מה אתה רוצה שאנחנו נשחק בנחש נא?

איזה מחלה יכולה לגרום לך בעיות בלאכול?
בתור אחד שחווה אלף ואחת בעיות של מערכת העכול ומעיים, יש מחלות שגורמות לביות של עיכול אבל מה יכול לגרום לך בעיות בלאכול דברים?

"בעיה בבלוטת התריס"
אני יכול להתערב שחלק מהבעיה הזו כאשר יש תת פעולה בבלוטת התריס נגרמת גם עקב גירעון קלורי למשך זמן רב (= אנורקס)

דבר ראשון אתה צודק כי לי זה קרה.

אבל בלוטת התריס זה בעיה אנדוקרינולוגית מה קשור למעיים?

• פותח/ת השרשור
לצערי אני סובל גם מבעיה בבלוטה וגם מבעיה במעיים..
תפקוד לקוי.

אני בטוח שלשקול כמו ילד בן 8 זה פחות בריא מאשר לאכול כשיש לך בעיה בבלוטות ובשקעים.

אם היה לך אנורקסיה אני יודע כמה זה קשה להתחיל לאכול.. אולי אתה עדיין במחשבות שתיהיה שמן או חארטות כאלה, אבל אני מבטיח לך מנסיון, ברגע שתתחיל לאכול ממש טוב ותעלה במשקל אתה רק תראה איזה טוב אתה מרגיש ושאתה הולך ונראה טוב יותר... מבטיח לך... אתה גם תתחזק מכל הבחינות.
אם המחשבות מסביב מה יחשבו זה חלק מהבעיה (שוב פסיכולוגי ואנורקסיה ומנסיון), פשוט תשים זין ותאכל, אני עוד פעם אומר לך אני מבטיח לך שתראה הרבה יותר טוב ותרגיש פי אלף יותר טוב... אני לא מדבר באוויר.. אני מדבר כאחד שעבר את כל החרא הזה המון זמן והתאמן הרבה זמן ולא היו כמעט תוצאות בגלל שלא הייתי אוכל.. פשוט התחלתי לשים זין ולטחון ובאמת שזה השתלם...

קשה לך לאכול אוכל מוצק ואין לך כסף לגיינר? תאכל 3 ארוחות בסיסיות ביום ובביניים תשתה שייקים עצבניים:
פירות כמו בננה/תפוח/תותים + אגוזים/שקדים/פקאנים/חמאת בוטנים + שבולת שועל/דגנים אחרים + חלב ויש עוד הרבה מה להוסיף בכיף בשביל עוד קלוריות וטעם.

זה העצה שלי בשבילך בכל מקרה... תעשה עם זה מה שאתה רוצה...

תקשיב, קשה להעריך את הפגיעה ואם נגרם בכלל נזק בלתי הפיך כי זה משהו גנטי.
סביר להניח שאם הגנטיקה שלך הגיע עד לימינו אז היא מספיק חזקה ואם אכלת איזושהי כמות אז לא יהיה לך נזק בלתי הפיך
אבל ללא ספק ההשפעה על המטבוליזם היא לא רק ירידה של המשקל אלא מערכות שהגוף מפעיל פחות ממה שהוא היה רוצה במצב אופטימלי בגלל חוסר קלורי כמו למשל המערכת החיסונית (בגלל זה בחיטוב חשוב פי 7 לקחת את כל הויטמינים וכל החרא הזה )

• פותח/ת השרשור
אז למעשה יכול להיות שאני יאכל רק 800 קלוריות ביום ואני אפסיק לרדת במשקל?
הלוואי וזה יגיע אם אני לפחות לא מצליח לאכול.

תמשיך בהודעות האלה וכולנו עוד נקנה לך גיינר.
וסתם שאלה, אם אתה אנורקס למה את כותב דווקא בפורום הכי לא קרוב לזה?

כן אתה תתקע אחי תקופה מסוימת.

הנושא הזה נעול, תחפש בגוגול אנורקסיה ותופעות לוואי

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית