הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד – חלק א'

נתי123

משתמש מתחיל
45
87
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,909
45
87
לא כל התרגילים נוצרו שווים. מה הם התרגילים החשובים ביותר לקהל הרחב בחדר כושר? איך לפשט את הלמידה של התרגילים בעזרת תוכניות התקדמות פשוטות מרמת המתחיל עד לרמות המתקדמות? כל זאת במאמר הבא.

חמישה תרגילים שכל מתאמן צריך ללמוד וכל מאמן צריך לדעת ללמד - חלק א' - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

תהנו 😃

המאמר אינפורמטיבי וכתוב טוב, אך אני לא מסכים לגבי המכרעים.

זה שהוא קל ללימוד זה יתרון נחמד, אבל יש הרבה תרגילים שקל ללמד.
החסרון הגדול בו הוא שההתקדמות בו היא סופר מוגבלת שמושפעת מכמה גורמים:

1. יש גבול לכובד הדמבלים- אנחנו לא מתאמנים במכוני הכושר של רוני קולמן וג'יי קטלר ששם יש להם דמבלים של 150-200 פאונד, הספקתי להתאמן בהרבה מכוני כושר בחיי ואני יכול לומר שהממוצע עומד על סביבות ה 30 ק"ג, בשביל 30 קג מכרעים יותר חשוב שיהיה גריפ דומיננטי שיצליח להחזיק את זה ללפחות 15 חזרות (במשקל כזה אני בספק שהמתאמן הבינוני יפיק משהו).

2. גריפ- בדרך כלל אדם שיהיה ברמה ש 30 קילו ישפיעו על הרגליים שלו,לא יהיה מספיק חזק בשביל לאחוז אותם כמו שצריך.
גריפ זה נושא מאד מאד בעייתי אצל מתאמנים מתחילים ולא הייתי תולה בו אימון רגליים.

3. ספירת חזרות- תרגיל שהוא רגל רגל/יד יד הרבה יותר מבלבל לספירה, אני יודע שזה נשמע קצת מצחיק אבל כשאתה תשוש הסיכוי שלך להתבלבל בספירה גדול יותר, ב 5X5 קורה לי וללא מעט מתאמנים שאני מכיר את אותה תופעה, לא כי זה קשה לספור 5 חזרות ו 5 סטים, כי בשלב מסויים כשאתה כבר כל כך עייף ומותש אתה כבר לא באמת מאופס והסיכוי שלך לטעות בספירה של רגל רגל למעל 15 חזרות היא גדולה.

התרגיל הוא נחמד כתרגיל עזר לאנשים שאוהבים פאמפ, אך זה רחוק מלהיות תרגיל בסיס שחשוב לכל המתאמנים.
אני יכול להחליק על הסיבה השלישית, אבל השתיים הראשונות הן פשוט deal breaker.

יופי של מאמר!

DDT,
עבור מקרים בהם אין דאמבלים כבדים או יש בעיה עם הגריפ, מבצעים את המכרעים עם מוט.

תודה רבה על המאמר. בקשר למכרעים. זה תרגיל שכדי לעשות אותו עם משקל כבד לחזרות נמוכות או משקל קל לחזרות גבוהות? וכמה סטים? 3-4 או 1 כמו הדדליפט?

יופי של מאמר!

DDT,
עבור מקרים בהם אין דאמבלים כבדים או יש בעיה עם הגריפ, מבצעים את המכרעים עם מוט.

אני לא הייתי מתחיל ללכת עם מוט אולימפי בתוך חדר הכושר, אני חושב שהסיבות ברורות למה לא כדאי לעשות את זה.

המאמר אינפורמטיבי וכתוב טוב, אך אני לא מסכים לגבי המכרעים.

זה שהוא קל ללימוד זה יתרון נחמד, אבל יש הרבה תרגילים שקל ללמד.
החסרון הגדול בו הוא שההתקדמות בו היא סופר מוגבלת שמושפעת מכמה גורמים:

1. יש גבול לכובד הדמבלים- אנחנו לא מתאמנים במכוני הכושר של רוני קולמן וג'יי קטלר ששם יש להם דמבלים של 150-200 פאונד, הספקתי להתאמן בהרבה מכוני כושר בחיי ואני יכול לומר שהממוצע עומד על סביבות ה 30 ק"ג, בשביל 30 קג מכרעים יותר חשוב שיהיה גריפ דומיננטי שיצליח להחזיק את זה ללפחות 15 חזרות (במשקל כזה אני בספק שהמתאמן הבינוני יפיק משהו).

2. גריפ- בדרך כלל אדם שיהיה ברמה ש 30 קילו ישפיעו על הרגליים שלו,לא יהיה מספיק חזק בשביל לאחוז אותם כמו שצריך.
גריפ זה נושא מאד מאד בעייתי אצל מתאמנים מתחילים ולא הייתי תולה בו אימון רגליים.

3. ספירת חזרות- תרגיל שהוא רגל רגל/יד יד הרבה יותר מבלבל לספירה, אני יודע שזה נשמע קצת מצחיק אבל כשאתה תשוש הסיכוי שלך להתבלבל בספירה גדול יותר, ב 5X5 קורה לי וללא מעט מתאמנים שאני מכיר את אותה תופעה, לא כי זה קשה לספור 5 חזרות ו 5 סטים, כי בשלב מסויים כשאתה כבר כל כך עייף ומותש אתה כבר לא באמת מאופס והסיכוי שלך לטעות בספירה של רגל רגל למעל 15 חזרות היא גדולה.

התרגיל הוא נחמד כתרגיל עזר לאנשים שאוהבים פאמפ, אך זה רחוק מלהיות תרגיל בסיס שחשוב לכל המתאמנים.
אני יכול להחליק על הסיבה השלישית, אבל השתיים הראשונות הן פשוט deal breaker.
אפשר גם לעשות split squat עם מוט 😃

בשביל מה כל האופרציה הזו אם אפשר לעשות סקוואט?
לא כתחליף (כדעתי האישית), אם רוצים להוסיף נפח או כתרגיל עזר
אבל במקרה של השרשור הזה פשוט נתתי אפשרות לעשות את זה עם משקלים גבוהים יותר עם מוט ומבלי ללכת בכל המכון עם מוט על הגב 😃

המאמר מסביר טוב מאוד את היתרונות שלו לעומת ה- SQ.

ללג פרס יש יתרונות דומים על סקוואט, זה אומר שהוא תרגיל חובה?

לא כתחליף (כדעתי האישית), אם רוצים להוסיף נפח או כתרגיל עזר
אבל במקרה של השרשור הזה פשוט נתתי אפשרות לעשות את זה עם משקלים גבוהים יותר עם מוט ומבלי ללכת בכל המכון עם מוט על הגב 😃

לגבי עזר אני מסכים איתך, יכול להיות נחמד, אבל ממש לא "תרגיל חובה".

DDT,
אף תרגיל הוא לא באמת חובה, גם ללכת לחדר כושר לא חייבים בכלל, אבל לדעתו של כותב המאמר, אשר מבוסס על לימודים אקדמים ונסיון כפי שמוצג במאמר, אלו 5 תרגילי החובה. כל ציון תרגיל גם מלווה בהסבר ברור ועל היתרונות שלו.

אתה יותר ממוזמן להעלות מאמר שונה לטובת הקהילה אשר מבוסס על ניסיונך, כולנו נשמח לקרוא.

• פותח/ת השרשור
טוב, קצת הסתבכתי אם הממשק של הפורום, ואני טיפה קצר בזמן, אז ברשותכם הצטט בדרך הישנה.
"1. יש גבול לכובד הדמבלים- אנחנו לא מתאמנים במכוני הכושר של רוני קולמן וג'יי קטלר ששם יש להם דמבלים של 150-200 פאונד, הספקתי להתאמן בהרבה מכוני כושר בחיי ואני יכול לומר שהממוצע עומד על סביבות ה 30 ק"ג, בשביל 30 קג מכרעים יותר חשוב שיהיה גריפ דומיננטי שיצליח להחזיק את זה ללפחות 15 חזרות (במשקל כזה אני בספק שהמתאמן הבינוני יפיק משהו)."
המתאמן הבינוני ירוויח מכל מה שיעלה לו מסת שריר וכוח ברגליים בלי להפצע. גם אני חובב גדול של סקווטים כבדים, אבל כאשר אתה עובד אם אנשים אתה צריך לראות מעבר לזה. ישנם יתרונות רבים אחרים, יציבות ברך במישור הסגיטלי, ומתיחה אקצנטרית של כופפי הירך הם מהחשובים שבהם.
אם נצא כרגע מהתייחסות לאוכלוסיה הרחבה, ונדבר על ספורטאים בענפים שדורשים כוח, אתה תראה שרוב הנבחרות פוטובול ורוגבי מוצאים לנכון לשלב תרגלי כוח על שני רגליים, אם תרגלי כוח על רגל אחת כמו מכרע [הם מוגדרים ככה] יש לזה סיבה.
כשמדובר למטרות פיתוח גוף, מתוך ה20 הראשונים השנה באולימפיה אני יכול למנות לך עשרה בלי לחשוב שהתרגיל קבוע בתוכנית שלהם. הוא לא מתחרה לסקווט-הוא משלים ומקנח אותו.
2]"2. גריפ- בדרך כלל אדם שיהיה ברמה ש 30 קילו ישפיעו על הרגליים שלו,לא יהיה מספיק חזק בשביל לאחוז אותם כמו שצריך.
גריפ זה נושא מאד מאד בעייתי אצל מתאמנים מתחילים ולא הייתי תולה בו אימון רגליים."
רצועות או מוט. רוני קולמן הדגים את זה יפה. גם שילוב עם ווסט משקל עובד טוב
3]"3. ספירת חזרות- תרגיל שהוא רגל רגל/יד יד הרבה יותר מבלבל לספירה, אני יודע שזה נשמע קצת מצחיק אבל כשאתה תשוש הסיכוי שלך להתבלבל בספירה גדול יותר, ב 5X5 קורה לי וללא מעט מתאמנים שאני מכיר את אותה תופעה, לא כי זה קשה לספור 5 חזרות ו 5 סטים, כי בשלב מסויים כשאתה כבר כל כך עייף ומותש אתה כבר לא באמת מאופס והסיכוי שלך לטעות בספירה של רגל רגל למעל 15 חזרות היא גדולה."
ספור מרחק. ככה הייתי עובד עם שחקני הרוגבי שלנו.
4]"התרגיל הוא נחמד כתרגיל עזר לאנשים שאוהבים פאמפ, אך זה רחוק מלהיות תרגיל בסיס שחשוב לכל המתאמנים.
אני יכול להחליק על הסיבה השלישית, אבל השתיים הראשונות הן פשוט deal breaker."
זה מוביל לשאלה מי הם כל המתאמנים? וכמה חזק הוא חזק? דבר איתי על ספרינטרים, ואני הציין את ההשפעה שלו על רקטוס פימוריס שנוטה להקרע אצלם, דבר איתי על שחקני רוגבי או פוטבול, ואני הדבר איתך על נושא הברך הקדמית היציבה, דבר איתי על האוכלוסיה הרחבה, ואני הדבר איתך על היכולת להתקדם באופן חסר פציעות יחסית, אפשר להמשיך את זה קדימה, אבל העקרון של הכתבה הוא שמתאמן שמשקיע בעבודה על BSS וסוגי מכרע אחרים ירוויח בהשוואה לכמעט כל תרגיל אחר פרט לסקווט. תלמד פעם את הBSS לקבוצה של ספורטאים, הם כולם יגידו לך שזה נותן להם המון לתנועת ירך במגרש. לא סתם העלתי שם קטע עם דפרנקו.

DDT,
אף תרגיל הוא לא באמת חובה, גם ללכת לחדר כושר לא חייבים בכלל, אבל לדעתו של כותב המאמר, אשר מבוסס על לימודים אקדמים ונסיון כפי שמוצג במאמר, אלו 5 תרגילי החובה. כל ציון תרגיל גם מלווה בהסבר ברור ועל היתרונות שלו.

אתה יותר ממוזמן להעלות מאמר שונה לטובת הקהילה אשר מבוסס על ניסיונך, כולנו נשמח לקרוא.

כשאני אומר חובה אני מתכוון למה שהוא התכוון (בין חמשת התרגילים הכי חשובים).
אין טעם שאכתוב מאמר כי אני פשוט לא אחדש הרבה, אני תומך לגמרי במאמרים הישנים יותר של הפורטל.
טוב, קצת הסתבכתי אם הממשק של הפורום, ואני טיפה קצר בזמן, אז ברשותכם הצטט בדרך הישנה.
"1. יש גבול לכובד הדמבלים- אנחנו לא מתאמנים במכוני הכושר של רוני קולמן וג'יי קטלר ששם יש להם דמבלים של 150-200 פאונד, הספקתי להתאמן בהרבה מכוני כושר בחיי ואני יכול לומר שהממוצע עומד על סביבות ה 30 ק"ג, בשביל 30 קג מכרעים יותר חשוב שיהיה גריפ דומיננטי שיצליח להחזיק את זה ללפחות 15 חזרות (במשקל כזה אני בספק שהמתאמן הבינוני יפיק משהו)."
המתאמן הבינוני ירוויח מכל מה שיעלה לו מסת שריר וכוח ברגליים בלי להפצע. גם אני חובב גדול של סקווטים כבדים, אבל כאשר אתה עובד אם אנשים אתה צריך לראות מעבר לזה. ישנם יתרונות רבים אחרים, יציבות ברך במישור הסגיטלי, ומתיחה אקצנטרית של כופפי הירך הם מהחשובים שבהם.
אם נצא כרגע מהתייחסות לאוכלוסיה הרחבה, ונדבר על ספורטאים בענפים שדורשים כוח, אתה תראה שרוב הנבחרות פוטובול ורוגבי מוצאים לנכון לשלב תרגלי כוח על שני רגליים, אם תרגלי כוח על רגל אחת כמו מכרע [הם מוגדרים ככה] יש לזה סיבה.
כשמדובר למטרות פיתוח גוף, מתוך ה20 הראשונים השנה באולימפיה אני יכול למנות לך עשרה בלי לחשוב שהתרגיל קבוע בתוכנית שלהם. הוא לא מתחרה לסקווט-הוא משלים ומקנח אותו.
2]"2. גריפ- בדרך כלל אדם שיהיה ברמה ש 30 קילו ישפיעו על הרגליים שלו,לא יהיה מספיק חזק בשביל לאחוז אותם כמו שצריך.
גריפ זה נושא מאד מאד בעייתי אצל מתאמנים מתחילים ולא הייתי תולה בו אימון רגליים."
רצועות או מוט. רוני קולמן הדגים את זה יפה. גם שילוב עם ווסט משקל עובד טוב
3]"3. ספירת חזרות- תרגיל שהוא רגל רגל/יד יד הרבה יותר מבלבל לספירה, אני יודע שזה נשמע קצת מצחיק אבל כשאתה תשוש הסיכוי שלך להתבלבל בספירה גדול יותר, ב 5X5 קורה לי וללא מעט מתאמנים שאני מכיר את אותה תופעה, לא כי זה קשה לספור 5 חזרות ו 5 סטים, כי בשלב מסויים כשאתה כבר כל כך עייף ומותש אתה כבר לא באמת מאופס והסיכוי שלך לטעות בספירה של רגל רגל למעל 15 חזרות היא גדולה."
ספור מרחק. ככה הייתי עובד עם שחקני הרוגבי שלנו.
4]"התרגיל הוא נחמד כתרגיל עזר לאנשים שאוהבים פאמפ, אך זה רחוק מלהיות תרגיל בסיס שחשוב לכל המתאמנים.
אני יכול להחליק על הסיבה השלישית, אבל השתיים הראשונות הן פשוט deal breaker."
זה מוביל לשאלה מי הם כל המתאמנים? וכמה חזק הוא חזק? דבר איתי על ספרינטרים, ואני הציין את ההשפעה שלו על רקטוס פימוריס שנוטה להקרע אצלם, דבר איתי על שחקני רוגבי או פוטבול, ואני הדבר איתך על נושא הברך הקדמית היציבה, דבר איתי על האוכלוסיה הרחבה, ואני הדבר איתך על היכולת להתקדם באופן חסר פציעות יחסית, אפשר להמשיך את זה קדימה, אבל העקרון של הכתבה הוא שמתאמן שמשקיע בעבודה על BSS וסוגי מכרע אחרים ירוויח בהשוואה לכמעט כל תרגיל אחר פרט לסקווט. תלמד פעם את הBSS לקבוצה של ספורטאים, הם כולם יגידו לך שזה נותן להם המון לתנועת ירך במגרש. לא סתם העלתי שם קטע עם דפרנקו.

הצדקת את זה לגבי ספרינטרים ושחקני רוגבי, הם אחוז מאד פעוט מאוכלוסיית המתאמנים.
לגבי המוט כבר הסברתי למה זה מיותר ולגבי רצועות אני אסביר עכשיו.
אצל מתאמן מתחיל שימוש ברצועות יגרום לפער בין הכוח הכללי של הגוף לבין כוח הגריפ, נובע מכאן: what you cant grip you cant lift.
גריפ זה בין הדברים הכי חשובים שמתאמן מתחיל צריך ולהוריג מהעבודה שלו זה לא חכם במיוחד.
בנתיים עדיין לא שכנעת אותי שזה בין ה 5 תרגילים הכי חשובים.
כל עוד תעבוד על הסקוואט בנפח מספק, אין חשיבות לאם תעשה מכרעים או לא, אני חושב שאני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שעשיתי מכרעים וזה מעולם ךא הפריע לי לעבור את ה 4 פלטות סקוואט.

• פותח/ת השרשור
"אצל מתאמן מתחיל שימוש ברצועות יגרום לפער בין הכוח הכללי של הגוף לבין כוח הגריפ, נובע מכאן: what you cant grip you cant lift.
גריפ זה בין הדברים הכי חשובים שמתאמן מתחיל צריך ולהוריג מהעבודה שלו זה לא חכם במיוחד."
אז עבוד על הגריפ עד לנקודה שהוא עוצר אותך ומשם תוסיף רצועות. זה מתחיל להרגיש כמו סתם עוד התחכמות.
"כל עוד תעבוד על הסקוואט בנפח מספק, אין חשיבות לאם תעשה מכרעים או לא,"
יש פאורליפטרים שיגידו את זה גם על הדדליפט. התקדמות בסקוואט תדחוף קדימה כמעט כל תרגיל בפלג גוף תחתון, האם זה אומר שהתרגילים האחרים לא חשובים? אם אתה רוצה לשמור על אתלטיות אתה צריך להשאיר את הירך פתוח במישור הסיגטלי. ככל שהירך שלך יותר סגור הירך שלך יותר מגובל בספרינט. מכרע הוא תרגיל גרוע אם המטרה שלך היא להשתפר במשקלי עבודה בסקווט, הסקווט הוא הדרך להשתפר בסקווט, מכרע-וBSS במיוחד, הוא תרגיל נהדר כדי לפתח יכולות של הפלג גוף תחתון בזוויות שמדמות מאמץ אתלטי, ומסת שריר בפלג גוף תחתון. מספיק סיבות מבחינתי כדי להחשיב אותו באותה משפחה של תרגילים.
ואני חוזר על מה שאמרתי קודם: רוב הנבחרות היום מוצאות סיבה לשלב תרגילי רגל אחת.

"אצל מתאמן מתחיל שימוש ברצועות יגרום לפער בין הכוח הכללי של הגוף לבין כוח הגריפ, נובע מכאן: what you cant grip you cant lift.
גריפ זה בין הדברים הכי חשובים שמתאמן מתחיל צריך ולהוריג מהעבודה שלו זה לא חכם במיוחד."
אז עבוד על הגריפ עד לנקודה שהוא עוצר אותך ומשם תוסיף רצועות. זה מתחיל להרגיש כמו סתם עוד התחכמות.
"כל עוד תעבוד על הסקוואט בנפח מספק, אין חשיבות לאם תעשה מכרעים או לא,"
יש פאורליפטרים שיגידו את זה גם על הדדליפט. התקדמות בסקוואט תדחוף קדימה כמעט כל תרגיל בפלג גוף תחתון, האם זה אומר שהתרגילים האחרים לא חשובים? אם אתה רוצה לשמור על אתלטיות אתה צריך להשאיר את הירך פתוח במישור הסיגטלי. ככל שהירך שלך יותר סגור הירך שלך יותר מגובל בספרינט. מכרע הוא תרגיל גרוע אם המטרה שלך היא להשתפר במשקלי עבודה בסקווט, הסקווט הוא הדרך להשתפר בסקווט, מכרע-וBSS במיוחד, הוא תרגיל נהדר כדי לפתח יכולות של הפלג גוף תחתון בזוויות שמדמות מאמץ אתלטי, ומסת שריר בפלג גוף תחתון. מספיק סיבות מבחינתי כדי להחשיב אותו באותה משפחה של תרגילים.
ואני חוזר על מה שאמרתי קודם: רוב הנבחרות היום מוצאות סיבה לשלב תרגילי רגל אחת.

שוב, אני לא מתייחס לספרינט/רוגבי כי אין לי באמת מושג בנושא, אבל כמו שאמרתי קודם, זה פלח מאד קטן מאוכלוסיית המתאמנים.
הקריטריון לתרגיל בסיס חשוב באותה ברמה של סקוואט ודדליפט הוא שהתרגיל חייב להיות מתאים לחלק גדול ככל שאפשר מהאוכלוסייה.
אולי לספרינטרים הוא נפלא, אבל מתאמן מתחיל סתם יבזבז את זמנו עם לאנצ'ים כשיש לו 60 קילו סקוואט.
לא ירדת לסוף דעתי, אני לא אנטי מכרעים לכלל כמו שאני אנטי לסקוואט בסמית, אני פשוט אומר שהוא לא צריך להחשב בין התרגילים הכי חשובים במכון הכושר.

יש כמה דברים שאני לא מסכים איתם במאמר, ואני מתנצל מראש אם התייחסת אליהם כבר בתגובות כי לא יצא לי לעבור עליהן.
1. אני לא מבין את השלבים בהתקדמות בדד ליפט. לדעתי אפשר לקחת מתאמן שלא התאמן בכלל וללמד אותו לבצע דד ליפט על האימון הראשון. חלק מהמתאמנים שנתקלתי בהם התקשו לשמור על גב יציב (בעיקר כאלה שלא עשו אף פעילות ספורטיבית במשך חייהם) ועל מנת לתקן את המצב נתתי להם כשבועיים לבצע כל אימון כמה סטים של דדליפט רומני ולתרגל את המנח של הגב. מעבר לזה אני לא רואה שום צורך לתרגל דד ליפט דמיוני (אם כבר אז מקל מטאטא), וכל שאר האופציות גם כן. אם אני טועה לדעתך, אשמח לשמוע מה הנסיון שלך בלימוד דד ליפט למתאמנים חדשים ולמה אתה חושב שצריך לעבור את כל השלבים האלה או חלקם ולא ללמד מתאמן למשוך מוט על ההתחלה.
2. אני לא מצליח להבין איך דד ליפט על רגל אחת יעזור לאנשים עם כאבים בגב התחתון במהלך דד ליפט. דד ליפט שמבוצע כראוי הוא התרגיל הנייטראלי ביותר שאפשר לעשות לגב התחתון. אם אתה מרגיש את הגב התחתון בדד ליפט סימן שאתה לא עושה אותו נכון, ולדעתי זה גם קשור לאלה שיש להם כאבים כרוניים במקום או רגישות. חוץ מזה הסרטון שהעלית בכלל לא מזכיר דד ליפט על רגל אחת. צורת התנועה לדעתי מזכירה יותר גוד מורנינג שמבוצע על רגל אחת עם קטלבלס. בנוסף לכך לפי איך שזה נראה התרגיל הזה יפעיל הרבה יותר לחץ על הגב התחתון מדד ליפט קלאסי שמבוצע נכון או מRDL בגלל חוסר היציבות והצורך להפעיל יותר שרירים מייצבים באזור כדי להשאר בעמידה.
3. אני לא רואה שום סיבה להביא גובלט סקוואט בשום תרגיל אימונים לגבר בריא. התרגיל מגביל אותך במשקל שאתה מסוגל להרים ובתמורה לא מביא לך כלום. גובלט סקוואט הוא גרסה רכה של פרונט סקוואט? איך בדיוק? אתה משנה את הצורה של המשקל שאתה מרים ממוט שנוח למקם על הגוף לדאמבל שהרבה פחות נוח. פרונט סקוואט עם 100 קילו אני אעשה בלי בעיה, אבל גובלט סקוואט עם 40 כנראה אני כבר בקושי אצליח בגלל חוסר הנוחות להחזיק דאמבל. זה תרגיל שלא מתאים לשום אוכלוסיה בריאה ויהווה רק חסרונות ביחס לגרסאות אחרות של סקוואט.
4. אני לא מסכים איתך לגבי זה שפרונט סקוואט הוא תרגיל קשה ללימוד. מבחינתי, הוא יותר קל ללימוד גם מלואו באר וגם מהיי באר, ולמי שמתקשה באחיזה יכול להשתמש באחיזת גובלט בפרונט, זה קצת פחות יציב אבל עושה את העבודה. הדגשים היחידים שצריך לשמור עליהם בפרונט סקוואט הם גב יציב ללא העגלה וירידה מתונה עד לבאונס. ממש פשוט ללימוד, לאומת לואו באר שיש בו קרוב ל5-6 CUEס שמשתנים בין מתאמן למתאמן והרבה מאוד דגשים שצריך לשים לב אליהם בדרך.
5. הדבר האחרון שאני אמליץ למתאמן זה לבצע גובלט סקוואט עם תיק גב או עם סלע. כשאתה מרים ציוד שלא מיועד לאימונים הרבה יותר קשה לך לשמור על מנח גב נייטראלי, וזה למה אני מתנגד בתוקף לגובלט סקוואט גם עם דאמבלים. בוא תנסה לשמור על גב נייטראלי עם תיק גב ששוקל 20 קילו שאתה צריך להחזיק בצורה נוחה בזמן שאתה מבצע סט. אני אופתע אם תצליח אפילו עם משקל כל כך מזערי לשמור על נייטראליות

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית