הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אחד המתאמנים הכי חזקים בVolcan GYM

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
יניב אגבבה,
התחיל להתאמן לפני 8 חודשים (SS) והגיע ל180 3X5 (בסרטון סט שלישי), לדעתי ימשוך עד 190+
מזכיר לי את עצמי בתחילת הדרך, עתיד מבטיח בפאוורליפטינג.
בנאדם מאוד צנוע, לא מצלם כמעט באימונים,
הוא רשום כאן בפורום ונכנס מדי פעם.
מתחרה בדצמבר בExtreme Raw Challenge 2015, יהיה מעניין 😃

Volcan Powerlifting GYM | Facebook

מאמין שיש לזה קשר לא קטן למשקל גוף ההתחלתי של המתאמן.
ועדיין אני משוכנע שאם תסתכל על עוד מתאמנים במשקל הגוף של יניב(וגם כבדים ממנו), כנראה שרובם לא יגיעו ל4 פלטות אחרי 8 חודשי אימונים

יפה מאוד!

ובקשר לברכיים:

Where I’d always squatted with a wide stance with my butt back, he stood more upright with a close stance and allowed his knees to travel way out in front of his feet. His knees would press inward as he reversed out of the hole—a major red flag for anybody who’d modeled their technique around the Westside technique. But again I was tempted. His quads draped themselves generously down over his kneecaps. Mine tapered off embarrassingly into the knee even though the upper portion was well developed. He had huge tear drop quads and I just had tears of sadness! His technique and quad development may have been freakish, but his astronomical squat world record spoke for itself! I had to make a change. If I kept squatting with my knees out and back and sitting my hips way back I was only going to scratch away and make modest PRs but I would never add 200 pounds if I didn’t overhaul my squat. I kept hearing Louie preach that quads were for bodybuilders. But then I couldn’t block the thought that: nope, Louie, quads were for world record squats - See more at: West of Westside - Juggernaut

מתוך 'West of westside' - דן גרין.

לא הבנתי מה זה אמור להגיד. הברכיים של דן גרין לא נכנסות פנימה כשהוא עושה סקוואט.

צריך להבדיל בין ברך שקורסת בגלל חולשה של מרחיקי הירך לבין ברכיים נכנסות (בעלייה!) כחלק מטכניקה.
יש משקולן סיני אחד שעושה את זה, אשתף סרטון כשאהיה ליד מחשב.
זה שהברכיים קורסות פנימה בגלל חולשה של מקרבי הירך , זו לא הסיבה שנמנעים מלעשות את זה. זאת פשוט הסיבה שזה קורה.
הסיבה שנמנעים היא שהעומס שמופעל על הרצועות והמיניסקוס בברכיים הרבה יותר גדול. השאלה היא אם אתה טוען שזה לא נכון או שאתה מודע לזה אבל בוחר להתעלם מזה כי אתה מצליח להרים ככה יותר?

הרבה WL ברמה גבוהה נוהגים להכניס ברכיים בעליה. לפחות בתחרות.
ההסבר ששמעתי והגיוני לטעמי הוא שזה אכן עשוי לתרום לעליה מהבור אבל מאחר ובמקביל זה גם מפעיל עומס עודף על הברכיים - משתדלים לשמור את התנועה הזאת אך ורק למצב של תחרות / PR לחזרות נמוכות.

Knees looks fine to me

Cannot see how the hell you can get injured from that

People are worried too much about injuries than training
אני לא מסכים איתך בנושא הזה.

אם רואים משהו שעלול להוביל לפציעה ובמיוחד בשלב ההתחלתי צריך לסדר את זה מראש.

תמיד אתה צריך לשאוף לטכניקה מושלמת ,מה שבפועל קורה זה משהו אחר אבל השאיפה זה לשלמות.

קריסת ברכיים בסקואט זה אף פעם לא דבר טוב, מי שרוצה ללכת על זה לבריאות שיהיה לו, חזק יותר כשהברכיים או מה שזה לא יהיה התירוץ לתת להם לקרוס זה לא פתרון.
אני למתאמנים שלי לא הייתי נותן להמשיך בצורה כזו , שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה עם עצמו זה עניין שלו.

המנח ברכיים בהחלט לא תקין וזה ממש לא מוריד מכמה שהבן אדם חזק.
אם ירצו להמשיך ככה שימשיכו, אבל אין סיבה להרים ככה ליותר מחזרה.

זה שהברכיים קורסות פנימה בגלל חולשה של מקרבי הירך , זו לא הסיבה שנמנעים מלעשות את זה. זאת פשוט הסיבה שזה קורה.
הסיבה שנמנעים היא שהעומס שמופעל על הרצועות והמיניסקוס בברכיים הרבה יותר גדול. השאלה היא אם אתה טוען שזה לא נכון או שאתה מודע לזה אבל בוחר להתעלם מזה כי אתה מצליח להרים ככה יותר?
איך חולשה של מקרבי הירך גורמת לקריסה של הברכיים?

• פותח/ת השרשור
יש כאלה שזה קורה אצלם הרבה. בשנה האחרונה היו לי לפחות 4.
נשמע שהיו לך המון פציעות מתחום שנמצא בתחתית הטבלה של "פציעות ספורט"
אתה בטוח שהכל קרה מאימונים ולא מדברים אחרים בחיים?

For ppl saying his knees r totally fine.. no they r not.
For ppl saying its part of the technique, in this case.. no its not.

It can help u get out of the hole faster if u let Ur knees cave in, but that's not what's happening here, his squat is unstable, his knees r not just caving a little, they r almost collapsing, two different things.

It's a nice achievement, nobody is gonna say otherwise, but saying his knees caving in is part of the "technique" isn't right and I'm sure u know so urself.

Bottom line, the squat needs fixing, there r several bad things with his technique (knee caving, unstable, knees tracking forward after the first half of the movememt, movement initiated with hips and not hips AND knees simulationsly, and probably more) he might get injured after a while, just like @Tank said, just cuz some ppl can get away with it, doesn't mean everyone will. Maybe he will, maybe he wont. Why take the chance? I assume it's not his livelihood.

That being said, I'd give a like to the squatter if he was here.
נשמע שהיו לך המון פציעות מתחום שנמצא בתחתית הטבלה של "פציעות ספורט"
He is a little extreme, he has a butwink in his squat (at least before) that causes problems, but I can with full confidence say that @Tank 's squat looks much more technically correct than the video posted here (not trying to say shit about the guy, let's face it, he has squatted for 8months, tank has for quite some more time than that). Some ppl just get fucked
:/

יפה מאוד ועוד תוך 8 חודשים...
אבל רק דבר אחד מפריע לי ( לא שאני אומר משהו רע או משהו או מתנשא - למי שיגיד... ) , הרוחב באמת נוח לו? זה רחב מאוד , אם אני הייתי עושה סקוואט עם רוחב כזה היה לי קשה...
כנראה שלכל אחד יש משהו אחר שעובד אצלו ויותר נוח לו.
כבוד 😃
אם להגיד את האמת אני שמתי לב שהרוחב עמידה קצת רחב,,אני עדיין בתקופת "ניסיון" של רוחב עמידה וכו' בסקוואט.

כן. אני לא עושה כלום בחיים חוץ מללמוד לאכול ולהתאמן, ובכל זאת, ב8 החודשים האחרונים היו לי 2 פציעות מאוד רציניות ומאחת מהם אני עדיין מחלים ולא יכול לעשות חצי מתרגילי הבסיס בגללה. הטכניקה שלי הייתה לא נכונה וזה מה שגרם לזה, ובגלל זה כואב לי ומפחיד לי לראות מתאמנים שמבחינתי לא עובדים עם טכניקה מושלמת כי לי ספציפית הפאקים בטכניקה גרמו להמון סבל למשך חודשים ארוכים מאוד.
אם להגיד את האמת אני שמתי לב שהרוחב עמידה קצת רחב,,אני עדיין בתקופת "ניסיון" של רוחב עמידה וכו' בסקוואט.
יכול לקחת גם חודשים ארוכים למצוא "רוחב אידיאלי". אצלי גם קריסת הברכיים לא עוברת בשום רוחב. בכל מקרה, אתה בחור מאוד חזק ואושר צודק כשהוא אומר שיש לך עתיד מזהיר בPL. רק תדע שעם איך שאתה עובד יש אנשים שיגידו להוריד משקל למוט ריק וללמוד טכניקה מ0. אני אישית לא אומר כלום ושומר על עמדה נייטראלית, רק אומר שמנסיון הפציעות הרחב שלי לא הייתי רוצה שהסקוואט שלי יראה ככה אלה אם מדובר בPR של סינגלים.

ש אנשים שיגידו להוריד משקל למוט ריק וללמוד טכניקה מ0. אני אישית לא אומר כלום ושומר על עמדה נייטראלית

לא הייתי אומר מאפס, הייתי אומר שהוא צריך להמשיך להתקדם אבל להכיר בזה שיש בעיה ולתקן אותה עם נפח במשקל שיאפשר לו לעבוד על הטכניקה - מוד של תחרות שונה ממוד של אימונים וסטים של נפח לא צריכים להיראות ככה.

אם מבחינתו הכל בסדר והוא מרוצה מאיך שהסקוואט נפח שלו נראה מה אני יכול לומר מלבד בהצלחה, שאת זה אני אומר בלי שום קשר כי הבחור באמת חזק מאוד 😃

איך חולשה של מקרבי הירך גורמת לקריסה של הברכיים?
נושא קצת מורכב, באופן כללי - כשהמקרבים נכשלים בעבודתם לסייע בפשיטת ירך, אז הברכיים קורסות פנימה.
הייתה פעם תגובה של ריפטו שמסבירה את זה, אנסה לחפש את זה.

• פותח/ת השרשור
The role of the adductors in the squat is a bit more difficult to understand. One sure
indication of weak adductors is the inability to keep your knees out during the squat, a symptom
that sometimes gets interpreted as weak ab-ductors, the muscles on the outside of the hip.

מתוך הספר starting strength, הפרק של הSquat

נושא קצת מורכב, באופן כללי - כשהמקרבים נכשלים בעבודתם לסייע בפשיטת ירך, אז הברכיים קורסות פנימה.
הייתה פעם תגובה של ריפטו שמסבירה את זה, אנסה לחפש את זה.

מתוך הספר starting strength, הפרק של הSquat

תודה, אבל מישהו יכול להסביר למה? כי לוגית זה לא מסתדר לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית