הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אחד המתאמנים הכי חזקים בVolcan GYM

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
יניב אגבבה,
התחיל להתאמן לפני 8 חודשים (SS) והגיע ל180 3X5 (בסרטון סט שלישי), לדעתי ימשוך עד 190+
מזכיר לי את עצמי בתחילת הדרך, עתיד מבטיח בפאוורליפטינג.
בנאדם מאוד צנוע, לא מצלם כמעט באימונים,
הוא רשום כאן בפורום ונכנס מדי פעם.
מתחרה בדצמבר בExtreme Raw Challenge 2015, יהיה מעניין 😃

Volcan Powerlifting GYM | Facebook

השריר יכול להתקצר ולתרום בפשיטה לירך, ואז יש שינוי במיקום המוט. אם הברכיים קרסו הוא התקצר בלי שהמוט שינה את המיקום. זאת אומרת שהוא התקצר בלי לבצע עבודה על המוט. מה לדעתך זה אומר?
לא מתחבר לי. הוא רק מסייע בפשיטה, זה לא התפקיד הראשי שלו והוא רחוק מלהיות השריר הראשי בפשיטה. אם כבר אז זה נראה לי כמו חולשה במרחיקים שלא מנעו מהכיווץ במקרבים לגרום לקריסה.

תגיד

הוא עשה 250 קילו סקוואט.

לא שובר !!!!
מילים כמו חול ואין מה לאכול
כל פעם אני נדהם כמה הפורום הזה זה חבורה של חסרי חיים שרבים על שטויות 🤦‍♂️
די, בהרבה משקלי שיא קורסות הברכיים, זה נובע לפעמים מחולשה בשריר מסויים, לפעמים מעמידה רחבה ועוד..
@Savo התחרית ביולי לא ? עשית 140 סקוואט? הברכיים שלך לא קרסו קצת?
הברכיים שלך לא קרסו אי פעם ?

יניב עדיין מתחיל ועם הזמן זה יסתדר
אפילו לליפטרים גדולים יש קריסות קטנות מידי פעם

בקיצור במקום להתעסק בשטויות ולפרגן ליניב אתם רבים 6 עמודים על קריסה של ברכיים, אם יקרסו לאריק הברכיים נכון שלא תגידו כלום?

בקיצור תמשיכו לדבר בזמן שיניב נותן בראש 😃
לא אנחנו אמרו שזה חלק מהטכניקה,בגלל הכבוד לעושר אנשים מנסים להבין את זה,בגלל זה "רבים"

נ.ב למה לא אתה לא מפרגנים
כל אחד פה מפרגן מהלב

פורום של מוגבלים, מה הקשר בין הכבוד לאושר בתור פאוורליפטר לבין הטכניקה של מתאמן שלו? קודם כל ה"קריסה" בברך היא מינורית.
שנית - יש לו מאמן והוא סומך עליו, הוא העלה את הסקוואט שלו ל180 ל5 חמישיות, למה שיקשיב לכם? בנתיים מה שאושר נותן לו עובד ולא כואב לו כלום.
מקווה שלא יכאב ואם כן שיסיק מסקנות.

לא מתחבר לי. הוא רק מסייע בפשיטה, זה לא התפקיד הראשי שלו והוא רחוק מלהיות השריר הראשי בפשיטה. אם כבר אז זה נראה לי כמו חולשה במרחיקים שלא מנעו מהכיווץ במקרבים לגרום לקריסה.

זה שזה לא התפקיד הראשי שלו לא אומר שהוא לא תורם הרבה. המרחיקים זה שריר קטן, והוא לא צריך לבצע הרבה בסקוואט כי הוא לא מתנגד למשקל. בזמן העלייה הוא לא צריך למשוך את הברכיים החוצה באופן אקטיבי, הם כבר שם.

בקיצור במקום להתעסק בשטויות ולפרגן ליניב אתם רבים 6 עמודים על קריסה של ברכיים, אם יקרסו לאריק הברכיים נכון שלא תגידו כלום?
פירגנו לו. הבחור חזק בצורה מטורפת. הבאתי לו מוניטין חיובי גם ואני ממש רוצה להגיע למשקלים שלו בעצמי. למה אבל זה אומר שאנשים שלא מסכימים עם הדעה של אושר ומגיבים לגבי זה צריכים לקבל מוניטין שלילי מ2-3 אנשים?
יש לו מאמן והוא סומך עליו, הוא העלה את הסקוואט שלו ל180 ל5 חמישיות, למה שיקשיב לכם?
כי מסתבר שלאושר אין נסיון עם פציעות כי הוא בחיים לא נפצע.
בנתיים מה שאושר נותן לו עובד ולא כואב לו כלום.
בנתיים...
מקווה שלא יכאב ואם כן שיסיק מסקנות.
מסקנות צריך להסיק לפני שכואב לא אחרי.

פירגנו לו. הבחור חזק בצורה מטורפת. הבאתי לו מוניטין חיובי גם ואני ממש רוצה להגיע למשקלים שלו בעצמי. למה אבל זה אומר שאנשים שלא מסכימים עם הדעה של אושר ומגיבים לגבי זה צריכים לקבל מוניטין שלילי מ2-3 אנשים?

כי מסתבר שלאושר אין נסיון עם פציעות כי הוא בחיים לא נפצע.

בנתיים...

מסקנות צריך להסיק לפני שכואב לא אחרי.
גבר, אתה לא יכול להסיק מסקנות ממשהו שלא קרה

סליחה על המילה, אבל אתה קוקסינל ?
מוניטין? וואו ממש אבדה גדולה לקבל שלילי איך אתה חי עם זה, נו באמת ...
קצת אכזרי אבל צודק חחח
לא שמתי אפילו שקיבלתי שלילי 😭 חשבתי שדווקא שאושר אהב את התגובה שלי

נערך לאחרונה:
סליחה על המילה, אתה אדיוט.

נכון, אבל אפשר לחשוב מחוץ לקופסה ולהסתכל מה יכול לקרות בעתיד.
אני חושב מחוץ לקופסה, שומר ברכיים בחוץ ובכל זאת נפצע. מה עזר לי להסתכל על מה יקרה בעתיד?

גבר, אתה לא יכול להסיק מסקנות ממשהו שלא קרה
אני יכול להסיק מסקנה שאם הסקוואט שלי לא נראה מושלם אז קיים פוטנציאל גבוה יותר שאני אפצע ואני צריך למצוא דרך לתקן את זה. במקרה הספציפי של יניב זה לא נראה קריטי מדי, אמרתי את המשפט הזה בצורה כללית יותר כי אני שונא את הגישה הזאת של חלק מהאנשים פה שמזלזלים בפציעות.
סליחה על המילה, אבל אתה קוקסינל ?
נו מה יהיה אילן כל כך קשה לשמור על תרבות דיון?
מוניטין? וואו ממש אבדה גדולה לקבל שלילי איך אתה חי עם זה, נו באמת ...
זאת לא המטרה של מוניטינים שליליים. אף אחד לא אמר שאתה תמות אם תקבל מוניטין שלילי

אני חושב מחוץ לקופסה, שומר ברכיים בחוץ ובכל זאת נפצע. מה עזר לי להסתכל על מה יקרה בעתיד?
מה זה קשור?
נפצעת, חבל.
אבל אם הברכיים שלך קורסות ואז אתה נפצע אל תיהיה מופתע.

מילים כמו חול ואין מה לאכול
כל פעם אני נדהם כמה הפורום הזה זה חבורה של חסרי חיים שרבים על שטויות 🤦‍♂️
די, בהרבה משקלי שיא קורסות הברכיים, זה נובע לפעמים מחולשה בשריר מסויים, לפעמים מעמידה רחבה ועוד..
@Savo התחרית ביולי לא ? עשית 140 סקוואט? הברכיים שלך לא קרסו קצת?
הברכיים שלך לא קרסו אי פעם ?

יניב עדיין מתחיל ועם הזמן זה יסתדר
אפילו לליפטרים גדולים יש קריסות קטנות מידי פעם

בקיצור תמשיכו לדבר בזמן שיניב נותן בראש 😃
You obviously didn't get the point. I suppose they don't teach critical reading at your school.

אני יכול להסיק מסקנה שאם הסקוואט שלי לא נראה מושלם אז קיים פוטנציאל גבוה יותר שאני אפצע ואני צריך למצוא דרך לתקן את זה. במקרה הספציפי של יניב זה לא נראה קריטי מדי, אמרתי את המשפט הזה בצורה כללית יותר כי אני שונא את הגישה הזאת של חלק מהאנשים פה שמזלזלים בפציעות.

נו מה יהיה אילן כל כך קשה לשמור על תרבות דיון?

זאת לא המטרה של מוניטינים שליליים. אף אחד לא אמר שאתה תמות אם תקבל מוניטין שלילי
הסקוואט שלך כנראה אף פעם לא יראה מושלם. אז תפסיק לעבוד כבד.
מה זה קשור?
נפצעת, חבל.
אבל אם הברכיים שלך קורסות ואז אתה נפצע אל תיהיה מופתע.
אם אתה עוסק בספורט כלשהו ואתה נפצע אל תהיה מופתע, ללא קשר לאיכות הביצוע.

הסקוואט שלך כנראה אף פעם לא יראה מושלם. אז תפסיק לעבוד כבד.
איך הסקת את זה ממה שאמרתי? המסקנה היא שאם יש פאק בטכניקה אתה צריך לנסות לתקן אותו ולא להגיד "זה חלק מהטכניקה, יהיה בסדר מקסימום נפצע ואז נלמד מזה".
לא מצאתי מילה יותר מכובדת למישהו שעצוב בגלל שליליים
אתה יודע טוב מאוד שזה לא העניין ושאנחנו לא מעבירים פה את הדיון הזה בגלל שליליים.
נו באמת.. כל סרטון שאנחנו מעלים משהו יש לכם 6 עמודים להגיב על משהו.. ברכיים קורסות, גב עגול, זריקת מוטות.. מחכה לראות על מה תמצאו להעביר 6 עמודים פעם הבאה
אנחנו קבוצה קטנה בארץ שאוהבת להרים. אנחנו אמורים להיות אחים לברזל וכל פעם שאני מעביר ביקורות לאנשים זה כי אני דואג לבריאות שלהם ולהתקדמות שלהם. אם אני ארגיש שאני צריך 6 עמודים כדי לשכנע אותך שאתה עושה משהו שפוגע בך אז אני אחפור לך 6 עמודים. אתה צריך להודות לי ולא להאשים אותי שאני מעביר לך ביקורת.

זה שזה לא התפקיד הראשי שלו לא אומר שהוא לא תורם הרבה. המרחיקים זה שריר קטן, והוא לא צריך לבצע הרבה בסקוואט כי הוא לא מתנגד למשקל. בזמן העלייה הוא לא צריך למשוך את הברכיים החוצה באופן אקטיבי, הם כבר שם.
אבל הוא זה שצריך להתנהג לקירוב בזמן שפושטי הברך והמקרבים עושים את העבודה שלהם בפשיטה, כדי שלא תהיה קריסה.

@Tank
תמיד מסיקים מסקנות אחרי שמשהו קורה, בגלל זה זה נקרא הסקת מסקנות.
אם מישהו חושב שהוא חסין פציעות הוא טועה, אבל יש כאלו שיותר עמידים ויכולים להמשיך שנים. אני לא יודע עד כמה הקריסה הקטנטנה בברכיים תשנה משהו אם בכלל.

דיון מעניין וצפוי.
הבחור על הגל ומתקדם באופן פנומנלי, גם אם הטכניקה הייתה גרועה - הייתי מייעץ לו להמשיך כל עוד אין כאבים והוא מתאושש טוב. תקופה כזאתי של שבירת שיאים באופן כמעט יומיומי - לא חוזרת בחיים. הרבה ליפטרים עושים בשלב מסויים ריסט לטכניקה ובונים אותה מ0, אבל אף פעם לא על חשבון התקדמות. זה לרוב קורה אחרי תחרות.

לגבי הטכניקה - כמו שאמרו כאן, קריסה קטנה בברכיים לא הרגה אף אחד. התנועה מאוד מבוקרת והכל נעשה במודע. אתם שוכחים גם שזה מתאמן מתחיל (למרות המשקלים) שכמובן שיהיו חוסר פרופורציות בשרירים. אבל הוא בSS שכל המטרה שלה זה להטיס כמה שיותר מהר אותך למתאמן בינוני, לעצור ולעבוד על חולשות זה תהליך שיגיע בהמשך, ממש לא עכשיו.

לפציעות יש סימני אזהרה בדמות כאבים לא קונבנציונלים לרוב, אם הכל מרגיש טוב קשה לי לראות סיכוי להפצע, במיוחד לא בבאת אחת. רק עם עושים משהו מאוד מאוד טפשי כמו להרים מקס' בלי חימום, דדליפט על בוסו, כפיפת מרפקים עם דדליפט של מישהו, להתאמן שיכור וכו' וכו' וכו'.

כל ה"technique nazis" כאן לרוב מתאמן מתחילים / בינוניים בעצמם, שלא חוו על בשרם או בשר של מתאמנים / חברים שלהם התקדמות עם טכניקה לא מושלמת / מה באמת גורם לפציעות.

אני בתור דוגמא עם סומו ממש לא תקין טכנית כבר למעלה משנה, הוא השתפר הרבה אבל רחוק מאיך שסומו צריך להראות. התקדמתי מ220 ל250 באופן עקבי בתרגיל שאני הכי חלש בו, בלי פציעות, בלי בעיות. לפעמים צריך למצוא משהו שעובד ופשוט לרוץ איתו עד שזה מפסיק לעבוד.

@PowerLifting
I don't rlly mind if u give me negative "monitin", but please give a good reason as to y u did so.
You actually were one of the judges who judged my deadlift of 180kg @64kg bodyweight during July. You are a better powerlifter than me, no one is going to deny that, but that doesn't mean u have a better understanding of what's going on when u lift the weight.
@Loco
Didn't read what I said, he picked up the parts he wanted to pick out and created a false interpretation of that I said. I repeatedly said knees caving in during a max lift is okay or some slight knee caving is okay during practice, but his knees cave more than what's usually considered "not damaging". He might never ever get injured and I hope he never does, but to be on the safe side, he should try to fix the problem.

There is a very strong notion in statistics that it says nothing about the individual. This is y, when usually something happens to ppl, it doesn't mean it will happen to u, but as group, it means it will probably happen.
Take smoking for example, some ppl smoke 2 packs a day, live till they r 100 and never get cancer. Does this mean that u should smoke? Well, statistically speaking, u shouldn't, because chances r u will die from cancer before u should have and won't be able to ever hug ur grandchild at their 10th birthday.
This was the point I was trying to make and I hope the point came across btr now.

I'm not writing anything here because I hate any of u, I don't want anything bad to happen to any of u. I'm writing here because I'm passionate about knowledge. I want ppl to know, and in turn, not get injured and live a btr life.
If u want to take risks, go ahead and take risks, it's Ur life not mine, I can't tell u what u have to do, but I can tell u what I think u should.

If u dont want to believe in the scientific method, then be my guest, throw away every piece of technology and medicine u have and go live ur life in a cave where u die at the age of 30 like our bodies were designed to do.

Please don't give me negative "monitin" simply because u don't like to hear something, but pls do give me if I'm saying something that is factually incorrect.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית