הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצה צרפתית

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
האם יש הבדל בין מוט ישר ל- W בתרגיל לחיצה צרפתית ליד אחורית?
גיליתי שהאחיזה ב- W צרה לי מדי ונוח לי יותר באחיזה קצת רחבה יותר,כמו למשל בלחיצת חזה צרה.

אין הבדל מבחינת העבודה על השרירים של היד האחורית, יש הבדל מבחינת בריאות מפרק שורש כף היד, שמוט W עדיף מהבחינה הזו.

• פותח/ת השרשור
אין הבדל מבחינת העבודה על השרירים של היד האחורית, יש הבדל מבחינת בריאות מפרק שורש כף היד, שמוט W עדיף מהבחינה הזו.
ומתוך סקרנות,אם אאחוז באתו תרגיל במוטw בחלק הרחב היכן שהידיות מתעקלות ולא בפנים(מסורתי),עדין יעבדו אותם השרירים?

ומתוך סקרנות,אם אאחוז באתו תרגיל במוטw בחלק הרחב היכן שהידיות מתעקלות ולא בפנים(מסורתי),עדין יעבדו אותם השרירים?
כן, מהסיבה שמנח כף היד לא משפיע על הכוח של פושטי המרפק (שרירי היד האחורית)

אז כל השלושה ראשים יעבדו באותו אופן ללא קשר למיקום האחיזה?
נכון ולא רק הטרייספס, גם האנקוניאוס - שריר שעוזר לטרייספס לפשוט את המרפק, הם מחוברים לעצם האולנה שאינה זזה, לעומתם הבייספס למשל מחובר לעצם הרדיוס, ולכן כוחו כן משתנה בהתאם לאחיזה.

לכן, תאחוז איפה שנוח לך, זה לא משנה.

• פותח/ת השרשור
נכון ולא רק הטרייספס, גם האנקוניאוס - שריר שעוזר לטרייספס לפשוט את המרפק, הם מחוברים לעצם האולנה שאינה זזה, לעומתם הבייספס למשל מחובר לעצם הרדיוס, ולכן כוחו כן משתנה בהתאם לאחיזה.

לכן, תאחוז איפה שנוח לך, זה לא משנה.
סגרת לי שתי פינות בבת אחת..רציתי לשאול באמת לגבי הבייספס ואחיזה.
תודה

אני לא מדבר על האחיזה במוט או על סוג המוט .
אני מדבר על זה שבסירטון של ריפטו הוא פשוט מניף אם תנופה את המוט מי למטה למעלה ואז מחכה שעה לחזרה הבאה .. בצורה הזאת הוא לא עובד על היד אחורית ככה .
אתה יכול לעשות את התרגיל בצורה הזאת :

או בצורה הזאת :

ככה אתה במודד את היד האחורית ונותן לה גירוי מקסימלי ולא כמו בסירטון של ריפטו זה לא סקוואט או דדליפט זה תרגיל מבודד ...
לגבי פציעות במרפק אין צורך להעמיס משקל גבוה בתרגיל הזה ואז לא יהיו פציעות .

הסיבה שריפטו עובד ככה היא בהתאם למה שהוא מסביר בסרטון. ומה שריפטו מסביר זה שהטרייספ מחובר בשני מפרקים - הכתף והמרפק, שהם אחראים על פשיטת כתף ופשיטת מרפק. ולכן, עבודה נכונה על היד האחורית תהיה עבודה שגורמת גם לפשיטת מרפק וגם לפשיטת כתף. ה"לחיצה צרפתית" שהוא מציג בסרטון היא בדיוק שתי הפעולות הללו.
ובנוסף לכך, אחת הסיבות מדוע לחיצה צרפתית תרגיל שכיח לפציעות מרפק היא בשל שיתוף מפרק אחד(מרפק). כפי שריפטו הציג, ברגע שיש שיתוף של שני מפרקים הלחץ על מפרק בודד יורד ובכך הסיכון לפציעה במרפק קטנה.

• פותח/ת השרשור
הסיבה שריפטו עובד ככה היא בהתאם למה שהוא מסביר בסרטון. ומה שריפטו מסביר זה שהטרייספ מחובר בשני מפרקים - הכתף והמרפק, שהם אחראים על פשיטת כתף ופשיטת מרפק. ולכן, עבודה נכונה על היד האחורית תהיה עבודה שגורמת גם לפשיטת מרפק וגם לפשיטת כתף. ה"לחיצה צרפתית" שהוא מציג בסרטון היא בדיוק שתי הפעולות הללו.
ובנוסף לכך, אחת הסיבות מדוע לחיצה צרפתית תרגיל שכיח לפציעות מרפק היא בשל שיתוף מפרק אחד(מרפק). כפי שריפטו הציג, ברגע שיש שיתוף של שני מפרקים הלחץ על מפרק בודד יורד ובכך הסיכון לפציעה במרפק קטנה.

אז על בסיס זה אני מניח שאפשר לעבוד במשקל נמוך לטכניקה מדויקת...ו'לבודד' את השריר הרצוי.
ובהמשך לדיון למעלה,אני מביו שסוג האחיזה לא משנה..אך מבחינת רוחב,האם יש הבדל למשל אם במוט ה-'W אאחוז בעיקולים באמצע(צר)או בחוץ(רחב)..?

ככל השהאחיזה צרה יותר אתה עובד יותר על יד אחורית, שזה בעצם מטרת התרגיל, רק שים לב שאתה מישר עד הסוף, אך לא נמצא ב - 0 מעלות מעל הראש על קצת מאחור על מנת לשמור על TENSIONS של השריר

• פותח/ת השרשור
ככל השהאחיזה צרה יותר אתה עובד יותר על יד אחורית, שזה בעצם מטרת התרגיל, רק שים לב שאתה מישר עד הסוף, אך לא נמצא ב - 0 מעלות מעל הראש על קצת מאחור על מנת לשמור על TENSIONS של השריר
ולדעתך באחיזה רחבה אין עבודה על הטרייספ?
בלחיצה צרפתית אני נוהג לאחוז בעיקול הרחב יותר של הw

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית